Зрително увреждане: причини – лечение

Noor Health Life

     1 Защо зрението е слабо?

     2 В днешно време децата се виждат с много големи очила, увеличава ли се зрителното увреждане при децата?  Какви са мерките, които могат да се предприемат за предотвратяване на тази слабост?

     3 Какво означава, че някои хора мислят за лещата на положително число, някои от тях мислят за отрицателно число, докато много хора мислят за число под определен ъгъл?

     4 Редовната употреба на очила спира ли място номер едно или продължава да расте?

     5 Какви са проблемите, които идват с неизползването на очила редовно?

     6 Кога да носите очила?  Работите близо или далеч?

     7 Близките и далечните очила трябва да се правят заедно или поотделно?

     8 Има ли някакъв лек за увреждане на зрението, освен очила?

     9 Какви промени правят лазерните операции в окото?

     10 Какви са недостатъците на лазерното лечение?  И какво да правя?

     11 Какво представлява Phakic IOL и при какви пациенти се извършва тази операция?

     Защо зрението е слабо?
  Ако приятел е попитал Noor Health Life, аз отново предоставям информация за новите очи. Прочетете внимателно и се опитайте да разберете.  И призовавам всички още веднъж да подкрепите лекия здравен живот и да помогнете на бедните пациенти.Парите са нещо, което идва и си отива, никога и никога, но бедните имат право всички нас да се събираме. Помогнете, ако има пациент в къщата ви и нямате пари да го лекувате, тогава ще познаете какво ще се случи със сърцето ви. Сега прочетете повече.
     Има различни причини за зрително увреждане като уголемяване, нараняване, захарен диабет и др., но най-честата причина за слабост преди четиридесетгодишна възраст е структурата на очите. Искам да намеря разнообразие.  Виждате, че Всемогъщият Аллах е създал много разнообразие във всеки един аспект.  Ако има цветя, ще са шарени, ако има птици, ще са шарени.  По същия начин структурата на очите не ги прави всички еднакви.В него също има разнообразие.  Когато тялото на детето расте, разбира се, очите също преминават през процес на развитие.  По същия начин хоризонталните и вертикалните извивки на роговицата на много деца се различават.  Във всички тези случаи изображението, образувано над клепача, е замъглено [не на фокус], което прави нещата да изглеждат замъглени.  Когато се фиксира по различни начини, започва да изглежда ясно.  По този начин можем да кажем, че увреждането на зрението не е заболяване, а е разнообразие от природата, както не можем да наречем обезцветяването на цвета на човек болест.  Въпреки това, когато тази слабост се прояви за първи път, тя варира от човек на човек.

     В днешно време децата се виждат с много големи очила.Увеличава ли се зрителното увреждане при децата?  Какви са мерките, които могат да се предприемат, за да се предотврати тази слабост?

     Всъщност честотата на зрителните увреждания при децата не се е увеличила, но информираността на хората за болестите се е увеличила.  Освен това коефициентът на образование се е увеличил, което е подобрило коефициента на оценка.  Преди това много деца не знаеха, че зрението им е слабо.  Въпреки това, някои от Корана потвърждават, че фокусирането върху близки обекти за дълги периоди от време увеличава шансовете децата да загубят зрението си, например при запомняне на деца, при деца, които постоянно играят компютърни игри. , И деца, които гледат много дълго програми, разположени много близо до телевизора.

     Какво означава, че някои хора мислят за лещата на положително число, някои от тях мислят за отрицателно число, докато много хора мислят за число под определен ъгъл?

     Този, чието око е по-малко от стандартния размер, може да се види ясно, като се носят очила с положителни числа, а този, чието око е голямо, може да се види ясно, като се носят очила с отрицателни числа.  Тези, чиито роговици се различават по своите хоризонтални и вертикални сфери, са номерирани под определен ъгъл, наречен номер на цилиндъра.

     Редовната употреба на очила спира ли място номер едно или продължава да расте?

     Тъй като очилата не премахват причината за заболяването, а само лекуват симптомите, се е превърнало в погрешно схващане, че редовната употреба на очила спира мястото номер едно.  Структурата на окото обикновено се променя до 18-годишна възраст, така че броят на очилата продължава да се променя дотогава, независимо колко редовно използвате очилата.  Има много други проблеми, които могат да бъдат причинени от неносенето на очила, но е абсолютно погрешно да губите зрение или да се оправите.  Обикновено след тази възраст броят спира на едно място.Тъй като този процес продължава през детството, броят на очилата също се променя.  Ето защо броят на детските очила трябва да се проверява от време на време, така че броят на очилата да се променя толкова, колкото се променя структурата.  По същия начин, след четиридесетгодишна възраст, тялото обикновено започва да се променя отново, точно както косата започва да побелява.  Или ако първият обектив не изглежда точно сега, може да е необходим, номерът на първия обектив започва да се променя или броят близо и далеч става различен.  Преди цялата работа се извършваше през един обектив, сега не се прави.

