8 znakova upale u uretri.

Noor Health Life

    Upala mokraćne cijevi vrlo je bolna bolest o kojoj se mnogi ustručavaju govoriti.

    No jeste li znali da su simptomi ove upale ili UTI vrlo očiti i često se mogu prepoznati i prije početka bolesti?

    Noor Health Life kaže da su simptomi ove upale očiti, ali ih većina ljudi ignorira.

    Međutim, ako želite dijagnosticirati bolest mokraćnog sustava, morate zapamtiti ove simptome.

    Upalu uretre je lako izbjeći

    Poriv za mokrenjem cijelo vrijeme

    Ovo je čest simptom UTI u kojem vam se cijelo vrijeme želi mokriti, čak i ako ste tek prošli kroz toalet, možete osjetiti hitan slučaj u vezi s tim, odnosno otići odmah. Potrebno je itd.

    Vrlo malo mokrenja

    Kad odete u toalet, rijetko mokrite, imate osjećaj da morate učiniti više, ali ne možete to učiniti unatoč trudu ili niste zadovoljni.

    Osjećaj iritacije

    Odlazak na zahod tijekom ove bolesti može izazvati iritaciju, može vam se činiti da je ovaj posao jako bolan, osim toga može biti bol, u oba slučaja je znak poremećaja.

    Krvarenje

    UTI često uzrokuju krv u mokraći, ali ne nužno kod svih, jer može biti zamagljen vid.

    Miris

    Miris mokraće je vrlo loš kao posljedica bilo koje vrste infekcije mokraćnog mjehura. Ako također osjetite bilo koji od gore navedenih simptoma s lošim zadahom, to može biti UTI. Posjetite i testirajte se prema njegovim uputama.
    Uobičajeni uzroci upale mokraćnog sustava

    Boja urina

    Boja urina može puno reći, uključujući infekciju mokraćnog sustava.  Ako je ova boja išta osim žute ili prozirne, to je znak zabrinutosti.  Crvena ili smeđa boja je znak infekcije, ali prvo provjerite da niste jeli hranu ružičaste, narančaste ili crvene boje.

    Ekstremni umor

    Upala mokraćnog sustava zapravo je uzrokovana infekcijom mokraćnog mjehura. U svakom slučaju, kao posljedica infekcije, kada tijelo shvati da nešto nije u redu, počinje oticati. Zaštitnim mjerama te bijele krvne stanice Isključuje, što rezultira osjećajem umora.

    Groznica

    Povišena temperatura, među ostalim simptomima, često ukazuje na povećanje jačine upale u mokraćnim putovima i širenje infekcije na bubrege.  Ako imate temperaturu veću od 101 Fahrenheit ili osjećate hladnoću ili vam se tijelo oblije znoj dok spavate noću, trebate odmah potražiti liječničku pomoć. Uobičajeni uzroci upale mokraćnog sustava

    Upala mokraćne cijevi vrlo je bolna bolest i mnogi se ustručavaju govoriti o njoj.

    Također postoji opasnost od infekcije bubrega kao posljedica ove infekcije ili upale, a simptomi se obično javljaju u obliku jakog peckanja i boli u mokraći, uz učestalu potrebu za mokrenjem, promjenu boje. Može doći i do povišene temperature koja raste u ozbiljnim slučajevima.

    Krvarenje i neugodan miris urina također su simptomi.

    Ako se ne liječi ili ne dijagnosticira, bolest se može proširiti s mjehura na bubrege i uzrokovati upalu bubrega, što može biti smrtonosno.

    Inače, postoje neki razlozi za to koje je teško kontrolirati kao što su starenje, žene su u većoj opasnosti od muškaraca, trudnoća, bubrežni kamenci, dijabetes i Alzheimerova bolest itd.

    Ali postoje i neke životne navike koje povećavaju rizik od bolesti.

    Ne vodite računa o čistoći

    Dapače, loša higijena može dovesti do povećanja broja tih bakterija, što opet povećava rizik od upale mokraćnog sustava.

