Visuele stoornis: oorzaken – behandeling

Noor Health Life

      1 Waarom is het gezichtsvermogen zwak?

      2 Tegenwoordig worden kinderen gezien met een zeer grote bril, neemt de visuele beperking bij kinderen toe?  Welke maatregelen kunnen worden genomen om deze zwakte te voorkomen?

      3 Wat betekent het dat sommige mensen denken aan de lens van een positief getal, anderen aan een negatief getal, terwijl veel mensen denken aan een getal onder een bepaalde hoek?

      4 Stopt regelmatig gebruik van een bril de nummer één plek of blijft het groeien?

      5 Wat zijn de problemen die gepaard gaan met het niet regelmatig dragen van een bril?

      6 Wanneer een bril dragen?  Dichtbij of ver weg werken?

      7 Moet de bril voor dichtbij en veraf samen of apart gemaakt worden?

      8 Is er een andere remedie voor visuele beperkingen dan een bril?

      9 Welke veranderingen maken laseroperaties in het oog?

      10 Wat zijn de nadelen van laserbehandeling?  En wat te doen?

      11 Wat is Phakic IOL en bij wat voor soort patiënten wordt deze operatie uitgevoerd?

      Waarom is het zicht zwak?
   Als een vriend Noor Health Life heeft gevraagd, geef ik weer informatie over nieuwe ogen.Lees aandachtig en probeer het te begrijpen.  En ik dring er nogmaals bij jullie allemaal op aan om het lichte gezondheidsleven te ondersteunen en de arme patiënten te helpen. Geld is een ding dat komt en gaat is nooit en nooit, maar de armen hebben het recht op ons allemaal om samen te komen. Help als er een patiënt in je huis en je hebt geen geld om hem te behandelen, dan raad je wat er met je hart zal gebeuren.Lees nu meer.
      Er zijn verschillende oorzaken van slechtziendheid, zoals vergroting, letsel, diabetes mellitus, enz. Maar de meest voorkomende oorzaak van zwakte vóór de leeftijd van veertig is de oogstructuur. Ik wil diversiteit vinden.  Je ziet dat Allah de Almachtige veel variatie heeft gecreëerd in elk aspect ervan.  Als er bloemen zijn, zullen ze kleurrijk zijn, als er vogels zijn, zullen ze kleurrijk zijn.  Op dezelfde manier maakt de structuur van de ogen ze niet allemaal hetzelfde, er zit ook diversiteit in.  Wanneer het lichaam van een kind groter wordt, gaan de ogen natuurlijk ook door een ontwikkelingsproces.  Evenzo verschillen de horizontale en verticale rondingen van het hoornvlies van veel kinderen.  In al deze gevallen is het beeld dat boven het ooglid wordt gevormd wazig [onscherp], waardoor de dingen wazig lijken.  Wanneer het op verschillende manieren wordt bevestigd, begint het er duidelijk uit te zien.  Op deze manier kunnen we zeggen dat slechtziendheid geen ziekte is, maar een verscheidenheid van de natuur, zoals we de verkleuring van iemands kleur geen ziekte kunnen noemen.  Wanneer deze zwakte zich echter voor het eerst manifesteert, verschilt dit van persoon tot persoon.

      Tegenwoordig worden kinderen gezien met zeer grote brillen.. Neemt de visuele beperking bij kinderen toe?  Welke maatregelen kunnen worden genomen om deze zwakte te voorkomen?

      In feite is de incidentie van slechtziendheid bij kinderen niet toegenomen, maar het bewustzijn van mensen over ziekten is toegenomen.  Daarnaast is de opleidingsratio gestegen, waardoor de beoordelingsratio is verbeterd.  Vroeger wisten veel kinderen niet dat hun gezichtsvermogen zwak was.  Sommige koran bevestigen echter dat het focussen op proximale objecten gedurende lange tijd de kans vergroot dat kinderen hun gezichtsvermogen verliezen, bijvoorbeeld bij het onthouden van kinderen, bij kinderen die constant computerspelletjes spelen. , En kinderen die heel lang kijken. programma’s die heel dicht bij de tv zitten.

