Causes i símptomes de la meningitis.

Noor Health Life

   El 24 d’abril se celebra a tot el món el Dia Mundial de la Meningitis.  En aquest dia s’organitzen diferents jornades i conferències per a la conscienciació d’aquesta febre per tal que la gent conegui els símptomes, causes, tractament i prevenció d’aquesta febre.  Es calcula que la febre afecta més d’un milió de persones a tot el món cada any.  La meningitis pot afectar persones de totes les edats, siguin joves o grans.  El tractament a temps és molt important, si la febre arriba a un nivell perillós, pot matar el pacient infectat, per la qual cosa cal tenir precaució.

   Causes de la meningitis

   La natura ha fet els millors arranjaments per al cervell humà i el cerebel i els ha emmagatzemat en tres membranes que el protegeixen de diversos perills i malalties, fins i tot una petita infecció en aquestes membranes provoca moltes malalties.  Aquestes membranes es poden veure afectades per lesions al cap, gèrmens que entren al torrent sanguini, infeccions del nas i les orelles i meningitis.

   Símptomes de la meningitis

   1. En la meningitis, el pacient desenvolupa primer febre alta.
   2. Si el nen té aquesta febre, plora constantment.
   3. Res et fa venir ganes de menjar o beure.
   4. A mesura que s’intensifica la febre, el pacient afectat comença a tenir convulsions.
   5. Apareixen taques vermelles al cos.
   6. La mandra als ulls desapareix.Les parpelles es mouen molt lentament.
   7. Un dels símptomes més importants és no girar el coll, el coll no cura correctament i el pacient no pot aixecar el coll, quina perillositat pot ser la meningitis en el futur?

   Ginebra: un informe publicat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha revelat que una de cada cinc persones patirà problemes d’audició en els propers anys per meningitis i altres causes.

   Segons informes de mitjans internacionals, un informe publicat per l’Organització Mundial de la Salut ha revelat que actualment moltes persones al món s’enfronten a problemes d’audició.

   Informe publicat per l’Organització Mundial de la Salut

   Segons ell, l’augment de la meningitis i la falta de conscienciació al respecte poden ser molt greus perquè la meningitis està directament relacionada amb l’oïda.

   Segons els experts mèdics, la meningitis afecta greument el cervell i les cèl·lules auditives, la qual cosa fa que es talli el missatge que arribi al cervell.

   Els experts de l’OMS asseguren que aquesta greu situació només es pot solucionar reduint el soroll als llocs públics i proporcionant assistència mèdica oportuna.

   El primer informe global d’audiència publicat per l’OMS afirma que “en les properes tres dècades, el nombre de persones sordes augmentarà en més d’un 1,5%, és a dir, una de cada cinc persones tindrà problemes d’audició”.

   L’informe assegura que “l’augment esperat dels problemes d’audició també es deu a l’augment de la demografia, la contaminació acústica i les tendències demogràfiques”.

   L’informe de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) també cita les causes de la pèrdua auditiva com a conseqüència de la manca d’accés a l’atenció sanitària i la manca de professionals mèdics als països de baixos ingressos.

   L’informe afirma que “el 80% de les persones d’aquests països tenen problemes d’audició, la majoria de les quals no reben atenció mèdica, mentre que els països rics no tenen accés a l’assistència sanitària a causa del creixement de la població”.  Podeu enviar un correu electrònic a Noor Health Life amb més preguntes i respostes.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s