10 siektes wat met die hand voorspel kan word.

Noor Health Life

    Die simptome van baie siektes kan met die hande geskat word.

    Van vingerlengte tot greepsterkte voorspel ons hande ‘n verskeidenheid mediese gevare.

    Maar weet jy in watter mate sommige van die algemene dinge in ons hande gesondheidsgevare aandui?

    Hier is ‘n paar van die simptome wat volgens die mediese wetenskap in ons hande verskyn.

    Vingerlengte: Risiko van gewrigspyn

    As ‘n vrou se derde vinger langer is as haar wysvinger, wat algemeen by mans voorkom, is die kans twee keer groter dat sy aan kniepyn ly.  Een moontlike rede is lae vlakke van die hormoon estrogeen, volgens ‘n studie wat in die mediese joernaal Arthritis and Rheumatism gepubliseer is.

    Handskud: Simptome van Parkinson se siekte

    Handskud kan soms die gevolg wees van oormatige kafeïengebruik of newe-effekte van sekere medikasie.  Maar as dit in een hand is, is dit beter om dadelik ‘n dokter te sien.  Een hand bewing kan die eerste teken van Parkinson se siekte wees.

    Naelkleur: niersiekte

    Een studie het na 100 pasiënte met ernstige niersiekte gekyk en gevind dat 36% vingernaels van twee kleure gehad het (die onderste deel van die naels was wit en die boonste bruin).  Moontlike oorsake van hierdie toestand van die naels kan ‘n toename in sekere hormone en erge bloedarmoede wees, wat albei deel van niersiekte is.  As jy twee kleure op jou naels sien of dit swart word, raadpleeg dadelik ‘n dokter aangesien donkerder kleure ook ‘n teken van velkanker kan wees.

    Grypkrag: Hartgesondheid

    ‘n Swak greep kan ‘n voorloper van ‘n hartaanval of beroerte wees en ‘n lae kans om dit te vermy.  ’n Studie van inwoners van 17 lande het bevind dat greepsterkte voortydige dood beter kan voorspel as bloeddruk.  Volgens navorsers kan greepkrag gebruik word om algehele spierkrag en fiksheid te assesseer en om fisieke aktiwiteit voor te stel om hartsiektes te voorkom.

    Vingerafdrukke: Hoë bloeddruk

   Die Noor Health Life-studie het bevind dat mense met een of meer van hul vingers met sirkelvormige vingerafdrukke ‘n risiko vir hoë bloeddruk kan hê.  Hoe meer sirkelvormig die vingers, hoe hoër is die bloeddruk.

    Sweet in die hande: Oormatige sweet

    Oormatige sweet op die hande kan lei tot skildklier siekte sowel as oormatige sweet, waarin die sweetkliere meer aktief word.  Die meeste mense ervaar hierdie probleem in een of twee dele van die liggaam soos die oksels, handpalms of voete.  Dokters kan dit ondersoek en behandeling voorskryf.

    Geel hande: bloedarmoede.

    Daar is verskillende tipes bloedarmoede of bloedarmoede soos ernstige of chroniese bloedarmoede ens. Wat ook al die tipe bloedarmoede is, die hoeveelheid gesonde bloedselle in die aangetaste persoon se liggaam is nie genoeg om suurstof te voorsien nie. In staat wees om te lewer.  Daarom is die algemeenste simptoom van hierdie siekte die voorkoms van bleekheid in die vel, veral die vergeling van die vel van die hande en naels.

   Siektes van die longe

    Club Nail of Finger verwys na die versagting van die basis van die naels terwyl die vel rondom die naels blink word, net so draai die naels meer as gewoonlik terwyl die punte van die vingers groter word as voorheen, dit is gewoonlik ‘n teken van die longe. Dui siekte aan omdat vingers of naels aan suurstoftekort ly.  Terloops, hierdie simptoom kan ook ‘n teken wees van siektes van bloedvate, lewersiektes.

   Is hierdie naelstruktuur nie ‘n teken van kanker nie?

   Lewersiektes

    Rooi kolle op die vel kan ‘n teken wees van baie siektes, maar dit is gewoonlik die mees algemene simptoom van lewersiekte.  Sommige mense met hierdie toestand van die hande ervaar oormatige warmte op die handpalms, wat kan dui op lewerskade Pyn in die gewrigte van die vingers – Oorsake en behandeling

   Kenners let op die feit dat baie siektes vandag “gering” is.  Die manier, net negatief vir bejaardes, word jongmense toenemend geraak.  Daarom ly ‘n groot aantal vroue aan gewrigsiektes, en baie dokters kla van pyn in die gewrigte van die vingers.  Komaan, want die vingers kan die vingergewrigte van die vingers beskadig, en vereis sulke behandeling.

