Stille simptome van bloeddruk en voorkoming

Noor Health Life


Noor Health Life help altyd die armes. Ek versoek almal van julle om Noor Health Life te ondersteun en Noor Health Life te help sodat Noor Health Life deur julle ander kan help. Een roepee van julle sal die armes in verskillende hospitale bereik. Ek het baie pasiënte wat nie geld het vir behandeling.Om jou te help kan ‘n arm persoon genees en daar is mense in baie huise wat nie geld het vir behandeling of kos nie.Help ander deur Noor Health Life As jy hulp het, kan jou hulp ‘n mens se lewe red Jy kan ‘n mens se maag vul. as gevolg van Noor Noor Health Life Kontak WhatsApp op WhatsApp-nommers is hieronder. Kom ons gaan aan. Lees meer.
Jy ly dalk aan hoë bloeddruk maar jy is nie bewus daarvan nie.

Ja, dit is vir my nogal ‘n snaakse ding, BT is ook nie vir my nie, BT is ook nie vir my nie, BT is ook nie vir my nie, BT is ook nie vir my nie.

Elke jaar word 17 Mei as Wêreldbewustheidsdag gevier.

Trouens, daar is geen simptome van hoë bloeddruk wat opgespoor kan word nie en dit word eers ontdek wanneer jou gesondheid begin ly.

Bloeddruk van 120/80 of minder is normaal maar as dit 140/90 of hoër is het jy behandeling nodig en aangesien almal daaraan kan ly maar sekere mense het ‘n groter risiko.

In November verlede jaar het die American Heart Association en die American College of Cardiology egter nuwe riglyne oor bloeddruklesings uitgereik en gesê as ’n persoon se bloeddruk hoër as 129/79 is, sal dit as hoë bloeddruk beskou word.

Dit wil sê, as die bloeddruk hoër as hierdie getal maar minder as 140/90 is, sal dit steeds as die eerste stadium van bloeddruk beskou word, as gevolg waarvan lewenstylveranderinge soos meer oefening en verandering in dieet ook nodig is .

Op watter ouderdom moet ek begin om my bloeddruk na te gaan?

Volgens mediese kenners kan hoë bloeddruk op enige ouderdom voorkom en as jy lanklaas jou bloeddruk laat nagaan het, doen dit.

Die idee dat jy nog jonk en veilig teen hoë bloeddruk is, kan gevaarlik wees.

Trouens, in die huidige tyd het die tempo van hoë bloeddruk by jong pasiënte toegeneem en dit behoort ‘n gewoonte te wees om bloeddruk ten minste een keer per jaar vanaf die ouderdom van 18 te laat nagaan.

Hier is vyf stil simptome wat die risiko van hoë bloeddruk by mense kan verhoog.

Jy is middeljarig of oud

Volgens mediese kenners kan bloeddruk op enige ouderdom styg, maar die risiko begin vinnig styg ná 40 jaar. Jy kan nie die horlosie terugdraai nie, maar maak seker dat jou bloeddrukondersoek normaal is. ’n Bloeddrukmonitor by die huis is nou ’n algemene hulpmiddel en moet gehou word, veral as jy jou tot dokters wend. Meeste van die pasiënte met hoë bloeddruk is onbewus hiervan en hoef nie dokters toe te gaan nie en as hulle dit nie doen nie, neem die risiko van verskeie siektes soos hartsiektes ens. toe.

Lees ook: 6 natuurlike maniere om bloeddruk te voorkom

Spesifieke leefstyl

As jy gedurende die dag baie tyd spandeer om te sit, verslaaf is aan rook en hou van ‘n hoë sout dieet, dan is jou risiko van hoë bloeddruk baie hoog. Om die waarheid te sê, bogenoemde drie leefstyle stel jou ‘n ernstige risiko van hoë bloeddruk. Om dit te vermy, probeer om elke week 150 minute van matige fisiese aktiwiteit aan te neem. Selfs al is jou werk om te sit klaar gedoen, neem ‘n vinnige stap na ‘n rukkie. Verminder sout in jou dieet en probeer rook vermy.

Vetsugtig

As jy vetsugtig is, is dit die grootste teken van hoë bloeddrukrisiko. Dit is veral waar as jy ‘n uitslag het. Maar die goeie nuus is dat as jy selfs net vyf kilogram gewig verloor, dit jou bloeddrukvlak verlaag.

