Χρήσιμοι τρόποι για την πρόληψη του πρόωρου γκριζαρίσματος των μαλλιών.

Noor Health Life

     Αν αντιμετωπίζετε γκρίζα μαλλιά σε νεαρή ηλικία και φαίνεται ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε εσάς, τότε κάνετε λάθος.

     Το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών είναι πολύ συχνό και στους περισσότερους δεν αρέσει καθόλου.

     Μερικές φορές μπορεί να είναι σημάδι ασθένειας.

     Αλλά τα καλά νέα είναι ότι ορισμένες τροφές και θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των γκρίζων μαλλιών.

     Μάθετε για τις φυσικές θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των γκρίζων μαλλιών που διαρκούν.

     Amla

     Η κατανάλωση ενός ποτηριού χυμού amla καθημερινά λέγεται ότι έχει πολλά οφέλη, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, αυτό το φρούτο αντιστέκεται στις ελεύθερες ρίζες που κυκλοφορούν στο σώμα που μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά και να τα ασπρίσουν Μπορεί να προκαλέσει

     Η εφαρμογή του ελαίου amla απευθείας στα μαλλιά μπορεί να τα ενισχύσει και να βελτιώσει την ανάπτυξή τους ενώ παράλληλα ενισχύει το χρώμα των μαλλιών.

     Διεύθυνση συνδέσμου

     Τα φύλλα κάρυ είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποτρέψετε το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών καθώς περιέχει αντιοξειδωτικά και σίδηρο καθώς και βιταμίνες και μέταλλα.

     Ερευνητικές εκθέσεις έχουν βρει ότι η έλλειψη σιδήρου είναι η κύρια αιτία του πρόωρου γκριζαρίσματος των μαλλιών.

     Το εκχύλισμα φύλλων κάρυ μπορεί να αναμιχθεί με λάδι καρύδας και να εφαρμοστεί στα μαλλιά ή μερικά φύλλα μπορούν να αλεσθούν σε σκόνη και να εφαρμοστούν προσθέτοντάς το σε λάδι καρύδας.

     Φυσικά συμπληρώματα

     Η τριχόπτωση είναι συχνά αποτέλεσμα ανεπάρκειας ορισμένων θρεπτικών συστατικών στο σώμα.Τα μειωμένα επίπεδα βιταμινών Β12, Β7, Β9 και D3 προκαλούν πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών.

     Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η χρήση της σωστής ποσότητας αυτών των συστατικών μπορεί να διατηρήσει τα μαλλιά νέα και υγιή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

     Τροφές πλούσιες σε κετόνες

     Γιαμ, καρότα, πιπεριά και μανιτάρια είναι μερικές από τις τροφές που περιέχουν υψηλά επίπεδα ενός ενζύμου που ονομάζεται καταλάση που μπορεί να αποτρέψει το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών.

     Αυτό συμβαίνει επειδή αυτό το ένζυμο προστατεύει το χρώμα των μαλλιών, η ομαλοποίηση της χρήσης των παραπάνω τροφών μπορεί να αποτρέψει τα μαλλιά από το να ασπρίσουν.

     Πράσινο τσάι

     Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αυτό το ρόφημα είναι επίσης χρήσιμο για την περιποίηση των μαλλιών, καθώς τα αντιοξειδωτικά λειτουργούν ως ασπίδα ενάντια στις βλαβερές ουσίες που κυκλοφορούν στο σώμα από το ηλιακό φως και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

     Το πράσινο τσάι περιέχει μια ποικιλία συστατικών και ενώσεων που μπορούν να αποτρέψουν τις βλαβερές επιπτώσεις στα μαλλιά.

     Επιπλέον, η εφαρμογή εκχυλισμάτων πράσινου τσαγιού ως σαμπουάν ή λιπαρά μαλλιά τα ενισχύει και επίσης αποτρέπει το πρόωρο γκριζάρισμα.

     Μαύρη σοκολάτα

     Τροφές πλούσιες σε χαλκό είναι επίσης πολύ χρήσιμες στην πρόληψη της πρόωρης λεύκανσης.

     Αυτός είναι ο λόγος που η μαύρη σοκολάτα είναι χρήσιμη από αυτή την άποψη καθώς περιέχει πολύ χαλκό.Ο χαλκός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών.

     Αμυγδαλέλαιο

     Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνες ΕΑ και Α, οι οποίες είναι σημαντικές για τα μαλλιά.

     Το τακτικό μασάζ του τριχωτού της κεφαλής με μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου μετά το μπάνιο μπορεί να προσφέρει πιθανή προστασία από τη διαδικασία της λεύκανσης των μαλλιών, ενώ παράλληλα δυναμώνει τα μαλλιά 8 κύριες αιτίες αδύναμων και άτονων μαλλιών.

