Wat is zwarte geelzucht en hoe voorkom je het?

Noor Health Life

    Hepatitis C, ook bekend als hepatitis C, is een leverinfectie die ernstige leverschade kan veroorzaken.  Het wordt veroorzaakt door het hepatitis C-virus of HCV.

    Geelzucht of hepatitis C-infectie kan ernstig (kortdurend) of chronisch (chronisch) zijn.  Wanneer een persoon ernstige hepatitis heeft, kunnen de symptomen tot 6 maanden aanhouden.

    Een ernstige infectie wordt chronisch als het lichaam het virus niet kan verwijderen.  Dit is normaal – ernstige infecties worden in meer dan 50% van de gevallen chronisch.

    Ziektebestrijding en -preventie Volgens Noor Health Life worden de meeste nieuwe gevallen van hepatitis C tegenwoordig veroorzaakt door contact met naalden of andere apparaten die worden gebruikt om medicijnen te maken of te injecteren.  Dit komt vaak door het gebruik van naalden of per ongeluk contact in zorginstellingen.

    Wat zijn de symptomen van geelzucht?

    Hoe kun je zwarte geelzucht krijgen?

    Je kunt op geen enkele manier zwarte geelzucht krijgen

    Symptomen van ernstige zwarte geelzucht

    Diagnose van geelzucht

    Behandeling

    preventie

    Wanneer moet u uw arts raadplegen?

    Wat zijn de symptomen van geelzucht?

    De meeste mensen hebben geen symptomen van hepatitis C of zwarte geelzucht.  Maar tussen 2 weken en 6 maanden nadat het virus in je bloedbaan is gekomen, kun je zien:

    Bodemkleurig afval

    zwarte urine

    Koorts

    Vermoeidheid

    Gewrichten (een aandoening die gele verkleuring van de ogen en huid veroorzaakt, evenals zwarte urine)

    Artritis

    Verlies van eetlust

    Misselijkheid

    Buikpijn

    Braaksel

    Symptomen duren meestal 2 tot 12 weken

    Hoe kun je zwarte geelzucht krijgen?

    Zwarte geelzucht wordt verspreid wanneer bloed of lichaamsvloeistoffen die besmet zijn met het hepatitis C-virus in uw bloedbaan terechtkomen door contact met een geïnfecteerde persoon.

    : U kunt op de volgende manieren met het virus worden besmet

    Dezelfde injectiemedicijnen en naalden gebruiken

    Seks hebben, vooral als je hiv hebt

    Geboorte – een moeder kan het doorgeven aan haar baby

    Je kunt op geen enkele manier zwarte geelzucht krijgen

    Hoest

    een knuffel

    Handen vasthouden

    Muggenbeten

    Dezelfde voerbak gebruiken

    Niezen

    Symptomen van ernstige zwarte geelzucht

    Winderigheid of zwelling van de benen en voeten

    Steen

    Je hersenen werken ook niet (encefalopathie)

    Nierschade

    Gemakkelijk bloeden en blauwe plekken krijgen

    Ernstige jeuk

    Spierbeschadiging

    Moeite met geheugen en concentratie

    Aderen als spinnenwebben op de huid

    Bloeding in de onderste slokdarm door bloeding (slokdarmvarianten)

    Gewichtsverlies

    Diagnose van geelzucht

    Omdat nieuwe HCV-infecties meestal asymptomatisch zijn, worden er maar heel weinig mensen gediagnosticeerd als de infectie nieuw is.  Bij degenen die een chronische HCV-infectie hebben, wordt de infectie vaak niet gediagnosticeerd omdat deze lange tijd asymptomatisch blijft na de infectie, zelfs wanneer de symptomen secundair zijn aan ernstige leverbeschadiging.

    HCV-infectie wordt in 2 fasen gediagnosticeerd.

    1.  Testen op anti-HCV-antilichamen met serologische tests identificeert mensen die besmet zijn met het virus.

    2.  Als de test positief is voor anti-HCV-antilichamen, is een nucleïnezuurtest voor HCV-ribonucleïnezuur (RNA) vereist om een ​​chronische infectie te bevestigen, aangezien ongeveer 30% van de mensen die met HCV zijn geïnfecteerd zonder. Een sterke immuunrespons op elke behoefte verdwijnt. de infectie.  Hoewel deze mensen niet langer worden getroffen, zullen ze nog steeds positieve tests voor anti-HCV-antilichamen vertonen.

