Gesiggestremdheid: Oorsake – Behandeling

Noor Health Life

      1 Waarom is visie swak?

      2 Deesdae word gesien hoe kinders baie groot brille gebruik, neem die gesiggestremdheid by kinders toe?  Wat is die maatreëls wat getref kan word om hierdie swakheid te voorkom?

      3 Wat beteken dit dat sommige mense aan die lens van ‘n positiewe getal dink, sommige van hulle aan ‘n negatiewe getal dink, terwyl baie mense aan ‘n getal teen ‘n sekere hoek dink?

      4 Stop gereelde gebruik van brille die nommer een plek of hou dit aan om te groei?

      5 Wat is die probleme wat daarmee gepaard gaan om nie gereeld bril te gebruik nie?

      6 Wanneer om ‘n bril te dra?  Werk jy naby of ver?

      7 Moet die nabye en verre brille saam of afsonderlik gemaak word?

      8 Is daar enige genesing vir gesiggestremdheid behalwe ‘n bril?

      9 Watter veranderinge maak laseroperasies in die oog?

      10 Wat is die nadele van laserbehandeling?  En wat om te doen?

      11 Wat is Phakic IOL en op watter soort pasiënte word hierdie operasie uitgevoer?

      Hoekom is visie swak?
   As ‘n vriend vir Noor Health Life gevra het dan gee ek weer inligting oor nuwe oë Lees mooi en probeer verstaan.  En ek doen ‘n beroep op julle almal weereens om die ligte gesondheidslewe te ondersteun en die arme pasiënte te help. Geld is ‘n ding om te kom en gaan is nooit en nooit maar die armes het ‘n reg op ons almal om bymekaar te kom. Help as daar ‘n geduldig in jou huis en jy het nie geld om hom te behandel nie, dan sal jy raai wat met jou hart gaan gebeur Lees nou meer.
      Daar is verskeie oorsake van gesiggestremdheid soos vergroting, besering, diabetes mellitus, ens. maar die mees algemene oorsaak van swakheid voor die ouderdom van veertig is oogstruktuur.Ek wil diversiteit vind.  Jy sien dat Allah die Almagtige baie verskeidenheid in elke aspek daarvan geskep het.  As daar blomme is, sal hulle kleurvol wees, as daar voëls is, sal hulle kleurvol wees.  Net so maak die struktuur van die oë hulle nie almal dieselfde nie.Daar is ook diversiteit daarin.  Wanneer ‘n kind se liggaam groter word, gaan die oë natuurlik ook deur ‘n ontwikkelingsproses.  Net so verskil die horisontale en vertikale kurwes van die kornea van baie kinders.  In al hierdie gevalle is die beeld wat bo die ooglid gevorm word vaag [uit fokus], wat dinge vaag laat lyk.  Wanneer dit op verskillende maniere reggemaak word, begin dit duidelik lyk.  Op hierdie manier kan ons sê dat gesiggestremdheid nie ‘n siekte is nie, maar dit is ‘n verskeidenheid van natuur soos ons nie die verkleuring van ‘n mens se kleur ‘n siekte kan noem nie.  Wanneer hierdie swakheid egter die eerste keer gemanifesteer word, verskil dit van persoon tot persoon.

      Kinders word deesdae gesien met ‘n baie groot brille. Neem die gesiggestremdheid by kinders toe?  Wat is die maatreëls wat getref kan word om hierdie swakheid te voorkom?

      Trouens, die voorkoms van gesiggestremdheid by kinders het nie toegeneem nie, maar die bewustheid van mense oor siektes het toegeneem.  Daarbenewens het die onderwysverhouding toegeneem, wat die assesseringsverhouding verbeter het.  Voorheen het baie kinders nie geweet dat hul sig swak was nie.  Sommige van die Koran bevestig egter dat die fokus op proksimale voorwerpe vir lang tydperke die kanse verhoog dat kinders hul sig verloor, byvoorbeeld in die memorisering van kinders, in kinders wat voortdurend rekenaarspeletjies speel. , En kinders wat baie lank kyk. programme wat baie naby aan die TV sit.

