Apa PSORISIS?

Noor Health Life

  Ing penyakit iki, bagean cilik saka kulit dadi putih lan abang ing werna.

  Kulit kita nduweni peran penting kanggo mbentuk awak manungsa.  Kulit manungsa dumadi saka telung lapisan lan lapisan paling njaba sing paling penting.

  Kulit kita dumadi saka pirang-pirang perkara kalebu banyu, protein lan mineral.  Kita njupuk care khusus saka kulit kita kanggo nggawe awake ayu ing mripate wong liya.  Ing masyarakat kita, diet sing ora apik lan banyu sing kontaminasi nyebabake akeh penyakit kulit.  Psoriasis minangka salah sawijining penyakit kulit.  Iki diarani psoriasis sacara lokal.  Penyakit iki wis pirang-pirang abad.

  Ing jaman saiki, nutrisi sing ora apik lan banyu sing kontaminasi minangka panyebab utama.  Penyakit iki bisa diwiwiti saka siji bagéan awak lan nyebar menyang awak kabèh.  Iki minangka penyakit kulit umum sing nyepetake umur sel kulit, nyebabake tandha-tandha tuwa kanthi cepet katon ing kulit, tegese sel kulit rusak sadurunge umur normal.

  Ing penyakit iki, bagean cilik saka kulit dadi putih lan abang ing werna.  Penting kanggo ngindhari bintik-bintik kasebut ing kulit amarga goresan sing berlebihan bisa nyebar.

  Psoriasis (psoriasis) nyebar lan nguatake oyod ing bagean awak ing ngendi tandha bunder dibentuk.

  “Tujuan utama perawatan yaiku nyuda pertumbuhan sel kulit kanthi cepet.”

  Iku penyakit kronis umum sing mengaruhi kulit.  Ing keruwetan penyakit kasebut, sisik dibentuk ing wilayah sing kena pengaruh.  Keruwetan psoriasis suda ing mangsa panas amarga kulit ora garing ing mangsa panas.

  Gejala Psoriasis:

  (1) Bintik-bintik iki katon ing awak kanthi bentuk ruam cilik sing, nalika digores, dadi bintik-bintik gedhe lan lara lan bruises putih abang.

  (2) Bintik-bintik abang ing kulit ing ngendi sekresi pus akumulasi lan sisik putih dibentuk lan tiba.

  (3) Kulit garing, retak lan getihen saka tatu amarga gatal.

  (4) Gatal, kobong lan perih

  (5 sendi kaku lan bengkak

  (6) Nyeri lan bruising ing kuku, owah-owahan warna lan kuning.

  Psoriasis bisa katon ing bagean awak, kayata tangan, sikil, gulu, ing mburi kuping, ing sirah lan tutuk, lan malah ing awak kabeh.

  Panyebab penyakit:

  Biasane ana rong panyebab psoriasis.

  o… Biologi, Genetika Manungsa

  o Sistem imun

  Penyakit Gentik

  Psoriasis umume dianggep minangka penyakit sing ditularake saka generasi menyang generasi.

  Sistem imun

  Uga bisa disebabake dening cacat ing sistem imun.  Ilmu durung ngerti penyakit kasebut kanthi lengkap, nanging para ahli medis percaya yen penyakit kasebut ana gandhengane karo sel T sistem kekebalan lan neutrofil jinis sel putih Neuterphylls.  Sel T digunakake kanggo nglindhungi bakteri lan virus mbebayani sing mlebu ing awak. Sepuluh sel dadi ‘penjajah’ kanthi pemahaman.  Lan sanalika perlu kanggo mbasmi infèksi utawa kanggo nambani tatu, padha miwiti kanggo numpes.  Mulane, penting kanggo sistem kekebalan bisa mlaku kanthi bener amarga nglindhungi infeksi bakteri lan virus.

  Iku penyakit kronis sing ora nular.

