Aivokalvontulehduksen syyt ja oireet.

Noor Health Life

   Maailman aivokalvontulehduspäivää vietetään ympäri maailmaa 24. huhtikuuta.  Tänä päivänä järjestetään erilaisia ​​seminaareja ja konferensseja tämän kuumeen tiedostamiseksi, jotta ihmiset saadaan tietoisiksi tämän kuumeen oireista, syistä, hoidosta ja ehkäisystä.  Kuumeen arvioidaan koskettavan yli miljoona ihmistä maailmanlaajuisesti vuosittain.  Aivokalvontulehdus voi vaikuttaa kaikenikäisiin ihmisiin, olivatpa he nuoria tai vanhoja.  Oikea-aikainen hoito on erittäin tärkeää. Jos kuume saavuttaa vaarallisen tason, se voi tappaa tartunnan saaneen potilaan, joten varovaisuus on välttämätöntä.

   Aivokalvontulehduksen syyt

   Luonto on tehnyt parhaat järjestelyt ihmisen aivoille ja pikkuaivoille ja varastoinut ne kolmeen kalvoon, mikä tekee niistä turvassa erilaisilta vaaroilta ja sairauksilta, jo pienikin tulehdus näissä kalvoissa aiheuttaa monia sairauksia.  Näihin kalvoihin voivat vaikuttaa päävammat, bakteerien pääsy verenkiertoon, nenän ja korvien infektiot ja aivokalvontulehdus.

   Aivokalvontulehduksen oireet

   1. Aivokalvontulehduksessa potilaalle nousee ensin korkea kuume.
   2. Jos lapsella on tämä kuume, hän itkee jatkuvasti.
   3. Mikään ei saa sinua haluamaan syödä tai juoda.
   4. Kuumeen voimistuessa potilaalla alkaa olla kouristuksia.
   5. Vartalolle ilmestyy punaisia ​​täpliä.
   6. Silmien laiskuus katoaa.Silmäluomet liikkuvat hyvin hitaasti.
   7. Yksi tärkeimmistä oireista on niskan kääntämättä jättäminen.Niska ei parane kunnolla eikä potilas voi nostaa kaulaa.Kuinka vaarallista aivokalvontulehdus voi olla tulevaisuudessa?

   Geneve: Maailman terveysjärjestön (WHO) julkaisema raportti on paljastanut, että joka viides ihminen kärsii tulevina vuosina aivokalvontulehduksesta ja muista syistä johtuvista kuuloongelmista.

   Kansainvälisten tiedotusvälineiden mukaan Maailman terveysjärjestön julkaisema raportti on paljastanut, että monet ihmiset maailmassa kohtaavat tällä hetkellä kuuloongelmia.

   Maailman terveysjärjestön julkaisema raportti

   Hänen mukaansa aivokalvontulehduksen lisääntyminen ja tietämättömyys siitä voi olla erittäin vakavaa, koska aivokalvontulehdus liittyy suoraan kuuloon.

   Lääketieteen asiantuntijoiden mukaan aivokalvontulehdus vaikuttaa vakavasti aivoihin ja kuulosoluihin, minkä vuoksi aivoihin saapuva viesti katkeaa.

   WHO:n asiantuntijat sanovat, että tähän vakavaan tilanteeseen voidaan puuttua vain vähentämällä melua julkisilla paikoilla ja tarjoamalla oikea-aikaista lääketieteellistä apua.

   Ensimmäisessä WHO:n julkaisemassa maailmanlaajuisessa kuuloraportissa todetaan, että “seuraavien kolmen vuosikymmenen aikana kuurojen määrä kasvaa yli 1,5 prosenttia, mikä tarkoittaa, että joka viides ihminen kärsii kuuloongelmista.”

   Raportissa todetaan, että “kuuloongelmien odotettu lisääntyminen johtuu myös väestörakenteen, melusaasteen ja väestökehityksen lisääntymisestä.”

   Maailman terveysjärjestön (WHO) raportissa mainitaan myös kuulon heikkenemisen syyt, jotka johtuvat terveydenhuollon puutteesta ja lääketieteen ammattilaisten puutteesta matalan tulotason maissa.

   Raportissa todetaan, että “80 prosentilla tällaisten maiden ihmisistä on kuuloongelmia, joista suurin osa ei saa sairaanhoitoa, kun taas rikkailla mailla ei ole pääsyä terveydenhuoltoon väestönkasvun vuoksi.”  Voit lähettää Noor Health Lifeen sähköpostitse lisää kysymyksiä ja vastauksia.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s