Ce este PSORISIS?

Noor Health Life

  În această boală, o mică parte a pielii devine albă și roșiatică.

  Pielea noastră joacă un rol important în modelarea corpului uman.  Pielea umană este formată din trei straturi, iar stratul exterior este de o importanță capitală.

  Pielea noastră este formată din multe lucruri, inclusiv apă, proteine ​​și minerale.  Avem grijă deosebită de pielea noastră pentru a ne face frumoși în ochii celorlalți.  În societatea noastră, alimentația necorespunzătoare și apa contaminată provoacă multe boli ale pielii.  Psoriazisul este una dintre acele boli ale pielii.  Se numește local psoriazis.  Această boală este veche de secole.

  În ultima vreme, alimentația deficitară și apa contaminată se numără printre principalele cauze.  Boala poate începe într-o parte a corpului și se poate răspândi în întregul corp.  Este o boală comună a pielii care scurtează durata de viață a celulelor pielii, provocând apariția rapidă a semnelor de îmbătrânire pe piele, ceea ce înseamnă că celulele pielii se descompun înainte de a ajunge la vârsta lor normală.

  În această boală, o mică parte a pielii devine albă și roșiatică la culoare, există scurgeri severe în acest loc și iarna această mâncărime devine foarte dureroasă.  Este important să evitați zgârierea acestor pete de pe piele, deoarece zgârierea excesivă le poate răspândi și mai mult.

  Psoriazisul (psoriazisul) se extinde și își întărește rădăcinile pe partea corpului unde se formează semne circulare.

  „Scopul principal al tratamentului este de a încetini creșterea rapidă a celulelor pielii”.

  Este o boală cronică frecventă care afectează pielea.  În severitatea bolii, se formează solzi pe zonele afectate.  Severitatea psoriazisului scade vara pentru ca pielea nu se usuca vara, dimpotriva, uscaciunea iarna creste severitatea bolii.

  Simptome de psoriazis:

  (1) Aceste pete apar pe corp sub formă de mici erupții cutanate care, la zgârierea ulterioară, se transformă în pete mari și răni și vânătăi albe roșiatice.

  (2) Pete roșii pe piele pe care se acumulează secreția de puroi și se formează și cad solzi albi.

  (3) Uscarea pielii, crăpare și sângerare din răni din cauza mâncărimii.

  (4) Mâncărime, arsură și durere

  (rigiditatea și umflarea 5 articulațiilor

  (6) Durere și vânătăi în unghii, decolorare și îngălbenire.

  Psoriazisul poate apărea pe orice parte a corpului, cum ar fi mâinile, picioarele, gâtul, în spatele urechilor, pe cap și pe gură și chiar pe întregul corp.

  Cauzele bolii:

  De obicei, există două cauze ale psoriazisului.

  o… Biologie, Genetică umană

  o Sistemul imunitar

  Boala Gentica

  Psoriazisul este, în general, considerat a fi o boală care se transmite din generație în generație.

  Sistem imunitar

  Poate fi cauzată și de un defect al sistemului imunitar.  Știința nu a înțeles încă pe deplin boala, dar experții medicali cred că boala este legată de celulele T ale sistemului imunitar și neutrofilele de tip celule albe Neuterphylls.  Celulele T sunt folosite pentru a proteja împotriva bacteriilor și virușilor dăunători care intră în organism. Zece celule devin „invadatori” prin înțelegere.  Și de îndată ce este necesar pentru a eradica o infecție sau pentru a vindeca o rană, ei încep să o distrugă.  Prin urmare, este important ca sistemul imunitar să funcționeze corect, deoarece protejează împotriva infecțiilor bacteriene și virale.

  Este o boală cronică care nu este contagioasă.

