10 ασθένειες που μπορούν να προβλεφθούν με το χέρι.

Noor Health Life

      Τα συμπτώματα πολλών ασθενειών μπορούν να εκτιμηθούν με τα χέρια.

      Από το μήκος των δακτύλων μέχρι τη δύναμη λαβής, τα χέρια μας προβλέπουν μια ποικιλία ιατρικών κινδύνων.

      Ξέρετε όμως σε ποιο βαθμό μερικά από τα κοινά πράγματα στα χέρια μας υποδηλώνουν κινδύνους για την υγεία;

      Εδώ είναι μερικά από τα συμπτώματα που εμφανίζονται στα χέρια μας σύμφωνα με την ιατρική επιστήμη.

      Μήκος δακτύλου: Κίνδυνος πόνου στις αρθρώσεις

      Εάν το τρίτο δάχτυλο μιας γυναίκας είναι μακρύτερο από τον δείκτη της, κάτι που είναι σύνηθες στους άνδρες, έχει διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρει από πόνο στο γόνατο.  Ένας πιθανός λόγος είναι τα χαμηλά επίπεδα της ορμόνης οιστρογόνου, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό Arthritis and Rheumatism.

      Χειραψία: Συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον

      Η χειραψία μπορεί μερικές φορές να είναι αποτέλεσμα υπερβολικής χρήσης καφεΐνης ή παρενεργειών ορισμένων φαρμάκων.  Αλλά αν είναι στο ένα χέρι, είναι καλύτερα να επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό.  Ο τρόμος του ενός χεριού μπορεί να είναι το πρώτο σημάδι της νόσου του Πάρκινσον.

      Χρώμα νυχιών: Νεφροπάθεια

      Μια μελέτη εξέτασε 100 ασθενείς με σοβαρή νεφρική νόσο και διαπίστωσε ότι το 36% είχε νύχια δύο χρωμάτων (το κάτω μέρος των νυχιών ήταν λευκό και το πάνω καφέ).  Πιθανές αιτίες αυτής της κατάστασης των νυχιών μπορεί να είναι η αύξηση ορισμένων ορμονών και η σοβαρή αναιμία, που και οι δύο αποτελούν μέρος της νεφρικής νόσου.  Εάν παρατηρήσετε δύο χρώματα στα νύχια σας ή γίνονται μαύρα, συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό καθώς τα πιο σκούρα χρώματα μπορεί επίσης να είναι σημάδι καρκίνου του δέρματος.

      Δύναμη λαβής: Υγεία καρδιάς

      Ένα αδύναμο κράτημα μπορεί να είναι πρόδρομος για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό και χαμηλή πιθανότητα να το αποφύγετε.  Μια μελέτη σε κατοίκους 17 χωρών διαπίστωσε ότι η δύναμη λαβής μπορούσε να προβλέψει καλύτερα τον πρόωρο θάνατο παρά την αρτηριακή πίεση.  Σύμφωνα με τους ερευνητές, η δύναμη λαβής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση της συνολικής μυϊκής δύναμης και φυσικής κατάστασης και για να προτείνει σωματική δραστηριότητα για την πρόληψη καρδιακών παθήσεων.

      Δακτυλικά αποτυπώματα: Υψηλή αρτηριακή πίεση

     Η μελέτη Noor Health Life διαπίστωσε ότι άτομα με ένα ή περισσότερα από τα δάχτυλά τους με κυκλικά αποτυπώματα θα μπορούσαν να διατρέχουν κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση.  Όσο πιο κυκλικά είναι τα δάχτυλα, τόσο μεγαλύτερη είναι η αρτηριακή πίεση.

      Εφίδρωση στα χέρια: Υπερβολική εφίδρωση

      Η υπερβολική εφίδρωση στα χέρια μπορεί να οδηγήσει σε νόσο του θυρεοειδούς καθώς και σε υπερβολική εφίδρωση, κατά την οποία οι ιδρωτοποιοί αδένες γίνονται πιο ενεργοί.  Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα σε ένα ή δύο μέρη του σώματος όπως οι μασχάλες, οι παλάμες ή τα πόδια.  Οι γιατροί μπορούν να το εξετάσουν και να συνταγογραφήσουν θεραπεία.

      Κίτρινα χέρια: αναιμία.

