Apa perawatan kanggo PCOD? Gejala, panyebab lan perawatan sindrom ovarium polikistik.

Noor Health Life

      Apa sampeyan ngerti yen PCOD minangka penyakit sing nyeri ing wanita enom?  Jarahan kasebut yaiku obat minangka perawatan sing sukses ing basa Yunani.  Satemene ing jaman saiki wong wadon luwih ngutamakake kesehatane tinimbang wong lanang, nggatekake kesehatan fisik lan kaendahane.  Kahanan iki luwih umum ing wanita sing luwih tuwa, yaiku penyakit sing nyebar kanthi cepet, sing arupa wabah.  8 saka 10 wanita didiagnosis penyakit kaos kaki iki.  Ing babagan iki, survey anyar dening Institute of Gynecology, Victoria Medicine College, Andrews London, nyatakake keprihatinan sing jero babagan penyakit kasebut ing India, nanging ora ana kemajuan sing ditindakake dening Kementerian Kesehatan, Pemerintah India.  Institusi medis Yunani swasta wis nindakake riset akeh kanggo nglindhungi penyakit iki.  Alhamdulillah, atusan pasien sing kena infeksi wis mari, dene obat modern durung bisa nemokake obat sing signifikan kajaba Bedah.

      Apa sababe?

      1-: diet ora seimbang, konsumsi panganan sing akeh lemak, lemak, kecut,
      2- Mangan panganan sing durung wayahe, mangan ing wayah wengi lan langsung bengkak,
      3-: turu ora wayahe, tangi turu,
      4- telat haid,
      5- Kelainan hormonal lan sekresi hormon sing ora dikarepke
      6-: Ing tahap awal, tumor uterine lan serviks saka uterus & cervix katon padha karo kernel palm utawa gram ing pemeriksaan Fibroid.
      7-: Umume fibroid tumor ukurane cilik lan gedhe banget sing diarani kista multipel.
      8-: Penyakit iki biasane bisa kedadeyan kapan wae antarane pubertas lan umur menopause.
      9- Menstruasi sing ora teratur ndadekake penyakit kasebut saya tambah parah.
      10-: Sanajan kelainan getih asring kedadeyan, rasa wedi kena penyakit iki dadi kuwat.
      11-: Yen kelenjar tiroid rusak banjur PCOD kudu dadi benjolan ing Uterus.  Kadhangkala ana gumpalan ing tatu.  Sing lara banget.
      12- Pil kontrasepsi kayata umume wanita sing ora duwe anak utawa telat sajrone KB nggunakake pil hormonal utawa pil kanggo alasan iki.  Efek samping kalebu benjolan parah ing ovarium utawa uterus.
      13-: Operasi apa wae sing ditindakake ing sisih pinggir weteng utawa ing ngisor puser.
      14- Pasien kanthi depresi abot ditemokake nandhang penyakit iki.
      15-: Hubungan seksual sing berlebihan utawa akeh banget uga nyebabake PCOD ing akeh pasien.
      16- Tumindak seksual uga nuwuhake penyakit iki.
      17- Wong wadon kena infèksi penyakit iki sanajan nikah ing umur sing luwih tuwa.
      18- Kurang akeh vitamin lan cairan uga nyebabake PCOD, contone, kekurangan vitamin C, Vitamin K, Vitamin D, Besi, Asam Folat, lsp.

      Apa sing Gejala?

      1-: Ana rasa nyeri lan tegang ing sisih loro puser lan mburi.
      2-: Tangi saka turu ing wayah esuk nggawe sampeyan kuwatir.
      3- Nalika tangi esuk, rasa mual lan mutah-mutah uga krasa mumet.
      4- Pembengkakan ana ing sekitar pusar kaya-kaya dikira pasien lagi ngandhut.
      5-: Feces lan cipratan ora tetep resik.
      6-: Lechorrehea Kelembapan Putih sambat kabeh wektu.
      7-: Raine tetep putih utawa kuning lan garing.
      8- Mundhut napsu.
      9-: Rambut wiwit rontog tiba-tiba.
      10- Pikiran iku variabel, nyebar lan negatif.
      11- Periode menstruasi teka kanthi nyeri sing ora suwe lan abot.
      12-: Kandhutan ora mandheg.
      13-: Sawetara pasien uga ngalami nyeri punggung sing abot.
      14-: Kurang turu banget.
      15- Gejala luwih abot lan nyeri ing wanita sing wis nikah tinimbang wanita sing durung nikah.
      16-: Swasana dadi jengkel.
      17- Ing sawetara wanita setengah baya, nalika penyakit kasebut, haid mandheg prematur.
      18-: Kadhangkala pasien uga demam dhuwur.
      19-: Nyeri banget ing setengah sirah.
      20-: Ing sawetara pasien tekanan getih uga wiwit mundhak.