  Diferite tipuri de psoriazis

  o ک Psoriazisul în plăci este cel mai frecvent tip.  În aceasta, pielea devine uscată, roșie și aspră, datorită căreia secreția este secretată și se acumulează pe piele și se dezlipește.  Acest lucru provoacă mâncărime și durere în petele care sunt vizibile pe piele.

  o… Psoriazisul unghiilor În acest tip de psoriazis, unghiile de la mâini și de la picioare devin urâte, incolore, galbene, aspre și fragile.  Adesea, pe măsură ce boala progresează, unghiile încep să se rupă, provocând dureri severe.  Acest tip de psoriazis este mai frecvent la femei decât la bărbați.  Acest lucru blochează fluxul de sânge către unghii și slăbește rădăcinile unghiilor.

  o سور Cap / Scalproza

  Psoriazisul apare într-o anumită parte a capului sau în întregul cap.  De obicei este de culoare roșie, înconjurat de solzi.  La unii oameni poate atinge niveluri periculoase, provocând căderea părului.

  o P Psorizul articular

  Psoriazisul poate apărea pe piele, dar afectează direct articulațiile.  Articulațiile mâinilor și picioarelor, articulațiile degetelor, coatelor și gleznelor sunt grav afectate.  Se mai numește și psoriazis acropustuloză.

  Este foarte important să tratați psoriazisul la timp.  Este o boală cronică care poate duce la multe alte boli, inclusiv obezitate, hipertensiune arterială, insuficiență renală, căldură în ficat, boli de inimă și artrită.

  Precauții:.

  Pacienții cu psoriazis ar trebui să acorde o atenție deosebită curățeniei corpului și a pielii.Este foarte important să mențină pielea moale.

  o گ Evitați săpunul uscat.

  o Vas Folosiți vaselină de 2 până la 3 ori pe zi.

  o سو Țesătura de bumbac ar trebui să fie preferată în locul pânzei de lână.

  o گ Evitați medicamentele și săpunurile antibacteriene.

  oo بیٹھ Stați la soare timp de 10 până la 15 minute pe zi pentru a evita artrita.

  o… ٹ۔  Ceaiul de ulei de arbore de ceai poate fi folosit pentru a controla mâncărimea.

  Chiar și acasă, este posibil să scapi de problemă în mare măsură.

  -Ar trebui folosit 1 ulei de arbore T

  2. Oțetul de mere este un antibacterian.

  -3 papaya crude.

  Ingredientele din papaya crudă ajută la vindecarea infecțiilor.

  4. Maximizați utilizarea legumelor și fructelor, iar sucul de morcovi este foarte util.  Toate aceste ingrediente pot preveni deshidratarea prin compensarea deshidratării și, de asemenea, pot elimina căldura din ficat.

  Dietă:

  O persoană care suferă de psoriazis ar trebui să consume alimente sănătoase cât mai mult posibil.

  Pacientul trebuie să evite alimentele, cum ar fi prăjelile, alcoolul și roșiile.

  Dieta nu are nimic de-a face cu psoriazisul, dar o alimentație bună ajută la reducerea bolii.

  o خوراک Mănâncă alimente bogate în proteine, cum ar fi pește, ouă, lapte, iaurt etc.

  o استعمال Fructele uscate trebuie folosite cât mai mult posibil.

  o * Consumul maxim de fructe, lapte, legume si sucuri este foarte util.

  (1) Șampoanele care conțin ingrediente asemănătoare aloe vera pot fi folosite pentru a ameliora uscăciunea.

  (2 săpunuri care conțin ingrediente precum sodiu, glicerină, acid citric și metil celuloză pot fi folosite pentru a înmuia pielea. Pot fi folosite toate uleiurile care conțin Fluinolone Acetonă 0,011.)

  (3 lotiuni si uleiuri care contin acid salicilic sunt foarte utile pentru cap si corp).

  Principii de baza

  Regula de baza pentru a mentine pielea sanatoasa este sa o speli in mod regulat pentru a o mentine curata dar sa eviti sa folosesti sapun uscat (nu fara sfatul medicului) si sa nu te speli prea mult pentru a indeparta umezeala si grasimea esentiala a pielii.Si foloseste cat mai multa crema hidratanta.  Evitați pe cât posibil stresul. Mănâncă o dietă sănătoasă și folosește apă care este foarte importantă pentru un pacient și evită lumina excesivă a soarelui. E-mail pentru a primi mai multe întrebări și răspunsuri de la Noor Health Life. Și WhatsApp.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s