    Zodra een persoon is gediagnosticeerd met een chronische HCV-infectie, moet een beoordeling worden uitgevoerd om de mate van schade aan de lever (fibrose en cirrose) te bepalen.  Dit kan worden gedaan met een leverbiopsie of een verscheidenheid aan niet-invasieve tests.  De mate van leverbeschadiging wordt gebruikt om behandelbeslissingen en ziektemanagement te sturen.

    Vroegtijdige diagnose kan gezondheidsproblemen voorkomen die het gevolg kunnen zijn van infectie en virusoverdracht voorkomen.  De WHO beveelt aan om mensen met een verhoogd risico op infectie te testen.

    Behandeling

    Een nieuwe infectie met HCV hoeft niet altijd te worden behandeld, omdat bij sommige mensen de immuunrespons de infectie zal doen verdwijnen.  Wanneer HCV-infectie echter chronisch wordt, is behandeling noodzakelijk.  Het doel van de behandeling van geelzucht is om de ziekte te genezen.

    De WHO beveelt therapie met Pan Genotypische Direct Acting Antiviral (DAA) aan voor mensen ouder dan 12 jaar.  DAAH kan de meeste mensen met een HCV-infectie behandelen en de behandelingsduur is kort (meestal 12 tot 24 weken), afhankelijk van de aan- of afwezigheid van cirrose.

    Pan-genotype DAA’s zijn duurder in hoge- en middeninkomenslanden.  De introductie van generieke versies van deze medicijnen heeft echter geleid tot een dramatische prijsdaling in veel landen (voornamelijk lage-inkomens- en lage-middeninkomenslanden).

    De toegang tot HCV-behandeling verbetert, maar is zeer beperkt.  Van de 58 miljoen mensen die in 2019 wereldwijd met een HCV-infectie leefden, wist naar schatting 21% (15,2 miljoen) hun diagnose, en van degenen met de diagnose chronische HCV-infectie. Tegen het einde van 2019 was ongeveer 62% (9,4 miljoen) van de mensen behandeld met DAA.

    preventie

    Er is geen effectief vaccin tegen hepatitis C, dus preventie hangt af van zorgarrangementen en het verminderen van het risico op het virus bij populaties met een hoog risico.  Dit omvat mensen die drugs injecteren en mannen die seks hebben met mannen, vooral degenen die met hiv zijn geïnfecteerd of die pre-expositieprofylaxe tegen hiv gebruiken.

    : Inclusief preventiemaatregelen

    Veilig en correct gebruik van zorginjecties

    Veilige hantering en verwijdering van scherpe voorwerpen en afval

    Bied uitgebreide preventiediensten aan degenen die drugs injecteren

    Bloeddonatie voor HCV en HBV

    Training van gezondheidspersoneel en

    Preventie van bloedingen tijdens seks

    Wanneer moet u uw arts raadplegen?

    Als u symptomen van zwarte geelzucht heeft of denkt dat u bent blootgesteld aan het virus, maak dan een afspraak voor onderzoek Oorzaken en behandeling van geelzucht bij volwassenen

    Geelzucht bij volwassenen of ook wel geelzucht of geelzucht genoemd, is een veel voorkomende ziekte bij pasgeborenen, maar kan mensen op elke leeftijd treffen.  Het is belangrijk om onmiddellijk een arts te raadplegen als u symptomen van geelzucht heeft.  Bij volwassenen kan geelzucht een teken zijn van lever-, bloed- of bladproblemen.

    Oorzaken van geelzucht bij volwassenen

    Geelzucht treedt op wanneer de hoeveelheid kattenrubine toeneemt.  Kattenrubine is een gele tot oranje stof in het bloed die wordt aangetroffen in rode bloedcellen.  Wanneer deze cellen afsterven, filtert de lever ze door het bloed.  Maar als zich een defect in dit systeem ontwikkelt, functioneert de lever niet goed en beginnen zich in grote aantallen kattenrubbins te vormen, waardoor de huid geel lijkt.

