Σας ενοχλεί ο πόνος στον αυχένα;  Ας βρούμε μια λύση!

Noor Health Life

     Ο λαιμός και η πλάτη μας αποτελούνται από μικροσκοπικές φώκιες που μας μοιάζουν με αγκάθια.  Ο πόνος στον αυχένα μπορεί να έχει πολλές αιτίες και είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα.  Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια χαλαρή στάση όταν πρόκειται να ζωγραφίσουμε μια εικόνα για τον εαυτό μας.  Εδώ είναι μερικοί από τους λόγους: Το Noor Health Life είναι πάντα στη διάθεσή σας. Απλώς υποστηρίξτε το Noor Health Life και βοηθήστε το Noor Health Life να βοηθήσει τους φτωχούς.
    Ας διαβάσουμε περισσότερα.
     * Στρες και άγχος

     λάθος Λανθασμένη θέση του αυχένα ύπνου

     ● Λανθασμένη στάση του σώματος

     * Κόπωση ή μυϊκή καταπόνηση

     * Μηνιγγίτιδα

     * Σε αυτή τη νόσο, υπάρχει φλεγμονή στη μεμβράνη γύρω από τον εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα και υπάρχουν συμπτώματα όπως έντονος πονοκέφαλος, πυρετός και έντονη δυσκαμψία στον αυχένα.

     * Εμφραγμα

     Η καρδιακή προσβολή μπορεί επίσης να υπάρχει με αυτόν τον πόνο, αλλά συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα όπως εφίδρωση, έμετος, ναυτία, δυσκολία στην αναπνοή και πόνο στη γνάθο.

     Οι παρακάτω είναι μερικές από τις κοινές αιτίες πόνου στον αυχένα:

     Κάταγμα

     Ογκος

     Μόλυνση

     ● Φλεγμονή – για παράδειγμα σπονδυλίτιδα που περικλείει

     Συμπτώματα:

     Τα κοινά συμπτώματα ενός προβλήματος στον αυχένα είναι:

     * Πόνος και ένταση: Αυτός ο τύπος πονοκεφάλου επιδεινώνεται κρατώντας το κεφάλι σε μια θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

     * Μούδιασμα στον αυχένα ή κόλλημα της βελόνας μέσα: Αυτό οφείλεται σε πίεση σε ένα νεύρο που μπορεί να γίνει αισθητό μέχρι το χέρι.

     ● Ο ήχος του κρότου ή η αίσθηση του θορύβου: Αυτός ο ήχος ονομάζεται ερπυσμός με ιατρικούς όρους και προκαλείται από το τρίψιμο των μυών και των οστών το ένα πάνω στο άλλο.  Και αυτό το σύμπτωμα εμφανίζεται συχνότερα τη νύχτα.

     * Ζάλη και λιποθυμία: Η πίεση στις σπονδυλικές αρτηρίες μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία και ζάλη.

     * Μυϊκή καταπόνηση: Αυτή η αίσθηση προκαλείται από τη δυσκαμψία των μυών.

     Περιποιηθείτε τον λαιμό σας στο σπίτι

     Ο πόνος στον αυχένα δεν προκαλείται συνήθως από σοβαρό πρόβλημα και συνήθως υποχωρεί μέσα σε 4 έως 6 εβδομάδες.  Οι παρακάτω ασκήσεις μπορεί να είναι χρήσιμες:

     ● Καλή στροφή:

     Γυρίστε το κεφάλι σας προς τη μία πλευρά μέχρι οι μύες να αρχίσουν να νιώθετε τεντωμένοι και να μείνετε σε αυτή τη θέση για 5 δευτερόλεπτα και μετά επαναλάβετε την ίδια διαδικασία από την άλλη πλευρά.

     ● Nick Tilt Down:

     Λυγίστε απαλά το λαιμό σας προς το στήθος και αφήστε το σε αυτή τη θέση για μερικές στιγμές και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία αρκετές φορές.

     ● Καλή κλίση:

     Λυγίστε το κεφάλι σας στον έναν ώμο μέχρι να νιώσετε τεντωμένο και κρατήστε το κεφάλι στην ίδια θέση για 5 δευτερόλεπτα και μετά επαναλάβετε την ίδια διαδικασία από την άλλη πλευρά.

     ● Καλό τέντωμα:

     Τεντώστε τους μυς σας πιέζοντας τους γοφούς σας προς τα πίσω και μείνετε σε αυτή τη θέση για 5 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 5 φορές.