  Macem-macem jinis psoriasis

  o ک Psoriasis plak minangka jinis sing paling umum.  Ing kasus iki, kulit dadi garing, abang lan kasar, amarga sekresi disekresi lan nglumpukake ing kulit lan peels.  Iki nyebabake gatal lan nyeri ing bintik-bintik sing katon ing kulit.

  o… Psorisis Kuku Ing psoriasis jinis iki, kuku lan kuku sikil dadi ala, ora ana warna, kuning, kasar lan rapuh.  Asring, nalika penyakit kasebut saya maju, kuku wiwit pecah, nyebabake rasa nyeri sing abot.  Psoriasis jinis iki luwih umum ing wanita tinimbang wong lanang.  Iki ngalangi aliran getih menyang kuku lan ngrusak oyod kuku.

  o سور Kepala / Scalpprosis

  Psoriasis dumadi ing bagean tartamtu saka sirah utawa ing kabeh sirah.  Biasane wernane abang, diubengi sisik.  Ing sawetara wong bisa tekan tingkat mbebayani, nyebabake rambut rontog.

  o Psorisis sendi

  Psoriasis bisa uga katon ing kulit, nanging kena pengaruh langsung ing sendi.  Sendhi tangan lan sikil, sendi driji, sikut lan tungkak kena banget.  Iki uga disebut psoriasis acropustulosis.

  Penting banget kanggo nambani psoriasis ing wektu.  Iki minangka penyakit kronis sing bisa nyebabake akeh penyakit liyane kalebu obesitas, hipertensi, gagal ginjel, panas ing ati, penyakit jantung lan arthritis.

  Cegahan:.

  Pasien psoriasis kudu menehi perhatian khusus marang karesikan awak lan kulit, penting banget kanggo njaga kulit sing alus.

  o گ Aja sabun garing.

  o Vas Gunakake Vaseline 2 nganti 3 kaping dina.

  o سو Kain katun luwih disenengi tinimbang kain wol.

  o گ Ngindhari obat antibakteri lan sabun.

  oo بیٹھ Lungguh ing srengenge suwene 10 nganti 15 menit saben dina supaya ora arthritis.

  o… ٹ۔  Teh-Tree-Minyak Teh bisa digunakake kanggo ngontrol gatal.

  Malah ing omah, bisa nyingkirake masalah kasebut kanthi akeh.

  -1 lenga T-tree kudu digunakake

  2. Cuka apel minangka anti-bakteri.

  -3 pepaya mentah.

  Bahan-bahan ing papaya mentah mbantu ngobati infeksi.

  4. Maksimalake panggunaan sayuran lan woh-wohan lan jus wortel migunani banget.  Kabeh bahan kasebut bisa nyegah dehidrasi kanthi ngimbangi dehidrasi lan uga mbusak panas saka ati.

  Diet:

  Wong sing nandhang psoriasis kudu ngonsumsi panganan sing sehat.

  Pasien kudu ngindhari panganan kayata panganan sing digoreng, alkohol lan tomat.

  Diet ora ana hubungane karo psoriasis nanging diet sing apik mbantu nyuda penyakit kasebut.

  o خوراک Mangan panganan sing dhuwur protein kayata iwak, endhog, susu, yogurt, lsp.

  o استعمال Woh-wohan garing kudu digunakake sabisa-bisa.

  o * Konsumsi maksimal woh-wohan, susu, sayuran lan jus migunani banget.

  (1) Sampo sing isine kaya aloe vera bisa digunakake kanggo ngilangake kekeringan.

  (2 Sabun sing ngemot bahan kayata sodium, gliserin, asam sitrat lan metil selulosa bisa digunakake kanggo ngresiki kulit. Kabeh lenga sing ngemot Fluinolone Acetone 0.011 bisa digunakake.)

  (3 lotion lan lenga sing ngandhut salicylicacid banget migunani kanggo sirah lan awak).

  Prinsip dhasar

  Aturan dhasar kanggo njaga kesehatan kulit yaiku ngumbah kanthi rutin supaya tetep resik nanging aja nganggo sabun garing (ora tanpa saran saka dokter) lan aja ngumbah akeh banget kanggo ngilangi kelembapan lan lemak kulit sing penting, lan gunakake pelembab sabisa-bisa.  Sebisa-bisanya hindari stres. Mangan diet sehat lan nggunakake banyu sing penting banget kanggo pasien lan ngindhari sinar srengenge sing berlebihan. Email kanggo njaluk pitakon lan jawaban liyane saka Noor Health Life. Lan WhatsApp.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s