      Apa Perawatan?

      Ing perawatan wiwitan, ana sawetara kangelan kanggo diagnosa pasien, pasien ora bisa kanthi lengkap nyatakake rasa isin lan jilbab.

      Ing sonografi, wilayah pelvis gampang dideteksi.
      Denyut nadi katon cetha lan melintang, suhu rada luwih dhuwur, swasana luwih panas.

      Diet lan diet:

      Kabeh jinis acar kayata lemon, tomat, yogurt, acar.  Sampeyan uga penting kanggo strictly abstain saka daging gedhe, kubis, eggplant lan gandum wutuh uga panganan lengo nganti perawatan rampung.
      Alhamdulilah pengobatan Yunani duwe bedane duwe resep kanggo saben penyakit arupa obat-obatan. Cukup menehi resep obat miturut diagnosis sing bener.

      Obat:
      ھواشافئ.
      10 gram tempel salmon, 10 gram tempel ati, 5 gram tempel saffron, 3 kali dina.

      Suffix Dundee Red 5 gram, Suffolk Moisture Feminine 5 gram, nggunakake kaping pindho dina karo banyu kosong.  Kesehatan Cahya Ndhukung Urip lan Mbantu Wong Miskin Yen sampeyan nyengkuyung wong, Gusti bakal nyengkuyung sampeyan. Coba nyengkuyung wong miskin amarga Gusti Allah Gejala, Panyebab lan Perawatan Sindrom Ovarium Polikistik.

     Sindrom ovarium polikistik (PCOS) yaiku kondisi sing mengaruhi tingkat hormon wanita.

     Wanita sing duwe PCOS ngasilake luwih saka normal hormon normal.  Ketidakseimbangan hormon iki nyebabake awak mandheg menstruasi lan dadi angel kanggo ngandhut.

     PCOS uga nyebabake wutah rambut rai lan awak lan botak.  Lan bisa nyebabake masalah kesehatan jangka panjang kayata diabetes lan penyakit jantung.

     Pil KB lan obat diabetes (sing nglawan resistensi insulin, tandha PCOS) bisa mbantu mbenerake ketidakseimbangan hormon lan nambah gejala.

     Waca artikel iki kanggo ndeleng panyebab PCOS lan kemungkinan efek ing awak wanita.

     Apa PCOS?

     Apa sebabe iki?

     1. Gene

     2. resistensi insulin

     3. Radang

     Gejala umum PCOS

     haid ora teratur

     getihen abot

     wutah rambute

     kukul

     gain bobot

     Pola botak lanang

     Darkening saka kulit

     Kepiye PCOS mengaruhi awak?

     Sindrom metabolik

     apnea turu

     Kanker endometrium

     Stress

     Kandhutan lan PCOS

     Tips Diet lan Gaya Urip kanggo Perawatan PCOS

     Apa PCOS?

     PCOS minangka masalah hormonal sing mengaruhi wanita sajrone taun reproduksi (15 nganti 44 taun).  Antarane 2.2% lan 26.7% wanita ing klompok umur iki duwe PCOS

     Akeh wanita duwe PCOS nanging ora ngerti.  Ing sawijining panaliten, 70% wanita sing duwe PCOS ora didiagnosis

     PCOS mengaruhi ovarium wanita, organ reproduksi sing ngasilake estrogen lan progesteron – hormon sing ngatur menstruasi.  Ovarium uga ngasilake hormon cilik sing diarani androgen.

     Ovarium ngeculake endhog saka sperma manungsa kanggo pembuahan.  Pelepasan endhog saben wulan diarani ovulasi.

     Hormon stimulasi folikel (FSH) lan hormon luteinizing (LH), sing diprodhuksi ing kelenjar hipofisis, ngatur ovulasi.