     Στις μέρες μας, το πιο σύνθετο πρόβλημα των νέων και των νέων, ανδρών και γυναικών, είναι τα αδύναμα, λεπτά και άτονα μαλλιά και κάνουν πολλά για να το λύσουν.

     Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, όπως μια υγιεινή διατροφή βοηθά το σώμα να αναπτυχθεί, έτσι και τα λαμπερά μαλλιά μπορούν να συνδεθούν με μια καλή διατροφή.

     Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εξεταστούν οι βασικές αιτίες της αραίωσης των μαλλιών.

     Γρήγορο χτένισμα μαλλιών:

     Τα μαλλιά πρέπει να λούζονται με σαμπουάν ή να χτενίζονται απαλά και τα μαλλιά πρέπει να αγγίζονται απαλά και απαλά όπως όταν κάνετε μασάζ.

     Τα μαλλιά πρέπει να λούζονται ή να χτενίζονται.Και στις δύο περιπτώσεις τα μαλλιά πρέπει να αγγίζονται απαλά και απαλά, όπως ακριβώς τα κάνουν μασάζ.Τα μαλλιά είναι τόσο ευαίσθητα όσο και το δέρμα.

     Επαναλαμβανόμενο λούσιμο:

     Εάν δεν απλωθεί λάδι στα μαλλιά και τα στεγνά μαλλιά λουστούν επανειλημμένα, τότε τα μαλλιά αρχίζουν να γίνονται λεπτά και επηρεάζουν επίσης τη λάμψη τους.

     Μην κάνετε υγιεινή διατροφή:

     Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, τα μαλλιά χρειάζονται άφθονη πρωτεΐνη καθώς και σίδηρο, βιταμίνη D και ψευδάργυρο.

     Εάν δεν ακολουθηθεί έγκαιρα μια υγιεινή διατροφή, τότε όλες οι συμβουλές και τα κόλπα για να πυκνώσουν τα μαλλιά θα αποτύχουν.

     Τα μαλλιά που είναι όμορφα, πυκνά και λαμπερά εξαρτώνται κυρίως από μια υγιεινή διατροφή.Σε αυτή την περίπτωση είναι αποτελεσματική η χρήση αυγών, γάλακτος και ψαριού.

     ΠΡΩΙΝΟ ΓΕΥΜΑ:

     Οι περισσότεροι άνθρωποι παραλείπουν το πρωινό το πρωί, κάτι που επηρεάζει τα μαλλιά μαζί με ολόκληρο το σώμα.  Αν λοιπόν θέλετε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή, φροντίστε ιδιαίτερα το πρωινό.

     Υπερβολικό σιδέρωμα μαλλιών:

     Στις μέρες μας, οι σιδερένιες ράβδοι ή τα ισιωτικά χρησιμοποιούνται ευρέως για τη δημιουργία νέων στυλ μαλλιών, η θερμότητα των οποίων καταστρέφει τα μαλλιά.

     Μην κόβετε μαλλιά:

     Για να αυξήσετε το μήκος των μαλλιών, είναι απαραίτητο να τα κόβετε από 1 έως μισή ίντσα κάθε δύο μήνες, αλλά οι περισσότεροι δεν τα κόβουν για να μακρύνουν τα μαλλιά τους.

     Σύμφωνα με το Noor Health Life, το κόψιμο μιας ίντσας μαλλιών κάθε δύο μήνες είναι σαν να ξεσκονίζεις τη βρωμιά και αν τα μυτερά μαλλιά δεν κουρευτούν τότε τα μαλλιά γίνονται αδύναμα και σπάνε.

     Στρες:

     Μία από τις κύριες αιτίες της αραίωσης των μαλλιών είναι το άγχος και η καταπόνηση.  Η κατάθλιψη αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης στον εγκέφαλο, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

     Η καλύτερη λύση είναι να σπάσετε τους φόβους ή τα προβλήματά σας σε μια σειρά από μικρότερα βήματα.

     Κάπνισμα:

     Το κάπνισμα δεν επηρεάζει μόνο το στομάχι, το πεπτικό σύστημα και τη σωματική δύναμη αλλά βλάπτει και τα μαλλιά.

     Το κάπνισμα αυξάνει το οξειδωτικό στρες το οποίο σταματά αμέσως την κυκλοφορία του αίματος που σταματά τη διαδικασία ανάπτυξης των μαλλιών και επηρεάζει την ομορφιά τους.  Για περισσότερες ερωτήσεις και απαντήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Noor Health Life μέσω email και αριθμού WhatsApp.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s