    Geelzucht komt niet zo vaak voor bij volwassenen als bij kinderen, maar het kan vele oorzaken hebben.  De details van een aantal van hen zijn als volgt:

    * Hepatitis: deze infectie wordt meestal veroorzaakt door een virus en kan van korte duur of zelfs chronisch zijn.  Dat betekent dat het tot zes maanden kan duren.  Het gebruik van bepaalde medicijnen en aandoeningen van het immuunsysteem kunnen hepatitis veroorzaken.Na verloop van tijd kan hepatitis eerst de lever beschadigen en hepatitis veroorzaken.
    * Obstructie van galwegen: Dit zijn smalle kanalen waarin vloeistof, gal genoemd, stroomt.  Deze kanalen vervoeren gal van de lever en bladeren naar de dunne darm.  Soms worden deze galstenen geblokkeerd door een kankerachtige leverziekte.  Als dat zo is, kunnen ze geelzucht veroorzaken.
    * Pancreaskanker: het is de tiende meest voorkomende vorm van kanker bij mannen en de negende meest voorkomende bij vrouwen.Het kan ook de galwegen blokkeren, wat geelzucht kan veroorzaken.
    * Gebruik van bepaalde medicijnen: Penicilline, anticonceptiepillen en het gebruik van steroïden zijn gekoppeld aan een leverziekte.

    Symptomen van geelzucht

    * Geelverkleuring van de huid en het wit van de ogen.
    * Jeuk
    * Misselijkheid of braken
    * Gewichtsverlies
    * Koorts
    * Verdonkering van de urinekleur.

    Diagnose van geelzucht

    Artsen testen kattenrubine meestal wanneer symptomen van geelzucht verschijnen, wat aangeeft hoeveel van de stof in het bloed aanwezig is.  Als de patiënt geelzucht heeft, zal de hoeveelheid kattenrubine in zijn bloed groter zijn.  Artsen kunnen controles en andere tests voorschrijven om meer te weten te komen over de lever nadat ze de symptomen hebben ontdekt.  CBC wordt ook gedaan om de oorzaak te achterhalen waarin bloedcellen worden geteld.

    Behandeling van geelzucht

    Om het te behandelen, is het belangrijk om de oorzaak te kennen en te behandelen.  Als hepatitis geelzucht veroorzaakt, zal de geelzucht vanzelf genezen zodra de ziekte verdwijnt en de lever begint te genezen.
    Als er een obstructie in het galkanaal is en dit heeft geelzucht veroorzaakt, dan opent de arts het kanaal met een operatie.Welke voedingsmiddelen zijn de natuurlijke remedie voor geelzucht?

    “Geelzucht” wordt beter behandeld met voedsel dan met medicijnen.  Bij deze ziekte zijn enkele voorzorgsmaatregelen noodzakelijk.  Patiënten met geelzucht dienen zich tijdens de ziekte te onthouden van lichamelijke inspanning.  Gebruik fruit en rauwe groenten in plaats van gekookt voedsel in zout, peper en olie.  Hieronder staan ​​​​enkele van de vruchten, groenten en kruiden die ook een voedsel zijn voor patiënten en een remedie voor de ziekte.

    Voorzichtigheid

    Overmatig gebruik van ijs veroorzaakt ontstekingen in de lever.  Vermijd het zoveel mogelijk, eet geen kip of zwaar voedsel, het tast de functie van de lever aan, gebruik dus alleen rauwkost of vruchtensap.

    Pompoen

    Snijd de pompoen in kleine stukjes en kook tot het vetgehalte verwaarloosbaar is.  Voeg koriander, witte komijn, gember, zwarte peper, licht zout en knoflook toe.  Voeg geen rode of groene pepers, hete kruiden en augurken toe.Als je erg honger hebt, eet dan pompoenpitten en drink bouillon.  Eet na twee tot drie dagen van hevige honger dubbel brood, pap, pinda-linzen en rijstepap, ook in zeer kleine hoeveelheden.  Radijs, wortel, komkommer, kalebas, courgette kunnen ook gekookt of rauw gegeten worden zonder peper en hete kruiden.  Als je je zwak voelt, is het beter als je pure honing eet met voedsel.

    Gember

    Zet koffie door een halve gember fijngesneden venkel, een theelepel en tien muntblaadjes in 250 ml water te dopen en drink een kopje, drie tot vier keer per dag zonder suiker.  Meng een halve theelepel versgemalen gember, een theelepel water, dezelfde hoeveelheid citroen- en muntsap, een theelepel honing.  Lik het drie tot vier keer per dag.

