Unele simptome ale problemelor dentare și bucale.

Noor Health Life

Se întâmplă adesea să bei o înghițitură de cafea fierbinte, proaspăt preparată și să simți imediat o senzație dureroasă în dinți? Sau scuipi și vezi sânge după ce te speli pe dinți? Acestea sunt simptome ale unor probleme comune dentare și orale. Vestea bună este că majoritatea acestor boli pot fi bine tratate și prevenite să apară în viitor. Citiți acest articol pentru a înțelege simptomele unor probleme dentare și orale comune

• Cariile dentare

Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care o persoană vizitează medicul dentist este cariile dentare, cunoscute și sub numele de boala parodontală. Acest lucru este cauzat de demineralizarea smalțului, care este stratul protector cel mai exterior din jurul structurii dintelui. În primele etape, este posibil să vedeți o mică pată albă care devine treptat maro. În etapele ulterioare, se dezvoltă o mică cavitate, cu o textură aspră. Este posibil să aveți dureri minore și o sensibilitate crescută în această etapă. Dacă cavitatea crește din cauza activității microbiene, ajunge în pulpa dintelui. Pot fi resimțite dureri severe, sensibilitate extremă la cald și frig, alimentație afectată și dificultăți de mestecat. Dacă dintele este lăsat netratat, abcesul dentar se poate dezvolta într-un abces în etapele ulterioare

• Gingivita

Se dezvoltă datorită acumulării de plăci în jurul dinților, care servește drept casă pentru multe bacterii în interiorul gurii. Gingiile normale, sănătoase, sunt de culoare roz și sunt ferm atașate de dinte. În stadiile incipiente ale gingivitei, este posibil să observați roșeață și ușoară umflare a gingiilor. Dacă acest lucru persistă, gingiile pot sângera în timpul periajului sau uneori spontan. Dacă este lăsată netratată, gingivita în stadiu avansat poate evolua spre parodontită.

• Parodontita

Parodontita înseamnă inflamarea parodonțiului. Parodonțiul este o structură protectoare și de susținere care ne ține dinții în alveolele lor. Stadiile incipiente ale parodontitei seamănă adesea cu gingivita. Dacă nu primiți tratament în stadiile incipiente, boala poate duce la pierderea unuia sau mai multor dinți.

• Sensibilitate

Sensibilitatea dentară este o plângere foarte frecventă. Adesea se simte ca un răspuns la un stimul fierbinte sau rece, cum ar fi consumul de ceai sau consumul de înghețată. . Este posibil să aveți sensibilitate la un dinte sau poate fi normal.

• Ulceratii bucale

Ulcerele bucale pot fi cauzate de o varietate de motive. Ele pot fi cauzate de leziuni traumatice, infecții virale, bacteriene sau fungice, tulburări genetice, tulburări imunitare, alergii, deficiențe nutriționale, dezechilibre hormonale, cancer oral și o serie de alți factori. Simptomele ulcerelor bucale pot varia în funcție de cauza lor. . Dacă dezvoltați ulcere în urma unei leziuni traumatice, acestea vor apărea roșii și dureroase la atingere. De asemenea, frecvent este afte sau candidoza bucală, care provoacă o acoperire albă pe limbă, gingii sau alte părți ale gurii.

• Respiratie urat mirositoare

• Halitoza de respiratie urat mirositoare. Numit si Cea mai frecventă cauză a respirației urât mirositoare. Lipsa îngrijirii de igienă orală. Poate fi cauzata si de carii dentare, gingivita, parodontita, afte si alte cauze. Dacă observi că respirația ta miroase urât, o poți verifica lingându-ți partea din spate a încheieturii mâinii și mirosind-o.

• Sângerarea gingiilor.

Dacă aveți oricare dintre simptomele de mai sus, faceți un control stomatologic cât mai curând posibil. Acest lucru poate ajuta la eliminarea cauzelor într-un stadiu incipient și la evitarea complicațiilor viitoare. Cel mai bine este să consultați medicul dentist pentru o consultație adecvată. Pentru mai multe informații, puteți contacta Noor Health Life pe e-mail și numărul de whatsapp +923343207020 noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s