Cara sing migunani kanggo nyegah rambut abu-abu prematur.

Noor Health Life

     Yen sampeyan ngalami rambut abu-abu ing umur enom lan misale jek iki mung kedadeyan, sampeyan salah.

     Rambut abu-abu prematur umum banget lan umume wong ora seneng.

     Kadhangkala bisa dadi tandha penyakit.

     Nanging kabar apik yaiku panganan lan perawatan tartamtu bisa mbantu nyegah rambut abu-abu.

     Sinau babagan obat alami sing bisa digunakake kanggo nambani rambut abu-abu sing tahan suwe.

     Amla

     Ngombe segelas jus amla saben dina diarani duwe sawetara keuntungan, kaya vitamin C lan antioksidan, woh iki nolak radikal bebas sing sirkulasi ing awak sing bisa ngrusak rambut lan dadi putih Bisa nyebabake.

     Aplikasi lenga amla langsung ing rambut bisa ngiyataken lan nambah wutah lan uga ngiyataken werna rambute.

     Alamat link

     Godhong kari uga minangka cara sing paling apik kanggo nyegah rambut beruban prematur amarga ngandhut antioksidan lan zat besi uga vitamin lan mineral.

     Laporan riset nemokake yen kekurangan zat besi minangka panyebab utama rambut abu-abu prematur.

     Ekstrak godhong kari bisa dicampur karo lenga klapa lan ditrapake ing rambut utawa sawetara godhong bisa digiling dadi bubuk lan ditambahake ing lenga klapa.

     Suplemen alami

     Rambut rontog asring minangka akibat saka kekurangan nutrisi tartamtu ing awak.Penurunan tingkat vitamin B12, B7, B9 lan D3 nyebabake rambut abu-abu prematur.

     Siji panaliten nemokake yen nggunakake jumlah sing tepat saka bahan kasebut bisa njaga rambute enom lan sehat nganti suwe.

     Panganan sing sugih keton

     Yams, wortel, capsicum lan jamur minangka sawetara panganan sing ngemot enzim katalase tingkat dhuwur sing bisa nyegah rambut abu-abu prematur.

     Iki amarga enzim iki nglindhungi werna rambut, normalake panggunaan panganan sing kasebut ing ndhuwur bisa nyegah rambut dadi putih.

     Teh ijo

     Kaya antioksidan, minuman iki uga migunani kanggo perawatan rambut, amarga antioksidan kasebut minangka tameng tumrap zat-zat mbebayani sing sirkulasi ing awak saka sinar matahari lan polusi udara.

     Teh ijo ngemot macem-macem bahan lan senyawa sing bisa nyegah efek mbebayani ing rambut.

     Kajaba iku, nggunakake ekstrak teh ijo minangka sampo utawa rambut berminyak nguatake lan uga nyegah werna abu-abu sing durung wayahe.

     Coklat peteng

     Panganan sing sugih tembaga uga migunani banget kanggo nyegah pemutihan durung wayahe.

     Pramila coklat peteng mbiyantu babagan iki amarga akeh tembaga, tembaga nduweni peran penting kanggo njaga warna rambut.

     Minyak almond

     Kacang almond sugih ing vitamin EA lan A, loro-lorone penting kanggo rambut.

     Pijet kulit sirah kanthi reguler kanthi jumlah minyak almond sing sithik sawise adus bisa menehi perlindungan sing bisa ditindakake saka proses pemutihan rambut, lan uga nguatake rambut.8 panyebab utama rambut sing ringkih lan ora duwe nyawa.

     Saiki, masalah sing paling rumit kanggo wong enom lan wanita, lanang lan wadon, yaiku rambut sing ringkih, tipis lan ora ana urip, lan akeh sing ditindakake kanggo ngatasi.

     Miturut ahli nutrisi, kaya diet sing sehat mbantu awak tuwuh, rambut sing mengkilat uga bisa digandhengake karo diet sing apik.

     Ing kasus iki, perlu kanggo nimbang panyebab utama rambut tipis.

     Nyisir rambut kanthi cepet:

     Rambut kudu dishampoo utawa disisir alon-alon lan rambute kudu didemek alon-alon kaya nalika dipijet.

     Rambut kudu disisir utawa disisir, loro-lorone, rambut kudu disentuh kanthi lembut lan alon-alon, kaya sing diurut, rambute sensitif kaya kulit.

     Shampoo bola-bali:

     Yen lenga ora ditrapake ing rambut lan rambut garing dishampoo bola-bali, mula rambute mulai tipis lan uga kena sinar.

     Aja mangan panganan sing sehat:

     Miturut ahli nutrisi, rambut butuh protein sing akeh uga zat besi, vitamin D lan seng.

     Yen diet sehat ora dijupuk ing wektu, kabeh tips lan trik kanggo thicken rambute bakal gagal.

     Rambut sing ayu, kandel lan mengkilat gumantung utamane saka diet sehat. Ing kasus iki, panggunaan endhog, susu lan iwak efektif.

     sarapan:

     Umume wong nglewati sarapan ing wayah esuk sing mengaruhi rambut lan kabeh awak.  Dadi yen sampeyan pengin njaga kesehatan rambut, jaga sarapan khusus.

     Nyetrika rambut sing berlebihan:

     Saiki, rod wesi utawa straightener digunakake kanggo nggawe gaya rambut anyar, panas sing ngrusak rambut.

     Aja ngethok rambut:

     Kanggo nambah dawa rambut, kudu dipotong saka 1 nganti setengah inci saben rong sasi, nanging umume wong ora ngethok supaya rambute luwih dawa.

     Miturut Noor Health Life, ngethok rambut siji inci saben rong sasi kaya bledug saka rereget lan yen rambut sing runcing ora dipotong banjur rambute dadi lemes lan pecah.

     Stress:

     Salah sawijining panyebab utama rambut tipis yaiku stres lan ketegangan.  Depresi nambah tingkat hormon kortisol ing otak, sing bisa nyebabake rambut rontog.

     Solusi sing paling apik yaiku ngilangi rasa wedi utawa masalah dadi sawetara langkah sing luwih cilik.

     ngrokok:

     Rokok ora mung mengaruhi weteng, sistem pencernaan lan kekuatan fisik nanging uga ngrusak rambut.

     Rokok nambah stres oksidatif sing langsung mandheg sirkulasi getih sing mandhegake proses pertumbuhan rambut lan mengaruhi kaendahane.  Kanggo pitakon lan wangsulan liyane, sampeyan bisa hubungi Noor Health Life liwat email lan nomer WhatsApp.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s