Näön heikkeneminen: Syyt – Hoito

Noor Health Life

      1 Miksi näkö on heikko?

      2 Nykyään lapsia nähdään käyttävän erittäin suuria laseja, onko lasten näkövamma lisääntymässä?  Mitä toimenpiteitä voidaan toteuttaa tämän heikkouden estämiseksi?

      3 Mitä tarkoittaa, että jotkut ihmiset ajattelevat positiivisen luvun linssiä, toiset negatiivista lukua, kun taas monet ihmiset ajattelevat lukua tietyssä kulmassa?

      4 Pysäyttääkö silmälasien säännöllinen käyttö ykköspaikan vai kasvaako se edelleen?

      5 Mitä ongelmia silmälasien käyttämättä jättämisestä seuraa?

      6 Milloin käyttää silmälaseja?  Työskenteletkö lähellä vai kaukana?

      7 Pitäisikö lähi- ja kaukolasit tehdä yhdessä vai erikseen?

      8 Onko näkövammaisuuteen muita parannuskeinoja kuin silmälasit?

      9 Mitä muutoksia laserleikkaukset saavat aikaan silmän sisällä?

      10 Mitkä ovat laserhoidon haitat?  Ja mitä tehdä?

      11 Mikä Phakic IOL on ja millaisille potilaille tämä leikkaus tehdään?

      Miksi näkö on heikko?
   Jos ystävä on kysellyt Noor Health Lifesta niin annan taas tietoa uusista silmistä.Lue tarkkaan ja yritä ymmärtää.  Ja kehotan teitä kaikkia jälleen kerran tukemaan kevyttä terveyselämää ja auttamaan köyhiä potilaita.Raha on asia, joka tulee ja menee, ei koskaan eikä koskaan, mutta köyhillä on oikeus tulla yhteen. Apua jos on potilas kotonasi ja sinulla ei ole rahaa hoitaa häntä, niin arvaat mitä sydämellesi tapahtuu. Lue lisää.
      Näön heikkenemiseen on useita syitä, kuten laajentuminen, vamma, diabetes jne., mutta yleisin heikkouden syy ennen 40-vuotiaana on silmien rakenne Haluan löytää monimuotoisuuden.  Näet, että Kaikkivaltias Allah on luonut paljon vaihtelua sen kaikilla osa-alueilla.  Jos on kukkia, ne ovat värikkäitä, jos on lintuja, ne ovat värikkäitä.  Samoin silmien rakenne ei tee niistä kaikkia samanlaisia, vaan siinä on myös monimuotoisuutta.  Kun lapsen vartalo kasvaa isommaksi, myös silmät käyvät läpi kehitysprosessin.  Samoin monien lasten sarveiskalvon vaaka- ja pystykäyrät eroavat toisistaan.  Kaikissa näissä tapauksissa silmäluomen yläpuolelle muodostuva kuva on epätarkka [epäterävä], jolloin asiat näyttävät sumeilta.  Kun se on kiinnitetty eri tavoin, se alkaa näyttää selkeältä.  Tällä tavoin voidaan sanoa, että näkövamma ei ole sairaus, vaan se on luonteeltaan monimuotoista, jollaista emme voi kutsua värin värjäytymistä sairaudeksi.  Kuitenkin, kun tämä heikkous ilmenee ensimmäisen kerran, se vaihtelee henkilöstä toiseen.

      Nykyään lapset nähdään käyttävän erittäin suuria laseja. Onko lasten näkövamma lisääntymässä?  Mitä toimenpiteitä voidaan toteuttaa tämän heikkouden estämiseksi?

      Itse asiassa lasten näkövammaisuus ei ole lisääntynyt, mutta ihmisten tietoisuus sairauksista on lisääntynyt.  Lisäksi koulutussuhde on noussut, mikä on parantanut arviointisuhdetta.  Aikaisemmin monet lapset eivät tienneet, että heidän näkönsä on heikko.  Jotkut Koraani kuitenkin vahvistaa, että keskittyminen proksimaalisiin esineisiin pitkiä aikoja lisää mahdollisuuksia, että lapset menettävät näkönsä, esimerkiksi lapset muistavat lapset, jotka pelaavat jatkuvasti tietokonepelejä. , Ja lapset, jotka katsovat hyvin kauan ohjelmia hyvin lähellä televisiota.

      Mitä tarkoittaa, että jotkut ihmiset ajattelevat positiivisen luvun linssiä, toiset negatiivista lukua, kun taas monet ihmiset ajattelevat lukua tietyssä kulmassa?

