Nyababkeun sareng gejala meningitis.

Noor Health Life

    Poé Meningitis Sedunia dirayakeun di sakuliah dunya dina 24 April.  Dina dinten ieu rupa-rupa seminar sareng konferensi diayakeun pikeun kasadaran ngeunaan muriang ieu supados masarakat tiasa sadar kana gejala, sabab, pengobatan sareng pencegahan demam ieu.  Hal ieu diperkirakeun yén muriang mangaruhan leuwih ti hiji juta jalma di sakuliah dunya unggal taun.  Meningitis bisa mangaruhan jalma sakabeh umur, boh nu ngora atawa heubeul.  Pangobatan anu pas waktuna penting pisan, upami muriang dugi ka tingkat bahaya, éta tiasa maéhan pasien anu katépaan, janten kedah ati-ati.

    Nyababkeun Meningitis

    Alam geus nyieun susunan pangalusna pikeun otak manusa sarta cerebellum sarta geus disimpen dina tilu mémbran nu ngajadikeun eta aman tina sagala rupa bahaya sarta panyakit, malah hiji inféksi leutik dina mémbran ieu ngabalukarkeun loba panyakit.  Mémbran ieu tiasa kapangaruhan ku tatu sirah, kuman asup kana aliran getih, inféksi irung sareng ceuli, sareng meningitis.

    Gejala meningitis

    1. Dina meningitis, penderita mimitina muriang tinggi.
    2. Lamun budakna geus muriang, manéhna ceurik terus.
    3. Henteu aya anu ngajadikeun anjeun hoyong tuang atanapi nginum.
    4. Salaku muriang intensifies, sabar kapangaruhan mimiti boga konvulsi.
    5. Bintik beureum nembongan dina awak.
    6. Puguh dina panon ilang, kongkolak panon lalaunan pisan.
    7. Salah sahiji gejala anu paling penting nyaéta henteu malikkeun beuheung. Beuheung henteu cageur leres sareng pasien henteu tiasa angkat beuheung. Kumaha bahaya meningitis di hareup?

    Jenéwa: Laporan anu dikaluarkeun ku Organisasi Kaséhatan Dunia (WHO) ngungkabkeun yén hiji tina lima jalma bakal ngalaman masalah dédéngéan dina taun-taun anu bakal datang kusabab meningitis sareng panyabab sanésna.

    Numutkeun laporan média internasional, laporan anu dikaluarkeun ku Organisasi Kaséhatan Dunia ngungkabkeun yén seueur jalma di dunya ayeuna nuju ngalaman masalah dédéngéan.

    Laporan dikaluarkeun ku Organisasi Kaséhatan Dunia

    Nurutkeun manéhna, ngaronjatna meningitis sarta kurangna kasadaran ngeunaan eta tiasa pisan serius sabab meningitis langsung patali jeung dédéngéan.

    Numutkeun para ahli médis, meningitis parah mangaruhan otak sareng sél dédéngéan, anu nyababkeun pesen anu dugi ka otak dipotong.

    Ahli WHO nyatakeun yén kaayaan parah ieu ngan ukur tiasa diatasi ku ngirangan bising di tempat umum sareng nyayogikeun bantosan médis tepat waktu.

    Laporan dédéngéan global munggaran anu dikaluarkeun ku WHO nyatakeun yén “sapanjang tilu dasawarsa ka hareup, jumlah tunarungu bakal ningkat langkung ti 1,5%, hartosna hiji tina lima jalma bakal ngagaduhan masalah dédéngéan.” ۔

    Laporan éta nyatakeun yén “naékna ekspektasi masalah dédéngéan ogé kusabab paningkatan demografi, polusi bising sareng tren populasi.”

    Laporan Organisasi Kaséhatan Dunia (WHO) ogé nyebatkeun panyabab gangguan dédéngéan salaku akibat tina kurangna aksés kana perawatan kaséhatan sareng kakurangan profésional médis di nagara-nagara berpendapatan rendah.

    Laporan éta nyatakeun yén “80% jalma di nagara-nagara sapertos ieu ngagaduhan masalah dédéngéan, anu seuseueurna henteu nampi perawatan médis, sedengkeun nagara-nagara anu beunghar henteu ngagaduhan aksés kana kasehatan kusabab paningkatan populasi.”  Anjeun tiasa ngirim email ka Noor Health Life kalayan seueur patarosan sareng jawaban.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s