Τι είναι ο μαύρος ίκτερος και πώς μπορείτε να τον αποφύγετε;

Noor Health Life

    Η ηπατίτιδα C, επίσης γνωστή ως ηπατίτιδα C, είναι μια ηπατική λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ηπατική βλάβη.  Προκαλείται από τον ιό της ηπατίτιδας C ή HCV.

    Η μόλυνση από ίκτερο ή ηπατίτιδα C μπορεί να είναι σοβαρή (βραχυπρόθεσμη) ή χρόνια (χρόνια).  Όταν ένα άτομο έχει σοβαρή ηπατίτιδα, τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν έως και 6 μήνες.

    Μια σοβαρή λοίμωξη γίνεται χρόνια εάν το σώμα δεν μπορεί να καθαρίσει τον ιό.  Αυτό είναι φυσιολογικό – οι σοβαρές λοιμώξεις γίνονται χρόνιες σε περισσότερο από το 50% των περιπτώσεων.

    Έλεγχος και πρόληψη ασθενειών Σύμφωνα με το Noor Health Life, οι περισσότερες νέες περιπτώσεις ηπατίτιδας C σήμερα προκαλούνται από την επαφή με βελόνες ή άλλες συσκευές που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ή την ένεση ναρκωτικών.  Αυτό οφείλεται συχνά στη χρήση βελόνων ή σε τυχαία επαφή σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης.

    Ποια είναι τα συμπτώματα του ίκτερου;

    Πώς μπορείς να πάθεις μαύρο ίκτερο;

    Δεν μπορείς να πάθεις μαύρο ίκτερο με κανένα τρόπο

    Συμπτώματα σοβαρού μαύρου ίκτερου

    Διάγνωση ίκτερου

    Θεραπεία

    Πρόληψη

    Πότε πρέπει να δείτε το γιατρό σας;

    Ποια είναι τα συμπτώματα του ίκτερου;

    Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν συμπτώματα ηπατίτιδας C ή μαύρου ίκτερου.  Αλλά μεταξύ 2 εβδομάδων και 6 μηνών μετά την είσοδο του ιού στην κυκλοφορία του αίματός σας, μπορείτε να δείτε:

    Χρωματιστά απόβλητα

    Μαύρα ούρα

    Πυρετός

    Κούραση

    Αρθρώσεις (μια κατάσταση που προκαλεί κιτρίνισμα των ματιών και του δέρματος καθώς και μαύρα ούρα)

    Αρθρίτιδα

    Απώλεια όρεξης

    Ναυτία

    Πόνος στο στομάχι

    Κάνω εμετό

    Τα συμπτώματα συνήθως διαρκούν 2 έως 12 εβδομάδες

    Πώς μπορείς να πάθεις μαύρο ίκτερο;

    Ο μαύρος ίκτερος μεταδίδεται όταν αίμα ή σωματικά υγρά μολυσμένα με τον ιό της ηπατίτιδας C εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματός σας μέσω επαφής με ένα μολυσμένο άτομο.

    : Μπορείτε να μολυνθείτε από τον ιό με τους ακόλουθους τρόπους

    Χρησιμοποιώντας τα ίδια φάρμακα και βελόνες για ένεση

    Κάνοντας σεξ, ειδικά αν έχετε HIV

    Γέννηση – μια μητέρα μπορεί να τη μεταδώσει στο μωρό της

    Δεν μπορείς να πάθεις μαύρο ίκτερο με κανένα τρόπο

    Βήχας

    μια αγκαλιά

    Κρατώντας τα χέρια

    Τσιμπήματα κουνουπιού

    Χρησιμοποιώντας το ίδιο μπολ φαγητού

    Φτάρνισμα

    Συμπτώματα σοβαρού μαύρου ίκτερου

    Μετεωρισμός ή πρήξιμο των ποδιών και των ποδιών

    Πέτρα

    Ούτε ο εγκέφαλός σας λειτουργεί (εγκεφαλοπάθεια)