      Se, jonka silmä on normaalikokoa pienempi, näkyy selvästi positiivisten lukujen silmälaseilla ja se, jonka silmä on iso, näkyy selvästi negatiivisen numeron laseilla.  Ne, joiden sarveiskalvot eroavat vaaka- ja pystypalloistaan, on numeroitu tietyssä kulmassa, jota kutsutaan sylinterinumeroksi.

      Pysäyttääkö silmälasien säännöllinen käyttö ykköspaikan vai kasvaako se edelleen?

      Koska silmälasit eivät poista taudin syytä, vaan vain hoitavat oireita, on tullut väärinkäsitys, että silmälasien säännöllinen käyttö pysäyttää ykköspaikan.  Silmän rakenne muuttuu yleensä 18-vuotiaaksi asti, joten silmälasien määrä muuttuu aina siihen asti, riippumatta siitä, kuinka paljon käytät silmälaseja säännöllisesti.  Silmälasien käyttämättä jättäminen voi aiheuttaa monia muita ongelmia, mutta on täysin väärin menettää näkö tai parantua.  Yleensä tämän iän jälkeen määrä pysähtyy yhteen paikkaan, ja kun tämä prosessi jatkuu lapsuudessa, myös silmälasien määrä muuttuu jatkuvasti.  Siksi lasten silmälasien määrä tulee tarkistaa aika ajoin, jotta silmälasien lukumäärää tulisi muuttaa rakenteen muuttuessa.  Samalla tavalla neljänkymmenen ikävuoden jälkeen vartalo alkaa yleensä muuttua uudelleen, aivan kuten hiukset alkavat muuttua valkoisiksi.  Tai jos ensimmäinen linssi ei näyttänyt juuri nyt, sitä voidaan tarvita, ensimmäisen linssin numero alkaa muuttua tai numero lähellä ja kaukana muuttuu erilaiseksi.  Ennen kaikki työ tehtiin yhden linssin läpi, nyt sitä ei tehdä.

      Mitä ongelmia silmälasien käyttämättä jättämisestä seuraa?

      Ei ole selvää, mitä varten silmien on mietittävä ja rasittava.

      Vaikuttaa lasten lukemiseen ja muuhun suorituskykyyn.  Psykologisia ongelmia ilmenee, lapsilla esiintyy päänsärkyä, joka on joskus niin voimakasta, että myös oksentelua esiintyy.

      Jos toinen silmä on paljon heikompi kuin toinen, heikomman silmän kehitys on heikentynyt.  Aivot eivät pysty absorboimaan kyseisestä silmästä saatua tietoa ja jopa sen aivoosan kehitys on heikentynyt.Tätä tilaa kutsutaan amblyopiaksi.  Jos se havaitaan ennen kahdentoista vuoden ikää, lähes 100-prosenttinen paraneminen on mahdollista, mutta myöhemmin se on mahdotonta.

      Silmä, jolla on tämä vika, tulee monilla ihmisillä siristyneeksi.  Tämä vika voi ilmaantua niin lapsuudessa kuin vanhuudessakin.

      Työkyky heikkenee ja monille kehittyy myös psyykkisiä ongelmia.

      Milloin käyttää silmälaseja?  Työskenteletkö lähellä vai kaukana?

      On tärkeää käyttää aina mitä tahansa numeroa, joka esiintyy ennen neljänkymmenen vuoden ikää (joko positiivinen, negatiivinen tai sylinterimäinen). Tarvitsee vain etäisyyden tai vain lähelle.

      Pitäisikö lähi- ja kaukolasit tehdä yhdessä vai erikseen?

      Sillä on paljon tekemistä työn ja välttämättömyyden kanssa.  Eri etäisyyksillä toimivia silmälaseja on kolme tyyppiä: bifokaaliset trifokaaliset ja multifokaaliset.

      Onko näkövammaisuuteen muita parannuskeinoja kuin silmälasit?