      Υπάρχουν διάφοροι τύποι αναιμίας ή αναιμίας, όπως σοβαρή ή χρόνια αναιμία κ.λπ. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τύπο της αναιμίας, η ποσότητα των υγιών αιμοσφαιρίων στο σώμα του προσβεβλημένου ατόμου δεν επαρκεί για την παροχή οξυγόνου.  Γι’ αυτό το πιο κοινό σύμπτωμα αυτής της ασθένειας είναι η εμφάνιση ωχρότητας στο δέρμα, ιδιαίτερα το κιτρίνισμα του δέρματος των χεριών και των νυχιών.

     Παθήσεις των πνευμόνων

      Το Club Nail ή Finger αναφέρεται στο μαλάκωμα της βάσης των νυχιών ενώ το δέρμα γύρω από τα νύχια γίνεται γυαλιστερό, ομοίως τα νύχια γυρίζουν περισσότερο από το συνηθισμένο ενώ οι άκρες των δακτύλων γίνονται μεγαλύτερες από πριν, αυτό είναι συνήθως σημάδι των πνευμόνων. Υποδεικνύει ασθένεια επειδή τα δάχτυλα ή τα νύχια υποφέρουν από έλλειψη οξυγόνου.  Παρεμπιπτόντως, αυτό το σύμπτωμα μπορεί επίσης να είναι σημάδι ασθενειών των αιμοφόρων αγγείων, ασθενειών του ήπατος.

     Αυτή η δομή των νυχιών δεν είναι σημάδι καρκίνου;

     ΗΠΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

      Οι κόκκινες κηλίδες στο δέρμα μπορεί να είναι σημάδι πολλών ασθενειών, αλλά είναι συνήθως το πιο κοινό σύμπτωμα ηπατικής νόσου.  Μερικοί άνθρωποι με αυτή την πάθηση των χεριών εμφανίζουν υπερβολική ζέστη στις παλάμες, η οποία μπορεί να υποδηλώνει ηπατική βλάβη Πόνος στις αρθρώσεις των δακτύλων – Αιτίες και θεραπεία

     Οι ειδικοί σημειώνουν το γεγονός ότι πολλές ασθένειες είναι «ήσσονος σημασίας» σήμερα.  Ο τρόπος, απλώς αρνητικός για τους ηλικιωμένους, οι νέοι επηρεάζονται όλο και περισσότερο.  Ως εκ τούτου, ένας μεγάλος αριθμός γυναικών υποφέρουν από ασθένειες των αρθρώσεων και πολλοί γιατροί παραπονιούνται για πόνο στις αρθρώσεις των δακτύλων.  Έλα, γιατί τα δάχτυλα μπορεί να βλάψουν τις αρθρώσεις των δακτύλων των δακτύλων και να απαιτήσουν τέτοια θεραπεία.

     Γιατί πονάνε οι αρθρώσεις των δακτύλων;

     Ο πόνος στις αρθρώσεις των δακτύλων μπορεί να προκληθεί από τραυματικούς παράγοντες: τράβηγμα ή μυρμήγκιασμα, αποζημίωση, κάταγμα κ.λπ.  Σε τέτοιες περιπτώσεις, κατά κανόνα, ο λόγος είναι προφανής.  Ο παροδικός πόνος μερικές φορές συνδέεται με παράλογη ή παρατεταμένη σωματική αύξηση, την παρουσία των χεριών σε μια άβολη θέση.  Συχνά ο πόνος στις αρθρώσεις των δακτύλων, όπως σε άλλες αρθρώσεις του σώματος, μπορεί να προκληθεί από ανεπάρκεια ασβεστίου, υπερβολική χαλάρωση ορμονών, σύσπαση νεύρων στις γυναίκες κατά τη διάρκεια επιληπτικών κρίσεων.

     Αλλά αν ο πόνος στις αρθρώσεις των δακτύλων ανησυχεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς προφανείς λόγους, μπορεί να συνδεθεί με σοβαρές ασθένειες.  Εξετάστε τα βασικά:

     Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια ασθένεια που μπορεί να προκληθεί από μεταβολικές διαταραχές στο σώμα, τα χέρια, το επιχειρηματικό φόρτο σε γενετικούς παράγοντες.  Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει παραμόρφωση των μη τοξικών αρθρώσεων, κατά την οποία σχηματίζονται συγκεκριμένα νοητικά οζίδια στα δάχτυλα.

     Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια εκφυλιστική αυτοάνοση ασθένεια που επηρεάζει διάφορες αρθρώσεις του σώματος, και συχνά ξεκινά από τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών.  Σε αυτή την περίπτωση, με φλεγμονώδεις βλάβες, δερματίτιδα και απληστία πάνω από τις αρθρώσεις, που σταδιακά πυκνώνουν, παραμορφώνονται.  Σε αυτή την περίπτωση, ο πόνος τη νύχτα και το πρωί είναι συχνά επώδυνος.

     Το GATE είναι μια ασθένεια που προκαλείται από μεταβολικές διαταραχές κατά τις οποίες κρύσταλλοι αλάτων ουρικού οξέος συσσωρεύονται μέσα στις αρθρώσεις.  Οι αρθρώσεις χεριών και ποδιών μπορεί να επηρεαστούν.  Όταν ο πόνος της ουρικής αρθρίτιδας είναι πολύ έντονος, τα εγκαύματα, το δέρμα κυματίζει στις αρθρώσεις, ο γρήγορος περιορισμός της κίνησης.

     Η ανάνηψη είναι μια πιθανή αιτία εάν οι αρθρώσεις του αντίχειρα, στις οποίες η άρθρωση ακτινοβολίας συνδέεται με το μετατάρσιο οστό με τραυματισμό.  Αυτά τα μαθηματικά σχετίζονται με τη φυσική υπερφόρτωση του αντίχειρα και είναι μια συχνή πάθηση οστεοαρθρίτιδας.

     Η ορυκτή λιγνινίτιδα («σπάσιμο του δακτύλου») είναι μια ασθένεια που σχετίζεται με φλεγμονώδη βλάβη των τενόντων, οι οποίοι ευθύνονται για την επέκταση του ελαστικού πάχους του δακτύλου.  Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι αρθρώσεις των δακτύλων πρέπει να συμπιεστούν και υπάρχει ένα κλικ όταν εξαφανίζονται.

     Ο αγροτικός δεσμός καθοδηγείται από τις αρθρώσεις, οι οποίες συχνά γεννούν εκείνα στο δέρμα τους που είναι ήδη το δέρμα των Poorroesians.  Η ασθένεια μπορεί να επηρεάσει οποιοδήποτε δάχτυλο, προκαλώντας πόνο, πόνο, φλεγμονή και κράμπες σε όλες τις αρθρώσεις.

     Η θυλακίτιδα είναι φλεγμονή των αρθρώσεων των δακτύλων, με τη συσσώρευση υγρού στην κοιλότητα τους.  Πληγές, φορτία στα δάχτυλα, διείσδυση μόλυνσης μπορεί να προκαλέσουν μαθηματικά.  Σε αυτή την περίπτωση ο σχηματισμός επώδυνου οιδήματος στην προσβεβλημένη άρθρωση, περιοχή απληστίας είναι χαρακτηριστικός.

     Θεραπεία του πόνου των αρθρώσεων

     Άδικα είναι αδύνατο να πούμε τι χρειάζεται για την εξάλειψη των επώδυνων αρθρώσεων.  Η θεραπεία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το γιατί τραυματίζονται οι αρθρώσεις στα δάχτυλα του ενός χεριού, είτε είναι αποτέλεσμα τραύματος είτε ασθένειας.  Ως εκ τούτου, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να εξετάσετε για το διορισμό της κατάλληλης θεραπείας.

     Στις περισσότερες περιπτώσεις, με αυτό το σύμπτωμα, συνταγογραφούνται μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, χονδροπροστατευτικά, αντιβιοτικά, τρυπάνια βαφής, ορμόνες.  Πρέπει επίσης να πραγματοποιηθούν μασάζ, διαδικασίες φυσιοθεραπείας, ασκήσεις δακτύλων.  Τουλάχιστον οι ασθενείς χρειάζονται χειρουργική επέμβαση.  Δεν συνιστάται η ανεξάρτητη θεραπεία του, καθώς είναι γνωστό ότι οι αρθρώσεις των δακτύλων επηρεάζονται από τον πόνο.  Μπορείτε να στείλετε email και WhatsApp με το Noor Health Life για να λάβετε περισσότερες ερωτήσεις και απαντήσεις.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s