     Какви са проблемите, които идват с неизползването на очила редовно?

     Не е ясно за какво очите трябва да медитират и да се напрягат.

     Четенето на децата и други постижения са засегнати.  Възникват психологически проблеми При децата се появяват главоболия, които понякога са толкова силни, че се появява и повръщане.

     Ако едното око е много по-слабо от другото, тогава развитието на по-слабото око е нарушено.  Мозъкът не е в състояние да абсорбира информацията, получена от това око и дори развитието на тази част от мозъка е нарушено.Това състояние се нарича амблиопия.  Ако се открие преди дванадесетгодишна възраст, тогава е възможно почти 100% излекуване, но по-късно става невъзможно да се излекува.

     Окото, което има този дефект, става кривогледо при много хора.  Този дефект може да се появи както в детството, така и в напреднала възраст.

     Работоспособността е намалена и много хора развиват и психологически проблеми.

     Кога да носите очила?  Работите близо или далеч?

     Важно е да използвате всяко число, което се появява преди четиридесетгодишна възраст (независимо дали е положително, отрицателно или цилиндрично) по всяко време. Необходимо е само за разстояние или само за близо.

     Близките и далечните очила да се правят заедно или поотделно?

     Има много общо с работата и необходимостта.  Има три вида очила, които работят на различни разстояния: бифокални трифокални и мултифокални.

     Има ли някакъв лек за увреждане на зрението, освен очила?

     Много малко са хората, чието зрение е увредено по някаква причина или зад това стои неизлечима причина, като диабета, но поради сънна апнея, особено лимбален конюнктивит, това е вид алергия.  Разбира се, такива хора имат полза от медицината, но такива хора дори нямат полза от очила. Mayo Pithak или каквато и да е друга рецепта е слязла. Много хора идваха, че съм се лекувал. Вижте каква разлика направи?  Когато се провери, броят изглежда е същият, както преди, но симптомите определено са потиснати.Възможно е например лазерни импланти, фако операция, факична ВОЛ, роговични пръстени, монтирани вътре в роговицата.  Факт е обаче, че най-широко използваният и изпитан метод е лазерният.

     Какви промени правят лазерните операции вътре в окото?

     Тъй като промяната на сферата на роговицата може да промени способността й да фокусира светлината, лазерът променя сферата на външната повърхност на роговицата.  В зависимост от размера на лещата, някои части се правят по-закръглени, а някои по-малко заоблени.  В резултат на тази промяна светлината, отразена от различни обекти, започва да се фокусира правилно върху ретината и окото започва да вижда ясно без никаква подкрепа (т.е. очила или контактни лещи и т.н.).  На следващите снимки е обяснена процедурата на тази операция.

     Какви са недостатъците на лазерното лечение?  И какво да правя?

     Резултатите от лечението са най-добри за малък брой, но ако броят е много голям, например шестнадесет или седемнадесет, тогава вместо лазер се използва методът на Phakic IOL и това също е много успешно.  Разбира се, ако някой вече има заболяване в очите, което не може да се излекува завинаги, тогава може да има вреди, като хронично заболяване на роговицата, ако роговицата е постоянно възпалена и т.н.  Това лечение е много полезно за здраво око.  Що се отнася до риска, факт е, че това лечение е много просто и безопасно. Скъпо е само защото машините и другите му принадлежности са много скъпи. Това е достойното нещо, което трябва да се направи и трябва да свърши дотук.  Какво е необходимо?  Трябва да сте на възраст от 18 до 40 години, да направите план, да го поставите на първо място в приоритетите си и да не искате нищо особено.  Отнема десет до петнадесет минути, само два или три дни по-късно.

     Какво представлява факичната ВОЛ и при какви пациенти се извършва тази операция?

     Това също е леща, която можете да наречете контактна леща и ВОЛ.  Хирургически се поставя вътре в окото, но естествената леща не се отстранява, за да пасне.След операцията пациентът има две лещи в окото, едната естествена, а другата изкуствена.  Има два вида това, както е показано на снимката по-долу.  Тази леща е най-подходяща за хора, които имат много висок брой лещи и не са подложени на лазерна хирургия.