      Harva on ihmisiä, joiden näkö on jostain syystä heikentynyt tai sen taustalla on parantumaton syy, kuten diabetes, mutta uniapnean, erityisesti limbaalikonjunktiviitin, vuoksi se on eräänlainen allergia.  Tietysti tällaiset ihmiset hyötyvät lääkkeistä, mutta sellaiset eivät edes silmälaseista. Mayo Pithak tai mikä tahansa muu resepti on tullut alas. Monet ihmiset ovat tulleet, että minua on hoidettu. Katsokaa kuinka paljon se on vaikuttanut?  Tarkastettuna luku näyttää olevan sama kuin ennenkin, mutta oireet varmasti vaimentuvat, mahdollisesti esim. laserimplantti, phaco-leikkaus, phakic IOL, sarveiskalvon sisälle sopivat sarveiskalvorenkaat.  On kuitenkin tosiasia, että eniten käytetty ja testattu menetelmä on laser.

      Mitä muutoksia laserleikkaukset saavat aikaan silmän sisällä?

      Koska sarveiskalvon pallon vaihtaminen voi muuttaa sen kykyä fokusoida valoa, laser muuttaa sarveiskalvon ulkopinnan palloa.  Linssin koosta riippuen jotkin osat pyöristetään ja osa on vähemmän pyöristetty.  Tämän muutoksen seurauksena eri kohteista heijastuva valo alkaa kohdistua kunnolla verkkokalvolle ja silmä alkaa nähdä selvästi ilman tukea (esim. silmälaseja tai piilolinssejä jne.).  Seuraavissa kuvissa on selostettu tämän toimenpiteen prosessi.

      Mitkä ovat laserhoidon haitat?  Ja mitä tehdä?

      Hoidon tulokset ovat parhaita pienelle joukolle, mutta jos luku on erittäin suuri, esimerkiksi kuusitoista tai seitsemäntoista, käytetään Phakic IOL -menetelmää laserin sijaan ja sekin on erittäin onnistunut.  Tietysti, jos jollakin on jo silmäsairaus, jota ei voida parantaa pysyvästi, voi olla haittoja, kuten sarveiskalvon krooninen sairaus, jos sarveiskalvo on jatkuvasti tulehtunut jne.  Tämä hoito on erittäin hyödyllinen terveille silmille.  Mitä tulee riskeihin, on tosiasia, että tämä hoito on erittäin yksinkertainen ja turvallinen. Kallis vain siksi, että sen koneet ja muut tarvikkeet ovat erittäin kalliita. Se on kunnollinen asia, ja sen pitäisi päättyä siihen.  Mitä se vaatii?  Sinun on oltava 18–40-vuotias, tee suunnitelma, aseta se prioriteettisi etusijalle, äläkä halua mitään erityistä.  Se kestää kymmenestä viiteentoista minuuttia, vain kaksi tai kolme päivää myöhemmin.

      Mikä on phakic IOL ja millaisille potilaille tämä leikkaus tehdään?

      Se on myös linssi, jota voit kutsua piilolinssiksi ja IOL:ksi.  Se asetetaan kirurgisesti silmän sisään, mutta luonnollista linssiä ei poisteta sen sovittamiseksi.Leikkauksen jälkeen potilaalla on silmässä kaksi linssiä, yksi luonnollinen ja toinen keinotekoinen.  Näitä on kahta tyyppiä, kuten alla olevassa kuvassa näkyy.  Tämä linssi sopii parhaiten ihmisille, joilla on erittäin korkea linssimäärä ja joilla ei ole laserleikkausta.

     Kuinka voittaa näkövamma?

     Näkö alkaa heikentyä iän myötä ja silmälasit kuluvat.  On kuitenkin tärkeää pitää silmät auki.

     Tämä saattaa tuntua pelottavalta tehtävältä, mutta se ei ole sitä. Voit parantaa näköäsi ikääntyessäsi.

     Huonon näön merkkejä

     Sanotaan, että varovaisuus on parempi kuin hoito.Kun huomaat itsessäsi seuraavat oireet, ota välittömästi yhteys lääkäriin.

     Kipu silmissä

     Silmämme toimivat linssinä, jotka mukautuvat näkemään eri etäisyyksillä olevia kohteita.  Mutta kun sinulla on vaikeuksia nähdä asioita kaukaa, silmien on työskenneltävä hieman kovemmin, mikä voi johtaa oireisiin, kuten kipuun, väsymykseen, vetisten silmien tai kuivumiseen.

     Päänsärkyä

     Silmien paine tai jännitys aiheuttaa päänsärkyä, koska silmien on työskenneltävä kovemmin tehdäkseen työnsä, mikä johtaa kipuihin silmien ympärillä, erityisesti kirjan lukemisessa, tietokoneella työskentelyssä tai taulua katsoessa.  Kun silmät joutuvat keskittymään näkemään asioita, lihakset pakotetaan työskentelemään kovemmin, mikä aiheuttaa päänsärkyä.  Jos teet jotain tarkkaavaisesti, pidä 15-30 sekunnin tauko.