    Βλάβη στα νεφρά

    Αιμορραγία και μώλωπες εύκολα

    Έντονη φαγούρα

    Μυϊκή βλάβη

    Δυσκολία στη μνήμη και στη συγκέντρωση

    Φλέβες σαν ιστοί αράχνης στο δέρμα

    Αιμορραγία στο κάτω μέρος του οισοφάγου λόγω αιμορραγίας (οισοφαγικές παραλλαγές)

    Απώλεια βάρους

    Διάγνωση ίκτερου

    Επειδή οι νέες λοιμώξεις από HCV είναι συνήθως ασυμπτωματικές, πολύ λίγοι άνθρωποι διαγιγνώσκονται όταν η λοίμωξη είναι νέα.  Σε όσους έχουν χρόνια λοίμωξη από HCV, η λοίμωξη συχνά δεν διαγιγνώσκεται επειδή παραμένει ασυμπτωματική για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη μόλυνση, ακόμη και όταν τα συμπτώματα είναι δευτερογενή σε σοβαρή ηπατική βλάβη.

    Η HCV λοίμωξη διαγιγνώσκεται σε 2 στάδια.

    1.  Ο έλεγχος για αντισώματα κατά του HCV με ορολογικές εξετάσεις εντοπίζει άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

    2.  Εάν το τεστ είναι θετικό για αντισώματα κατά του HCV, απαιτείται μια δοκιμή νουκλεϊκού οξέος για ριβονουκλεϊκό οξύ (RNA) για να επιβεβαιωθεί μια χρόνια λοίμωξη, καθώς περίπου το 30% των ατόμων που έχουν μολυνθεί με HCV εξαφανίζεται. Η ισχυρή ανοσοαπόκριση σε οποιαδήποτε ανάγκη εξαφανίζεται η μόλυνση.  Αν και αυτά τα άτομα δεν επηρεάζονται πλέον, θα εξακολουθούν να παρουσιάζουν θετικά τεστ για αντισώματα κατά του HCV.

    Μόλις διαγνωστεί ένα άτομο με χρόνια λοίμωξη HCV, θα πρέπει να γίνει επανεξέταση για να προσδιοριστεί ο βαθμός βλάβης στο ήπαρ (ίνωση και κίρρωση).  Αυτό μπορεί να γίνει με βιοψία ήπατος ή μια ποικιλία μη επεμβατικών εξετάσεων.  Ο βαθμός ηπατικής βλάβης χρησιμοποιείται για να καθοδηγήσει τις αποφάσεις θεραπείας και τη διαχείριση της νόσου.

    Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αποτρέψει προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν από μόλυνση και να αποτρέψει τη μετάδοση του ιού.  Ο ΠΟΥ συνιστά τη διενέργεια δοκιμών σε άτομα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης.

    Θεραπεία

    Μια νέα λοίμωξη με HCV δεν απαιτεί πάντα θεραπεία, καθώς σε ορισμένα άτομα η ανοσολογική απόκριση θα καθαρίσει τη μόλυνση.  Ωστόσο, όταν η λοίμωξη από HCV γίνεται χρόνια, απαιτείται θεραπεία.  Ο σκοπός της θεραπείας του ίκτερου είναι η θεραπεία της νόσου.

    Ο ΠΟΥ συνιστά θεραπεία με Pan Genotypic Direct Acting Antivirus (DAA) για άτομα άνω των 12 ετών.  Το DAAH μπορεί να θεραπεύσει τα περισσότερα άτομα με λοίμωξη HCV και η διάρκεια της θεραπείας είναι μικρή (συνήθως 12 έως 24 εβδομάδες), ανάλογα με την απουσία ή την παρουσία κίρρωσης.

    Τα DAA παν-γονότυπου είναι πιο ακριβά σε χώρες υψηλού και μεσαίου εισοδήματος.  Ωστόσο, η εισαγωγή γενόσημων εκδόσεων αυτών των φαρμάκων οδήγησε σε δραματική πτώση των τιμών σε πολλές χώρες (κυρίως χώρες χαμηλού και χαμηλού μεσαίου εισοδήματος).

