Mikä on musta keltaisuus ja miten voit välttää sen?

Noor Health Life

    C-hepatiitti, joka tunnetaan myös nimellä C-hepatiitti, on maksatulehdus, joka voi aiheuttaa vakavia maksavaurioita.  Sen aiheuttaa hepatiitti C-virus tai HCV.

    Keltaisuus tai hepatiitti C -infektio voi olla vaikea (lyhytaikainen) tai krooninen (krooninen).  Kun henkilöllä on vaikea hepatiitti, oireet voivat kestää jopa 6 kuukautta.

    Vaikea infektio muuttuu krooniseksi, jos elimistö ei pysty puhdistamaan virusta.  Tämä on normaalia – vakavat infektiot muuttuvat kroonisiksi yli 50 %:ssa tapauksista.

    Tautien torjunta ja ehkäisy Noor Health Lifen mukaan useimmat uudet hepatiitti C -tapaukset nykyään johtuvat kosketuksesta neuloihin tai muihin huumeiden valmistukseen tai ruiskeeseen käytettäviin laitteisiin.  Tämä johtuu usein neulojen käytöstä tai vahingossa tapahtuneesta kosketuksesta terveydenhuollon tiloissa.

    Mitkä ovat keltaisuuden oireet?

    Kuinka voit saada mustan keltaisuuden?

    Et voi saada mustaa keltaisuutta millään tavalla

    Vaikean mustan keltaisuuden oireet

    Keltaisuuden diagnoosi

    Hoito

    Ennaltaehkäisy

    Milloin sinun tulee nähdä lääkärisi?

    Mitkä ovat keltaisuuden oireet?

    Useimmilla ihmisillä ei ole hepatiitti C:n tai mustan keltaisuuden oireita.  Mutta 2 viikon ja 6 kuukauden kuluttua siitä, kun virus on päässyt verenkiertoon, voit nähdä:

    Maaperän värinen jäte

    Musta virtsa

    Kuume

    Väsymys

    Nivelet (sairaus, joka aiheuttaa silmien ja ihon kellastumista sekä mustan virtsan)

    Niveltulehdus

    Ruokahalun menetys

    Pahoinvointi

    Vatsakipu

    Oksentaa

    Oireet kestävät yleensä 2-12 viikkoa

    Kuinka voit saada mustan keltaisuuden?

    Musta keltaisuus leviää, kun hepatiitti C -viruksen saastuttamaa veri tai kehon nesteet päätyvät verenkiertoon tartunnan saaneen henkilön kanssa.

    : Voit saada viruksen tartunnan seuraavilla tavoilla

    Käytä samoja injektiolääkkeitä ja neuloja

    Seksin harrastaminen, varsinkin jos sinulla on HIV

    Synnytys – äiti voi siirtää sen lapselleen

    Et voi saada mustaa keltaisuutta millään tavalla

    Yskä

    halaus

    Käsi kädessä

    Hyttysten puremat

    Käytä samaa ruokakulhoa

    Aivastaa

    Vaikean mustan keltaisuuden oireet

    Jalkojen ja jalkojen ilmavaivat tai turvotus

    Kivi

    Aivosi eivät myöskään toimi (enkefalopatia)

    Munuaisvaurio

    Verenvuoto ja mustelmat helposti

    Vaikea kutina

    Lihasvauriot

    Muisti- ja keskittymisvaikeudet

    Suonet kuten hämähäkinseitit iholla

    Verenvuoto ruokatorven alaosassa verenvuodosta (ruokatorven muunnelmat)

    Painonpudotus

    Keltaisuuden diagnoosi

    Koska uudet HCV-infektiot ovat yleensä oireettomia, hyvin harvat ihmiset diagnosoidaan, kun infektio on uusi.  Kroonisella HCV-infektiolla infektio jää usein diagnosoimatta, koska se pysyy oireettomana pitkään infektion jälkeen, vaikka oireet olisivat sekundaarisia vakavasta maksavauriosta.

