10 заболявания, които могат да се предскажат на ръка.

Noor Health Life

     Симптомите на много заболявания могат да бъдат оценени с ръцете.

     От дължината на пръста до силата на захващане, ръцете ни предсказват различни медицински опасности.

     Но знаете ли до каква степен някои от често срещаните неща в ръцете ни показват опасности за здравето?

     Ето някои от симптомите, които се появяват в ръцете ни според медицинската наука.

     Дължина на пръста: Риск от болки в ставите

     Ако третият пръст на жената е по-дълъг от показалеца, което е често срещано при мъжете, тя е два пъти по-склонна да страда от болки в коляното.  Една от възможните причини са ниските нива на хормона естроген, според проучване, публикувано в медицинското списание Arthritis and Rheumatism.

     Ръкотискане: Симптоми на болестта на Паркинсон

     Понякога ръкостискането може да бъде резултат от прекомерна употреба на кофеин или странични ефекти от някои лекарства.  Но ако е в едната ръка, по-добре е незабавно да отидете на лекар.  Треперенето на едната ръка може да е първият признак на болестта на Паркинсон.

     Цвят на ноктите: бъбречно заболяване

     Едно проучване разглежда 100 пациенти със сериозно бъбречно заболяване и установява, че 36% имат нокти в два цвята (долната част на ноктите е бяла, а горната кафява).  Възможните причини за това състояние на ноктите могат да бъдат повишаване на определени хормони и тежка анемия, като и двете са част от бъбречно заболяване.  Ако забележите два цвята по ноктите си или те станат черни, незабавно се консултирайте с лекар, тъй като по-тъмните цветове също могат да бъдат признак на рак на кожата.

     Сила на захващане: Здраве на сърцето

     Слабият хват може да бъде предшественик на инфаркт или инсулт и нисък шанс да го избегнете.  Проучване на жители на 17 държави установи, че силата на хващане може по-добре да предскаже преждевременна смърт, отколкото кръвното налягане.  Според изследователите силата на сцепление може да се използва за оценка на общата мускулна сила и фитнес и за предлагане на физическа активност за предотвратяване на сърдечни заболявания.

     Пръстови отпечатъци: Високо кръвно налягане

    Проучването на Noor Health Life установи, че хората с един или повече пръсти с кръгли пръстови отпечатъци могат да бъдат изложени на риск от високо кръвно налягане.  Колкото по-кръгли са пръстите, толкова по-високо е кръвното налягане.

     Изпотяване на ръцете: Прекомерно изпотяване

     Прекомерното изпотяване на ръцете може да доведе до заболяване на щитовидната жлеза, както и до прекомерно изпотяване, при което потните жлези стават по-активни.  Повечето хора изпитват този проблем в една или две части на тялото, като подмишниците, дланите или стъпалата.  Лекарите могат да го прегледат и да предпишат лечение.

     Жълти ръце: анемия.

     Има различни видове анемия или анемия, като тежка или хронична анемия и др. Независимо от вида на анемията, количеството здрави кръвни клетки в тялото на засегнатото лице не е достатъчно, за да доставя кислород. Бъдете в състояние да доставяте.  Ето защо най-честият симптом на това заболяване е появата на бледност на кожата, особено пожълтяване на кожата на ръцете и ноктите.

    Заболявания на белите дробове

     Club Nail или Finger се отнася до омекотяване на основата на ноктите, докато кожата около ноктите става лъскава, подобно на ноктите се завиват повече от обикновено, докато върховете на пръстите стават по-големи от преди, това обикновено е признак на белите дробове. Показва заболяване, тъй като пръстите или ноктите страдат от липса на кислород.  Между другото, този симптом може да бъде и признак на заболявания на кръвоносните съдове, заболявания на черния дроб.

    Тази структура на ноктите не е ли признак на рак?

