Panyebab lan gejala meningitis.

Noor Health Life

   Dina Meningitis Sedunia dirayakake ing saindenging jagad tanggal 24 April.  Ing dina iki macem-macem seminar lan konferensi dianakake kanggo kesadaran demam iki supaya wong bisa ngerti gejala, penyebab, perawatan lan nyegah demam iki.  Dikira-kira demam kena luwih saka siji yuta wong ing saindenging jagad saben taun.  Meningitis bisa mengaruhi wong kabeh umur, ora enom utawa tuwa.  Perawatan pas wektune penting banget, yen demam tekan tingkat mbebayani, bisa mateni pasien sing kena infeksi, mula kudu ati-ati.

   Penyebab Meningitis

   Alam wis nggawe pangaturan sing paling apik kanggo otak manungsa lan cerebellum lan disimpen ing telung membran sing nggawe aman saka macem-macem bebaya lan penyakit, sanajan infeksi cilik ing membran kasebut nyebabake akeh penyakit.  Membran iki bisa kena tatu ing sirah, kuman sing mlebu ing aliran getih, infeksi ing irung lan kuping, lan meningitis.

   Gejala meningitis

   1. Ing meningitis, pasien pisanan ngalami demam dhuwur.
   2. Yen bocah lara mriyang iki, dheweke tansah nangis.
   3. Ora ana sing nggawe sampeyan pengin mangan utawa ngombe.
   4. Nalika mriyang saya tambah, pasien sing nandhang lara wiwit kejang.
   5. Titik abang katon ing awak.
   6. Kesed ing mripat ilang, tlapukan alon banget.
   7. Salah sawijining gejala sing paling penting yaiku ora ngowahi gulu, gulu ora mari lan pasien ora bisa ngangkat gulu. Apa bahaya meningitis ing mangsa ngarep?

   Jenewa: Laporan sing diluncurake Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) nuduhake manawa siji saka limang wong bakal nandhang masalah pangrungu ing taun-taun sabanjure amarga meningitis lan panyebab liyane.

   Miturut laporan media internasional, laporan sing diluncurake dening Organisasi Kesehatan Dunia nuduhake manawa saiki akeh wong ing jagad iki ngalami masalah pendengaran.

   Laporan sing dirilis dening Organisasi Kesehatan Dunia

   Miturut dheweke, mundhake meningitis lan kurang kesadaran babagan iki bisa banget serius amarga meningitis langsung ana hubungane karo pendengaran.

   Miturut ahli medis, meningitis banget mengaruhi otak lan sel pendengaran, sing nyebabake pesen sing tekan otak dipotong.

   Pakar WHO ujar manawa kahanan serius iki mung bisa ditanggulangi kanthi nyuda swara ing papan umum lan menehi pitulung medis sing pas wektune.

   Laporan pangrungon global pisanan sing dirilis dening WHO nyatakake yen “sajrone telung dekade sabanjure, jumlah wong budheg bakal mundhak luwih saka 1,5%, tegese siji saka limang wong bakal duwe masalah pangrungu.” ۔

   Laporan kasebut nyatakake yen “tambah samesthine ing masalah pangrungu uga amarga tambah demografi, polusi swara lan tren populasi.”

   Laporan Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) uga nyebutake panyebab gangguan pendengaran amarga kurang akses menyang perawatan kesehatan lan kurang profesional medis ing negara-negara berpendapatan rendah.

   Laporan kasebut nyatakake yen “80% wong ing negara kasebut duwe masalah pangrungu, sing paling akeh ora nampa perawatan medis, dene negara sugih ora duwe akses menyang perawatan kesehatan amarga tuwuhing populasi.”  Sampeyan bisa ngirim email menyang Noor Health Life kanthi pitakonan lan jawaban liyane.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s