    Как да преодолеем зрителното увреждане?

    С възрастта зрението започва да отслабва и очилата се износват.  Важно е обаче да държите очите си обелени.

    Това може да изглежда като трудна задача, но не е. Можете да подобрите зрението си с напредване на възрастта.

    Признаци на лошо зрение

    Твърди се, че предпазливостта е по-добра от лечението Когато откриете следните симптоми в себе си, незабавно се консултирайте с лекар.

    Болка в очите

    Очите ни действат като леща, която се настройва да вижда обекти на различни разстояния.  Но когато имате затруднения да виждате нещата отдалеч, очите трябва да работят малко по-усилено, което може да доведе до симптоми като болка, умора, сълзене на очите или сухота.

    Има главоболие

    Натискът или напрежението в очите причиняват главоболие, тъй като очите трябва да работят по-усилено, за да вършат работата си, което води до болка около очите, особено при четене на книга, работа на компютър или при гледане на дъска.  Когато очите трябва да се фокусират върху виждането на нещата, мускулите са принудени да работят по-усилено, което причинява главоболие.  Ако правите нещо внимателно, направете почивка от петнадесет до тридесет секунди.

    Свийте очи

    Леко затваряне на клепачите, ако виждате ясно, означава, че зрението ви се влошава.  Стискането на очите помага да се вижда добре, но продължително време може да влоши зрението, като същевременно причини главоболие.

    Трудно се вижда при ярка светлина

    Ако очите започнат да бодят при ярка светлина, това означава, че има нарушение на зрението, защото тази ярка светлина принуждава очите да се свиват, в резултат на което те трябва да работят по-усилено.

    Намалете използването на екрана

    Продължителността на използване на екрана на телефон или компютър също може да повлияе на зрението, прекарването на два или повече часа на ден в гледане на цифров екран може да доведе до цифрово напрежение на очите.  Това може да доведе до зачервяване, сърбеж, сухота, замъгляване, умора и главоболие в очите.  За да избегнете това, е необходимо да поставите на пауза използването на екрана.

    Избягвайте пушенето

    Пушенето причинява загуба на зрението и увреждане на зрителните нерви с напредване на възрастта.  Освен това диабетът причинява и проблеми с очите.

    Продължавайте да проверявате

    За здравето на очите е важно да си направите навик да ги прегледате.С този навик всеки вид проблем със зрението може лесно да бъде преодолян, като го хванете в началото.  Ако имате често главоболие, очите ви се уморяват, след като прочетете нещо, трябва да го свиете, за да видите нещо или трябва да прочетете книга наблизо – всичко това може да е резултат от лошо зрение.

    Влошаване на природата

    Двете ви очи образуват два образа, които мозъкът се слива в едно, но когато зрението на едното око се влоши, образът, образуван в мозъка, не е правилен, което може да ви накара да се почувствате зле.  Според специалистите в такива случаи мозъкът вижда два различни образа и им е трудно да ги комбинират.

    Полезни храни за изостряне на зрението

    Зрението е безценна благословия на природата, която можем да защитим, като ядем следните храни.

    بھنڈی

    Бамята съдържа съединения като зеаксантин и лутеин, които могат да бъдат полезни за подобряване на зрението.  Бамята също така съдържа високи нива на витамин С, който е полезен за здравето на очите.

    кайсия

    С възрастта зрението отслабва, но лекарите смятат, че бета каротинът помага за поддържане на добро зрение.  Твърди се също, че ежедневното приемане на храни, богати на витамин С, витамин Е, цинк и мед, подобрява зрението.  Всички тези хранителни вещества присъстват в кайсиите, които намаляват риска от замъглено зрение с 25%.

    моркови

    Морковите съдържат витамин А, който помага на мембраните на очите и други части да функционират по-добре. Ежедневната употреба на моркови също подобрява зрението.

    зеле

    Лутеинът е антиоксидант, който помага за подобряване на зрението.  Зелето също е богато на витамин С и бета каротин.

    Плодове

    Кой не обича да яде плодове?  С наближаването на зимата желанието за ядене на плодове расте.  Плодове като бадеми, орехи и кашу са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини.  Той дава на клепачите силата да се борят с ярка светлина и също така помага за предотвратяване на проблеми с очите, които се появяват с възрастта.  Можете да се свържете с Noor Health Life по имейл и WhatsApp за повече въпроси и отговори.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s