      Wat beteken dit dat sommige mense aan die lens van ‘n positiewe getal dink, sommige van hulle aan ‘n negatiewe getal dink, terwyl baie mense aan ‘n getal teen ‘n sekere hoek dink?

      Die een wie se oog kleiner as die standaardgrootte is, kan duidelik gesien word deur ‘n positiewe getalbril te dra en die een wie se oog groot is, kan duidelik gesien word deur ‘n negatiewe getalbril te dra.  Diegene wie se korneas verskil in hul horisontale en vertikale sfere word genommer teen ‘n sekere hoek wat ‘n silindergetal genoem word.

      Stop gereelde gebruik van brille die nommer een plek of bly dit groei?

      Aangesien ‘n bril nie die oorsaak van die siekte uitskakel nie, maar slegs die simptome behandel, het dit ‘n wanopvatting geword dat gereelde gebruik van ‘n bril die nommer een plek stop.  Die struktuur van die oog verander gewoonlik tot die ouderdom van 18 jaar, so die aantal brille bly verander tot dan, maak nie saak hoeveel jy die bril gereeld gebruik nie.  Daar is baie ander probleme wat veroorsaak kan word deur nie ‘n bril te dra nie, maar dit is absoluut verkeerd om sig te verloor of beter te word.  Gewoonlik na hierdie ouderdom stop die getal op een plek. Soos hierdie proses voortduur gedurende die kinderjare, bly die aantal brille ook voortdurend verander.  Daarom moet die aantal kinderbrille van tyd tot tyd nagegaan word sodat die aantal brille net soveel verander moet word as wat die struktuur verander.  Net so, na die ouderdom van veertig, begin die liggaam gewoonlik weer verander, net soos die hare begin wit word.  Of as die eerste lens nie nou gelyk het nie, kan dit nodig wees, die nommer van die eerste lens begin verander, of die nommer naby en ver word anders.  Voorheen is al die werk deur een lens gedoen, nou is dit nie gedoen nie.

      Wat is die probleme wat meebring as u nie gereeld bril gebruik nie?

      Dit is nie duidelik nie, waarvoor die oë moet mediteer en inspan.

      Kinders se lees en ander prestasie word beïnvloed.  Sielkundige probleme ontstaan ​​Hoofpyne kom by kinders voor wat soms so erg is dat braking ook voorkom.

      As een oog baie swakker is as die ander, dan word die ontwikkeling van die swakker oog benadeel.  Die brein is nie in staat om die inligting wat van daardie oog ontvang word te absorbeer nie en selfs die ontwikkeling van daardie deel van die brein word benadeel.Hierdie toestand word ambliopie genoem.  As dit voor die ouderdom van twaalf opgespoor word, dan is byna 100% genesing moontlik, maar later word dit onmoontlik om te genees.

      Die oog wat hierdie gebrek het, word skeel in baie mense.  Hierdie gebrek kan in die kinderjare sowel as op ouderdom voorkom.

      Die vermoë om te werk word verminder en baie mense ontwikkel ook sielkundige probleme.

      Wanneer om ‘n bril te dra?  Werk jy naby of ver?

      Dit is belangrik om te alle tye enige getal wat voor die ouderdom van veertig verskyn (hetsy positief, negatief of silindries) te gebruik. Slegs nodig vir afstand of slegs vir naby.

      Moet die nabye en verre brille saam of afsonderlik gemaak word?

      Dit het baie te doen met werk en noodsaaklikheid.  Daar is drie tipes brille wat op verskillende afstande werk: bifokaal trifokaal en multifokaal.

      Is daar enige genesing vir gesiggestremdheid behalwe ‘n bril?

