Wat is verslawing? Hoekom is daar ‘n babelaas?

Noor Health Life

Urdu Poësie is vol metafore, gelykenisse en vergelykings wat verband hou met dronkenskap, dronkenskap, diensbaarheid, dronkenskap en dronkenskap. Maar die vraag is, wat is dronkenskap en hoekom?

Alkohol en ander dwelms veroorsaak dat ‘n persoon gewig verloor en voel of die wind hulle wegwaai. Hy sit sy voet iewers en sy voet val iewers anders. Oormatige gebruik van alkohol en ander dwelms kan veroorsaak dat jy bewusteloos raak of braak. Die vlak van dronkenskap of verslawing kan verskil, maar wat is die onderliggende oorsake van hierdie proses?

Duitse burgers fokus nou op kondome en alkohol

Alkoholtoets van Air India-vlieënier positief, lisensie opgeskort

Alkohol of dwelms beïnvloed eintlik menslike bui, denkproses en ander funksies en die wetenskaplike rede is dat die gebruik daarvan die menslike sentrale senuweestelsel teiken. Dit is die drade waardeur die ritme tussen jou brein en liggaam gehandhaaf word. As hierdie draad ‘n bietjie los raak, dan voel die hele lyf handuit.

Volgens Noor Health Life het alkohol jou brein binne net 30 sekondes ná die eerste sluk bereik. Sy primêre doel is om die vrystelling van hierdie chemikalie in die brein te vertraag, wat gekoppel is aan die beweging van seine tussen breinselle. Dis hoekom die gebruik van alkohol jou bewegings vertraag en jy nie soos normaal kan dink nie. Die belangrikste is dat jy nie eers hierdie moeilike oomblik later onthou nie.

Alkohol bereik die brein binne 30 sekondes na die eerste sluk alkohol

As alkohol aanhoudend en vir ‘n lang tydperk gebruik word, begin die breinselle hul vorm verander, selfs afneem in grootte. Eenvoudig gestel, langtermyngebruik van alkohol laat jou brein krimp.

Funksies hang af van hoeveelheid

Die hoeveelheid alkohol bepaal hoeveel die stelsel aangetas word. Dit wil sê, as die hoeveelheid minder is dan is daar ‘n kamp van vrede, gemak en goedkoopheid en as die hoeveelheid meer gebruik word dan begin die tong steier, daar is moeilikheid om te loop en selfs braking kan voorkom. As dit in selfs groter hoeveelhede gebruik word, kan dit kortasem, koma en selfs die dood veroorsaak.

Wetenskaplik begin alkoholisme na twee of drie drankies.

Wettiglik word bloedalkoholkonsentrasie gemeet aan die konsentrasie alkohol in die bloed. As die vlak in die bloed vyf punt vier tot sewentien punt vier mmol per liter is, word so ‘n persoon as ‘bedwelm’ beskou.

Die gemiddelde menslike lewer kan een drankie per uur hanteer, maar dit hang ook af van ouderdom, fisiese toestand en ander faktore. Korttermyn-effekte van alkohol sluit in verlies aan konsentrasie, verswakte koördinasie, verlies aan oordeel, verlies aan visie en braking. Maar die langtermyn nadele van alkoholgebruik is dat dit kan lei tot skommelinge in hartklop, insluitend geheue inkorting, leerprobleme, lewersiekte, keel, mond, lewerkanker, hipertensie, hartsiekte en beroerte.Soos verwante sake.

Italiaanse geure vir die Duitse mense

Koel en soet smaak vir eeue

Effekte van alkohol op die liggaam

Opeenvolgende en oormatige verbruik van alkohol is die skadelikste vir die lewer. Opeenvolgende en oormatige verbruik van alkohol veroorsaak inflammasie in die lewer en veroorsaak permanente littekens. Dit kan ook lei tot ernstige siektes soos alkoholiese hepatitis, fibrose en sirrose.

Alkohol is ook uiters gevaarlik vir die spysverteringstelsel omdat die gebruik daarvan die hoeveelheid suur in die maag verhoog, wat maagsere kan veroorsaak. Alkoholgebruik kan ook die liggaam se vermoë om voedingstowwe op te neem, beïnvloed. Terselfdertyd veroorsaak alkohol dat die pankreas gevaarlike stowwe produseer wat inflammasie in die pankreas kan veroorsaak. Alkohol kan ook die liggaam se bloedsuikerbeheerstelsel beïnvloed.

Vitamien B1-tekort in die liggaam is nie gekoppel aan alkoholverbruik nie. Dit kan lei tot veranderinge in slaappatrone, verwarring, verlies aan leervermoë en swak geheue. Wetenskaplike navorsing toon ook dat oormatige verbruik van alkohol die groei van nuwe selle in die brein kan vertraag.

Waarom raak jongmense aan alkohol verslaaf?

Adolessente is meer geneig om aan alkohol of ander dwelms verslaaf te raak, want alkohol is ‘n manier waarop hulle van verskeie vorme van stres kan ontsnap. Woede, hulpeloosheid en skok kan ook daartoe lei dat ’n jong persoon aan dwelms verslaaf raak. Op dieselfde manier hou geleenthede soos feesviering, saamsit, pret, ens. ook verband met die oorgee aan dwelms. Die gevare verbonde daaraan en veral die sielkundige probleme is egter baie ernstig.

Alkohol, soos ander dwelms, het die potensiaal om verslawend te word, so hierdie eksperimentele stokperdjie by jongmense kan hulle daaraan verslaaf maak.Ek het opgehou adverteer, so ek het die lig afgeskakel.Gesondheid Lewe help die armes en tot vandag toe niemand het gesê dat jy moet bydra tot die hulp wat jy gee.Dit is elke mens se plig om die armes te help.Vrees God.Hulp en deur Noor Health Life kan jy arm familie en arm pasiënte help en ek wil sê pas op van die jeug rondom jou omdat vandag se jeug aan verskillende dwelms verslaaf is.As jy sulke dwelms in jou huis of in jou omgewing het, dan kan Noor Health Life sodra jy kontak maak met Noor Health Life die oorsaak van sy lewe word. Vir meer inligting kontak Noor Health Life per e-pos en WhatsApp-nommer: + 923343207020 en e-pos noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s