   Hoekom maak vingergewrigte seer?

   Pyn in die gewrigte van die vingers kan veroorsaak word deur traumatiese faktore: trek of tinteling, vergoeding, fraktuur, ens.  In sulke gevalle is die rede as ‘n reël voor die hand liggend.  Verbygaande pyn word soms geassosieer met irrasionele of langdurige fisiese aanvulling, die teenwoordigheid van hande in ‘n ongemaklike posisie.  Dikwels kan pyn in die gewrigte van die vingers, soos in ander gewrigte van die liggaam, veroorsaak word deur kalsiumtekort, oormatige hormoonontspanning, senuweetrekkings by vroue tydens aanvalle.

   Maar as die pyn in die gewrigte van die vingers vir ‘n lang tyd sonder enige ooglopende redes bekommerd is, kan dit aan ernstige siektes gekoppel word.  Oorweeg die belangrikste:

   Osteoartritis is ‘n siekte wat veroorsaak kan word deur metaboliese afwykings in die liggaam, hande, besigheidslading op genetiese faktore.  In hierdie geval is daar ‘n misvorming van die nie-giftige gewrigte, waarin spesifieke geestelike nodules op die vingers vorm.

   Rumatoïede artritis is ‘n degeneratiewe outo-immuun siekte wat verskeie gewrigte in die liggaam affekteer, en begin dikwels met die vingers en tone.  In hierdie geval, met inflammatoriese skade, dermatitis en gierigheid bo die gewrigte, wat geleidelik verdik, vervorm.  In hierdie geval is die pyn in die nag en in die oggend dikwels pynlik.

   GATE is ‘n siekte wat veroorsaak word deur metaboliese afwykings waarin kristalle van uriensuursoute in die gewrigte ophoop.  Hand- en voetgewrigte kan aangetas word.  Wanneer jigpyn baie erg is, brandwonde, vel rimpel oor die gewrigte, vinnige beperking van beweging.

   Resussitasie is ‘n moontlike oorsaak as die gewrigte van die duim, waarin die bestraling gewrig is geheg aan die metatarsale been met besering.  Hierdie wiskunde word geassosieer met fisiese oorlading van die duim en is ‘n gereelde toestand van osteoartritis.

   Minerale ligninitis (“knipvinger”) is ‘n siekte wat verband hou met inflammatoriese skade van die senings, wat verantwoordelik is vir die verlenging van die elastiese vingerdikte.  Dit kan wees as gevolg van die feit dat die vingergewrigte gedruk moet word en daar is ‘n klik wanneer hulle verdwyn.

   Die agrariese nexus word gelei deur die gewrigte, wat dikwels aanleiding gee tot diegene in hul vel wat reeds die vel van die Poorroesians is.  Die siekte kan enige vinger aantas, wat pyn, seerheid, ontsteking en krampe in alle gewrigte veroorsaak.

   Bursitis is ontsteking van die gewrigte van die vingers, met die ophoping van vloeistof in hul holte.  Wonde, laste op die vingers, penetrasie van infeksie kan ‘n wiskunde veroorsaak.  In hierdie geval is die vorming van pynlike swelling in die aangetaste gewrig, gierigheidsarea kenmerkend.

   Behandeling van gewrigspyn

   Onregverdig is dit onmoontlik om te sê wat nodig is om pynlike gewrigte uit te skakel.  Behandeling hang grootliks af van hoekom die gewrigte aan die vingers van een hand beseer is, of dit nou die gevolg van trauma of ‘n siekte is.  Daarom moet ‘n dokter geraadpleeg en ondersoek word vir die aanstelling van toepaslike terapie.

   In die meeste gevalle, met hierdie simptoom, word nie-steroïdale anti-inflammatoriese middels, chondroprotectors, antibiotika, verfbore, hormone voorgeskryf.  Massering, fisioterapie-prosedures, vingeroefeninge moet ook uitgevoer word.  Pasiënte benodig ten minste chirurgiese ingryping.  Dit word nie aanbeveel om dit onafhanklik te behandel nie, aangesien dit bekend is dat die gewrigte van die vingers deur pyn geraak word.  Jy kan e-pos en WhatsApp met Noor Health Life om meer vrae en antwoorde te kry.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s