    Η πρόσβαση στη θεραπεία του HCV βελτιώνεται αλλά πολύ περιορισμένη.  Από τα 58 εκατομμύρια άτομα που ζουν με λοίμωξη HCV παγκοσμίως το 2019, εκτιμάται ότι το 21% (15,2 εκατομμύρια) γνώριζε τη διάγνωσή του και από αυτούς που είχαν διαγνωστεί με χρόνια λοίμωξη HCV Μέχρι το τέλος του 2019, περίπου το 62% (9,4 εκατομμύρια) των ανθρώπων είχαν αντιμετωπίζονται με DAA.

    Πρόληψη

    Δεν υπάρχει αποτελεσματικό εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας C, επομένως η πρόληψη εξαρτάται από τις ρυθμίσεις υγειονομικής περίθαλψης και τη μείωση του κινδύνου του ιού σε πληθυσμούς υψηλού κινδύνου.  Αυτό περιλαμβάνει άτομα που κάνουν ενέσιμα ναρκωτικά και άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, ειδικά εκείνους που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV ή που λαμβάνουν προφύλαξη από τον ιό HIV πριν από την έκθεση.

    : Περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης

    Ασφαλής και σωστή χρήση των ενέσεων υγειονομικής περίθαλψης

    Ασφαλής χειρισμός και απόρριψη αιχμηρών αντικειμένων και απορριμμάτων

    Παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών πρόληψης σε όσους κάνουν ενέσιμα ναρκωτικά

    Αιμοδοσία για HCV και HBV

    Εκπαίδευση υγειονομικού προσωπικού και

    Πρόληψη της αιμορραγίας κατά τη διάρκεια του σεξ

    Πότε πρέπει να δείτε το γιατρό σας;

    Εάν έχετε συμπτώματα μαύρου ίκτερου ή νομίζετε ότι έχετε εκτεθεί στον ιό, κλείστε ραντεβού για εξέταση Αιτίες και θεραπεία του ίκτερου σε ενήλικες

    Ο ίκτερος στους ενήλικες ή που ονομάζεται επίσης ίκτερος ή ίκτερος είναι μια κοινή ασθένεια που εμφανίζεται στα νεογέννητα αλλά μπορεί να επηρεάσει άτομα σε οποιαδήποτε ηλικία.  Είναι σημαντικό να επισκεφτείτε αμέσως έναν γιατρό εάν έχετε συμπτώματα ίκτερου.  Στους ενήλικες, ο ίκτερος μπορεί να είναι σημάδι προβλημάτων με το συκώτι, το αίμα ή τα φύλλα.

    Αιτίες ίκτερου σε ενήλικες

    Ο ίκτερος εμφανίζεται όταν αυξάνεται η ποσότητα της ρουμπίνης της γάτας.  Η ρουμπίνη της γάτας είναι μια κίτρινη έως πορτοκαλί ουσία στο αίμα που βρίσκεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια.  Όταν αυτά τα κύτταρα πεθαίνουν, το συκώτι τα φιλτράρει μέσω του αίματος.  Αλλά εάν αναπτυχθεί ένα ελάττωμα σε αυτό το σύστημα, τότε το συκώτι δεν λειτουργεί σωστά και τα ρουμπίνια της γάτας αρχίζουν να σχηματίζονται σε μεγάλους αριθμούς που κάνουν το δέρμα να φαίνεται κίτρινο.

    Ο ίκτερος δεν είναι τόσο συχνός στους ενήλικες όσο στα παιδιά, αλλά μπορεί να έχει πολλές αιτίες.  Αναλυτικά ορισμένα από αυτά είναι τα εξής:

