Handige manieren om voortijdige vergrijzing van het haar te voorkomen.

Noor Health Life

     Als je op jonge leeftijd grijze haren ervaart en het lijkt alsof dit alleen jou overkomt, dan heb je het mis.

     Voortijdige vergrijzing van het haar komt veel voor en de meeste mensen houden er helemaal niet van.

     Soms kan het een teken zijn van een ziekte.

     Maar het goede nieuws is dat bepaalde voedingsmiddelen en behandelingen grijs haar kunnen helpen voorkomen.

     Lees meer over natuurlijke remedies die kunnen worden gebruikt om langdurig grijs haar te behandelen.

     Amla

     Er wordt gezegd dat het dagelijks drinken van een glas amla-sap verschillende voordelen heeft, omdat het rijk is aan vitamine C en antioxidanten. Deze vrucht is bestand tegen vrije radicalen die in het lichaam circuleren en die het haar kunnen beschadigen en het wit kunnen maken.

     Het rechtstreeks aanbrengen van amla-olie op het haar kan het versterken en de groei verbeteren, terwijl ook de haarkleur wordt versterkt.

     Link adres

     Currybladeren zijn ook een uitstekende manier om voortijdige vergrijzing van het haar te voorkomen, omdat het antioxidanten en ijzer bevat, evenals vitamines en mineralen.

     Onderzoeksrapporten hebben aangetoond dat ijzertekort een belangrijke oorzaak is van voortijdige vergrijzing van het haar.

     Currybladextract kan worden gemengd met kokosolie en op het haar worden aangebracht of sommige bladeren kunnen tot poeder worden vermalen en worden aangebracht door het toe te voegen aan kokosolie.

     Natuurlijke supplementen

     Haaruitval is vaak het gevolg van een tekort aan bepaalde voedingsstoffen in het lichaam.Verlaagde niveaus van vitamine B12, B7, B9 en D3 veroorzaken vroegtijdige vergrijzing van het haar.

     Een studie toonde aan dat het gebruik van de juiste hoeveelheid van deze ingrediënten het haar lang jong en gezond kan houden.

     Voedingsmiddelen rijk aan ketonen

     Yam, wortelen, paprika en paddenstoelen zijn enkele van de voedingsmiddelen die een hoog gehalte aan een enzym bevatten, catalase genaamd, dat voortijdige vergrijzing van het haar kan voorkomen.

     Dit komt omdat dit enzym de haarkleur beschermt, het normaliseren van het gebruik van de bovengenoemde voedingsmiddelen kan voorkomen dat het haar wit wordt.

     Groene thee

     Deze drank is rijk aan antioxidanten en is ook nuttig voor haarverzorging, omdat de antioxidanten werken als een schild tegen schadelijke stoffen die in het lichaam circuleren tegen zonlicht en luchtvervuiling.

     Groene thee bevat een verscheidenheid aan ingrediënten en verbindingen die schadelijke effecten op het haar kunnen voorkomen.

     Bovendien versterkt het aanbrengen van groene thee-extracten als shampoo of vet haar ze en voorkomt het ook voortijdige vergrijzing.

     Donkere chocolade

     Voedingsmiddelen die rijk zijn aan koper zijn ook erg nuttig bij het voorkomen van voortijdig wit worden.

     Dit is de reden waarom donkere chocolade in dit opzicht nuttig is, omdat het veel koper bevat.Koper speelt een zeer belangrijke rol bij het behouden van de haarkleur.

     Amandel olie

     Amandelen zijn rijk aan vitamine EA en A, die beide belangrijk zijn voor het haar.

     Regelmatige hoofdhuidmassage met een kleine hoeveelheid amandelolie na het baden kan mogelijke bescherming bieden tegen het proces van bleken van het haar, terwijl het ook het haar versterkt.8 belangrijke oorzaken van zwak en futloos haar.

     Tegenwoordig is het meest complexe probleem van jonge mannen en vrouwen, mannen en vrouwen, zwak, dun en futloos haar, en ze doen er veel aan om het op te lossen.

     Volgens voedingsdeskundigen, net zoals een gezond dieet het lichaam helpt groeien, kan glanzend haar ook worden gekoppeld aan een goed dieet.

     In dit geval is het noodzakelijk om de hoofdoorzaken van dunner wordend haar te overwegen.

     Snel haar kammen:

     Het haar moet voorzichtig worden gewassen of gekamd en het haar moet zacht en voorzichtig worden aangeraakt, net als bij het masseren.

     Het haar moet worden gewassen of gekamd. In beide gevallen moet het haar zacht en voorzichtig worden aangeraakt, net zoals het wordt gemasseerd. Het haar is net zo gevoelig als de huid.

     Herhaald wassen met shampoo:

     Als er geen olie op het haar wordt aangebracht en droog haar herhaaldelijk met shampoo wordt gewassen, begint het haar dun te worden en tast het ook de glans aan.

     Eet geen gezond dieet:

     Volgens voedingsdeskundigen heeft haar veel eiwitten nodig, evenals ijzer, vitamine D en zink.

     Als een gezond dieet niet op tijd wordt ingenomen, mislukken alle tips en trucs om het haar te verdikken.

     Haar dat mooi, dik en glanzend is, hangt vooral af van een gezonde voeding, in dit geval is het gebruik van eieren, melk en vis effectief.

     Ontbijt:

     De meeste mensen slaan ‘s ochtends het ontbijt over, wat het haar en het hele lichaam aantast.  Dus als je je haar gezond wilt houden, zorg dan extra goed voor het ontbijt.

     Overmatig strijken van haar:

     Tegenwoordig worden ijzeren staven of stijltangen veel gebruikt om nieuwe haarstijlen te creëren, waarvan de hitte het haar beschadigt.

     Haar niet knippen:

     Om de lengte van het haar te vergroten, is het noodzakelijk om het elke twee maanden van 1 tot een halve inch te knippen, maar de meeste mensen knippen het niet om hun haar langer te maken.

     Volgens Noor Health Life is het knippen van een centimeter haar om de twee maanden als het afstoffen van het vuil en als het puntige haar niet wordt geknipt, wordt het haar zwak en breekt het.

     Spanning:

     Een van de belangrijkste oorzaken van dunner wordend haar is stress en spanning.  Depressie verhoogt de niveaus van het hormoon cortisol in de hersenen, wat kan leiden tot haaruitval.

     De beste oplossing is om je angsten of problemen op te splitsen in een reeks kleinere stappen.

     Roken:

     Roken tast niet alleen de maag, het spijsverteringsstelsel en de fysieke kracht aan, maar beschadigt ook het haar.

     Roken verhoogt de oxidatieve stress die de bloedcirculatie onmiddellijk stopt, wat het haargroeiproces stopt en hun schoonheid aantast.  Voor meer vragen en antwoorden kunt u contact opnemen met Noor Health Life via e-mail en WhatsApp-nummer.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s