Oorsake en simptome van hakpyn.

Noor Health Life

Sommige mense staan ​​soggens op en sodra hulle op die vloer trap, voel hulle erge pyn in die hakke. Net so, na draf of enige ander aktiwiteit, is daar ondraaglike pyn in die hak. As jy aan enige van hierdie simptome ly, dan ly jy dalk aan Plantar Fasciitis. Dit is wat pyn veroorsaak. Plantarfasia is eintlik ‘n laag plat weefsel wat verbind die hakskeenbeen met die tone. Hierdie spiervesels ondersteun ook die geboë boog van die voet.As jy aanhou om die druk op jou plantare fascia te verhoog, kan dit swak, geswel en ontsteek word. En in hierdie geval veroorsaak staan ​​of loop erge pyn in die hakskeen of sool.

Pyn en ongemak in die hak word veroorsaak deur die druk wat vir ‘n lang tyd op die onderskeie vesels uitgeoefen word. Klagtes van plantar fasciitis is meer algemeen by middeljarige mense, maar vroue is meer geneig om deesdae daaraan te ly.Ontsteking en pyn in die hakke as gevolg van oorgewig en konstante beweging.Hierdie pyn kan in een of albei voete voorkom.

Oorsake van hakpyn

Plantar fasciitis vind plaas wanneer daar ‘n sterk druk op die membraan is wat die geboë boog van jou voet ondersteun. As hierdie druk voortduur, begin die membraanweefsels sny en skeur.Dit kan lei tot pyn of swelling in die voete.
Hierdie klagte kan in die volgende gevalle vererger word:
As jy gewoond is daaraan om jou tone na binne te draai terwyl jy loop.
Jy loop, staan ​​of hardloop vir lang tye op ruwe oppervlaktes.
Jy moet oorgewig wees Die geboë boog van die voet moet relatief hoog wees of die sole moet plat wees.
Jou skoene is dalk nie gemaklik nie.

Simptome van hakpyn

Noor Health Life

Die meeste pasiënte met plantar fasciitis ervaar uitputtende pyn wanneer hulle hul eerste tree af gee nadat hulle uit die bed opgestaan ​​het. Of staan ​​op nadat jy lank gesit het. Nadat jy ‘n paar treë geloop het, is dit moontlik dat die styfheid of pyn in die voete ‘n bietjie kan verminder. Jy sal dalk trappe moet klim of vir lang tye moet staan. As jy pyn het in jou voete, veral in die nag, is dit meer waarskynlik dat dit nie ‘n plantar fasciitis is nie, maar ‘n probleem van tarsale tonnelsindroom.

Behandeling

Daar is verskeie stappe wat jy kan neem om die proses van voorbereiding vir bemiddeling te begin.
Handhaaf ‘n gesonde gewig.Behoorlike gewig sal nie veroorsaak dat jou liggaamsgewig op jou voete val nie. Onnodige druk op jou liggaam is ‘n groot oorsaak van rugpyn.
Ontspan jou voete, verminder aktiwiteite wat jou voete seermaak. Vermy loop en hardloop op harde oppervlaktes.
Wend ys op die hak aan om pyn te verlig.
Rus jou voete As jy aan hierdie siekte ly, moenie jou voete in konstante beweging hou nie.
Kies skoene wat sag en gemaklik is om die geboë sool van die sool te ondersteun.
Doen hakpynverligtingsoefeninge.
Maak altyd jou liggaam warm voor oefening of ander fisieke aktiwiteit Oormatige springbewegings kan beserings veroorsaak.
As jy aan hierdie siekte ly, moenie dit ignoreer nie. Maak seker dat jy ‘n dokter raadpleeg voordat jy jou dieet en oefening verander.

Oefen om ontslae te raak van hakskeenpyn

Oefen terwyl jy sit. Jy kan nuttiger en meer suksesvol wees as om te sit en te oefen.

  1. Rol jou voete vir ‘n minuut op ‘n waterbottel of iets van soortgelyke vorm en herhaal dieselfde proses op die ander voet.
  2. Hou een voet gekruis op die ander voet en trek die toon opwaarts Hou in dieselfde posisie vir vyftien sekondes dan los en herhaal drie keer Herhaal dan dieselfde proses op die ander voet.
  3. Vou die handdoek en plaas dit op die boogvorm onder die sole.En trek beide ente van die handdoek stadig opwaarts.Hou intussen jou knieë reguit.Dit sal jou voet rek en dit sal vir vyftien tot dertig sekondes opwaarts kom. Hou tot en herhaal drie keer.
    Strek die skeen.Om die skeen te rek kan die gesondheid van die hak bevorder. Lig net een van jou bene op en hou dit vir 30 sekondes.Herhaal hierdie proses drie keer op albei bene. Kontak Noor Health Life vir meer inligting. noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s