      Wat betekent het dat sommige mensen denken aan de lens van een positief getal, anderen aan een negatief getal, terwijl veel mensen denken aan een getal onder een bepaalde hoek?

      Degene wiens oog kleiner is dan de standaardmaat, kan duidelijk worden gezien door een bril met een positief getal te dragen en degene met een groot oog kan duidelijk worden gezien door een bril met een negatief getal te dragen.  Degenen waarvan de hoornvliezen verschillen in hun horizontale en verticale bollen, zijn genummerd onder een bepaalde hoek, een cilindernummer genoemd.

      Stopt regelmatig gebruik van een bril de nummer één plek of blijft het groeien?

      Aangezien een bril de oorzaak van de ziekte niet wegneemt, maar alleen de symptomen behandelt, is het een misvatting geworden dat regelmatig gebruik van een bril de nummer één plek in de weg staat.  De structuur van het oog verandert meestal tot de leeftijd van 18 jaar, dus het aantal brillen blijft tot die tijd veranderen, hoe vaak u de bril ook regelmatig gebruikt.  Er zijn veel andere problemen die kunnen worden veroorzaakt door het niet dragen van een bril, maar het is absoluut verkeerd om uit het oog te verliezen of beter te worden.  Meestal stopt het aantal na deze leeftijd op één plaats.Omdat dit proces tijdens de kindertijd doorgaat, verandert ook het aantal brillen.  Daarom moet het aantal kinderbrillen van tijd tot tijd worden gecontroleerd, zodat zowel het aantal brillen als de structuur verandert.  Op dezelfde manier begint het lichaam na de leeftijd van veertig meestal weer te veranderen, net zoals het haar wit begint te worden.  Of als de eerste lens er nu niet goed uitzag, kan het nodig zijn, het nummer van de eerste lens begint te veranderen, of het aantal dichtbij en veraf wordt anders.  Vroeger werd al het werk door één lens gedaan, nu is het niet gedaan.

      Wat zijn de problemen die gepaard gaan met het niet regelmatig gebruiken van een bril?

      Het is niet duidelijk waarvoor de ogen moeten mediteren en spannen.

      Het lezen en andere prestaties van kinderen worden beïnvloed.  Er ontstaan ​​psychische problemen.Bij kinderen komt hoofdpijn voor die soms zo hevig is dat ook braken optreedt.

      Als het ene oog veel zwakker is dan het andere, dan is de ontwikkeling van het zwakkere oog belemmerd.  De hersenen kunnen de informatie van dat oog niet opnemen en zelfs de ontwikkeling van dat deel van de hersenen is verstoord.Deze aandoening wordt amblyopie genoemd.  Als het voor de leeftijd van twaalf wordt ontdekt, is bijna 100% genezing mogelijk, maar later wordt het onmogelijk om te genezen.

      Het oog met dit defect wordt bij veel mensen scheel.  Dit defect kan zowel in de kindertijd als op oudere leeftijd optreden.

      Het arbeidsvermogen neemt af en ook krijgen veel mensen psychische problemen.

      Wanneer een bril dragen?  Dichtbij of ver weg werken?

      Het is belangrijk om te allen tijde elk getal te gebruiken dat vóór de leeftijd van veertig verschijnt (positief, negatief of cilindrisch), alleen voor afstand of alleen voor dichtbij.

      Moet de bril voor dichtbij en veraf samen of apart worden gemaakt?

      Het heeft veel te maken met werk en noodzaak.  Er zijn drie soorten brillen die op verschillende afstanden werken: bifocaal trifocaal en multifocaal.

      Is er een andere remedie voor slechtziendheid dan een bril?

      Er zijn maar heel weinig mensen bij wie het gezichtsvermogen om de een of andere reden is aangetast of die een ongeneeslijke oorzaak heeft, zoals diabetes, maar door slaapapneu, met name limbale conjunctivitis, is het een soort allergie.  Natuurlijk hebben zulke mensen baat bij medicijnen, maar zulke mensen hebben niet eens baat bij een bril. Mayo Pithak of een ander recept is binnen. Veel mensen zijn gekomen dat ik ben behandeld. Zie je hoeveel verschil het heeft gemaakt?  Bij controle lijkt het aantal hetzelfde als vroeger, maar de symptomen zijn definitief onderdrukt, bijvoorbeeld laserimplantaten, phaco-operatie, phakic IOL, cornea-ringen die in het hoornvlies passen.  Het is echter een feit dat de meest gebruikte en geteste methode laser is.

