Sommige simptome van tand- en mondprobleme.

Noor Health Life

Gebeur dit dikwels dat jy ‘n slukkie warm, varsgebroude koffie drink en dadelik ‘n pynlike sensasie in jou tande voel? Of spoeg jy op en sien jy bloed nadat jy jou tande geborsel het? Dit is simptome van sommige algemene tand- en mondprobleme. Die goeie nuus is dat die meeste van hierdie siektes goed behandel kan word en verhoed kan word om in die toekoms te voorkom. Lees hierdie artikel om die simptome van sommige algemene tand- en mondprobleme te verstaan

• Tandbederf

Een van die mees algemene redes waarom ‘n persoon die tandarts besoek, is tandbederf, ook bekend as periodontale siekte. Dit word veroorsaak deur die demineralisering van emalje, wat die buitenste beskermende laag rondom jou tandstruktuur is. In die vroeë stadiums kan jy ‘n klein wit kol sien wat geleidelik bruin word. In latere stadiums ontwikkel ‘n klein holte, met ‘n growwe tekstuur. U kan gedurende hierdie stadium geringe pyn en verhoogde sensitiwiteit ervaar. As die holte groei as gevolg van mikrobiese aktiwiteit, bereik dit die pulp van die tand. Erge pyn, uiterste sensitiwiteit vir warm en koue, beïnvloed eet, en probleme om te kou kan ervaar word. As die tand onbehandeld gelaat word, kan die tandabses in die latere stadiums in ‘n abses ontwikkel

• Gingivitis

Dit ontwikkel as gevolg van die ophoping van plaak om die tande, wat dien as ‘n tuiste vir baie bakterieë in jou mond. Normale, gesonde tandvleis is pienk van kleur en stewig aan die tand geheg. In die vroeë stadiums van gingivitis kan jy rooiheid en effense swelling in jou tandvleis opmerk. As dit voortduur, kan die tandvleis bloei tydens borsel of soms spontaan. As dit nie behandel word nie, kan die laatstadium gingivitis tot periodontitis vorder.

• Periodontitis

Periodontitis beteken inflammasie van die periodontium. Die periodontium is ‘n beskermende en ondersteunende struktuur wat ons tande in hul voetstukke hou. Die vroeë stadiums van periodontitis lyk dikwels soos gingivitis. As jy nie in die vroeë stadiums behandeling kry nie, kan die siekte lei tot die verlies van een of meer tande.

• Sensitiwiteit

Tand sensitiwiteit is ‘n baie algemene klagte. Dit voel dikwels soos ‘n reaksie op ‘n warm of koue stimulus, soos om tee te drink of roomys te eet. . Jy kan sensitiwiteit in een tand ervaar, of dit kan normaal wees.

• Mondsere

Mondsere kan deur verskeie redes veroorsaak word. Hulle kan veroorsaak word deur traumatiese beserings, virale, bakteriële of swaminfeksies, genetiese afwykings, immuunafwykings, allergieë, voedingstekorte, hormonale wanbalanse, mondkanker en ‘n aantal ander faktore. Simptome van mondsere kan wissel na gelang van die oorsaak daarvan. . As jy maagsere van ‘n traumatiese besering ontwikkel, sal dit rooi en pynlik lyk om aan te raak. Ook algemeen is sproei, of mondelinge candidiasis, wat ‘n wit laag op die tong, tandvleis of ander dele van die mond veroorsaak.

• Slegte asem

• Slegte asem halitose. Ook genoem Die mees algemene oorsaak van slegte asem. Gebrek aan mondhigiëne sorg. Dit kan ook veroorsaak word deur kariës, gingivitis, periodontitis, sproei en ander oorsake. As jy agterkom dat jou asem sleg ruik, kan jy dit kontroleer deur die agterkant van jou pols te lek en dit te ruik.

• Bloeiende tandvleis.

As jy enige van die bogenoemde simptome ervaar, kry so gou as moontlik ‘n tandheelkundige ondersoek. Dit kan help om die oorsake in ‘n vroeë stadium uit te skakel en toekomstige komplikasies te vermy. Dit is die beste om jou tandarts te raadpleeg vir behoorlike konsultasie. Vir meer inligting kan jy Noor Health Life kontak op e-pos en whatsapp nommer +923343207020 noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s