     Θεραπεία της δυσκαμψίας του αυχένα:

     ● Συσκευασία θερμότητας ή πάγου:

     Μια συσκευασία πάγου 20 λεπτών μπορεί να μειώσει σημαντικά τη φλεγμονή.  Με τον ίδιο τρόπο νιώθεις ήρεμος ακόμα και μετά το μπάνιο με ζεστό νερό.

     Κάντε ένα μασάζ:

     Ένα μασάζ από έναν ειδικό μπορεί επίσης να είναι αρκετά χαλαρωτικό.

     کریں Χρησιμοποιήστε OTC φάρμακα.

     Βελονισμός:

     Σε αυτή τη διαδικασία, λεπτές βελόνες εισάγονται σε διαφορετικά σημεία πίεσης των μυών μας, κάτι που κάνει τον άνθρωπο να αισθάνεται τη διαφορά σε μεγάλο βαθμό.

     Χειροπρακτική Φροντίδα:

     Μπορούν να θεραπεύσουν τους μύες και τις αρθρώσεις με συγκεκριμένο τρόπο, αλλά είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε πρώτα έναν γιατρό.

     Μειώστε το άγχος:

     Το άγχος μπορεί επίσης να προκαλέσει καταπόνηση του αυχένα, γι’ αυτό πάρτε μέρος σε δραστηριότητες που θα μειώσουν την ένταση σας.

     Βελτιώστε το περιβάλλον ύπνου σας:

     * Επιλέξτε καλά στρώματα

     سو Κοιμηθείτε με το κεφάλι ψηλά ή την πλάτη σας

     * Χρησιμοποιήστε ειδικό μαξιλάρι για το λαιμό

     * Χαλαρώστε το σώμα σας πριν πάτε για ύπνο

     Ο πόνος στον αυχένα συνήθως θεραπεύεται με αυτές τις μεθόδους, αλλά σε περίπτωση καθυστέρησης είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.Ο πόνος στους ώμους είναι στους μύες, στα κόκκαλα ή γύρω από αυτούς.Αν αυτός ο πόνος ξεκινήσει τότε κάποιος Γίνεται δύσκολο να κάνετε τη δουλειά προσεκτικά.  Άτομα όλων των ηλικιών υποφέρουν από πόνο στους ώμους Τα άτομα που χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές, tablet ή smartphone για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι πιο επιρρεπή σε αυτό το πρόβλημα.  Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες για τον πόνο στον ώμο. Η πιο κοινή αιτία μπορεί να είναι τραυματισμός ιστού ή μυός.  Άλλες αιτίες πόνου περιλαμβάνουν ασθένειες των αρθρώσεων, κατάγματα οστών, χαλάρωση των σφραγίδων ή πάγωμα του ώμου.  Ασθένειες του λαιμού, της καρδιάς, του ήπατος και των φύλλων προκαλούν επίσης πόνο στους ώμους.  Τα συμπτώματα του πόνου περιλαμβάνουν οίδημα και δυσκολία στην κίνηση του ώμου.  Μπορείτε επίσης να αντιμετωπίσετε τον μικρό πόνο στο σπίτι.Αν ο πόνος είναι έντονος, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