     FSH ngrangsang ovarium kanggo ngasilake folikel – kantung sing ngemot endhog – banjur LH ngrangsang ovarium kanggo ngeculake endhog sing wis diwasa.

     PCOS minangka “sindrom” utawa klompok gejala sing mengaruhi ovarium lan fungsine.  Wis telung fitur utama:

     Kista ing ovarium

     Tingkat hormon lanang sing dhuwur

     Haid ora teratur utawa ora kejawab

     Ing PCOS, akeh kantung cilik sing isi cairan tuwuh ing njero ovarium.  Tembung “polikistik” tegese “kistik banget”.

     Kantong iki sejatine folikel, saben ngemot endhog amatir.  Endhog ora tau cukup diwasa kanggo ngrangsang endhog.

     Kekurangan endhog ngowahi tingkat estrogen, progesteron, FSH lan LH.  Tingkat progesteron luwih murah tinimbang normal, dene tingkat androgen luwih dhuwur tinimbang normal.

     Hormon lanang sing berlebihan ngganggu menstruasi, mula wanita sing duwe PCOS duwe wektu sing luwih cendhek tinimbang biasane.

     Apa sebabe iki?

     Dokter ora ngerti persis apa sing nyebabake PCOS.  Dheweke percaya yen tingkat hormon lanang sing dhuwur nyegah ovarium ngasilake hormon lan umume nggawe endhog.

     Gen, resistensi insulin, lan inflamasi kabeh wis ana gandhengane karo produksi androgen ekstra.

     1. Gene

     Studi nuduhake yen PCOS mlaku ing kulawarga
     Bisa uga akeh gen – ora mung siji – nyumbang kanggo kondisi iki.

     2. resistensi insulin

     70% wanita sing duwe PCOS duwe resistensi insulin, tegese sel ora bisa nggunakake insulin kanthi bener.

     Insulin minangka hormon sing diprodhuksi dening pankreas kanggo mbantu awak nggunakake gula kanggo energi.

     Nalika sel ora bisa nggunakake insulin kanthi bener, kabutuhan awak kanggo insulin mundhak.  Pankreas nggawe luwih akeh insulin kanggo ngimbangi.  Insulin sing berlebihan ngrangsang ovarium kanggo ngasilake hormon lanang luwih akeh.

     Obesitas minangka panyebab utama resistensi insulin.  Obesitas lan resistensi insulin bisa nambah risiko diabetes jinis 2.

     3. Radang

     Wanita kanthi PCOS asring ngalami tingkat inflamasi ing awak.  Bobot kabotan uga bisa nyebabake inflamasi.  Pasinaon wis ngubungake inflamasi sing berlebihan karo tingkat androgen sing dhuwur.

     Gejala umum PCOS

     Sawetara wanita wiwit ndeleng gejala sajrone menstruasi pisanan.  Wong liya mung nemokake yen dheweke duwe PCOS nalika bobote kabotan utawa angel ngandhut.

     Iki minangka gejala PCOS sing paling umum

     haid ora teratur

     Kurang ovulasi nyegah lapisan uterine mili saben wulan.  Sawetara wanita sing duwe PCOS entuk kurang saka wolung wektu saben taun utawa ora kabeh.

     getihen abot

     Lapisan uterus luwih suwe, saéngga periode sing sampeyan alami bisa luwih abot tinimbang biasane.

     wutah rambute

     Ing kahanan iki luwih saka 70% wanita tuwuh rambut ing pasuryan lan awak – kalebu mburi, weteng lan dodo.  Overgrowth saka rambut diarani hirsutism.

     kukul

     Hormon lanang bisa nggawe kulit luwih berminyak tinimbang biasane lan nyebabake kukul ing wilayah kayata rai, dada lan punggung ndhuwur.

     gain bobot

     80% wanita sing duwe PCOS kabotan utawa obesitas.

     Pola botak lanang

     Rambut kulit dadi luwih tipis lan bisa tiba.

     Darkening saka kulit

     ۔  Titik peteng bisa dibentuk ing lipatan awak kayata ing gulu, bangkekan lan dada.
     Sakit sirah Owah-owahan hormon bisa nyebabake sirah ing sawetara wanita.

     Kepiye PCOS mengaruhi awak?