    * Ηπατίτιδα: Αυτή η λοίμωξη προκαλείται συνήθως από έναν ιό, μπορεί να είναι βραχύβια ή και χρόνια.  Που σημαίνει ότι μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες.  Η χρήση ορισμένων φαρμάκων και διαταραχών του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να προκαλέσει ηπατίτιδα.Με την πάροδο του χρόνου, η ηπατίτιδα μπορεί πρώτα να βλάψει το ήπαρ και να προκαλέσει ηπατίτιδα.
    * Απόφραξη των χοληφόρων αγωγών: Πρόκειται για στενούς πόρους στους οποίους τρέχει υγρό που ονομάζεται χολή.  Αυτοί οι αγωγοί μεταφέρουν τη χολή από το ήπαρ και τα φύλλα στο λεπτό έντερο.  Μερικές φορές αυτές οι πέτρες στη χολή μπλοκάρονται από καρκινική ηπατική νόσο.  Αν ναι, μπορεί να προκαλέσουν ίκτερο.
    * Καρκίνος του παγκρέατος: Είναι ο δέκατος πιο συχνός καρκίνος στους άνδρες και ο ένατος συχνότερος στις γυναίκες.Μπορεί επίσης να φράξει τους χοληφόρους πόρους, που μπορεί να προκαλέσει ίκτερο.
    * Χρήση ορισμένων φαρμάκων: Η πενικιλίνη, τα αντισυλληπτικά χάπια και η χρήση στεροειδών συνδέονται με ηπατική νόσο.

    Συμπτώματα ίκτερου

    * Κιτρίνισμα του δέρματος και του λευκού των ματιών.
    * Κνησμός
    * Ναυτία ή έμετος
    * Απώλεια βάρους
    * Πυρετός
    * Σκούρο χρώμα των ούρων.

    Διάγνωση ίκτερου

    Οι γιατροί συνήθως δοκιμάζουν την ερυθρά της γάτας όταν εμφανίζονται συμπτώματα ίκτερου, κάτι που δείχνει πόσο από την ουσία υπάρχει στο αίμα.  Εάν ο ασθενής έχει ίκτερο, η ποσότητα ρουμπίνης γάτας στο αίμα του θα είναι μεγαλύτερη.  Οι γιατροί μπορεί να συνταγογραφήσουν εξετάσεις και άλλες εξετάσεις για να μάθουν για το ήπαρ αφού μάθουν για τα συμπτώματα.  Το CBC γίνεται επίσης για να διαπιστωθεί η αιτία στην οποία καταμετρώνται τα κύτταρα του αίματος.

    Θεραπεία του ίκτερου

    Για να το αντιμετωπίσετε, είναι σημαντικό να γνωρίζετε την αιτία και να το αντιμετωπίσετε.  Εάν η ηπατίτιδα προκαλέσει ίκτερο, ο ίκτερος θα επουλωθεί από μόνος του μόλις η ασθένεια υποχωρήσει και το ήπαρ αρχίσει να επουλώνεται.
    Αν υπάρχει κάποια απόφραξη στον χοληδόχο πόρο και έχει προκαλέσει ίκτερο τότε ο γιατρός ανοίγει τον πόρο με χειρουργική επέμβαση Ποιες τροφές είναι η φυσική θεραπεία για τον ίκτερο;

    Ο «ίκτερος» αντιμετωπίζεται καλύτερα με φαγητό παρά με φάρμακα.  Σε αυτή την ασθένεια απαιτούνται ορισμένες προφυλάξεις.  Οι ασθενείς με ίκτερο θα πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε σωματική άσκηση κατά τη διάρκεια της ασθένειας.  Χρησιμοποιήστε φρούτα και ωμά λαχανικά αντί για μαγειρεμένα φαγητά σε αλάτι, πιπέρι και λάδι.  Παρακάτω είναι μερικά από τα φρούτα, τα λαχανικά και τα βότανα που είναι επίσης τροφή για τους ασθενείς και θεραπεία για την ασθένεια.

    Προσοχή

    Η υπερβολική χρήση πάγου προκαλεί φλεγμονή στο συκώτι.  Αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο, μην τρώτε κοτόπουλο ή βαριές τροφές, επηρεάζει τη λειτουργία του ήπατος, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε μόνο ωμό χυμό λαχανικών ή φρούτων.

