Oorsake van winderigheid

Noor Health Life

   Sluk lug

   Dieetkeuses

   Onverteerde kos

   Simptome van gas

   Belching

   Opblaas en spanning

   Gasvrystellings

   Woonstelle

   Behandeling

   Winderigheid, algemeen bekend as fart, winderigheid of winderigheid, is ‘n mediese term wat verwys na die uitskeiding van gas uit die spysverteringskanaal deur die anus.  Dit is wanneer gas in die spysverteringskanaal ophoop, en dit is ‘n normale proses.

   Oorsake van winderigheid

   Gas versamel in die maag op twee hoof maniere.  Deur lug in te sluk wanneer jy eet of drink, kan suurstof en stikstof in die spysverteringskanaal ophoop.  Tweedens, terwyl jy kos verteer, versamel spysverteringsgasse soos waterstof, metaan en koolstofdioksied.  In elk geval kan dit opgeblasenheid veroorsaak.

   Oorsake van winderigheid

   Winderigheid is baie algemeen.  Ons versamel almal gas in ons spysverteringstelsel.  Die meeste mense gaan ongeveer 10 keer per dag deur gas.  As jy meer as dit op ‘n gereelde basis inasem, kan jy oormatige opgeblasenheid hê, om ‘n aantal redes.

   Sluk lug

   Dit is natuurlik om lug deur die dag te sluk, veral tydens maaltye.Gewoonlik sal jy net ‘n klein hoeveelheid lug sluk.  As jy te veel lug sluk, kan jy vind dat jou maag te veel opblaas.  Kougom kou, rook, pendeksels suig en ander sulke dinge, drink koolzuurhoudende drankies, te vinnig eet is die redes waarom jy meer lug as gewoonlik kan sluk.

   Dieetkeuses

   Jou dieetkeuses kan opgeblasenheid veroorsaak.  Hulle kan lank neem om te verteer, wat opgeblasenheid kan veroorsaak.  Bone, kool, broccoli, rosyne, peulgewasse, appels, vrugtesap is voedsel wat gas verhoog.

   Onverteerde kos

   Ook sommige kosse wat nie ten volle deur die liggaam geabsorbeer word nie.  Dit beteken dat hulle as ‘n onverteerde voedsel van die ingewande na die dikderm oorgedra word.  Die dikderm bevat ‘n groot hoeveelheid bakterieë wat dan voedsel afbreek deur gasse uit te dryf.  Ophoping van hierdie gas veroorsaak opgeblasenheid.

   Simptome van gas

   Simptome van gas verskil van persoon tot persoon.  Algemene simptome van gas in die spysverteringstelsel sluit in blaas, opgeblasenheid of opgeblasenheid, en gas.  Dit is normaal om ‘n paar simptome van gas te hê, veral tydens of na ‘n maaltyd.

   Belching

   Burping, of klop, is die vrystelling van gas uit jou mond in jou maag.  Mense blaf gewoonlik 30 keer per dag Sommige mense kan vind dat hulle meer gereeld as gewoonlik blaf.  In sommige gevalle nies mense baie omdat hulle te veel lug insluk en dit vrylaat voordat dit die maag binnedring.

   Opblaas en spanning

   Winderigheid is ‘n gevoel van styfheid of swelling in jou buik.  As jou maag groter word as gewoonlik, noem dokters dit ‘n afstand.  Slegs die helfte van die mense met opgeblasenheid het ‘n afstand.  Vier, vyf Sommige mense kan ook abdominale pyn of pyn voel wanneer dit opgeblaas is of ver is.

   Gasvrystellings

   Studies toon dat mense gemiddeld 8 tot 14 keer per dag gas uit die anus verdryf.  Sommige mense kan egter meer gas uitstraal.  Kenners beskou dit as normaal om tot 25 keer per dag gas uit te stoot.

   Woonstelle

   Oormaat gas in die spysverteringstelsel wat winderigheid veroorsaak, word winderigheid of winderigheid genoem.  Die gas wat vrygestel word, word flats genoem.  Mense wat winderigheid het, kan vind dat hulle baie gas uitstraal of ‘n onaangename reuk in hul woonstelle het.  Die reuk kan deur swael in die woonstelle veroorsaak word.