      Daar is baie min mense wie se sig om een ​​of ander rede verswak is of daar ‘n ongeneeslike oorsaak daaragter is, soos diabetes.As gevolg van slaapapnee, veral limbale konjunktivitis, is dit egter ‘n tipe allergie.  Natuurlik baat sulke mense by medisyne, maar sulke mense baat nie eers by brille nie.Mayo Pithak of enige ander voorskrif het afgekom.Baie mense het gekom dat ek behandel is.Sien hoeveel verskil dit gemaak het?  As dit nagegaan word, lyk dit of die getal dieselfde is as wat dit was, maar die simptome word beslis onderdruk, moontlik byvoorbeeld laserinplantings, phaco-operasie, phakic IOL, korneale ringe wat binne-in die kornea pas.  Dit is egter ‘n feit dat die mees gebruikte en beproefde metode laser is.

      Watter veranderinge maak laseroperasies in die oog?

      Omdat die verandering van die sfeer van die kornea sy vermoë om lig te fokus kan verander, verander laser die sfeer van die buitenste oppervlak van die kornea.  Afhangende van die grootte van die lens, word sommige dele meer afgerond en sommige dele minder afgerond.  As gevolg van hierdie verandering begin die lig wat deur verskillende voorwerpe weerkaats word behoorlik op die retina gefokus word en begin die oog duidelik sien sonder enige ondersteuning (bv. brille of kontaklense ens.).  In die volgende prente is die prosedure van hierdie operasie verduidelik.

      Wat is die nadele van laserbehandeling?  En wat om te doen?

      Die resultate van die behandeling is die beste vir ‘n klein getal, maar as die getal baie hoog is, soos sestien of sewentien, dan word die metode van Phakic IOL in plaas van laser gebruik en dit is ook baie suksesvol.  Natuurlik, as iemand reeds ‘n siekte in sy oë het wat nie permanent genees kan word nie, dan kan daar skade wees, soos ‘n chroniese siekte van die kornea, as die kornea voortdurend ontsteek is, ens.  Hierdie behandeling is baie nuttig in gesonde oog.  Wat risiko betref, is dit ‘n feit dat hierdie behandeling baie eenvoudig en veilig is.Duur net omdat sy masjiene en ander bykomstighede baie duur is.Dis die ordentlike ding om te doen, en dit behoort daar te eindig.  Wat verg dit?  Moet 18 tot 40 jaar oud wees, maak ‘n plan, plaas dit eerste in jou prioriteite en wil niks spesiaals hê nie.  Dit neem tien tot vyftien minute, net twee of drie dae later.

      Wat is phakic IOL en op watter soort pasiënte word hierdie operasie uitgevoer?

      Dit is ook ‘n lens wat jy kontaklens en IOL kan noem.  Dit word chirurgies binne die oog aangebring, maar die natuurlike lens word nie verwyder om dit te pas nie.Na die operasie het die pasiënt twee lense in die oog, een natuurlike en die ander kunsmatig.  Daar is twee tipes hiervan soos in die prentjie hieronder getoon.  Hierdie lens is die beste vir mense wat baie hoë lenstellings het en nie laserchirurgie ondergaan nie.

     Hoe om gesiggestremdheid te oorkom?

     Die sig begin verswak met ouderdom en die bril raak gedra.  Dit is egter belangrik om jou oë oop te hou.

     Dit lyk dalk na ‘n uitdagende taak, maar dit is nie. Jy kan jou sig verbeter soos jy ouer word.

     Tekens van swak sig

     Daar word gesê dat voorsorg beter as genesing is.Wanneer jy die volgende simptome by jouself vind, raadpleeg dadelik ‘n dokter.

     Pyn in die oë

     Ons oë dien as ‘n lens wat homself aanpas om voorwerpe op verskillende afstande te sien.  Maar wanneer jy sukkel om dinge in die verte te sien, moet die oë ’n bietjie harder werk, wat kan lei tot simptome soos pyn, moegheid, waterige oë of droogheid.

