Orsaker och symtom på hjärnhinneinflammation.

Noor Health Life

    World Meningit Day firas runt om i världen den 24 april.  Denna dag anordnas olika seminarier och konferenser för att uppmärksamma denna feber så att människor kan göras medvetna om symtom, orsaker, behandling och förebyggande av denna feber.  Det uppskattas att febern drabbar mer än en miljon människor världen över varje år.  Meningit kan drabba människor i alla åldrar, oavsett om de är unga eller gamla.  Tidig behandling är mycket viktig.Om febern når en farlig nivå kan den döda den infekterade patienten, så försiktighet är nödvändig.

    Orsaker till meningit

    Naturen har gjort de bästa arrangemangen för den mänskliga hjärnan och lillhjärnan och har lagrat dem i tre membran vilket gör den säker från olika faror och sjukdomar, även en liten infektion i dessa membran orsakar många sjukdomar.  Dessa membran kan påverkas av huvudskador, bakterier som kommer in i blodomloppet, infektioner i näsa och öron samt hjärnhinneinflammation.

    Symtom på hjärnhinneinflammation

    1. Vid meningit utvecklar patienten först hög feber.
    2. Om barnet har denna feber, gråter det konstant.
    3. Ingenting får dig att vilja äta eller dricka.
    4. När febern intensifieras börjar den drabbade patienten få kramper.
    5. Röda prickar visas på kroppen.
    6. Lathet i ögonen försvinner Ögonlocken rör sig mycket långsamt.
    7. Ett av de viktigaste symtomen är att man inte vänder på nacken.. Nacken läker inte ordentligt och patienten kan inte lyfta nacken Hur farligt kan hjärnhinneinflammation vara i framtiden?

    Genève: En rapport från Världshälsoorganisationen (WHO) har avslöjat att en av fem personer kommer att drabbas av hörselproblem under de kommande åren på grund av hjärnhinneinflammation och andra orsaker.

    Enligt internationella medier har en rapport som släppts av Världshälsoorganisationen avslöjat att många människor i världen för närvarande har hörselproblem.

    Rapport släppt av Världshälsoorganisationen

    Enligt honom kan ökningen av hjärnhinneinflammation och bristande medvetenhet om den vara mycket allvarlig eftersom hjärnhinneinflammation är direkt relaterad till hörseln.

    Enligt medicinska experter påverkar hjärnhinneinflammation allvarligt hjärnan och hörselcellerna, vilket gör att meddelandet når hjärnan för att skäras av.

    WHO:s experter säger att denna allvarliga situation endast kan åtgärdas genom att minska buller på offentliga platser och tillhandahålla medicinsk hjälp i tid.

    Den första globala hörselrapporten som släpptes av WHO säger att “under de kommande tre decennierna kommer antalet döva att öka med mer än 1,5 %, vilket innebär att en av fem personer kommer att ha hörselproblem.”

    Rapporten säger att “den förväntade ökningen av hörselproblem beror också på ökningen av demografi, buller och befolkningstrender.”

    Världshälsoorganisationens (WHO) rapport nämner också orsakerna till hörselnedsättning som ett resultat av bristande tillgång till hälsovård och brist på medicinsk personal i låginkomstländer.

    Rapporten säger att “80 % av människorna i sådana länder har hörselproblem, av vilka de flesta inte får medicinsk vård, medan rika länder inte har tillgång till hälsovård på grund av befolkningsökningen.”  Du kan mejla Noor Health Life med fler frågor och svar.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s