Симптоми на ноктите, които показват риск от различни заболявания.

Noor Health Life

    Знаете ли, че ноктите могат да ви кажат много за вашето здраве?

    Да, може да е трудно да се повярва, но лекарите могат да ви кажат много за вашето здраве, като гледат ноктите ви.

    Между другото, ноктите често се променят с възрастта, но ако са внезапни и много забележими, е необходимо да се консултирате с лекар.

    Защо има бели петна по ноктите?

    Следват някои от симптомите, които се появяват в ноктите, е необходимо да се потърси лекарска помощ.

    Пожълтяване на ноктите

    Прекомерната употреба на лак за нокти при жените често води до промяна на цвета на ноктите.Мъжете обаче не използват този продукт за гримиране и ако цветът на ноктите внезапно стане жълт или жълт, това може да е признак на белодробен или лимфен проблеми с тъканите.

    Да побелее

    Ако горната част на ноктите побелее, това обикновено е признак на стареене. Ако обаче страдате от някакво друго заболяване или медицински проблем, тогава трябва да се консултирате с лекар, тъй като тези бели нокти може да са признак на бъбреци, черен дроб или сърдечни заболявания

    Защо хората си дъвчат ноктите?

    Кафява или черна линия

    Появата на тъмнокафяви или черни ивици по повърхността на ноктите може да е резултат от различни кожни проблеми, включително рак на кожата, така че в такъв случай се консултирайте с лекар, за да може той да постави точна диагноза в това отношение.

    Лак за нокти

    Ако ноктите започнат да се отлепват от кожата, това се дължи на болестта на Тай Райд, заболяване на жлезите или други автоимунни заболявания.

    Нокти с форма на лъжица

    Ако ноктите се огъват нагоре като лъжица, това може да се дължи на липса на желязо в организма Какво казват ноктите за вашето здраве?

    Здравето на ноктите говори много за цялостното здраве на човека, което се игнорира или игнорира поради липса на информация, ако следните 5 симптома се появяват в ноктите ви, тогава трябва да сте загрижени.

    Според медицински експерти, не е необичайно ноктите да се чупят лесно и изтъняват, но това е важен признак за цялостното ви здраве.

    Ето 5 признака, че ноктите ви се опитват да ви кажат за цялостното ви здраве.

    Лоша функция на щитовидната жлеза.

    Ако ноктите ви лесно се чупят или изтъняват, това е индикация, че щитовидната жлеза при човек не работи правилно.Необходимото количество не се отделя навреме.

    Ако ноктите са дебели, но лесно чупливи или груби, това означава, че тялото отделя повече от необходимото количество хормони или има недостиг на витамини А, С и биотин.

    Нарушена белодробна функция.

    Изпъкналостта на ноктите към горната част и образуването на кръгла повърхност се нарича ‘clubbing’, клабинг е признак на лоша белодробна функция, това означава, че белите ви дробове не получават необходимото количество кислород и кръвта ви не получава достатъчно. оставам без кислород.

    Може да имате псориазис.

    Псориазисът е кожно заболяване, при което растежът на човешките клетки се увеличава 10 пъти. Това заболяване може да се появи и в ноктите. Това се дължи на отслабване на имунната система. В този случай ноктите стават дебели, груби и бели. Има също болка при този симптом.

    Нарушена функция на черния дроб.

    Употребяващите алкохол са по-склонни да развият чернодробно заболяване, което първо включва увеличаване на размера на черния им дроб до неподходящ размер.

    Според здравен доклад 68% от хората в света имат чернодробно заболяване.Ако не употребявате алкохол и все още имате тези симптоми, незабавно се консултирайте с Вашия лекар.

    С диабет.

    Симптомите на диабет могат да се видят по ноктите, можете да го диагностицирате с ноктите си, преди да се подложите на медицински тест, ако ноктите ви са пожълтели, това е признак на кръвна захар, докато кожата близо до ноктите Ако е червена, това е признак за начало на диабет Симптоми на гъбична инфекция по ноктите Лечение и предпазни мерки.

   Болестта, известна още като онхоцеркоза, засяга предимно възрастните хора.  Има няколко вида плесени, които могат да засегнат ноктите, като дрожди, плесени и т.н., но най-често срещаната плесен е дерматофитната, която е най-честата причина за инфекция.  Тези инфекции на ноктите се появяват под формата на бели и жълти петна под ноктите и ако не се лекуват, те могат да захванат целия нокът и да причинят втвърдяване и падане на ноктите.

   Симптомите включват лош дъх, твърди и чупливи нокти и пожълтяване или потъмняване на ноктите.  Факторите за тревожност включват липса на имунитет, напредване на възрастта, прекомерно изпотяване, инфекции на ноктите и ходене бос на мръсно място.  В допълнение, лошият приток на кръв към краката при диабетици е основна причина за заболяването при тези индивиди.  Лечението има всички възможности, от лесно достъпни лекарства до лекарства, отпускани по лекарско предписание.

   Предпазни мерки

   .  Редовно почистване на ръцете и краката

   .  Ноктите трябва да се подстригват добре и да се избягват кривите ъгли

   ۔  Лакът за нокти трябва да бъде добре почистен

   .  Чорапите трябва да се носят, докато носите затворени обувки

   .  Ако ноктите се третират в салон или салон, уверете се, че всички инструменти са чисти. Изпратете имейл на Noor Health Life, за да получите повече въпроси и отговори.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s