     Met hoofpyn

     Druk of spanning in die oë veroorsaak hoofpyn, aangesien die oë harder moet werk om hul werk te doen, wat pyn om die oë tot gevolg het, veral om ‘n boek te lees, op ‘n rekenaar te werk of na ‘n bord te kyk.  Wanneer die oë daarop moet fokus om dinge te sien, word die spiere gedwing om harder te werk, wat hoofpyn veroorsaak.  As jy iets met aandag doen, neem ‘n breek van vyftien tot dertig sekondes.

     Krimp oë

     Om jou ooglede effens toe te maak, as jy duidelik kan sien, beteken dat jou sig verswak.  Om die oë te druk help om goed te sien, maar om dit vir ‘n lang tyd te doen, kan die visie vererger, terwyl dit ook hoofpyn veroorsaak.

     Moeilik om te sien in helder lig

     As die oë in helder lig begin steek, beteken dit dat daar ‘n verswakking in sig is, want hierdie helder lig dwing die oë om te krimp, waardeur hulle harder moet werk.

     Verminder skermgebruik

     Die duur van die gebruik van ‘n foon of rekenaarskerm kan ook visie beïnvloed, om twee uur of meer in ‘n dag te spandeer om na ‘n digitale skerm te staar, kan lei tot digitale oogstremming.  Dit kan lei tot rooiheid, jeuk, droogheid, vaagheid, moegheid en hoofpyn in die oë.  Om dit te vermy, is dit nodig om die gebruik van die skerm te onderbreek.

     Vermy rook

     Rook veroorsaak visieverlies en skade aan die optiese senuwees soos ons ouer word.  Daarbenewens veroorsaak diabetes ook oogprobleme.

     Hou aan om na te gaan

     Dit is belangrik vir ooggesondheid om dit ‘n gewoonte te maak om hulle na te gaan. Met hierdie gewoonte kan enige soort visieprobleem maklik oorkom word deur dit aan die begin op te vang.  As jy gereeld hoofpyne het, jou oë word moeg nadat jy iets gelees het, jy moet dit krimp om iets te sien of jy moet ‘n boek naby lees – dit kan alles die gevolg wees van swak sig.

     Die agteruitgang van die natuur

     Jou twee oë vorm twee beelde, wat die brein in een saamsmelt, maar wanneer die sig van een oog agteruitgaan, is die beeld wat in die brein gevorm word nie korrek nie, wat jou siek kan laat voel.  Volgens kenners sien die brein in sulke gevalle twee verskillende beelde en is dit moeilik vir hulle om dit te kombineer.

     Nuttige kosse om sig te verskerp

     Sig is ‘n waardevolle seën van die natuur, wat ons kan beskerm deur die volgende kosse te eet.

     بھنڈی

     Okra bevat verbindings soos zeaxantien en luteïen, wat nuttig kan wees om sig te verbeter.  Okra bevat ook hoë vlakke van vitamien C, wat goed is vir ooggesondheid.

     appelkoos

     Sig word swakker met ouderdom, maar dokters glo dat betakaroteen help om goeie sig te handhaaf.  Daar word ook gesê dat die eet van voedsel wat ryk is aan vitamien C, vitamien E, sink en koper daagliks sig verbeter.  Al hierdie voedingstowwe is teenwoordig in appelkose, wat die risiko van versteurde visie met 25% verminder.

     Wortels

     Wortels bevat vitamien A wat die membrane van die oë en ander dele help om beter te funksioneer.Daaglikse gebruik van wortels verbeter ook sig.

     Kool

     Luteïen is ‘n antioksidant wat help om sig te verbeter.  Kool is ook ryk aan vitamien C en betakaroteen.

     Vrugte

     Wie hou nie daarvan om vrugte te eet nie?  Soos die winter nader kom, word die drang om vrugte te eet.  Vrugte soos amandels, okkerneute en kasjoeneute is hoog in omega-3-vetsure.  Dit gee die ooglede die krag om helder lig af te weer en help ook om oogprobleme wat met ouderdom voorkom, te voorkom.  Jy kan Noor Health Life per e-pos en WhatsApp kontak vir meer vrae en antwoorde.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s