    Κολοκύθι

    Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια και τα ψήνουμε μέχρι να είναι αμελητέα η περιεκτικότητα σε λιπαρά.  Προσθέστε τον κόλιανδρο, το λευκό κύμινο, το τζίντζερ, το μαύρο πιπέρι, το ελαφρύ αλάτι και το σκόρδο.  Μην προσθέτετε κόκκινα ή πράσινα τσίλι, καυτερά μπαχαρικά και τουρσιά.Αν πεινάτε πολύ, φάτε κολοκυθόσπορους και πιείτε ζωμό.  Μετά από δύο έως τρεις ημέρες έντονης πείνας, φάτε διπλό ψωμί, χυλό, φακές φυστικιών και χυλό ρυζιού, ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες.  Ραπανάκι, καρότο, αγγούρι, κολοκύθα, κολοκυθάκι μπορούν επίσης να καταναλωθούν βραστά ή ωμά χωρίς πιπέρι και καυτερά μπαχαρικά.  Εάν αισθάνεστε αδύναμοι, θα είναι καλύτερα αν τρώτε αγνό μέλι με το φαγητό.

    Τζίντζερ

    Φτιάξτε καφέ βουτώντας μισό τζίντζερ ψιλοκομμένο μάραθο, ένα κουταλάκι του γλυκού και δέκα φύλλα μέντας σε 250 ml νερό και πιείτε ένα φλιτζάνι, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα χωρίς ζάχαρη.  Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ, ένα κουταλάκι του γλυκού νερό, την ίδια ποσότητα χυμού λεμονιού και μέντας, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.  Γλείψτε το τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα.

    καρότα

    Φτιάξτε μαρμελάδα καρότο και τρώτε μια κουταλιά της σούπας καθημερινά.Η μέθοδος παρασκευής της μαρμελάδας είναι να πάρετε ένα κιλό καρότο καλής ποιότητας, ένα κιλό μέλι και μισό λίτρο νερό.  Κόβουμε τα καρότα στη μέση κατά μήκος και τα βάζουμε στο νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε ένα λίτρο νερό και το βράζουμε χωριστά.  Όταν λιώσουν καλά τα καρότα, τα βάζουμε σε ένα βάζο και το σκεπάζουμε με ένα καπάκι.  Τη δεύτερη μέρα φάτε ισοδύναμο με δύο κουταλιές της σούπας Αφού φάτε μαρμελάδα θρυμματίζετε ένα κουταλάκι του γλυκού μάραθο και πέντε πράσινα κάρδαμο, το βράζετε σε ένα φλιτζάνι νερό, το στραγγίζετε και το ανακατεύετε με λίγη ζάχαρη και το πιείτε.  Πίνετε τσάι με μάραθο και κάρδαμο τρεις φορές την ημέρα, θεραπεύει την ασθένεια.

    αγγούρι

    Πασπαλίστε το με μαύρο αλάτι πριν το φάτε, αφαιρεί τη θερμότητα από το στομάχι και το συκώτι.  Χρησιμοποιείται ευρέως στον ίκτερο.

    Ραπανάκι

    Το ραπανάκι είναι ένα χρήσιμο λαχανικό για τους ασθενείς με ίκτερο, το τρώτε ωμό, ενώ η κατανάλωση ζαχαρούχου μαζί του βοηθά στη γρήγορη πέψη.  Πιείτε χυμό ραπανάκι αναμεμειγμένο με ζάχαρη, τα φύλλα ραπανάκι είναι επίσης χρήσιμα.  Πάρτε ένα κιλό χυμό φύλλων και ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη ντεσι μέσα, στραγγίστε το και πιείτε ένα φλιτζάνι καθημερινά για επτά ημέρες.

    Πολιτοφυλακή

    Μαλάθι, μάραθο και κανέλα, όλα τρία, τρία γραμμάρια, μουλιάστε σε μισό ποτήρι νερό το βράδυ, ξεπλύνετε το πρωί.  Ανακατέψτε σε αυτό 50 ml χυμό φύλλων ραπανάκι και πιείτε το.Το πρωί, μουλιάστε αυτά τα είδη σε νερό με τον ίδιο τρόπο και το βράδυ, φτιάξτε χυμό και πιείτε το.

    Τα φύλλα του Αρτζούν

    Ξεπλύνετε τα φύλλα της Arjuna σε πήλινο το βράδυ, θρυμματίστε τα το πρωί, κοσκινίστε τα σε μια καθαρή κατσαρόλα και πιείτε τα. Το πρωί, μουλιάστε αυτά τα φύλλα ξανά σε νερό, πιείτε το νερό τους το βράδυ. Χρησιμοποιώντας το θα θεραπεύσει την ασθένεια.