   Behandeling

   Behandeling met kos en medisyne word hieronder aangebied

   Erge vorm van winderigheid

   As jou gaspyne te wyte is aan ‘n ander gesondheidsprobleem, kan die behandeling van die onderliggende toestand ‘n verligting wees.  Andersins word irriterende gas gewoonlik behandel met dieetmaatreëls, lewenstylveranderinge of oordosis medikasie.  Alhoewel die oplossing nie vir almal dieselfde is nie, kan die meeste mense ‘n mate van verligting kry.

   Kos

   Dieetveranderinge kan help om die hoeveelheid gas wat jou liggaam produseer te verminder of help om gas vinniger deur jou stelsel te beweeg.

   Faktore wat gassimptome verbeter

   Die vermindering of uitskakeling van die volgende voedingsfaktore kan die simptome van winderigheid verbeter.

   Hoë vesel kosse

   Hoëveselvoedsel wat gas kan veroorsaak, sluit in bone, uie en broccoli

   Sluit kool, kool, pere, appels, perskes, volkoring en semels in.  Jy kan ervaar watter kosse jou die meeste raak.  Jy kan veselryke kosse vir ‘n paar weke vermy en dit geleidelik weer invoer.

   Suiwelprodukte

   Die vermindering van suiwelprodukte uit jou dieet kan simptome verminder.  Jy kan ook suiwelprodukte probeer wat laktosevry is of ekstra suiwelprodukte met laktase neem om vertering te help.

   Suiker plaasvervangers

   Elimineer of verminder suikervervangers, of probeer ander alternatiewe.

   Gebraaide of vetterige kosse

   Dieetvet vertraag die uitskeiding van gas uit die ingewande.  Die vermindering van gebraaide of vetterige kosse kan simptome verminder. Winderigheid word eintlik veroorsaak deur oortollige lug in die liggaam.  Gas kan gewoonlik veroorsaak word deur te vinnig te eet, te praat terwyl jy eet of koolzuurhoudende drankies drink.  As hierdie gasse nie uit die liggaam uitgeskei word nie, begin probleme soos buikpyn en opgeblasenheid voorkom.

   Redes

   * Vitaliteit en verkeerde keuse van kos en drank
   * Chili speserye word dikwels in chit patty dinge gebruik
   * Oormatige gasproduksie van bakterieë in die liggaam
   * Om nie maagsuiwelprodukte of suiker op te neem nie
   * Oormaat bakterieë in die ingewande

   Simptome

   Duiseligheid, bloeddruk, buierigheid, hartkloppings, senuweeagtigheid, slegte asem, oprui, hardlywigheid of onbevredigende ontlasting, geswelde tandvleis, blase in die mond en skeuring van die tong is alles simptome in die maag.Kom voor in geval van wanfunksie of gas.

   Behandeling

   Hierdie siekte kan voorkom word deur verskillende kosse te eet

   Dennevrugte wat in die vorm van klein tablette is, is nuttig vir gassiekte of opgeblasenheid.Dit moet gekou word soos benodig nadat dit geëet is.

   Die gebruik van vinkel vir maagprobleme veral gas en pyn ens is ‘n beproefde resep.Dit is ook nuttig vir niere en lewer.

   Kardemom is ook nuttig om behoorlike vertering te handhaaf.Dit kan by groente en rys gevoeg word terwyl jy kook of tee en
   Kan ook in koffie gebruik word.

   Koljander versnel nie net vertering met sy aroma en smaak nie, maar verlig ook gas en hik.

   Suurlemoen is ook ‘n goeie middel vir maagontsteking en gas. Nadat jy geëet het, voeg een teelepel suurlemoensap en ‘n halwe teelepel koeksoda in ‘n koppie water by en gebruik dit.

   Borrie is ook baie nuttig vir spysverterings- en veral gasprobleme.Dit kan in groente of rys gebruik word.  Vir meer vrae en antwoorde kan jy Noor Health Life e-pos na noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s