10 sairautta, jotka voidaan ennustaa käsin.

Noor Health Life

      Monien sairauksien oireita voidaan arvioida käsin.

      Kätemme ennustavat useita lääketieteellisiä vaaroja sormen pituudesta pitovoimaan.

      Mutta tiedätkö, missä määrin jotkut käsissämme olevista tavallisista asioista osoittavat terveyshaittoja?

      Tässä on joitain oireita, jotka lääketieteen mukaan ilmaantuvat käsiimme.

      Sormen pituus: Nivelkivun vaara

      Jos naisen kolmas sormi on pidempi kuin etusormi, mikä on yleistä miehillä, hän kärsii kaksi kertaa todennäköisemmin polvikivuista.  Yksi mahdollinen syy on estrogeenihormonin alhainen taso Arthritis and Rheumatism -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan.

      Käden kättely: Parkinsonin taudin oireita

      Käden kättely voi joskus johtua liiallisesta kofeiinin käytöstä tai tiettyjen lääkkeiden sivuvaikutuksista.  Mutta jos se on yhdessä kädessä, on parempi mennä heti lääkäriin.  Toisen käden vapina voi olla ensimmäinen merkki Parkinsonin taudista.

      Kynsien väri: munuaissairaus

      Yhdessä tutkimuksessa tarkasteltiin 100 potilasta, joilla oli vakava munuaissairaus, ja havaittiin, että 36 prosentilla kynnet olivat kaksivärisiä (kynsien alaosa oli valkoinen ja ylempi ruskea).  Mahdollisia syitä tähän kynsien tilaan voivat olla tiettyjen hormonien lisääntyminen ja vakava anemia, jotka molemmat ovat osa munuaissairauksia.  Jos huomaat kynsissäsi kahta väriä tai ne muuttuvat mustiksi, ota välittömästi yhteyttä lääkäriin, sillä myös tummemmat värit voivat olla merkki ihosyövästä.

      Tartuntavoima: Sydämen terveys

      Heikko ote voi olla sydänkohtauksen tai aivohalvauksen edeltäjä ja alhainen mahdollisuus välttää se.  17 maan asukkailla tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että pitovoima voi ennustaa paremmin ennenaikaisen kuoleman kuin verenpaine.  Tutkijoiden mukaan pitovoimalla voidaan arvioida lihasten kokonaisvoimaa ja kuntoa sekä ehdottaa fyysistä aktiivisuutta sydänsairauksien ehkäisemiseksi.

      Sormenjäljet: Korkea verenpaine

     Noor Health Life -tutkimuksessa todettiin, että ihmiset, joilla on yksi tai useampi sormesta pyöreät sormenjäljet, voivat olla vaarassa saada korkea verenpaine.  Mitä pyöreämmät sormet ovat, sitä korkeampi verenpaine.

      Hikoilu käsissä: Liiallinen hikoilu

      Liiallinen käsien hikoilu voi johtaa kilpirauhassairauksiin sekä liialliseen hikoiluun, jossa hikirauhaset aktivoituvat.  Useimmat ihmiset kokevat tämän ongelman yhdessä tai kahdessa kehon osassa, kuten kainaloissa, kämmenissä tai jaloissa.  Lääkärit voivat tutkia sen ja määrätä hoidon.

      Keltaiset kädet: anemia.

      On olemassa erilaisia ​​anemiatyyppejä tai anemiaa, kuten vaikea tai krooninen anemia jne. Anemian tyypistä riippumatta terveiden verisolujen määrä sairastuneen henkilön kehossa ei kuitenkaan riitä hapen toimittamiseen.  Siksi tämän taudin yleisin oire on ihon kalpeus, erityisesti käsien ja kynsien ihon kellastuminen.

     Keuhkojen sairaudet

      Club Nail tai Finger viittaa kynsien pohjan pehmenemiseen samalla kun kynsien ympärillä oleva iho muuttuu kiiltäväksi, samoin kynnet kääntyvät tavallista enemmän samalla kun sormenpäät suurenevat kuin ennen, tämä on yleensä merkki keuhkoista. Osoittaa sairautta, koska sormet tai kynnet kärsivät hapen puutteesta.  Muuten, tämä oire voi olla myös merkki verisuonisairauksista, maksasairauksista.

     Eikö tämä kynnen rakenne ole merkki syövästä?

