Полезни начини за предотвратяване на преждевременно побеляване на косата.

Noor Health Life

     Ако изпитвате сива коса в ранна възраст и изглежда, че това се случва само на вас, значи грешите.

     Преждевременното побеляване на косата е много често и повечето хора изобщо не го харесват.

     Понякога може да е признак на заболяване.

     Но добрата новина е, че някои храни и лечения могат да помогнат за предотвратяване на сивата коса.

     Научете за естествените средства, които могат да се използват за лечение на дълготрайна сива коса.

     Амла

     Казва се, че пиенето на чаша сок от амла всеки ден има няколко предимства, тъй като е богат на витамин С и антиоксиданти, този плод устоява на свободните радикали, циркулиращи в тялото, които могат да увредят косата и да я побелят. Може да причини

     Нанасянето на масло от амла директно върху косата може да я укрепи и да подобри растежа й, като същевременно засили цвета на косата.

     Адрес на връзката

     Листата от къри също са отличен начин за предотвратяване на преждевременното побеляване на косата, тъй като съдържа антиоксиданти и желязо, както и витамини и минерали.

     Изследванията показват, че дефицитът на желязо е основна причина за преждевременно побеляване на косата.

     Екстрактът от листа на къри може да се смеси с кокосово масло и да се нанесе върху косата или някои листа могат да бъдат смлени на прах и нанесени чрез добавяне към кокосово масло.

     Натурални добавки

     Косопадът често е резултат от недостиг на определени хранителни вещества в организма.Намалените нива на витамините В12, В7, В9 и D3 причиняват преждевременно побеляване на косата.

     Едно проучване установи, че използването на правилното количество от тези съставки може да поддържа косата млада и здрава за дълго време.

     Храни, богати на кетони

     Ямс, моркови, червен пипер и гъби са някои от храните, които съдържат високи нива на ензим, наречен каталаза, който може да предотврати преждевременното побеляване на косата.

     Това е така, защото този ензим защитава цвета на косата, нормализирането на употребата на гореспоменатите храни може да предотврати побеляването на косата.

     Зелен чай

     Богата на антиоксиданти, тази напитка е полезна и за грижа за косата, тъй като антиоксидантите действат като щит срещу вредните вещества, циркулиращи в тялото от слънчева светлина и замърсяване на въздуха.

     Зеленият чай съдържа различни съставки и съединения, които могат да предотвратят вредното въздействие върху косата.

     В допълнение, прилагането на екстракти от зелен чай като шампоан или мазна коса ги укрепва и също така предотвратява преждевременното побеляване.

     Тъмен шоколад

     Храните, богати на мед, също са много полезни за предотвратяване на преждевременното побеляване.

     Ето защо черният шоколад е полезен в това отношение, тъй като съдържа много мед.Медта играе много важна роля за поддържането на цвета на косата.

     Бадемово масло

     Бадемите са богати на витамини ЕА и А, които са важни за косата.

     Редовният масаж на скалпа с малко количество бадемово масло след къпане може да осигури възможна защита от процеса на избелване на косата, като същевременно укрепва косата 8 основни причини за слаба и безжизнена коса.

     В днешно време най-сложният проблем на младите мъже и жени, мъже и жени е слабата, тънка и безжизнена коса и те правят много за разрешаването му.

     Според диетолозите, както здравословната диета помага на тялото да расте, така и лъскавата коса може да бъде свързана с добра диета.

     В този случай е необходимо да се вземат предвид основните причини за изтъняване на косата.

     Бързо разресване на косата:

     Косата трябва да се измива с шампоан или нежно сресана и косата трябва да се докосва нежно и нежно, точно както при масаж.

     Косата трябва да се измие с шампоан или сресана. И в двата случая косата трябва да се докосва нежно и нежно, точно както се масажира Косата е толкова чувствителна, колкото кожата.

     Многократно измиване с шампоан:

     Ако не се нанесе масло върху косата и сухата коса се мие многократно с шампоан, тогава косата започва да става тънка и също така се отразява на блясъка й.

     Не яжте здравословна диета:

     Според диетолозите косата се нуждае от много протеини, както и от желязо, витамин D и цинк.

     Ако здравословната диета не се вземе навреме, тогава всички съвети и трикове за сгъстяване на косата ще се провалят.

     Красивата, гъста и лъскава коса зависи главно от здравословното хранене.В този случай използването на яйца, мляко и риба е ефективно.

     закуска:

     Повечето хора пропускат закуската сутрин, което засяга косата и цялото тяло.  Така че, ако искате да запазите косата си здрава, погрижете се специално за закуската.

     Прекомерно гладене на косата:

     В днешно време железните пръти или пресите се използват широко за създаване на нови стилове на косата, чиято топлина уврежда косата.

     Не подстригвайте косата:

     За да увеличите дължината на косата, е необходимо да я подстригвате от 1 до половин инч на всеки два месеца, но повечето хора не я подстригват, за да направят косата си по-дълга.

     Според Noor Health Life, подстригването на един инч коса на всеки два месеца е като почистване на мръсотията и ако заострената коса не се подстриже, косата става слаба и се чупи.

     стрес:

     Една от основните причини за изтъняване на косата е стресът и напрежението.  Депресията повишава нивата на хормона кортизол в мозъка, което може да доведе до загуба на коса.

     Най-доброто решение е да разбиете страховете или проблемите си на поредица от по-малки стъпки.

     пушене:

     Пушенето не само засяга стомаха, храносмилателната система и физическата сила, но и уврежда косата.

     Пушенето повишава оксидативния стрес, който незабавно спира кръвообращението, което спира процеса на растеж на косата и се отразява на красотата им.  За повече въпроси и отговори можете да се свържете с Noor Health Life чрез имейл и номер на WhatsApp.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s