    HCV-infektio diagnosoidaan kahdessa vaiheessa.

    1.  Anti-HCV-vasta-aineiden testaus serologisilla testeillä tunnistaa ihmiset, jotka ovat saaneet viruksen tartunnan.

    2.  Jos testi on positiivinen anti-HCV-vasta-aineille, tarvitaan nukleiinihappotesti HCV:n ribonukleiinihapon (RNA) varalta kroonisen infektion vahvistamiseksi, sillä noin 30 % HCV-tartunnan saaneista jää ilman. Voimakas immuunivaste kaikkiin tarpeisiin selviää infektio.  Vaikka nämä ihmiset eivät enää kärsi, he osoittavat silti positiivisia testejä HCV-vasta-aineiden varalta.

    Kun henkilöllä on diagnosoitu krooninen HCV-infektio, maksavaurion aste (fibroosi ja kirroosi) on arvioitava.  Tämä voidaan tehdä maksabiopsialla tai useilla ei-invasiivisilla testeillä.  Maksavaurion astetta käytetään ohjaamaan hoitopäätöksiä ja sairauden hallintaa.

    Varhainen diagnoosi voi estää tartunnasta johtuvia terveysongelmia ja estää viruksen leviämisen.  WHO suosittelee testaamaan ihmisiä, joilla on lisääntynyt tartuntariski.

    Hoito

    Uusi HCV-infektio ei aina vaadi hoitoa, koska joillakin ihmisillä immuunivaste puhdistaa infektion.  Kuitenkin, kun HCV-infektio muuttuu krooniseksi, hoito on välttämätöntä.  Keltaisuuden hoidon tarkoituksena on parantaa sairautta.

    WHO suosittelee Pan Genotypic Direct Acting Antiviral (DAA) -hoitoa yli 12-vuotiaille.  DAAH voi hoitaa useimpia HCV-infektioita sairastavia ihmisiä, ja hoidon kesto on lyhyt (yleensä 12-24 viikkoa) kirroosin puuttumisesta tai olemassaolosta riippuen.

    Pan-genotyypin DAA:t ovat kalliimpia korkean ja keskitulotason maissa.  Näiden lääkkeiden geneeristen versioiden käyttöönotto on kuitenkin johtanut hintojen dramaattiseen laskuun monissa maissa (pääasiassa matalan ja matalan keskitulotason maissa).

    HCV-hoidon saatavuus paranee, mutta hyvin rajallinen.  Vuonna 2019 maailmanlaajuisesti 58 miljoonasta HCV-infektiota sairastavasta ihmisestä arviolta 21 % (15,2 miljoonaa) tiesi diagnoosinsa, ja niistä, joilla on diagnosoitu krooninen HCV-infektio Vuoden 2019 loppuun mennessä noin 62 % (9,4 miljoonaa) ihmisistä oli saanut diagnoosinsa. hoidettu DAA:lla.

    Ennaltaehkäisy

    C-hepatiittia vastaan ​​ei ole tehokasta rokotetta, joten ennaltaehkäisy riippuu terveydenhuoltojärjestelyistä ja virusriskin vähentämisestä korkean riskin väestössä.  Tämä koskee huumeita suonensisäisesti käyttäviä ja miesten kanssa seksiä harrastavia miehiä, erityisesti niitä, jotka ovat saaneet HIV-tartunnan tai jotka ottavat HIV-tartunnan ennaltaehkäisyä.

    : Sisältää ehkäisytoimenpiteet

    Terveydenhuollon injektioiden turvallinen ja oikea käyttö

    Terävien esineiden ja jätteiden turvallinen käsittely ja hävittäminen

    Tarjoa kattavia ehkäisypalveluita suonensisäisille huumeita käyttäville

    Verenluovutus HCV:lle ja HBV:lle

    Terveyshenkilöstön koulutus ja

    Verenvuodon ehkäisy seksin aikana

    Milloin sinun tulee nähdä lääkärisi?