     Kutista silmät

     Silmäluomien lievä sulkeminen, jos näet selvästi, tarkoittaa, että näkösi heikkenee.  Silmien puristaminen auttaa näkemään hyvin, mutta pitkäkestoinen toiminta voi huonontaa näköä ja aiheuttaa samalla päänsärkyä.

     Vaikea nähdä kirkkaassa valossa

     Jos silmät alkavat kirvellä kirkkaassa valossa, se tarkoittaa, että näkö on heikentynyt, koska tämä kirkas valo pakottaa silmät kutistumaan, minkä seurauksena heidän on työskenneltävä kovemmin.

     Vähennä näytön käyttöä

     Myös puhelimen tai tietokoneen näytön käytön kesto voi vaikuttaa näkökykyyn, kaksi tuntia tai enemmän päivässä diginäytön tuijottaminen voi johtaa digitaalisten silmien rasitukseen.  Tämä voi aiheuttaa silmien punoitusta, kutinaa, kuivuutta, epäselvyyttä, väsymystä ja päänsärkyä.  Tämän välttämiseksi on tarpeen keskeyttää näytön käyttö.

     Vältä tupakointia

     Tupakointi heikentää näköä ja vaurioittaa näköhermoja ikääntyessämme.  Lisäksi diabetes aiheuttaa myös silmäongelmia.

     Jatka tarkistamista

     Silmien terveyden kannalta on tärkeää, että ne ovat tavaksi käydä tarkastuksessa, jonka avulla kaikki näköongelmat voidaan helposti ratkaista tarttumalla niihin heti alussa.  Jos sinulla on usein päänsärkyä, silmäsi väsyvät lukemisen jälkeen, sinun täytyy kutistaa sitä nähdäksesi jotain tai sinun on luettava kirja lähellä – kaikki voi johtua huonosta näköstä.

     Luonnon huononeminen

     Kaksi silmääsi muodostavat kaksi kuvaa, jotka aivot sulautuvat yhdeksi, mutta toisen silmän näön heikkeneessä aivoissa muodostuva kuva ei ole oikea, mikä voi saada sinut tuntemaan olosi huonoksi.  Asiantuntijoiden mukaan tällaisissa tapauksissa aivot näkevät kaksi eri kuvaa, ja heidän on vaikea yhdistää niitä.

     Hyödyllisiä ruokia näön terävöittämiseen

     Näkö on korvaamaton luonnon siunaus, jota voimme suojella syömällä seuraavia ruokia.

     بھنڈی

     Okra sisältää yhdisteitä, kuten zeaksantiinia ja luteiinia, jotka voivat auttaa parantamaan näköä.  Okra sisältää myös runsaasti C-vitamiinia, joka on hyvä silmien terveydelle.

     aprikoosi

     Näkö heikkenee iän myötä, mutta lääkärit uskovat, että beetakaroteeni auttaa ylläpitämään hyvää näköä.  Sanotaan myös, että C-vitamiinia, E-vitamiinia, sinkkiä ja kuparia sisältävien ruokien päivittäinen syöminen parantaa näköä.  Aprikooseissa on kaikkia näitä ravintoaineita, mikä vähentää näön hämärtymisen riskiä 25 %.

     Porkkanat

     Porkkanat sisältävät A-vitamiinia, joka auttaa silmien limakalvoja ja muita osia toimimaan paremmin. Myös porkkanoiden päivittäinen käyttö parantaa näköä.

     Kaali

     Luteiini on antioksidantti, joka auttaa parantamaan näköä.  Kaali sisältää myös runsaasti C-vitamiinia ja beetakaroteenia.

     Hedelmät

     Kukapa ei rakastaisi hedelmien syömistä?  Talven lähestyessä hedelmien syönti kasvaa.  Hedelmät, kuten mantelit, saksanpähkinät ja cashewpähkinät, sisältävät runsaasti omega-3-rasvahappoja.  Se antaa silmäluomille voimaa torjua kirkasta valoa ja auttaa myös estämään iän myötä ilmeneviä silmäongelmia.  Voit ottaa yhteyttä Noor Health Lifeen sähköpostitse ja WhatsAppilla saadaksesi lisää kysymyksiä ja vastauksia.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s