Oorzaken en symptomen van meningitis.

Noor Health Life

   Wereld Meningitis Dag wordt wereldwijd gevierd op 24 april.  Op deze dag worden diverse seminars en congressen georganiseerd voor bewustwording van deze koorts, zodat mensen bewust kunnen worden gemaakt van de symptomen, oorzaken, behandeling en preventie van deze koorts.  Naar schatting treft de koorts jaarlijks meer dan een miljoen mensen wereldwijd.  Meningitis kan mensen van alle leeftijden treffen, of ze nu jong of oud zijn.  Tijdige behandeling is erg belangrijk, als de koorts een gevaarlijk niveau bereikt, kan het de geïnfecteerde patiënt doden, dus voorzichtigheid is geboden.

   Oorzaken van meningitis

   De natuur heeft de beste voorzieningen getroffen voor het menselijk brein en het cerebellum en heeft ze opgeslagen in drie membranen waardoor het beschermd is tegen verschillende gevaren en ziekten.Zelfs een kleine infectie in deze membranen veroorzaakt vele ziekten.  Deze vliezen kunnen worden aangetast door hoofdletsel, ziektekiemen die in de bloedbaan terechtkomen, infecties van neus en oren en meningitis.

   Symptomen van meningitis

   1. Bij meningitis ontwikkelt de patiënt eerst hoge koorts.
   2. Als het kind deze koorts heeft, huilt hij constant.
   3. Niets zorgt ervoor dat je wilt eten of drinken.
   4. Naarmate de koorts toeneemt, begint de getroffen patiënt stuiptrekkingen te krijgen.
   5. Er verschijnen rode vlekken op het lichaam.
   6. Luiheid in de ogen verdwijnt De oogleden bewegen heel langzaam.
   7. Een van de belangrijkste symptomen is het niet draaien van de nek De nek geneest niet goed en de patiënt kan de nek niet optillen Hoe gevaarlijk kan meningitis in de toekomst zijn?

   Genève: Uit een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) blijkt dat één op de vijf mensen de komende jaren gehoorproblemen zal krijgen door meningitis en andere oorzaken.

   Volgens internationale mediaberichten heeft een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie onthuld dat veel mensen in de wereld momenteel gehoorproblemen hebben.

   Rapport vrijgegeven door de Wereldgezondheidsorganisatie

   Volgens hem kan de toename van meningitis en het gebrek aan bewustzijn hierover zeer ernstig zijn, omdat meningitis direct gerelateerd is aan het gehoor.

   Volgens medische experts tast meningitis de hersenen en de gehoorcellen ernstig aan, waardoor de boodschap die de hersenen bereikt, wordt afgesneden.

   WHO-experts zeggen dat deze ernstige situatie alleen kan worden aangepakt door het lawaai op openbare plaatsen te verminderen en tijdige medische hulp te bieden.

   Het eerste wereldwijde gehoorrapport van de WHO stelt dat “in de komende drie decennia het aantal doven met meer dan 1,5% zal toenemen, wat betekent dat één op de vijf mensen gehoorproblemen zal hebben.” ۔

   Het rapport stelt dat “de verwachte toename van gehoorproblemen ook te wijten is aan de toename van demografie, geluidsoverlast en bevolkingstrends.”

   Het rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt ook de oorzaken van gehoorverlies als gevolg van een gebrek aan toegang tot gezondheidszorg en een gebrek aan medische professionals in lage-inkomenslanden.

   Het rapport stelt dat “80% van de mensen in dergelijke landen gehoorproblemen heeft, van wie de meesten geen medische zorg krijgen, terwijl rijke landen geen toegang hebben tot gezondheidszorg vanwege de bevolkingsgroei.”  U kunt Noor Health Life mailen met meer vragen en antwoorden.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s