Årsaker og symptomer på hjernehinnebetennelse.

Noor Health Life

    Verdens meningittdag feires over hele verden 24. april.  På denne dagen arrangeres det ulike seminarer og konferanser for bevisstgjøring av denne feberen, slik at folk kan gjøres oppmerksomme på symptomer, årsaker, behandling og forebygging av denne feberen.  Det er anslått at feberen rammer mer enn én million mennesker over hele verden hvert år.  Meningitt kan ramme mennesker i alle aldre, enten de er unge eller gamle.  Rettidig behandling er svært viktig.Hvis feberen når et farlig nivå, kan den drepe den infiserte pasienten, så forsiktighet er nødvendig.

    Årsaker til meningitt

    Naturen har laget de beste ordningene for menneskehjernen og lillehjernen og har lagret dem i tre membraner som gjør den trygg mot ulike farer og sykdommer.Selv en liten infeksjon i disse membranene forårsaker mange sykdommer.  Disse membranene kan påvirkes av hodeskader, bakterier som kommer inn i blodet, infeksjoner i nese og ører og hjernehinnebetennelse.

    Symptomer på hjernehinnebetennelse

    1. Ved meningitt utvikler pasienten først høy feber.
    2. Hvis barnet har denne feberen, gråter det konstant.
    3. Ingenting gir deg lyst til å spise eller drikke.
    4. Når feberen tiltar, begynner den berørte pasienten å få kramper.
    5. Røde flekker vises på kroppen.
    6. Latskap i øynene forsvinner Øyelokkene beveger seg veldig sakte.
    7. Et av de viktigste symptomene er at man ikke snur nakken.. Nakken gror ikke ordentlig og pasienten kan ikke løfte nakken Hvor farlig kan hjernehinnebetennelse være i fremtiden?

    Genève: En rapport utgitt av Verdens helseorganisasjon (WHO) har avslørt at én av fem personer vil lide av hørselsproblemer i de kommende årene på grunn av hjernehinnebetennelse og andre årsaker.

    Ifølge internasjonale medier har en rapport utgitt av Verdens helseorganisasjon avslørt at mange mennesker i verden for tiden har hørselsproblemer.

    Rapport utgitt av Verdens helseorganisasjon

    Ifølge ham kan økningen i hjernehinnebetennelse og manglende bevissthet om det være svært alvorlig fordi hjernehinnebetennelse er direkte relatert til hørselen.

    Ifølge medisinske eksperter påvirker hjernehinnebetennelse alvorlig hjernen og hørselscellene, noe som fører til at meldingen når hjernen for å kuttes av.

    WHO-eksperter sier at denne alvorlige situasjonen bare kan løses ved å redusere støy på offentlige steder og gi rettidig medisinsk hjelp.

    Den første globale hørselsrapporten utgitt av WHO sier at “i løpet av de neste tre tiårene vil antallet døve øke med mer enn 1,5 %, noe som betyr at én av fem personer vil ha hørselsproblemer.”

    I rapporten heter det at «den forventede økningen i hørselsproblemer skyldes også økningen i demografi, støyforurensning og befolkningstrender».

    Rapporten fra Verdens helseorganisasjon (WHO) siterer også årsakene til hørselstap som følge av mangel på tilgang til helsetjenester og mangel på medisinsk fagpersonell i lavinntektsland.

    Rapporten sier at “80 % av mennesker i slike land har hørselsproblemer, hvorav de fleste ikke mottar medisinsk behandling, mens rike land ikke har tilgang til helsetjenester på grunn av befolkningsvekst.”  Du kan sende e-post til Noor Helseliv med flere spørsmål og svar.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s