    Jos sinulla on mustan keltaisuuden oireita tai epäilet altistuneesi virukselle, varaa aika testaukseen Keltaisuuden syyt ja hoito aikuisilla

    Aikuisten keltaisuus tai keltaisuus tai keltaisuus on yleinen vastasyntyneiden sairaus, mutta se voi vaikuttaa kaikenikäisiin ihmisiin.  On tärkeää mennä välittömästi lääkäriin, jos sinulla on keltaisuuden oireita.  Aikuisilla keltaisuus voi olla merkki maksa-, veri- tai lehtiongelmista.

    Keltaisuuden syyt aikuisilla

    Keltaisuus ilmenee, kun kissan rubiinin määrä lisääntyy.  Kissan rubiini on veressä oleva keltaisesta oranssiin aine, jota löytyy punasoluista.  Kun nämä solut kuolevat, maksa suodattaa ne veren läpi.  Mutta jos tässä järjestelmässä kehittyy vika, maksa ei toimi kunnolla ja kissan naarmuja alkaa muodostua suuria määriä, mikä saa ihon näyttämään keltaiselta.

    Keltaisuus ei ole yhtä yleistä aikuisilla kuin lapsilla, mutta siihen voi olla monia syitä.  Joidenkin yksityiskohdat ovat seuraavat:

    * Hepatiitti: Tämä infektio on yleensä viruksen aiheuttama, ja se voi olla lyhytaikainen tai jopa krooninen.  Tämä tarkoittaa, että se voi kestää jopa kuusi kuukautta.  Tiettyjen lääkkeiden käyttö ja immuunijärjestelmän häiriöt voivat aiheuttaa hepatiittia.Ajan mittaan hepatiitti voi ensin vahingoittaa maksaa ja aiheuttaa hepatiittia.
    * Sappiteiden tukos: Nämä ovat kapeita kanavia, joissa virtaa sappiksi kutsuttua nestettä.  Nämä tiehyet kuljettavat sappia maksasta ja lehdistä ohutsuoleen.  Joskus nämä sappikivet estävät syöpä maksasairauden.  Jos näin on, ne voivat aiheuttaa keltaisuutta.
    * Haimasyöpä: Se on kymmenenneksi yleisin syöpä miehillä ja yhdeksänneksi yleisin naisilla.Se voi myös tukkia sappitiehyet, mikä voi aiheuttaa keltaisuutta.
    * Tiettyjen lääkkeiden käyttö: Penisilliini, ehkäisypillerit ja steroidien käyttö liittyvät maksasairauteen.

    Keltaisuuden oireet

    * Ihon ja silmänvalkuaisten kellastuminen.
    * Kutina
    * Pahoinvointi tai oksentelu
    * Painonpudotus
    * Kuume
    * Virtsan värin tummuminen.

    Keltaisuuden diagnoosi

    Lääkärit testaavat yleensä kissan rubiinia, kun ilmaantuvat keltaisuuden oireet, mikä osoittaa, kuinka paljon ainetta on veressä.  Jos potilaalla on keltaisuus, kissan rubiinin määrä veressä on suurempi.  Lääkärit voivat määrätä tutkimuksia ja muita testejä maksan selvittämiseksi saatuaan selville oireet.  CBC tehdään myös verisolujen laskemisen syyn selvittämiseksi.

    Keltaisuuden hoito

    Sen hoitamiseksi on tärkeää tietää syy ja hoitaa se.  Jos hepatiitti aiheuttaa keltaisuutta, keltaisuus paranee itsestään heti, kun sairaus häviää ja maksa alkaa parantua.
    Jos sappitiehyessä on tukos ja se on aiheuttanut keltaisuutta, lääkäri avaa tiehyen leikkauksella Mitkä ruoat ovat luonnollinen parannuskeino keltatautiin?

