Белите дамки на кожата можат да бидат безопасни, па дури и опасни.

Noor Health Life

    Во различни фази од животот, нашата кожа, особено кожата на лицето, претрпува многу промени, поради што понекогаш ноктите, мозолчињата предизвикуваат непријатност, понекогаш дамките, кои понекогаш заздравуваат сами или по третманот.Сепак, двата типа на флеки на кожата бараат посебно внимание.  Првата се црните дамки кои се појавуваат во вид на пеперутки на кој било дел од лицето поради изгореници, исеченици, било каква болест или бременост, тешка анемија или дејство на лекови, доколку се забележат на време. не се користат и се следат упатствата на лекарот, а потоа овие точки исчезнуваат или исчезнуваат.

    Меѓутоа, ако се појави бела дамка на кој било дел од телото како што се лицето, вратот, рамената, градите, грбот или бутовите, тоа е причина за загриженост, која не треба да се игнорира.  Овие бели дамки се поделени во четири типа.  Првиот тип се состои од ситни бели, светло кафени нијанси, кои се безопасни и може да се лекуваат.  Тие се предизвикани од мала габа, која предизвикува флеки на површината на кожата.  Површината на овие точки е малку отечена и обично исчезнува со мало триење.  Овие точки се поизразени во лето, а бледнеат во зима.  Понекогаш стануваат забележливи со прекумерно потење, но стануваат малку полесни по бањањето.  За оние со потемен тен, овие бели дамки се појавуваат на кожата од далечина, но за оние со светол тен, тие имаат тенденција да бидат розови.

    Патем, овие точки не предизвикуваат чешање, но во некои случаи се пријавува и чешање.  Ако едно лице во куќата стане жртва на овие бели дамки, може да бидат погодени и други луѓе.  Затоа, подобро е пациентот заедно со третманот да ги следи и мерките на претпазливост.  На пример, издвојте ги предметите што ги користите како што се крпи, марамчиња, облека итн.

    Вториот тип вклучува кружни, бели дамки кои се појавуваат на лицата на момчињата и девојчињата со груба површина.  Понекогаш се чувствува како кожата да се исуши и да побели, тие не чешаат.  Вообичаената заблуда за овие бели дамки е дека тие се предизвикани од недостаток на калциум, но има и многу други причини за овие дамки, од кои најважна е лошото здравје на децата, дури и ако се изложени на сонце.Лицата може да исто така да бидат погодени од овие точки.  Исто така, во некои случаи стомачните црви ги предизвикуваат.  Овие дамки се појавуваат и на челото, образите, брадата и повремено на вратот, но не се заразни и сами исчезнуваат без лекување.

    Третиот тип вклучува лепра, која е заразна болест предизвикана од бактерија наречена М. лепра.  Болеста обично влијае на кожата и нервите.  Има четири фази.  Во првата фаза, на телото на пациентот се појавува бел круг, особено на образите, рацете, бутовите и задникот и се чувствува вкочанетост.  Ова е многу важен симптом на болеста, бидејќи болеста во оваа фаза е во рана фаза, тогаш ако веднаш се обезбеди правилна дијагноза и третман, тогаш болеста може да се контролира.  Во случај на одложување, болеста може брзо да се прошири и да стане неизлечива.

    Четвртиот тип вклучува модринки.  Оваа болест не е заразна.  Првично, на кој било дел од телото се појавува полубела дамка и ако има влакна помеѓу овие точки, таа исто така побелува.  Ако овие точки се на скалпот, фоликулите на косата побелуваат.

    Во некои случаи, дамките остануваат исти со години, а кај некои луѓе се шират толку брзо што целото тело се покрива со бели дамки.  Пациентите со дијареа не можат да го толерираат интензитетот на сонце, освен тоа немаат никакви непријатности и во целина остануваат здрави.

    Има и некои бели дамки што ги покануваме.  Овие флеки обично се должат на убавината на лицето, како што се голем број жени и девојки, доколку повеќепати користат крема за избелување за да го избелат тенот, како резултат на тоа е засегната нивната природна кожа.

    Исто така, во случај на алергија, може да се појават дамки на чешање и печење.  Сепак, без разлика дали дамките се црни или бели, не треба да се игнорираат и наместо само-лекување веднаш контактирајте со дерматолог и добијте комплетен третман.Зошто овие бели дамки се појавуваат на телото?

    Често сте виделе луѓе со забележливи бели дамки на кожата, но зошто се случува тоа и како е можно да се избегне?

    Оваа болест или болест ги загрижува луѓето, што е исто така доста значајно.
    Специјалисти доктори, професори, хирурзи, консултанти во Институтот за здравје Нор.  Според сите овие експерти, Noor Health Life може да ви даде се најдобро.  И Noor Health Life уште еднаш ве повикува да ги поддржите сиромашните и да им помогнете на оние кои се во болници. Noor Health Life им помага на пациентите кои имаат потреба. Уште еднаш ве повикувам да го поддржите Noor Health Life и да им помогнете на сиромашните пациенти преку Noor Health Life.  ви благодарам на сите.  Ако прочитате кој било пост на Noor Health Life, тогаш прочитајте го внимателно.  Продолжи да читаш.
    Вообичаено се верува дека оваа болест, наречена бурса, е реакција на пиење млеко после јадење риба, но медицинската наука тоа го негира.

    Всушност, тоа се случува кога клетките кои и даваат на кожата природна боја престануваат да произведуваат одредени пигменти.
    6 Болести кои се појавуваат на кожата

    Според Noor Health Life, болеста обично се појавува во форма на мали лузни или бели дамки.

    Дури 70 милиони луѓе ширум светот се заразиле со оваа болест, позната и како автоимуна болест, бидејќи кога е изложена, имунолошкиот систем на телото ги напаѓа клетките кои работат на брзо враќање на бојата.

    Доколку се фати на почетокот, односно кога дамките не се појавуваат на кожата, но бојата е светла, тогаш е поголема веројатноста кожата да се врати во првобитната форма.

    Употреба на AC причини за кожни болести: истражување

    Инаку, во лекувањето на оваа болест целта што ја имаат пред себе стручњаците е брзо да ја вратат бојата и да го задржат нејзиниот ефект.

    За таа цел се користат одредени стероидни креми за контрола на воспалението, додека Oion Mint исто така може да биде корисен.

    Во некои случаи терапијата ја осветлува бојата на незасегнатата кожа за да ги направи белите дамки позабележителни.

    Исто така, светлосната терапија и операцијата се опции.  За повеќе прашања и одговори, можете да добиете Noor Health Life од е-пошта и да не контактирате на WhatsApp.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s