     Maksan sairaudet

      Punaiset täplät iholla voivat olla merkki monista sairauksista, mutta se on yleensä yleisin maksasairauden oire.  Jotkut ihmiset, joilla on tämä käsien sairaus, kokevat liiallista lämpöä kämmenissä, mikä voi viitata maksavaurioon Sormien nivelkipu – Syyt ja hoito

     Asiantuntijat panevat merkille, että monet sairaudet ovat nykyään “vähäisiä”.  Tapa, joka on vain negatiivinen vanhuksille, vaikuttaa yhä enemmän nuoriin.  Siksi suuri määrä naisia ​​kärsii nivelsairauksista, ja monet lääkärit valittavat sormien nivelkipuista.  Tule, koska sormet voivat vahingoittaa sormien sormeniveliä ja vaatia tällaista hoitoa.

     Miksi sormen nivelet sattuvat?

     Sormien nivelten kipu voi johtua traumaattisista tekijöistä: vetäminen tai pistely, kompensaatio, murtuma jne.  Tällaisissa tapauksissa syy on yleensä ilmeinen.  Ohimenevä kipu liittyy joskus järjettömään tai pitkittyneeseen fyysiseen lisääntymiseen, käsien olemiseen epämukavassa asennossa.  Usein sormien nivelten, kuten kehon muiden nivelten, kipu voi johtua kalsiumin puutteesta, liiallisesta hormonien rentoutumisesta, hermon nykimisestä naisilla kohtausten aikana.

     Mutta jos sormien nivelkipu on huolissaan pitkään ilman ilmeisiä syitä, se voi liittyä vakaviin sairauksiin.  Harkitse tärkeimpiä:

     Nivelrikko on sairaus, joka voi johtua kehon, käsien aineenvaihduntahäiriöistä, geneettisten tekijöiden liiketoiminnasta.  Tässä tapauksessa myrkyttömien nivelten epämuodostuma, jossa sormiin muodostuu erityisiä henkisiä kyhmyjä.

     Nivelreuma on rappeuttava autoimmuunisairaus, joka vaikuttaa kehon eri niveliin ja alkaa usein sormista ja varpaista.  Tässä tapauksessa tulehdusvaurioiden, ihottuman ja nivelten yläpuolella olevan ahneuden, jotka vähitellen paksuuntuvat, muotoutuvat.  Tässä tapauksessa kipu yöllä ja aamulla on usein tuskallista.

     GATE on aineenvaihduntahäiriöiden aiheuttama sairaus, jossa virtsahapon suolojen kiteitä kerääntyy niveliin.  Käsien ja jalkojen nivelet voivat vahingoittua.  Kun kihti kipu on erittäin vakavaa, palovammoja, ihon aaltoilua nivelissä, nopeaa liikkumisrajoitusta.

     Elvytys on mahdollinen syy, jos peukalon nivelet, joissa säteilynivel on kiinnittynyt jalkapöydän luuhun vamman seurauksena.  Tämä matematiikka liittyy peukalon fyysiseen ylikuormitukseen ja on yleinen nivelrikon tila.

     Mineraalinen ligniitti (“snapping sormi”) on sairaus, joka liittyy jänteiden tulehduksellisiin vaurioihin, jotka ovat vastuussa elastisen sormen paksuuden pidentymisestä.  Tämä voi johtua siitä, että sormen niveliä on puristettava ja niiden katoamisesta kuuluu napsahdus.

     Maatalousyhteyttä ohjaavat nivelet, jotka usein synnyttävät ihossaan sellaisia, jotka ovat jo Poorroesian ihoa.  Sairaus voi vaikuttaa mihin tahansa sormeen aiheuttaen kipua, arkuutta, tulehdusta ja kouristuksia kaikissa nivelissä.

     Bursiitti on sormien nivelten tulehdus, jossa nestettä kertyy sormien onteloon.  Haavat, sormien rasitukset, infektion tunkeutuminen voivat aiheuttaa laskennan.  Tässä tapauksessa on ominaista kivuliaan turvotuksen muodostuminen vaurioituneessa nivelessä, ahneusalueella.

     Nivelkivun hoito

     Epäreilusti on mahdotonta sanoa, mitä tarvitaan kipeiden nivelten poistamiseen.  Hoito riippuu pitkälti siitä, miksi toisen käden sormien nivelet ovat vaurioituneet, onko kyseessä trauma tai sairaus.  Siksi on otettava yhteyttä lääkäriin ja tutkittava asianmukaista hoitoa.

     Useimmissa tapauksissa tällä oireella määrätään ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä, kondroprotektoreita, antibiootteja, maaliporaa, hormoneja.  Hierontaa, fysioterapiatoimenpiteitä, sormiharjoituksia on myös suoritettava.  Ainakin potilaat tarvitsevat kirurgista hoitoa.  Sitä ei suositella hoitamaan itsenäisesti, koska tiedetään, että sormien nivelet kärsivät kipusta.  Voit lähettää sähköpostia ja WhatsAppia Noor Health Lifen kanssa saadaksesi lisää kysymyksiä ja vastauksia.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s