    Keltaisuutta hoidetaan paremmin ruoalla kuin lääkkeillä.  Tässä taudissa tarvitaan joitakin varotoimia.  Keltaisuutta sairastavien potilaiden tulee pidättäytyä kaikesta fyysisestä rasituksesta sairauden aikana.  Käytä hedelmiä ja raakoja vihanneksia suolassa, pippurilla ja öljyssä kypsennettyjen ruokien sijaan.  Alla on joitain hedelmiä, vihanneksia ja yrttejä, jotka ovat myös potilaiden ravintoa ja parannuskeinoa sairauteen.

    Varoitus

    Liika jään käyttö aiheuttaa tulehduksia maksassa.  Vältä sitä mahdollisimman paljon, älä syö kanaa tai raskaita ruokia, se vaikuttaa maksan toimintaan, joten käytä vain raakaa vihannes- tai hedelmämehua.

    Kurpitsa

    Leikkaa kurpitsa pieniksi paloiksi ja keitä, kunnes rasvapitoisuus on mitätön.  Lisää korianteri, valkokumina, inkivääri, mustapippuri, kevyt suola ja valkosipuli.  Älä lisää punaisia ​​tai vihreitä chiliä, minkäänlaisia ​​kuumia mausteita ja suolakurkkua, vaan jos olet kova nälkä, syö kurpitsansiemeniä ja juo lientä.  Kahden tai kolmen päivän kovan nälän jälkeen syö tuplaleipää, puuroa, maapähkinälinssejä ja riisipuuroa, jopa hyvin pieniä määriä.  Retiisi, porkkana, kurkku, kurpitsa, kesäkurpitsa voidaan syödä myös keitettynä tai raakana ilman pippuria ja kuumia mausteita.  Jos tunnet olosi heikoksi, on parempi, jos syöt puhdasta hunajaa ruoan kanssa.

    Inkivääri

    Valmista kahvi upottamalla puolikas inkivääri hienonnettu fenkoli, yksi teelusikallinen ja kymmenen mintunlehteä 250 ml:aan vettä ja juo yksi kuppi kolmesta neljään kertaa päivässä ilman sokeria.  Sekoita puoli teelusikallista vastajauhettua inkivääriä, teelusikallinen vettä, sama määrä sitruunan ja mintun mehua, teelusikallinen hunajaa.  Nuole se kolmesta neljään kertaa päivässä.

    Porkkanat

    Tee porkkanahillo ja syö yksi ruokalusikallinen päivässä.Halmon valmistustapa on ottaa kilo hyvälaatuista porkkanaa, kilo hunajaa ja puoli litraa vettä.  Halkaise porkkanat pituussuunnassa ja laita ne veteen ja keitä miedolla lämmöllä. Lisää toiseen kattilaan litra vettä ja keitä erikseen. .  Kun porkkanat ovat hyvin sulaneet, laita ne purkkiin ja peitä kannella.  Toisena päivänä syö kaksi ruokalusikallista, marmeladin syömisen jälkeen murskaa yksi teelusikallinen fenkolia ja viisi vihreää kardemummaa, keitä kupilliseen vettä, siivilöi ja sekoita siihen vähän sokeria ja juo.  Juo fenkoli- ja kardemummateetä kolmesti päivässä, se parantaa taudin.

    kurkku

    Ripottele päälle mustaa suolaa ennen syömistä, se poistaa lämmön mahasta ja maksasta.  Sitä käytetään laajalti keltatautiin.

    Retiisi

    Retiisi on hyödyllinen vihannes keltatautipotilaille. Syö raakana. Jaggerin syöminen sen kanssa nopeuttaa ruoansulatusta.  Juo retiisimehua sokeriin sekoitettuna, retiisin lehdet ovat myös hyödyllisiä.  Ota yksi kilo lehtimehua ja sekoita siihen kaksi ruokalusikallista desi-sokeria, siivilöi ja juo yksi kupillinen päivittäin seitsemän päivän ajan.