    Σπιτικές θεραπείες για τον πόνο στον ώμο
    Δροσερός ουρανός
    Ο επιχείλιος έρπης είναι εξαιρετικός για τον πόνο στον ώμο.  Ακούγονται επιχείλιοι έρπητες στην πληγείσα περιοχή που μειώνει τον ερεθισμό και την ενόχληση.
    .  Βάλτε παγάκια σε μια πλαστική σακούλα και τυλίξτε τα με μια λεπτή πετσέτα.
    Αφήστε στην πληγείσα περιοχή για δέκα έως δεκαπέντε λεπτά.
    Κάντε το αρκετές φορές την ημέρα.
    Το στέγνωμα μπορεί επίσης να γίνει με μούλιασμα μιας πετσέτας σε κρύο νερό.
    Ζεστός ουρανός
    Τα ζεστά σκι είναι επίσης χρήσιμα για τη θεραπεία του πόνου.  Βοηθά στη μείωση του πόνου, του ερεθισμού και του πρηξίματος.  Είναι καλύτερο να κάνετε ζεστό σκι 2 ώρες μετά τον τραυματισμό.  Ο ζεστός ουρανός είναι επίσης χρήσιμος στο τέντωμα των μυών.
    .  Γεμίστε μια σακούλα ζεστού νερού με ζεστό νερό και πιέστε τον ώμο.  Για να το κάνετε αυτό, ξαπλώστε άνετα και κάντε σκι πολλές φορές την ημέρα για δέκα έως δεκαπέντε λεπτά.
    Κάντε επίσης ένα ελαφρύ ζεστό ντους και προσθέστε νερό για πέντε έως δέκα λεπτά.  Σταθείτε όρθια ενώ ρίχνετε νερό.  Κάνετε αυτό δύο φορές την ημέρα.
    Πίεση
    Πίεση σημαίνει σπρώξιμο στο επώδυνο μέρος.  Που μειώνει το πρήξιμο.  Ο επίδεσμος δίνει μεγάλη στήριξη και άνεση στον ώμο.
    Μπορείτε να ασκήσετε πίεση στην πάσχουσα περιοχή με έναν ζεστό επίδεσμο Κρατήστε τον επίδεσμο δεμένο στην πάσχουσα περιοχή για μερικές ημέρες για να μειώσετε τον πόνο και το πρήξιμο.  Κρατήστε τους ώμους σας σε ένα μαξιλάρι για να χαλαρώσετε.
    Μην δένετε τον επίδεσμο πολύ σφιχτά για να επηρεάσετε τη ροή του αίματος.
    καθαρτικό αλάτι
    Το αλάτι Epsom παρασκευάζεται από θειικό μαγνήσιο.  Μειώνει τον πόνο.  Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει την ένταση των μυών.
    Γεμίστε την μπανιέρα με χλιαρό ή μέτρια ζεστό νερό.
    Προσθέστε δύο φλιτζάνια αλάτι Epsom και διαλύστε.
    .  Καθίστε σε αυτό το νερό και κρατήστε τους ώμους σας βυθισμένους στο νερό για είκοσι έως είκοσι πέντε λεπτά.
    Κάντε το τρεις μέρες την εβδομάδα.
    Μασάζ
    Το μασάζ μειώνει επίσης τον πόνο στους ώμους.  Ένα ελαφρύ μασάζ βοηθά στη μείωση της έντασης των μυών.  Επιπλέον, μειώνει το πρήξιμο και τη δυσκαμψία αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος.  Πάρτε ένα μασάζ από κάποιον που μπορεί να κάνει καλό μασάζ.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο, σησαμέλαιο ή μουστάρδα για μασάζ.
    Κάντε το αρκετές φορές την ημέρα.
    Αν σας πονάει να κάνετε μασάζ, μην κάνετε μασάζ.
    Κουρκούμη
    Φτιάξτε μια πάστα ανακατεύοντας δύο κουταλιές της σούπας κουρκουμά και μία ή περισσότερες κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας.  Αφήστε την πάστα να στεγνώσει στην πληγείσα περιοχή.  Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.  Κάνετε αυτό δύο φορές την ημέρα.
    .  Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε ένα φλιτζάνι γάλα και βράστε το.  Προσθέστε μέλι και γλυκάνετε.  Πίνετε δύο φορές την ημέρα.
    μηλόξυδο
    Ανακατέψτε δύο φλιτζάνια καθαρό μηλόξυδο σε μια μπανιέρα ζεστού νερού.
    Βάλτε τους ώμους σε αυτό το νερό για είκοσι έως τριάντα λεπτά.  Κάνετε αυτό μια φορά την ημέρα.
    Μπορείτε επίσης να αναμίξετε ένα κουταλάκι του γλυκού ξύδι και λίγο μέλι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και να το πίνετε δύο φορές την ημέρα.
    Τζίντζερ
    Πίνετε δύο με τρία φλιτζάνια τσάι τζίντζερ καθημερινά.
    Για να φτιάξετε τσάι, βράστε μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ σε ενάμισι με δύο φλιτζάνια νερό για δέκα λεπτά.Μετά το φιλτράρισμα, ανακατέψτε το μέλι και πιείτε το.
    Περισσότερες οδηγίες
    Χαλαρώστε την πληγείσα περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερο.
    Όταν ξαπλώνετε, ακουμπήστε στον ώμο και κρατήστε τον καβάλο.
    Κάντε ελαφριά άσκηση για να μετακινήσετε την πληγείσα περιοχή.
    Ανακατέψτε τα λεμόνια σε χλιαρό νερό και πιείτε το δύο ή τρεις φορές την ημέρα για να μην συσσωρεύονται μέταλλα στις αρθρώσεις καθώς προκαλούν πόνο.
    Μην καπνίζετε ή καπνίζετε γιατί παρεμποδίζει την επούλωση των πληγών.  Μπορείτε να στείλετε email και WhatsApp με το Noor Health Life για να λάβετε περισσότερες ερωτήσεις και απαντήσεις.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s