    Wortels

    Maak worteljam en eet dagelijks een eetlepel.De methode om jam te maken is om een ​​kg wortel van goede kwaliteit, een kg honing en een halve liter water te nemen.  Snijd de wortelen in de lengte doormidden en leg ze in water en kook op laag vuur. Voeg in een andere pan een liter water toe en kook dit apart. ۔  Als de wortelen goed gesmolten zijn, doe je ze in een pot en dek je deze af met een deksel.  Eet op de tweede dag het equivalent van twee eetlepels.Na het eten van marmelade, plet je een theelepel venkel en vijf groene kardemoms, kook het in een kopje water, zeef het en meng het met een beetje suiker en drink het op.  Drink driemaal daags venkel- en kardemomthee, het geneest de ziekte.

    komkommer

    Strooi er voor het eten zwart zout op, het onttrekt de warmte aan maag en lever.  Het wordt veel gebruikt bij geelzucht.

    Radijs

    Radijs is een nuttige groente voor geelzuchtpatiënten. Eet het rauw. Het eten van rietsuiker helpt bij een snelle spijsvertering.  Drink radijssap gemengd met suiker, radijsblaadjes zijn ook nuttig.  Neem een ​​pond bladsap en meng er twee eetlepels desi-suiker in, zeef het en drink zeven dagen lang dagelijks een kopje.

    Militie

    Malathi, venkel en kaneel, alle items drie, drie gram, ‘s avonds in een half glas water weken,’ s morgens afwassen.  Meng er 50 ml radijsbladsap in en drink het op.’s Ochtends deze items op dezelfde manier in water laten weken en ‘s avonds sap maken en opdrinken.

    De bladeren van Arjun

    Spoel de bladeren van Arjuna ‘s avonds in een aarden pot, verpletter ze’ s morgens, zeef ze in een schone pot en drink ze.’ s Morgens deze bladeren weer in water laten weken, ‘s avonds hun water drinken. Het gebruik ervan zal de ziekte genezen.

    Mango Kurkuma

    Neem zeven theelepels mango- en kurkumapoeder gemengd met honing en neem dagelijks een theelepel ‘s ochtends en’ s avonds.

    Acacia bloemen

    Na het drogen van de acaciabloemen, vermaal je ze met Egyptisch gewicht.Eet zes porties per dag ‘s morgens en’ s avonds gedurende een week.

    Gram stro

    Week ‘s avonds een handvol gram bloem in een glas water en zeef het’ s morgens.

    limoen

    Pers het sap van twee of drie citroenen en meng het met drie druppels water.  Drink het voordat je naar bed gaat.  Het gebruik gedurende vier tot vijf dagen elimineert de symptomen van geelzucht.

    کلونجی

    Meng een halve theelepel clonji-olie in een kopje melk en drink het op voordat je ‘s avonds naar bed gaat.

    لوکی

    Schil een pompoen, rasp hem en pers de melk uit.

    میتھرے

    Fenegriekzaden worden metra genoemd.Maal een pond metra en een pond kardemom samen.  Neem ‘s morgens en’ s avonds een theelepel met een kopje melk.

    granaatappel

    Haal ‘s avonds ongeveer 50 gram granaatappelpitjes eruit en doe het in een schoon ijzeren vat. ‘s Morgens meng je het met Egyptisch water en drink je het op. Maal er dan een pond lokale suiker en een handdoek venkel in en doe het in een gemengde fles en bewaar het dan in de zon.  De fles is voor een kwart leeg.  Laat het niet een week staan, maar blijf het schudden.

    suikerstok

    Suikerrietsap geneest geelzucht, het frequente gebruik ervan elimineert niet alleen de ziekte, maar verwijdert ook de fysieke zwakte die erdoor wordt veroorzaakt.

    oog melk

    Acacia is een plant die dikke witte melk produceert wanneer de bladeren of takken worden afgebroken.  Doe drie druppels van deze melk op de rechter handpalm en wrijf het op de zool van de rechtervoet.  Als de melk begint te kleven, stop dan met koken en laat het 5 minuten staan. Spoel vervolgens af met vers water.  Doe de volgende dag hetzelfde met de linkerhand en -voet. Doe hetzelfde met beide handen en voeten op een lege maag. Na een week ben je van gele en zwarte geelzucht af.

    Karnemelk

    Karnemelk is de beste drank voor deze ziekte.  Het is gunstig om een ​​snufje zout, gemalen zwarte peper en komijnzaad toe te voegen aan een glas karnemelk en dit twee keer per dag te drinken.

    tomaat

    Voeg een snufje zout en peperpoeder toe aan een glas tomatensap en drink het op.Neem contact op met Noor Health Life voor meer vragen en antwoorden.  E-mail en WhatsApp kunnen u informatie geven over het lichte gezondheidsleven.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s