    Miliisi

    Malathi, fenkoli ja kaneli, kaikki kolme, kolme grammaa, liota puolessa lasillisessa vettä yöllä, pese pois aamulla.  Sekoita siihen 50 ml retiisinlehtimehua ja juo se, liota nämä tuotteet veteen aamulla samalla tavalla ja illalla tee mehu ja juo.

    Arjunin lehdet

    Huuhtele Arjunan lehdet saviruukussa illalla, murskaa ne aamulla, siivilöi puhtaaseen kattilaan ja juo. Aamulla liota nämä lehdet uudelleen vedessä, juo niiden vesi illalla. parantaa sairautta.

    Mango kurkuma

    Ota seitsemän teelusikallista mango- ja kurkumajauhetta hunajaan sekoitettuna ja ota yksi teelusikallinen päivittäin aamulla ja illalla.

    Akaasia kukkia

    Akaasiakukat kuivaamisen jälkeen jauhaa se egyptiläisellä painolla Syö kuusi annosta päivittäin aamulla ja illalla viikon ajan.

    Gramin olki

    Liota yöksi kourallinen grammaa jauhoja lasilliseen vettä ja siivilöi se aamulla.

    lime

    Purista kahden tai kolmen sitruunan mehu ja sekoita se kolmeen pisaraan vettä.  Juo se ennen nukkumaanmenoa.  Sen käyttö neljästä viiteen päivään poistaa keltaisuuden oireet.

    کلونجی

    Sekoita puoli teelusikallista Clonji-öljyä kupilliseen maitoa ja juo se ennen nukkumaanmenoa illalla.

    لوکی

    Kuori kurpitsa, raasta ja purista maito.

    میتھرے

    Sarviapilan siemeniä kutsutaan methraksi. Jauha yksi kilo methraa ja yksi kilo kardemummaa yhteen.  Ota yksi teelusikallinen aamulla ja illalla maidon kera.

    granaattiomena

    Pura yöllä noin 50 grammaa granaattiomenan siemeniä ja laita se puhtaaseen rautaastiaan. Sekoita se aamulla egyptiläiseen veteen ja juo se. Jauha siihen kilo paikallista sokeria ja pyyhe fenkolia ja laita se joukkoon. sekoitettu pullo ja pidä sitä auringossa.  Pullo on neljänneksen tyhjä.  Älä jätä sitä viikoksi, vaan ravista sitä.

    sokeriruoko

    Sokeriruokomehu on parantavaa keltatautiin, sen runsas käyttö ei ainoastaan ​​poista sairautta, vaan myös poistaa sen aiheuttaman fyysisen heikkouden.

    Silmän maito

    Akaasia on kasvi, joka tuottaa paksua valkoista maitoa, kun sen lehdet tai oksat katkeavat.  Tiputa kolme tippaa tätä maitoa oikealle kämmenelle ja hiero sitä oikean jalan pohjaan.  Kun maito alkaa takertua, lopeta keittäminen ja anna seistä 5 minuuttia, jonka jälkeen huuhtele puhtaalla vedellä.  Tee sama vasemmalla kädellä ja jalalla seuraavana päivänä. Tee samoin molemmilla käsillä ja jaloilla tyhjään vatsaan. Viikon kuluttua pääset eroon keltaisesta ja mustasta keltaisuudesta.

    Kirnupiimä

    Kirnupiimä on paras juoma tähän sairauteen.  On hyödyllistä lisätä ripaus suolaa, jauhettua mustapippuria ja kuminansiemeniä lasilliseen piimää ja juoda kahdesti päivässä.

    tomaatti

    Lisää ripaus suolaa ja pippuria jauhetta lasilliseen tomaattimehua ja juo. Ota yhteyttä Noor Health Lifeen saadaksesi lisää kysymyksiä ja vastauksia.  Sähköposti ja WhatsApp voivat antaa sinulle kevyitä terveystietoja.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s