Šta je zavisnost? Zašto postoji mamurluk?

Noor Health Life

Urdu poezija je puna metafora, parabola i usporedbi vezanih za opijenost, opijenost, ropstvo, pijanstvo i pijanstvo. Ali postavlja se pitanje šta je opijenost i zašto?

Alkohol i druge droge uzrokuju da osoba izgubi na težini i osjeća se kao da je vjetar raznosi. Stavlja nogu negdje, a noga pada negdje drugdje. Prekomjerna upotreba alkohola i drugih droga može uzrokovati gubitak svijesti ili povraćanje. Nivo intoksikacije ili ovisnosti može varirati, ali koji su osnovni uzroci ovog procesa?

Njemački građani sada se fokusiraju na kondome i alkohol

Alkotest pilota Air India pozitivan, dozvola suspendovana

Alkohol ili droge zapravo utiču na ljudsko raspoloženje, proces razmišljanja i druge funkcije, a naučni razlog je taj što njihova upotreba cilja na ljudski centralni nervni sistem. To su niti kroz koje se održava ritam između vašeg mozga i tijela. Ako se ova nit malo olabavi, onda se cijelo tijelo osjeća kao van kontrole.

Prema Noor Health Life-u, alkohol je stigao do vašeg mozga u roku od samo 30 sekundi od prvog gutljaja. Njegov primarni cilj je usporiti oslobađanje ove kemikalije u mozgu, koja je povezana s kretanjem signala između moždanih stanica. Zbog toga upotreba alkohola usporava vaše pokrete i ne možete normalno razmišljati. Važno je da se kasnije ni ne sećate ovog teškog trenutka.

Alkohol stiže do mozga unutar 30 sekundi od prvog gutljaja alkohola

Ako se alkohol koristi kontinuirano i dugo vremena, tada moždane stanice počinju mijenjati svoj oblik, čak se smanjuju u veličini. Jednostavno rečeno, dugotrajna upotreba alkohola smanjuje vaš mozak.

Funkcije zavise od količine

Količina alkohola određuje koliko je sistem pogođen. Odnosno, ako je količina manja onda je tabor mira, udobnosti i jeftinoće, a ako se količina koristi više onda jezik počinje teturati, otežano hodanje, pa čak i povraćanje. Ako se koristi u još većim količinama, može uzrokovati kratak dah, komu, pa čak i smrt.

Naučno, alkoholizam počinje nakon dva ili tri pića.

Zakonski, koncentracija alkohola u krvi mjeri se koncentracijom alkohola u krvi. Ako je nivo u krvi pet zaraza četiri do sedamnaest poena četiri mmol po litru, takva osoba se smatra ‘pijanom’.

Prosječna ljudska jetra može podnijeti jedno piće na sat, ali to zavisi i od starosti, fizičkog stanja i drugih faktora. Kratkoročni efekti alkohola uključuju gubitak koncentracije, poremećenu koordinaciju, gubitak rasuđivanja, gubitak vida i povraćanje. Ali dugoročni nedostaci upotrebe alkohola su to što može dovesti do fluktuacija u otkucaju srca, uključujući oštećenje pamćenja, poteškoće u učenju, bolesti jetre, grla, usta, rak jetre, hipertenziju, bolesti srca i moždani udar, kao što su srodna pitanja.

Italijanski ukusi za nemački narod

Hladan i sladak ukus vekovima

Uticaj alkohola na organizam

Uzastopna i prekomjerna konzumacija alkohola je najštetnija za jetru. Uzastopna i prekomjerna konzumacija alkohola uzrokuje upalu jetre i uzrokuje trajne ožiljke. Takođe može dovesti do ozbiljnih bolesti kao što su alkoholni hepatitis, fibroza i ciroza.

Alkohol je izuzetno opasan i za probavni sistem jer njegova upotreba povećava količinu kiseline u želucu, što može uzrokovati čir. Upotreba alkohola takođe može uticati na sposobnost tela da apsorbuje hranljive materije. Istovremeno, alkohol uzrokuje da gušterača proizvodi opasne tvari koje mogu uzrokovati upalu gušterače. Alkohol takođe može uticati na sistem kontrole šećera u krvi u telu.

Nedostatak vitamina B1 u tijelu nije povezan s konzumiranjem alkohola. To može dovesti do promjena u obrascima spavanja, konfuzije, gubitka sposobnosti učenja i lošeg pamćenja. Naučna istraživanja također pokazuju da prekomjerna konzumacija alkohola može usporiti rast novih stanica u mozgu.

Zašto mladi postaju zavisni od alkohola?

Adolescenti imaju veću vjerovatnoću da postanu ovisni o alkoholu ili drugim drogama jer im alkohol predstavlja način da pobjegnu od raznih oblika stresa. Ljutnja, bespomoćnost i šok također mogu dovesti do toga da mlada osoba postane ovisna o drogama. Na isti način, prilike poput proslave, zajedničkog sjedenja, zabave itd. također su povezane sa prepuštanjem drogama. Međutim, opasnosti povezane s njima, a posebno psihički problemi su vrlo ozbiljne.

Alkohol kao i druge droge ima potencijal da izazove ovisnost pa ih ovaj eksperimentalni hobi kod mladih može navući na njega.Prestala sam reklamirati pa sam ugasila svjetlo.Zdrav život pomaže siromašnima i do danas niko je rekao da treba da doprinesete pomoći koju dajete.Dužnost je svakog čoveka da pomogne siromašnima.Bojte se Boga.Pomozite i kroz Noor Health Life možete pomoći siromašnoj porodici i siromašnim pacijentima i želim da kažem čuvajte se mladih oko vas jer su današnji mladi ovisni o raznim drogama.Ako takve droge imate u svom domu ili u komšiluku, onda kada jednom kontaktirate Noor Health Life, Noor Health Life može postati uzrok njegovog života. Za više informacija kontaktirajte Noor Health Life putem e-pošte i WhatsApp broja: + 923343207020 i emaila noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s