Cauzele și simptomele meningitei.

Noor Health Life

    Ziua Mondială a Meningitei este sărbătorită în întreaga lume pe 24 aprilie.  În această zi sunt organizate diverse seminarii și conferințe pentru conștientizarea acestei febre, astfel încât oamenii să fie conștienți de simptomele, cauzele, tratamentul și prevenirea acestei febre.  Se estimează că febra afectează în fiecare an peste un milion de oameni din întreaga lume.  Meningita poate afecta oameni de toate vârstele, indiferent dacă sunt tineri sau bătrâni.  Tratamentul la timp este foarte important.Dacă febra atinge un nivel periculos, poate ucide pacientul infectat, așa că este necesară prudență.

    Cauzele meningitei

    Natura a făcut cele mai bune aranjamente pentru creierul uman și cerebel și le-a stocat în trei membrane, ceea ce îl face ferit de diverse pericole și boli.Chiar și o mică infecție a acestor membrane provoacă multe boli.  Aceste membrane pot fi afectate de leziuni ale capului, germeni care intră în sânge, infecții ale nasului și urechilor și meningită.

    Simptomele meningitei

    1. În meningită, pacientul dezvoltă mai întâi febră mare.
    2. Dacă copilul are această febră, plânge încontinuu.
    3. Nimic nu te face să vrei să mănânci sau să bei.
    4. Pe măsură ce febra se intensifică, pacientul afectat începe să aibă convulsii.
    5. Pe corp apar pete roșii.
    6. Lenea la ochi dispare.Pleoapele se misca foarte incet.
    7. Unul dintre cele mai importante simptome este neîntoarcerea gâtului.Gâtul nu se vindecă corespunzător și pacientul nu poate ridica gâtul.Cât de periculoasă poate fi meningita în viitor?

    Geneva: Un raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dezvăluit că una din cinci persoane va suferi de probleme de auz în următorii ani din cauza meningitei și a altor cauze.

    Potrivit presei internaționale, un raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății a relevat că mulți oameni din lume se confruntă în prezent cu probleme de auz.

    Raport publicat de Organizația Mondială a Sănătății

    Potrivit acestuia, creșterea meningitei și lipsa de conștientizare a acesteia pot fi foarte grave, deoarece meningita este direct legată de auz.

    Potrivit experților medicali, meningita afectează grav creierul și celulele auzului, ceea ce face ca mesajul să ajungă la creier să fie întrerupt.

    Experții OMS spun că această situație gravă poate fi abordată doar prin reducerea zgomotului în locurile publice și acordarea de asistență medicală la timp.

    Primul raport global de audiere lansat de OMS afirmă că „în următoarele trei decenii, numărul persoanelor surde va crește cu peste 1,5%, ceea ce înseamnă că una din cinci persoane va avea probleme de auz”.

    Raportul precizează că „creșterea așteptată a problemelor de auz se datorează și creșterii demografiei, a poluării fonice și a tendințelor populației”.

    Raportul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) menționează, de asemenea, cauzele pierderii auzului ca urmare a lipsei de acces la asistență medicală și a lipsei de profesioniști medicali în țările cu venituri mici.

    Raportul precizează că „80% dintre oamenii din astfel de țări au probleme cu auzul, dintre care majoritatea nu beneficiază de îngrijiri medicale, în timp ce țările bogate nu au acces la asistență medicală din cauza creșterii populației”.  Puteți trimite un e-mail la Noor Health Life cu mai multe întrebări și răspunsuri.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s