Familiegeskiedenis van bloeddruk

As jy al ooit ‘n familiegeskiedenis van hoë bloeddruk gehad het en dit stel jou in gevaar. Mediese kenners sê as die gesin hoë bloeddruk het of al gehad het, is dit belangrik dat jy vooraf daarvoor begin voorberei en jou ondersoek laat doen sodat dit nie ’n ernstiger probleem word nie.

Ly aan verskeie siektes

As jy met sekere siektes soos diabetes, niersiekte, hoë cholesterol of skildkliersiekte gediagnoseer is, word jou risiko van hoë bloeddruk verdubbel. Medikasie wat gegee word om hierdie siektes te behandel, kan ook hoë bloeddruk veroorsaak.

Die dieet is ook spesiaal vir mense wat aan hierdie siekte ly, veral sout word vermy, maar daar is geen tekort aan kosse wat ook die smaak van die mond behou en ook die bloeddruk op ‘n natuurlike gebalanseerde vlak hou nie.

Dit is ook nuttig: Stille Diabetes Simptome en Voorkomingsmaatreëls

Om van sommige van hierdie kosse te weet, kan vir jou baie nuttig wees.

Piesang

Piesangs is ‘n natuurlike bron van kalium en ‘n tekort aan hierdie mineraal het ‘n negatiewe uitwerking op die liggaam, veral op die spiere en hartklop. Piesangs is nie net ryk aan kalium nie, maar het ook lae vlakke van natrium (soute) wat dit ‘n uitstekende vrug of voedsel maak vir mense wat aan hoë bloeddruk ly.

Jogurt

Yoghurt is ryk aan kalsium, ‘n tekort daaraan kan die risiko van hoë bloeddruk verhoog. Yoghurt verlaag ook die hoeveelheid soute en die verbruik van ses onse drie keer per dag help om bloeddruk te normaliseer en die smaak daarvan is aangenaam vir almal.

kaneel

Kaneel het die potensiaal om ‘n wonderbaarlike rol te speel om bloeddruk te normaliseer en terselfdertyd cholesterolvlakke te verlaag. Hierdie spesery kan ingesluit word in kos sowel as in soet geregte en drankies, maar om dit by elke maaltyd te voeg is baie voordelig vir jou gesondheid.

Aartappel

Aartappels is hoog in kalium en ons het reeds gewys dat hierdie mineraal help om bloeddruk te verlaag. Boonop is aartappels min sout, vetvry en hoog in vesel. Wat dit ideaal maak om enige tyd te eet, veral as dit gekook word of gekook.

Vis

Vis is ‘n uitstekende bron van proteïen en vitamien D, wat albei help om bloeddruk te verlaag. Daarby bevat vis gesonde omega-vetsure wat bloedcholesterolvlakke verlaag. Voordelige element om aan te hou.

Garspap

Garspap is ‘n ideale en heerlike keuse vir mense wat aan hoë bloeddruk ly. Dit is ryk aan dieetvesel wat help om bloeddruk te verlaag en die spysverteringstelsel te verbeter. Dit gaan gepaard met verskeie vars vrugte. Jy kan dit ook gebruik om die smaak in jou mond.

Bone

Boontjiesade is ook ‘n uitstekende keuse vir pasiënte met hoë bloeddruk.Hierdie sade is ryk aan proteïen, vesel en kalium en kan berei word deur dit te kook. Geregte kan voorberei word wat ook medies voordelig is.

Spinasie

Spinasie is ‘n groente ryk aan yster, vesel, vitamiene A en C, dit is ook ‘n goeie bron van kalsium wat ‘n belangrike bestanddeel is in ‘n dieet wat bloeddruk verlaag. Hierdie groente kan op verskillende maniere geniet word, bv deur bredie, slaai of pasta ens.

Beet

Hierdie groente, ryk aan nitraatoksied, verwyd bloedvate en verlaag bloeddruk. Beet is baie nuttig om bloeddruk te beheer, jy kan dit op verskillende maniere gebruik soos in die vorm van sap, gekook of rou geëet soos jy wil.

Amandels

Nodeloos om te sê, die voordele van amandels, ryk aan proteïene, vesel en magnesium, is ook nuttig om hoë bloeddruk te voorkom. Gebrek aan magnesium in die dieet kan lei tot hoë bloeddruk.Eet ‘n klein hoeveelheid amandels daagliks kan help om ‘n gesonde vlak van bloeddruk te handhaaf. Vir meer inligting kan jy Noor Health Life kontak op WhatsApp nommer en ook e-pos. WhatsApp-nommer +923343207020 E-pos noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s