      Welke veranderingen maken laseroperaties in het oog?

      Omdat het veranderen van de bol van het hoornvlies het vermogen om licht te focussen kan veranderen, verandert laser de bol van het buitenoppervlak van het hoornvlies.  Afhankelijk van de grootte van de lens zijn sommige delen ronder gemaakt en sommige delen minder rond.  Als gevolg van deze verandering begint het licht dat door verschillende objecten wordt gereflecteerd, goed op het netvlies te worden gericht en begint het oog duidelijk te zien zonder enige ondersteuning (dwz bril of contactlenzen, enz.).  In de volgende afbeeldingen is de procedure van deze operatie uitgelegd.

      Wat zijn de nadelen van laserbehandeling?  En wat te doen?

      De resultaten van de behandeling zijn het beste voor een klein aantal, is het aantal echter erg hoog, zoals zestien of zeventien, dan wordt de methode van Phakic IOL gebruikt in plaats van laser en ook dat is zeer succesvol.  Natuurlijk, als iemand al een ziekte in zijn ogen heeft die niet permanent kan worden genezen, dan kan er schade zijn, zoals een chronische ziekte van het hoornvlies, als het hoornvlies constant ontstoken is, enz.  Deze behandeling is zeer nuttig bij gezonde ogen.  Wat risico’s betreft, is het een feit dat deze behandeling heel eenvoudig en veilig is. Alleen duur omdat de machines en andere accessoires erg duur zijn. Dat is fatsoenlijk om te doen, en daar zou het moeten eindigen.  Wat is er voor nodig?  Moet 18 tot 40 jaar oud zijn, maak een plan, zet het voorop in je prioriteiten en wil niets bijzonders.  Het duurt tien tot vijftien minuten, slechts twee of drie dagen later.

      Wat is phakic IOL en bij wat voor soort patiënten wordt deze operatie uitgevoerd?

      Het is ook een lens die je contactlens en IOL kunt noemen.  Het wordt chirurgisch in het oog geplaatst, maar de natuurlijke lens wordt niet verwijderd om het te passen.Na de operatie heeft de patiënt twee lenzen in het oog, een natuurlijke en een kunstmatige.  Er zijn twee soorten hiervan, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.  Deze lens is het beste voor mensen met een zeer hoog aantal lenzen en die geen laserchirurgie hebben ondergaan.

     Hoe een visuele beperking te overwinnen?

     Het gezichtsvermogen begint te verzwakken met de leeftijd en de bril wordt versleten.  Het is echter belangrijk om uw ogen open te houden.

     Dit lijkt misschien een ontmoedigende taak, maar dat is het niet. U kunt uw gezichtsvermogen verbeteren naarmate u ouder wordt.

     Tekenen van slecht gezichtsvermogen

     Er wordt gezegd dat voorzorg beter is dan genezen.Als u de volgende symptomen bij uzelf aantreft, raadpleeg dan onmiddellijk een arts.

     Pijn in de ogen

     Onze ogen fungeren als een lens, die zichzelf aanpast om objecten op verschillende afstanden te zien.  Maar als je moeite hebt om dingen in de verte te zien, moeten de ogen wat harder werken, wat kan leiden tot symptomen als pijn, vermoeidheid, tranende ogen of droogheid.

     hoofdpijn hebben

     Druk of spanning in de ogen veroorzaakt hoofdpijn, omdat de ogen harder moeten werken om hun werk te doen, wat resulteert in pijn rond de ogen, vooral bij het lezen van een boek, het werken op een computer of bij het kijken naar een bord.  Wanneer de ogen zich moeten concentreren op het zien van dingen, moeten de spieren harder werken, wat hoofdpijn veroorzaakt.  Als je iets met aandacht doet, neem dan een pauze van vijftien tot dertig seconden.

     ogen krimpen

     Het lichtjes sluiten van uw oogleden, als u goed kunt zien, betekent dat uw gezichtsvermogen achteruitgaat.  Knijpen in de ogen helpt om goed te zien, maar als u dit lange tijd doet, kan het zicht verslechteren en hoofdpijn veroorzaken.

