Gejala kuku sing nuduhake risiko macem-macem penyakit.

Noor Health Life

    Apa sampeyan ngerti yen kuku bisa ngandhani akeh babagan kesehatan sampeyan?

    Ya, bisa uga angel dipercaya nanging para dokter bisa ngandhani babagan kesehatan kanthi ndeleng kuku.

    Miturut cara, kuku asring ganti kanthi umur, nanging yen dumadakan lan katon banget, sampeyan kudu takon dhokter.

    Apa sebabe ana tandha putih ing kuku?

    Ing ngisor iki sawetara gejala sing katon ing kuku, perlu kanggo njaluk saran medis.

    Kuning saka kuku

    Panganggone cat kuku sing berlebihan ing wanita asring nyebabake warna kuku berubah, nanging wong lanang ora nggunakake produk make-up iki lan yen warna kuku dumadakan dadi kuning utawa kuning, bisa uga dadi tandha paru-paru utawa limfatik. masalah jaringan.

    Kanggo dadi putih

    Yen bagian ndhuwur kuku dadi putih, biasane minangka tandha tuwa, nanging yen sampeyan nandhang penyakit utawa masalah medis liyane, sampeyan kudu takon dhokter amarga kuku putih iki bisa dadi tandha ginjel, ati utawa penyakit jantung. Are

    Kenapa wong mamah kuku?

    Garis coklat utawa ireng

    Munculé garis-garis coklat utawa ireng ing permukaan kuku bisa dadi akibat saka macem-macem masalah kulit kalebu kanker kulit, saéngga ing kasus kaya mengkono takon dhokter supaya bisa nggawe diagnosis sing akurat babagan iki.

    Nail polish

    Yen kuku wiwit copot kulit, iku amarga penyakit Thai Ryde, penyakit kelenjar utawa penyakit otoimun liyane.

    Kuku sing bentuke sendok

    Yen kuku mlengkung munggah kaya sendok, bisa uga amarga kekurangan zat besi ing awak, apa sing diarani kuku babagan kesehatan?

    Kesehatan kuku ngandika akeh babagan kesehatan manungsa sakabèhé sing ora digatekake utawa ora digatekake amarga kurang informasi, yen gejala 5 ing ngisor iki katon ing kuku sampeyan kudu kuwatir.

    Miturut ahli medis, ora umum yen kuku gampang pecah lan tipis, nanging iki minangka tandha penting kanggo kesehatan sakabèhé.

    Ing ngisor iki 5 pratandha yen kuku sampeyan nyoba nyritakake babagan kesehatan sakabèhé.

    Fungsi kelenjar tiroid sing kurang.

    Yen kuku gampang pecah utawa tipis, iki minangka tandha yen kelenjar tiroid ing wong ora bisa digunakake kanthi bener.Jumlah sing dibutuhake ora dirilis ing wektu sing tepat.

    Yen kuku kandel nanging gampang rapuh utawa kasar, tegese awak ngeculake hormon luwih akeh tinimbang sing dibutuhake utawa kekurangan vitamin A, C lan biotin.

    Gangguan fungsi paru-paru.

    Tonjolan kuku menyang ndhuwur lan mbentuk lumahing bunder diarani ‘clubbing’, clubbing minangka tandha fungsi paru-paru sing kurang, tegese paru-paru sampeyan ora entuk oksigen sing dibutuhake lan getih sampeyan ora cukup. aku kehabisan oksigen.

    Sampeyan bisa uga duwe psoriasis.

    Psoriasis minangka penyakit kulit sing wutah sel manungsa mundhak kaping 10. Penyakit iki uga bisa kedadeyan ing kuku. Iki amarga kelemahane sistem kekebalan awak. Ing kasus iki, kuku dadi kandel, kasar lan putih. uga pain ing gejala iki.

    Gangguan fungsi ati.

    Pangguna alkohol luwih cenderung ngalami penyakit ati, sing pisanan nyebabake ukuran ati dadi ukuran sing ora cocog.

    Miturut laporan kesehatan, 68% wong ing donya duwe penyakit ati, yen sampeyan ora ngombe alkohol lan isih ngalami gejala kasebut, langsung takon dhokter.

    Duwe diabetes.

    Gejala diabetes bisa dideleng ing kuku, sampeyan bisa diagnosa kanthi kuku sadurunge njupuk tes medis, yen kuku wis kuning banjur dadi tandha gula getih nalika kulit cedhak kuku Yen abang, dadi Tandha saka wiwitan diabetes Gejala infeksi jamur ing kuku Perawatan lan pancegahan.

   Penyakit, uga dikenal minangka onchocerciasis, utamané mengaruhi wong tuwa.  Ana sawetara jinis jamur sing bisa mengaruhi kuku, kayata ragi, jamur, lan liya-liyane, nanging jamur sing paling umum yaiku dermatofit, sing dadi panyebab infeksi.  Infeksi kuku iki katon ing wangun bintik putih lan kuning ing sangisore kuku lan yen ora diobati, bisa nyekel kabeh kuku lan nyebabake kuku dadi hard lan tiba.

   Gejala kasebut kalebu ambegan ala, kuku sing atos lan rapuh, lan kuku kuning utawa coklat.  Faktor kuatir kalebu kurang kekebalan, umur tuwa, kringet sing berlebihan, infeksi kuku lan mlaku tanpa alas kaki ing papan sing reged.  Kajaba iku, aliran getih sing ora apik ing sikil ing pasien diabetes minangka panyebab utama penyakit kasebut ing individu kasebut.  Perawatan duwe kabeh pilihan, saka obat-obatan sing kasedhiya kanggo obat resep.

   Cegahan

   .  Reresik tangan lan sikil kanthi rutin

   .  Kuku kudu dipotong kanthi apik lan sudhut sing bengkok kudu dihindari

   ۔  Nail polish kudu di resiki sak tenane

   .  Kaos kaki kudu dianggo nalika nganggo sepatu sing ditutup

   .  Yen kuku diobati ing salon utawa salon, priksa manawa kabeh piranti resik. Kirimake email Noor Health Life kanggo njaluk pitakon lan jawaban liyane.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s