Неки симптоми зубних и оралних проблема.

Noor Health Life

Да ли се често дешава да попијете гутљај топле, свеже скуване кафе и одмах осетите бол у зубима? Или пљунете и видите крв након прања зуба? Ово су симптоми неких уобичајених зубних и оралних проблема. Добра вест је да се већина ових болести може добро лечити и спречити да се појаве у будућности. Прочитајте овај чланак да бисте разумели симптоме неких уобичајених зубних и оралних проблема

• Каријес

Један од најчешћих разлога због којих особа посећује зубара је каријес, познат и као пародонтална болест. Ово је узроковано деминерализацијом глеђи, која је крајњи заштитни слој око структуре зуба. У раним фазама можете видети малу белу тачку која постепено постаје браон. У каснијим фазама развија се мала шупљина, грубе текстуре. Током ове фазе можете осетити мањи бол и повећану осетљивост. Ако шупљина расте због микробне активности, долази до пулпе зуба. Може се јавити јак бол, екстремна осетљивост на топло и хладно, утичу на исхрану и тешкоће са жвакањем. Ако се зуб не лечи, апсцес се може развити у апсцес у каснијим фазама

• Гингивитис

Развија се због накупљања плака око зуба, који служи као дом за многе бактерије у устима. Нормалне, здраве десни су ружичасте боје и чврсто су везане за зуб. У раним стадијумима гингивитиса можете приметити црвенило и благи оток десни. Ако ово потраје, десни могу крварити током четкања или понекад спонтано. Ако се не лечи, касни стадијум гингивитиса може напредовати у пародонтитис.

• Пародонтитис

Пародонтитис значи запаљење пародонцијума. Пародонцијум је заштитна и потпорна структура која држи наше зубе у њиховим утичницама. Ране фазе пародонтитиса често подсећају на гингивитис. Ако се не лечи у раним фазама, болест може довести до губитка једног или више зуба.

• Осетљивост

Осетљивост зуба је врло честа притужба. Често се осећа као одговор на топли или хладни стимуланс, као што је пијење чаја или једење сладоледа. . Можда ћете осетити осетљивост на једном зубу, или је то нормално.

• чиреви у устима

Чиреви у устима могу бити узроковани различитим разлозима. Они могу бити узроковани трауматским повредама, вирусним, бактеријским или гљивичним инфекцијама, генетским поремећајима, имунолошким поремећајима, алергијама, недостацима у исхрани, хормонским дисбалансима, оралним карциномом и бројним другим факторима. Симптоми чирева у устима могу се разликовати у зависности од узрока. . Ако добијете чиреве од трауматске повреде, они ће изгледати црвени и болни на додир. Такође је честа дрозд, или орална кандидијаза, која узрокује белу превлаку на језику, десни или другим деловима уста.

• Лош задах

• Задах из уста. Такође зван Најчешћи узрок лошег задаха. Недостатак неге оралне хигијене. Узрок може бити и каријес зуба, гингивитис, пародонтитис, дрозд и други узроци. Ако приметите да вам задах смрди, можете то проверити тако што ћете полизати задњи део зглоба и помирисати га.

• Крварење десни.

Ако осетите било који од горе наведених симптома, посетите стоматолог што је пре могуће. Ово може помоћи у отклањању узрока у раној фази и избегавању будућих компликација. Најбоље је да се консултујете са својим стоматологом за одговарајућу консултацију. За више информација можете контактирати Ноор Хеалтх Лифе на е-маил и ВхатсАпп број +923343207020 ноормедлифе@гмаил.цом

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s