Αιτίες και συμπτώματα μηνιγγίτιδας.

Noor Health Life

   Η Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο στις 24 Απριλίου.  Την ημέρα αυτή διοργανώνονται διάφορα σεμινάρια και συνέδρια για την ευαισθητοποίηση αυτού του πυρετού, ώστε οι άνθρωποι να ενημερωθούν για τα συμπτώματα, τις αιτίες, τη θεραπεία και την πρόληψη αυτού του πυρετού.  Υπολογίζεται ότι ο πυρετός επηρεάζει περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο.  Η μηνιγγίτιδα μπορεί να επηρεάσει άτομα όλων των ηλικιών, είτε είναι νέοι είτε ηλικιωμένοι.  Η έγκαιρη θεραπεία είναι πολύ σημαντική.Αν ο πυρετός φτάσει σε επικίνδυνο επίπεδο, μπορεί να σκοτώσει τον μολυσμένο ασθενή, επομένως απαιτείται προσοχή.

   Αιτίες Μηνιγγίτιδας

   Η φύση έχει κάνει τις καλύτερες ρυθμίσεις για τον ανθρώπινο εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα και τα έχει αποθηκεύσει σε τρεις μεμβράνες που τον καθιστούν ασφαλή από διάφορους κινδύνους και ασθένειες.Ακόμα και μια μικρή μόλυνση σε αυτές τις μεμβράνες προκαλεί πολλές ασθένειες.  Αυτές οι μεμβράνες μπορεί να επηρεαστούν από τραυματισμούς στο κεφάλι, μικρόβια που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, λοιμώξεις της μύτης και των αυτιών και μηνιγγίτιδα.

   Συμπτώματα μηνιγγίτιδας

   1. Στη μηνιγγίτιδα ο ασθενής εμφανίζει αρχικά υψηλό πυρετό.
   2. Αν το παιδί έχει αυτόν τον πυρετό, κλαίει συνεχώς.
   3. Τίποτα δεν σε κάνει να θέλεις να φας ή να πιεις.
   4. Καθώς ο πυρετός εντείνεται, ο πάσχων ασθενής αρχίζει να έχει σπασμούς.
   5. Εμφανίζονται κόκκινες κηλίδες στο σώμα.
   6. Η τεμπελιά στα μάτια εξαφανίζεται Τα βλέφαρα κινούνται πολύ αργά.
   7. Ένα από τα πιο σημαντικά συμπτώματα είναι η μη στροφή του λαιμού Ο λαιμός δεν επουλώνεται σωστά και ο ασθενής δεν μπορεί να σηκώσει τον αυχένα Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η μηνιγγίτιδα στο μέλλον;

   Γενεύη: Έκθεση που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποκάλυψε ότι ένας στους πέντε ανθρώπους θα υποφέρει από προβλήματα ακοής τα επόμενα χρόνια λόγω μηνιγγίτιδας και άλλων αιτιών.

   Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης, μια έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αποκάλυψε ότι πολλοί άνθρωποι στον κόσμο αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή προβλήματα ακοής.

   Έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

   Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση της μηνιγγίτιδας και η έλλειψη ευαισθητοποίησης σχετικά με αυτήν μπορεί να είναι πολύ σοβαρή γιατί η μηνιγγίτιδα σχετίζεται άμεσα με την ακοή.

   Σύμφωνα με ιατρικούς ειδικούς, η μηνιγγίτιδα επηρεάζει σοβαρά τον εγκέφαλο και τα κύτταρα της ακοής, γεγονός που κάνει το μήνυμα που φτάνει στον εγκέφαλο να αποκοπεί.

   Οι ειδικοί του ΠΟΥ λένε ότι αυτή η σοβαρή κατάσταση μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με τη μείωση του θορύβου σε δημόσιους χώρους και την παροχή έγκαιρης ιατρικής βοήθειας.

   Η πρώτη παγκόσμια έκθεση ακοής που δημοσιεύτηκε από τον ΠΟΥ αναφέρει ότι «τις επόμενες τρεις δεκαετίες, ο αριθμός των κωφών θα αυξηθεί κατά περισσότερο από 1,5%, που σημαίνει ότι ένας στους πέντε ανθρώπους θα έχει προβλήματα ακοής».

   Η έκθεση αναφέρει ότι «η αναμενόμενη αύξηση των προβλημάτων ακοής οφείλεται και στην αύξηση των δημογραφικών στοιχείων, της ηχορύπανσης και των πληθυσμιακών τάσεων».

   Η έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει επίσης τα αίτια της απώλειας ακοής ως αποτέλεσμα της έλλειψης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη και της έλλειψης επαγγελματιών γιατρών στις χώρες χαμηλού εισοδήματος.

   Η έκθεση αναφέρει ότι «το 80% των ανθρώπων σε τέτοιες χώρες έχουν προβλήματα ακοής, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη, ενώ οι πλούσιες χώρες δεν έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη λόγω της πληθυσμιακής αύξησης».  Μπορείτε να στείλετε email στο Noor Health Life με περισσότερες ερωτήσεις και απαντήσεις.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s