    Κουρκουμάς μάνγκο

    Πάρτε επτά κουταλάκια του γλυκού μάνγκο και κουρκουμά σε σκόνη αναμεμειγμένα με μέλι και πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού καθημερινά το πρωί και το βράδυ.

    Άνθη ακακίας

    Αφού στεγνώσουν τα άνθη της ακακίας, αλέστε το με αιγυπτιακό βάρος και τρώτε έξι μερίδες καθημερινά το πρωί και το βράδυ για μία εβδομάδα.

    Καλαμάκι γραμμάριο

    Το βράδυ, μουλιάζουμε μια χούφτα γραμμάριο αλεύρι σε ένα ποτήρι νερό και το κοσκινίζουμε το πρωί.

    άσβεστος

    Στύψτε το χυμό από δύο ή τρία λεμόνια και ανακατέψτε το σε τρεις σταγόνες νερό.  Πιείτε το πριν πάτε για ύπνο.  Η χρήση του για τέσσερις έως πέντε ημέρες εξαλείφει τα συμπτώματα του ίκτερου.

    Κλοντζι

    Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού έλαιο κλόντζι σε ένα φλιτζάνι γάλα και πιείτε το πριν πάτε για ύπνο το βράδυ.

    Λούκι

    Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα τρίβουμε και το γάλα.

    Μιττρے

    Οι σπόροι της τριγωνέλλας λέγονται methra.Αλένουμε ένα κιλό methra και ένα κιλό κάρδαμο μαζί.  Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού το πρωί και το βράδυ με ένα φλιτζάνι γάλα.

    ρόδι

    Το βράδυ, βγάλτε περίπου 50 γραμμάρια σπόρους ροδιού και βάλτε το σε ένα καθαρό σιδερένιο σκεύος, το πρωί ανακατέψτε το με αιγυπτιακό νερό και πιείτε το. Στη συνέχεια αλέστε ένα κιλό τοπική ζάχαρη και μια πετσέτα μάραθο και βάλτε το. ένα ανάμεικτο μπουκάλι και στη συνέχεια κρατήστε το στον ήλιο.  Το μπουκάλι είναι ένα τέταρτο άδεια.  Μην το αφήσετε για μια εβδομάδα αλλά συνεχίστε να το ανακινείτε.

    ζαχαροκάλαμο

    Ο χυμός του ζαχαροκάλαμου είναι θεραπευτικός στον ίκτερο, η συχνή χρήση του όχι μόνο εξαλείφει την ασθένεια αλλά αφαιρεί και τη σωματική αδυναμία που προκαλείται από αυτήν.

    Γάλα για τα μάτια

    Η ακακία είναι ένα φυτό που παράγει παχύρρευστο λευκό γάλα όταν κόβονται τα φύλλα ή τα κλαδιά της.  Ρίξτε τρεις σταγόνες από αυτό το γάλα στη δεξιά παλάμη και τρίψτε το στο πέλμα του δεξιού ποδιού.  Όταν αρχίσει να κολλάει το γάλα σταματάμε το βράσιμο και το αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά ξεπλένουμε με φρέσκο ​​νερό.  Κάντε το ίδιο με το αριστερό χέρι και το πόδι την επόμενη μέρα Κάντε το ίδιο και με τα δύο χέρια και τα πόδια με άδειο στομάχι Μετά από μια εβδομάδα θα απαλλαγείτε από τον κιτρινόμαυρο ίκτερο.

    Βουτυρόγαλα

    Το βουτυρόγαλα είναι το καλύτερο ρόφημα για αυτή την ασθένεια.  Προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι και σπόρους κύμινου σε ένα ποτήρι βουτυρόγαλα και πίνοντας το δύο φορές την ημέρα είναι ευεργετικό.

    ντομάτα

    Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και πιπέρι σε σκόνη σε ένα ποτήρι χυμό ντομάτας και πιείτε το. Επικοινωνήστε με το Noor Health Life για περισσότερες ερωτήσεις και απαντήσεις.  Το email και το WhatsApp μπορούν να σας δώσουν ελαφριές πληροφορίες για την υγεία σας.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s