Zavar a nyaki fájdalom? Találjunk megoldást!

Noor Health Life

     Nyakunk és hátunk apró pecsétekből áll, amelyek számunkra tüskéknek tűnnek.  A nyaki fájdalomnak számos oka lehet, és nagyon gyakori probléma.  Legtöbbünk laza hozzáállása van, amikor képet kell festeni magunkról.  Íme néhány ok az alábbiak közül: A Noor Health Life mindig az Ön szolgálatában áll. Csak támogassa a Noor Health Life-ot, és segítse a Noor Health Life-ot a szegények megsegítésében.
    Olvassunk tovább.
     * Stressz és szorongás

     غلط Az alvó nyak rossz pozíciója

     ● Helytelen testtartás

     * Fáradtság vagy izomfeszülés

     * Agyhártyagyulladás

     * Ebben a betegségben gyulladás van az agy és a kisagy körüli membránban, és olyan tünetek jelentkeznek, mint a súlyos fejfájás, láz és súlyos nyakmerevség.

     * Szívroham

     دورہ Szívroham is jelen lehet ezzel a fájdalommal, de más tünetekkel is jár, mint például izzadás, hányás, hányinger, légzési nehézség és állkapocsfájdalom.

     Íme néhány gyakori oka a nyaki fájdalomnak:

     Törés

     Tumor

     Fertőzés

     ● Gyulladás – például burkoló spondylitis

     Tünetek:

     A nyakproblémák gyakori tünetei a következők:

     * Fájdalom és feszültség: Az ilyen típusú fejfájást súlyosbítja, ha a fejet hosszú ideig egy helyzetben tartják.

     * Nyaki zsibbadás vagy tűszúrás a belsejében: Ennek oka egy idegre nehezedő nyomás, amely a karig érezhető.

     ● Kattogás vagy zaj érzése: Ezt a hangot az orvosi szakkifejezéssel kúszásnak nevezik, és az izmok és csontok egymáson dörzsölődése okozza.  És ez a tünet leggyakrabban éjszaka észlelhető.

     * Szédülés és ájulás: A csigolyaartériákra nehezedő nyomás ájulást és szédülést okozhat.

     * Izomfeszülés: Ezt az érzést az izmok merevsége okozza.

     Kezelje a nyakát otthon

     A nyaki fájdalmat általában nem súlyos probléma okozza, és általában 4-6 héten belül megszűnik.  A következő gyakorlatok hasznosak lehetnek:

     ● Jó kanyar:

     Fordítsa el a fejét az egyik oldalra, amíg az izmok megfeszülnek, és maradjon ebben a helyzetben 5 másodpercig, majd ismételje meg ugyanezt a folyamatot a másik oldalon.

     ● Nick Tilt Down:

     Óvatosan hajlítsa a nyakát a mellkasa felé, és hagyja ebben a helyzetben néhány pillanatig, majd ismételje meg ezt a folyamatot többször.

     ● Jó dőlésszög:

     Hajlítsa a fejét az egyik vállához, amíg megfeszül, és tartsa ugyanabban a helyzetben 5 másodpercig, majd ismételje meg ugyanezt a folyamatot a másik oldalon.

     ● Jó nyúlás:

     Nyújtsa ki az izmait úgy, hogy a csípőjét hátrafelé nyomja, és maradjon ebben a helyzetben 5 másodpercig, és ismételje meg ezt a folyamatot 5-ször.

     A nyaki merevség kezelése:

     ● Hő vagy jégcsomag:

     Egy 20 perces jégcsomag jelentősen csökkentheti a gyulladást.  Ugyanígy nyugodtnak érzi magát még forró vizes fürdés után is.

     Vegyen masszázst:

     A szakember által végzett masszázs is nagyon pihentető lehet.

     کریں Használjon OTC gyógyszereket.

     Akupunktúra:

     Ennek során finom tűket szúrnak be izmaink különböző nyomási pontjaiba, amitől az ember nagymértékben érzi a különbséget.

     Kiropraktika ellátás:

     Különleges módon tudják kezelni az izmokat és az ízületeket, de fontos, hogy először konzultáljon orvosával.

     کم Csökkentse a stresszt:

     A stressz a nyak megerőltetését is okozhatja, ezért vegyen részt olyan tevékenységekben, amelyek csökkentik a feszültséget.

     Javítsa alvási környezetét:

     * Válasszon jó matracokat

     – Aludj felemelt fejjel vagy háttal

     * Használjon speciális nyakpárnát

     * Lazítsd le a tested lefekvés előtt

     A nyaki fájdalom általában ezekkel a módszerekkel gyógyítható, de késedelem esetén mindenképpen orvoshoz kell fordulni Vállfájdalom az izmokban, csontokban vagy azok körül, Ha ez a fájdalom elkezdődik, akkor valaki megnehezíti a gondos munkavégzést.  A vállfájdalmak minden korosztálytól szenvednek.A hosszú ideig laptopot, táblagépet vagy okostelefont használó emberek hajlamosabbak erre a problémára.  A vállfájdalmaknak több oka is lehet.A leggyakoribb oka szöveti vagy izomsérülés lehet.  A fájdalom egyéb okai közé tartozik az ízületi betegségek, a csonttörések, a tömítések meglazulása vagy a váll fagyása.  A nyaki tömítések, a szív, a máj és a levelek betegségei is vállfájdalmat okoznak.  A fájdalom tünetei közé tartozik a duzzanat és a váll mozgatásának nehézsége.  A kisebb fájdalmakat házilag is kezelheti, erős fájdalom esetén orvoshoz kell fordulni.