     Moeilijk te zien bij fel licht

     Als de ogen bij fel licht gaan prikken, betekent dit dat er sprake is van een beperking van het gezichtsvermogen, omdat dit felle licht de ogen dwingt te krimpen, waardoor ze harder moeten werken.

     Schermgebruik verminderen

     De duur van het gebruik van een telefoon of computerscherm kan ook van invloed zijn op het gezichtsvermogen. Twee uur of meer per dag staren naar een digitaal scherm kan leiden tot digitale vermoeide ogen.  Dit kan leiden tot roodheid, jeuk, droogheid, wazigheid, vermoeidheid en hoofdpijn in de ogen.  Om dit te voorkomen is het noodzakelijk om het gebruik van het scherm te pauzeren.

     Vermijd roken

     Roken veroorzaakt verlies van het gezichtsvermogen en schade aan de oogzenuwen naarmate we ouder worden.  Daarnaast veroorzaakt diabetes ook oogproblemen.

     Blijf checken

     Het is belangrijk voor de gezondheid van het oog om er een gewoonte van te maken om ze te laten controleren.Met deze gewoonte kan elk soort zichtprobleem gemakkelijk worden overwonnen door het in het begin op te vangen.  Als je vaak hoofdpijn hebt, je ogen moe worden na het lezen van iets, je moet je ogen krimpen om iets te zien of je moet een boek in de buurt lezen – het kan allemaal het gevolg zijn van een slecht gezichtsvermogen.

     Verslechtering van de natuur

     Je twee ogen vormen twee beelden, die de hersenen samensmelten tot één oog, maar wanneer het zicht van één oog verslechtert, is het beeld dat in de hersenen wordt gevormd niet correct, waardoor je je misselijk kunt voelen.  Volgens deskundigen zien de hersenen in dergelijke gevallen twee verschillende beelden en is het moeilijk voor hen om ze te combineren.

     Nuttige voedingsmiddelen om het gezichtsvermogen te verbeteren

     Het zicht is een onschatbare zegen van de natuur, die we kunnen beschermen door de volgende voedingsmiddelen te eten.

     بھنڈی

     Okra bevat verbindingen zoals zeaxanthine en luteïne, die kunnen helpen bij het verbeteren van het gezichtsvermogen.  Okra bevat ook een hoog gehalte aan vitamine C, wat goed is voor de gezondheid van het oog.

     abrikoos

     Het gezichtsvermogen wordt zwakker met de leeftijd, maar artsen zijn van mening dat bètacaroteen helpt om een ​​goed gezichtsvermogen te behouden.  Er wordt ook gezegd dat het dagelijks eten van voedsel dat rijk is aan vitamine C, vitamine E, zink en koper het gezichtsvermogen verbetert.  Al deze voedingsstoffen zijn aanwezig in abrikozen, waardoor het risico op wazig zien met 25% wordt verminderd.

     Wortels

     Wortelen bevatten vitamine A, waardoor de vliezen van de ogen en andere delen beter functioneren.Dagelijks gebruik van wortelen verbetert ook het gezichtsvermogen.

     Kool

     Luteïne is een antioxidant die het gezichtsvermogen helpt verbeteren.  Kool is ook rijk aan vitamine C en bètacaroteen.

     Fruit

     Wie houdt er niet van fruit te eten?  Naarmate de winter nadert, groeit de drang om fruit te eten.  Fruit zoals amandelen, walnoten en cashewnoten bevatten veel omega-3-vetzuren.  Het geeft de oogleden de kracht om fel licht te weerstaan ​​en helpt ook oogproblemen te voorkomen die optreden bij het ouder worden.  Voor meer vragen en antwoorden kunt u contact opnemen met Noor Health Life via e-mail en WhatsApp.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s