     Nduwe tingkat androgen sing luwih dhuwur tinimbang biasane bisa nyebabake kesuburan lan aspek kesehatan liyane.
     infertilitas:
     Kanggo ngandhut, sampeyan kudu ovulate.  Wong wadon sing ora ovulate ajeg ora ninggalake akeh endhog kanggo pembuahan.  PCOS minangka panyebab utama infertilitas ing wanita.

     Sindrom metabolik

     80% wanita sing duwe PCOS kabotan utawa obesitas.  Obesitas lan PCOS nambah risiko:

     Gula getih dhuwur

     Tekanan getih dhuwur

     Kolesterol “apik” HDL rendah.

     Kolesterol “ala” LDL sing dhuwur.

     : Bebarengan, faktor kasebut diarani sindrom metabolik, lan nambah risiko kasebut.

     Penyakit jantung

     Diabetes

     Stroke

     apnea turu

     Kondisi kasebut nyebabake sesak ambegan ing wayah wengi, sing ngganggu turu.

     Apnea turu luwih umum ing wanita sing kabotan – utamane yen duwe PCOS.  Loro-lorone wanita lemu lan PCOS duwe risiko apnea turu 5 nganti 10 kaping luwih dhuwur tinimbang sing ora duwe PCOS.

     Kanker endometrium

     Sajrone ovulasi, lapisan uterus dadi gedhe.  Yen sampeyan ora oval saben wulan, lapisan bisa dibentuk.

     Lapisan uterus sing kandel bisa nambah risiko kanker endometrium.

     Stress

     Owah-owahan hormonal lan gejala kayata wutah rambut sing ora dikarepake bisa nduwe pengaruh negatif marang emosi sampeyan.  Akeh wong sing duwe PCOS pungkasane nandhang depresi lan kuatir.

     Kandhutan lan PCOS

     PCOS ngganggu menstruasi normal lan nggawe meteng angel.  Kira-kira 70% nganti 80% wanita sing duwe PCOS duwe masalah kesuburan

     Kondisi iki uga bisa nambah risiko komplikasi meteng.

     Wanita sing duwe PCOS kaping pindho luwih cenderung nglairake bayi sing durung wayahe tanpa kondisi apa wae.  Dheweke uga duwe risiko keguguran, tekanan darah tinggi, lan diabetes gestasional.

     Nanging, wanita sing duwe PCOS bisa ngandhut nggunakake perawatan kesuburan sing ningkatake ovarium.  Mundhut bobot lan nyuda tingkat gula getih bisa ningkatake kemungkinan meteng sing sehat.

     Tips Diet lan Gaya Urip kanggo Perawatan PCOS

     Perawatan PCOS biasane diwiwiti kanthi owah-owahan gaya urip kayata mundhut bobot, diet lan olahraga.

     Mundhut mung 5 nganti 10 persen bobot awak bisa mbantu ngatur siklus menstruasi lan nambah gejala PCOS.

     : Amarga bobot mundhut

     Tingkat kolesterol mundhak

     Produksi insulin sing sithik

     Ngurangi risiko penyakit jantung lan diabetes

     Sembarang diet sing mbantu ngilangi bobot bisa mbantu kondisi sampeyan.  Nanging, sawetara panganan bisa uga duwe kaluwihan tinimbang liyane.

     Pasinaon sing mbandhingake diet kanggo PCOS wis nuduhake yen diet rendah karbohidrat migunani kanggo bobot awak lan nyuda tingkat insulin.

     Diet indeks glikemik rendah sing akeh karbohidrat saka woh-wohan, sayuran lan biji-bijian mbantu ningkatake menstruasi kanthi diet bobot mundhut biasa.

     Sawetara panaliten nemokake yen 30 menit olahraga moderat paling sethithik 3 dina seminggu bisa mbantu wanita sing duwe PCOS ilang bobote.  Mundhut bobot kanthi olahraga uga nambah ovulasi lan tingkat insulin.

     Olahraga sing digabungake karo diet sehat malah luwih migunani.  Olahraga saliyane diet mbantu ngilangi bobot luwih akeh tinimbang intervensi mung, lan nyuda risiko diabetes lan penyakit jantung.  Sampeyan bisa ngubungi Noor Health Life liwat email lan WhatsApp kanggo pitakon lan jawaban liyane.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s