Причини и симптоми на менингит.

Noor Health Life

   Световният ден за борба с менингита се отбелязва по целия свят на 24 април.  На този ден се организират различни семинари и конференции за осъзнаване на тази треска, за да могат хората да бъдат запознати със симптомите, причините, лечението и превенцията на тази треска.  Смята се, че треската засяга повече от един милион души по света всяка година.  Менингитът може да засегне хора от всички възрасти, независимо дали са млади или стари.  Навременното лечение е много важно.Ако треската достигне опасно ниво, тя може да убие заразения пациент, така че е необходимо повишено внимание.

   Причини за менингит

   Природата е създала най-добри условия за човешкия мозък и малкия мозък и ги е съхранила в три мембрани, което го прави безопасен от различни опасности и болести.Дори малка инфекция в тези мембрани причинява много заболявания.  Тези мембрани могат да бъдат засегнати от наранявания на главата, микроби, навлизащи в кръвта, инфекции на носа и ушите и менингит.

   Симптоми на менингит

   1. При менингит пациентът първо вдига висока температура.
   2. Ако детето има тази температура, то постоянно плаче.
   3. Нищо не те кара да искаш да ядеш или пиеш.
   4. При засилване на температурата засегнатият пациент започва да получава конвулсии.
   5. По тялото се появяват червени петна.
   6. Мързелът в очите изчезва.Клепачите се движат много бавно.
   7. Един от най-важните симптоми е да не се обръща шията.Вратът не заздравява правилно и пациентът не може да повдигне врата.Колко опасен може да бъде менингитът в бъдеще?

   Женева: Доклад, публикуван от Световната здравна организация (СЗО), разкрива, че един от всеки пет души ще страда от проблеми със слуха през следващите години поради менингит и други причини.

   Според доклади на международни медии, доклад, публикуван от Световната здравна организация, разкрива, че много хора по света в момента имат проблеми със слуха.

   Доклад, публикуван от Световната здравна организация

   Според него нарастването на менингита и липсата на информираност за него може да бъде много сериозно, защото менингитът е пряко свързан със слуха.

   Според медицински експерти, менингитът засяга сериозно мозъка и слуховите клетки, което води до прекъсване на съобщението, което достига до мозъка.

   Експертите на СЗО казват, че тази сериозна ситуация може да бъде решена само чрез намаляване на шума на обществени места и предоставяне на навременна медицинска помощ.

   Първият глобален доклад за изслушването, публикуван от СЗО, гласи, че „през следващите три десетилетия броят на глухите ще се увеличи с повече от 1,5%, което означава, че един на всеки пет души ще има проблеми със слуха“.

   В доклада се посочва, че „очакваното увеличение на проблемите със слуха се дължи и на увеличаването на демографските показатели, шумовото замърсяване и тенденциите в популацията“.

   Докладът на Световната здравна организация (СЗО) също цитира причините за загуба на слуха в резултат на липсата на достъп до здравни грижи и липсата на медицински специалисти в страните с ниски доходи.

   В доклада се посочва, че „80% от хората в такива страни имат проблеми със слуха, повечето от които не получават медицинска помощ, докато богатите страни нямат достъп до здравни грижи поради нарастването на населението.“ Моля  Можете да изпратите имейл на Noor Health Life с още въпроси и отговори.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s