    Otthoni jogorvoslatok vállfájdalmakra
    Hűvös égbolt
    A ajakherpesz kiváló a vállfájdalmakra.  Az érintett területen ajakherpesz hallható, ami csökkenti az irritációt és a kényelmetlenséget.
    .  Tegye a jégkockákat egy műanyag zacskóba, és csavarja be egy vékony törülközőbe.
    Hagyja az érintett területen tíz-tizenöt percig.
    Csináld naponta többször.
    A szárítást úgy is meg lehet tenni, hogy egy törölközőt hideg vízbe áztatunk.
    Forró égbolt
    A forró sílécek a fájdalom kezelésében is hasznosak.  Segít csökkenteni a fájdalmat, az irritációt és a duzzanatot.  A legjobb a forró síelést 2 órával a sérülés után.  A meleg égbolt az izmok nyújtásában is hasznos.
    .  Töltsön meg egy forró vizes zacskót meleg vízzel, és nyomja meg a vállát.  Ehhez feküdjön le kényelmesen és síeljen naponta többször tíz-tizenöt percig.
    Vegyünk egy könnyű forró zuhanyt is, és adjunk hozzá vizet öt-tíz percig.  Álljon egyenesen, miközben vizet önt.  Csináld ezt naponta kétszer.
    Nyomás
    A nyomás a fájdalmas rész megnyomását jelenti.  Ami csökkenti a duzzanatot.  A kötés nagy támasztékot és kényelmet nyújt a vállnak.
    Meleg kötéssel nyomást gyakorolhat az érintett területre.A fájdalom és a duzzanat csökkentése érdekében néhány napig tartsa a kötést az érintett területen.  Tartsa a vállát egy párnán, hogy lazítson.
    Ne kösse túl szorosan a kötést, hogy befolyásolja a véráramlást.
    Epsom só
    Az Epsom só magnézium-szulfátból készül.  Csökkenti a fájdalmat.  Javítja a vérkeringést és csökkenti az izomfeszültséget.
    Töltse fel a fürdőkádat langyos vagy mérsékelten forró vízzel.
    Adjunk hozzá két csésze Epsom sót, és oldjuk fel.
    .  Üljön bele ebbe a vízbe, és tartsa a vállát huszonöt percig vízbe merítve.
    Csináld heti három napon.
    Masszázs
    A masszázs a vállfájdalmakat is csökkenti.  A könnyű masszázs segít csökkenteni az izomfeszültséget.  Emellett a vérkeringés fokozásával csökkenti a duzzanatot és a merevséget.  Kérjen masszázst valakitől, aki tud egy jó masszázst.  Masszázshoz használhatunk olíva-, szezám- vagy mustárolajat.
    Csináld naponta többször.
    Ha fáj a masszírozás, ne masszírozzuk.
    Kurkuma
    Készítsen pasztát két evőkanál kurkuma és egy vagy több evőkanál kókuszolaj összekeverésével.  Hagyja a pasztát megszáradni az érintett területen.  Öblítse le langyos vízzel.  Csináld ezt naponta kétszer.
    .  Keverjünk el egy teáskanál kurkumát egy csésze tejben, és forraljuk fel.  Adjunk hozzá mézet és édesítsük.  Igyon naponta kétszer.
    almaecet
    Keverjen össze két csésze tiszta almaecetet egy forró vizes fürdőkádban.
    Tedd ebbe a vízbe a vállakat húsz-harminc percre.  Csináld ezt naponta egyszer.
    Egy teáskanál ecetet és kevés mézet is elkeverhet egy pohár meleg vízben, és naponta kétszer ihatja.
    Gyömbér
    Igyon meg naponta két-három csésze gyömbérteát.
    A teához egy evőkanál finomra vágott gyömbért forraljunk fel másfél-két csésze vízben tíz percig, majd szűrés után keverjük össze a mézet és igyuk meg.
    További utasítások
    Lazítsa meg az érintett területet, amennyire csak lehetséges.
    Fekvéskor dőljön a vállnak, és tartsa a lépésközt.
    Végezzen könnyű gyakorlatokat az érintett terület mozgatásához.
    Keverj el citromot langyos vízben, és igya meg naponta kétszer-háromszor, hogy az ásványi anyagok ne halmozódjanak fel az ízületekben, mivel fájdalmat okoznak.
    Ne dohányozzon és ne dohányozzon, mert akadályozza a sebgyógyulást.  E-mailt és WhatsApp-ot küldhet a Noor Health Life-nak, hogy további kérdéseket és válaszokat kapjon.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s