Oorsake en simptome van meningitis.

Noor Health Life

   Wêreld Meningitis-dag word op 24 April regoor die wêreld gevier.  Op hierdie dag word verskeie seminare en konferensies gereël vir die bewusmaking van hierdie koors sodat mense bewus gemaak kan word van die simptome, oorsake, behandeling en voorkoming van hierdie koors.  Daar word beraam dat die koors meer as een miljoen mense wêreldwyd elke jaar affekteer.  Meningitis kan mense van alle ouderdomme affekteer, of hulle jonk of oud is.  Tydige behandeling is baie belangrik.As die koors ‘n gevaarlike vlak bereik, kan dit die besmette pasiënt doodmaak, dus is versigtigheid nodig.

   Oorsake van meningitis

   Die natuur het die beste reëlings vir die menslike brein en die serebellum getref en dit in drie membrane gestoor wat dit veilig maak van verskeie gevare en siektes Selfs ‘n klein infeksie in hierdie membrane veroorsaak baie siektes.  Hierdie membrane kan aangetas word deur kopbeserings, kieme wat die bloedstroom binnedring, infeksies van die neus en ore, en meningitis.

   Simptome van meningitis

   1. By meningitis ontwikkel die pasiënt eers ‘n hoë koors.
   2. As die kind hierdie koors het, huil hy aanhoudend.
   3. Niks maak dat jy wil eet of drink nie.
   4. Soos die koors vererger, begin die aangetaste pasiënt stuiptrekkings kry.
   5. Rooi kolle verskyn op die liggaam.
   6. Luiheid in die oë verdwyn Die ooglede beweeg baie stadig.
   7. Een van die belangrikste simptome is om die nek nie te draai nie.Die nek genees nie behoorlik nie en die pasiënt kan nie die nek oplig nie.Hoe gevaarlik kan breinvliesontsteking in die toekoms wees?

   Genève: ’n Verslag wat deur die Wêreldgesondheidsorganisasie (WGO) vrygestel is, het aan die lig gebring dat een uit elke vyf mense in die komende jare aan gehoorprobleme sal ly as gevolg van breinvliesontsteking en ander oorsake.

   Volgens internasionale mediaberigte het ‘n verslag wat deur die Wêreldgesondheidsorganisasie vrygestel is aan die lig gebring dat baie mense in die wêreld tans gehoorprobleme in die gesig staar.

   Verslag vrygestel deur die Wêreldgesondheidsorganisasie

   Volgens hom kan die toename in breinvliesontsteking en gebrek aan bewustheid daaroor baie ernstig wees omdat breinvliesontsteking direk met gehoor verband hou.

   Volgens mediese kenners tas meningitis die brein en gehoorselle ernstig aan, wat veroorsaak dat die boodskap die brein bereik om afgesny te word.

   WGO-kenners sê dat hierdie ernstige situasie slegs aangespreek kan word deur geraas in openbare plekke te verminder en tydige mediese bystand te verskaf.

   Die eerste wêreldwye gehoorverslag wat deur die WGO vrygestel is, sê dat “oor die volgende drie dekades sal die aantal dowes met meer as 1,5% toeneem, wat beteken dat een uit elke vyf mense gehoorprobleme sal hê.”

   Die verslag lui dat “die verwagte toename in gehoorprobleme ook te wyte is aan die toename in demografie, geraasbesoedeling en bevolkingstendense.”

   Die verslag van die Wêreldgesondheidsorganisasie (WGO) noem ook die oorsake van gehoorverlies as gevolg van ‘n gebrek aan toegang tot gesondheidsorg en ‘n gebrek aan mediese professionele persone in lae-inkomstelande.

   Die verslag meld dat “80% van mense in sulke lande gehoorprobleme het, waarvan die meeste nie mediese sorg ontvang nie, terwyl ryk lande weens bevolkingsgroei nie toegang tot gesondheidsorg het nie.”  Jy kan Noor Health Life e-pos met meer vrae en antwoorde.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s