    Чернодробни заболявания

     Червените петна по кожата могат да бъдат признак на много заболявания, но обикновено са най-честият симптом на чернодробно заболяване.  Някои хора с това състояние на ръцете изпитват прекомерна топлина на дланите, което може да показва увреждане на черния дроб Болка в ставите на пръстите – Причини и лечение

    Експертите отбелязват факта, че днес много болести са “незначителни”.  Начинът, само отрицателен за възрастните хора, младите хора са все по-засегнати.  Поради това голям брой жени страдат от ставни заболявания и много лекари се оплакват от болки в ставите на пръстите.  Хайде, защото пръстите могат да повредят ставите на пръстите на пръстите и изискват такова лечение.

    Защо болят ставите на пръстите?

    Болката в ставите на пръстите може да бъде причинена от травматични фактори: дърпане или изтръпване, компенсация, фрактура и др.  В такива случаи, като правило, причината е очевидна.  Преходната болка понякога се свързва с ирационално или продължително физическо увеличаване, наличието на ръце в неудобна позиция.  Често болката в ставите на пръстите, като например в други стави на тялото, може да бъде причинена от дефицит на калций, излишна хормонална релаксация, потрепване на нерви при жените по време на припадъци.

    Но ако болката в ставите на пръстите е загрижена за дълго време без очевидни причини, това може да бъде свързано със сериозни заболявания.  Помислете за ключовите:

    Остеоартритът е заболяване, което може да бъде причинено от метаболитни нарушения в тялото, ръцете, натоварване на бизнеса върху генетични фактори.  В този случай има деформация на нетоксичните стави, при която се образуват специфични психични възли по пръстите.

    Ревматоидният артрит е дегенеративно автоимунно заболяване, което засяга различни стави в тялото и често започва с пръстите на ръцете и краката.  В този случай, с възпалителни увреждания, дерматит и алчност над ставите, които постепенно се удебеляват, се деформират.  В този случай болката през нощта и сутринта често е болезнена.

    GATE е заболяване, причинено от метаболитни нарушения, при които вътре в ставите се натрупват кристали от соли на пикочната киселина.  Могат да бъдат засегнати ставите на ръцете и краката.  Когато подагра болката е много силна, изгаряния, вълни на кожата по ставите, бързо ограничаване на движението.

    Реанимацията е възможна причина, ако ставите на палеца, при които радиационната става е прикрепена към метатарзалната кост с нараняване.  Тази математика е свързана с физическо претоварване на палеца и е често състояние на остеоартрит.

    Минералният лигнинит (“щракване на пръста”) е заболяване, свързано с възпалително увреждане на сухожилията, които са отговорни за удължаването на дебелината на еластичния пръст.  Това може да се дължи на факта, че ставите на пръстите трябва да бъдат притиснати и има щракане, когато изчезнат.

    Аграрната връзка се ръководи от ставите, които често пораждат тези в кожата им, които вече са кожата на Poorroesians.  Болестта може да засегне всеки пръст, причинявайки болка, болезненост, възпаление и крампи във всички стави.

    Бурситът е възпаление на ставите на пръстите, с натрупване на течност в тяхната кухина.  Рани, тежести върху пръстите, проникване на инфекция могат да причинят математика.  В този случай е характерно образуването на болезнено подуване в засегнатата става, алчност.

    Лечение на болки в ставите

    Несправедливо е невъзможно да се каже какво е необходимо за премахване на болезнените стави.  Лечението до голяма степен зависи от това защо са наранени ставите на пръстите на едната ръка, дали това е резултат от травма или заболяване.  Ето защо трябва да се консултирате с лекар и да го прегледате за назначаване на подходяща терапия.

    В повечето случаи с този симптом се предписват нестероидни противовъзпалителни средства, хондропротектори, антибиотици, бормашини за боядисване, хормони.  Също така трябва да се извършват масажи, физиотерапевтични процедури, упражнения за пръсти.  Поне пациентите се нуждаят от хирургическа интервенция.  Не се препоръчва да се лекува самостоятелно, тъй като е известно, че ставите на пръстите са засегнати от болка.  Можете да изпратите имейл и WhatsApp с Noor Health Life, за да получите повече въпроси и отговори.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s