    Pijte manje vode

    Studija Noor Health Life-a pokazala je da navika pijenja više vode smanjuje rizik od upale mokraćnog sustava, osobito kod žena.  Prema istraživanjima, najlakši i najsigurniji način da se izbjegne ova bolna bolest je spriječiti infekciju, a pijenje jedne litre vode više nego inače pomaže u prevenciji ove bolesti.  Prema istraživanjima, žene imaju veći rizik od ove bolesti od muškaraca, ali i muškarci bi trebali poduzeti ovu mjeru opreza.  Rekao je da pijenje više vode olakšava uklanjanje bakterija koje se nakupljaju u mjehuru, a one se ne nakupljaju što uzrokuje bolest.

    Koristite usku odjeću

    Često korištenje uske odjeće može dovesti do bolnih bolesti kao što su upala ili infekcija mokraćnog sustava.. Korištenje odjeće povećava rizik od upale mokraćne cijevi.

    Zadržavanje mokraće

    Zbog nekog posla, bilo jeftinog ili bilo kojeg drugog razloga, svatko od nas je osoba koja prestaje mokriti i to nije loše, ali ako ne počnemo previše raditi ili ne dođe u naviku. Make up  Ako se stvori takva navika, to može dovesti do vrlo ozbiljnih problema.  Time se povećava rast štetnih bakterija, što zauzvrat povećava rizik od upale mokraćnog sustava.

   Postoji posebna metoda kvasca (VCUG) za mjerenje tlaka unutar mokraćnog mjehura i uretre tijekom mokrenja koja će pomoću rendgenskih zraka pokazati što se događa kada beba mokri.

   Mokraćni sustav (ženski)

   VCUG je skraćenica za “šireći cisto-retrogram”) što znači mokriti.  “Cysto” je za mjehur.  “Urethro” je za uretru, cijev koja odvodi mokraću iz mjehura.  “Gram” znači slika.  Stoga je VCUG slika izlučivanja mokraće iz mokraćnog mjehura kroz uretru.

   Test koristi posebnu vrstu vlage koja se zove kontrastni medij kako bi se urin bolje odražavao na rendgenskom snimku.

   Pripremite svoje dijete za test

   Odvojite vrijeme da pažljivo pročitate ove informacije i objasnite ih svom djetetu.  Djeca koja znaju što mogu očekivati ​​manje će biti tjeskobna.  Recite svom djetetu o testu riječima koje on ili ona razumije, zajedno s riječima koje vaša obitelj koristi da bi razumjela kako tijelo funkcionira.

   Kao dio testa, mala cijev koja se zove kateter bit će umetnuta u uretru vaše bebe.  Bit će bolno umetanje katetera.  Ali ako vaša beba ostane mirna, bit će udobnije za nošenje.  Svoje dijete možete naučiti da se smiri dubokim udahom.  Zamolite dijete da kopira rođendanske svijeće, napuhne balone ili pusti mjehuriće.  Učinite ovu vježbu disanja kod kuće prije dolaska u bolnicu.

   Adolescenti ponekad ponesu nešto udobno za zgrabiti tijekom testova.  Vaše dijete može od kuće ponijeti pamučnu igračku ili dekicu.

   Jedan od roditelja može biti s djetetom u bilo kojem trenutku tijekom testiranja.  Ako ste trudni, možete ostati u sobi dok se ne umetne kateter.  Ali morate napustiti sobu tijekom rendgenskog snimanja bebe.

   Morate reći svom djetetu da liječnik ili tehnolog može dodirnuti njegova ili njezina intimna mjesta kako bi ih očistio i stavio cjevčice u njih.  Recite djetetu da ste mu dopustili dodir jer će vam test pomoći.

   Ispitivanja će obavljati dva tehnologa

   Tehnolozi su specijalizirani za implantate katetera i rendgenske snimke.  Ponekad radiolog mora biti u prostoriji tijekom pretrage.  Radiolog čita rendgenske snimke.

   Mokraćni sustav (muški)

   Otkazano

   Rendgen tehnolog će pripremiti vaše dijete za test govoreći mu što će se dogoditi za to vrijeme.  Radiolog će očistiti područje gdje se nalazi penis ili uretra vaše bebe.  Tehnolog će zatim umetnuti fleksibilnu cijev u otvoreni prostor.  Kateter je duga, tanka, meka, glatka cijev koja prolazi kroz uretru u mjehur.  Tehnolozi će to objašnjavati na svakom koraku, kao i oni.

   Ako vaše dijete ima srčano oboljenje

   Vaše dijete će možda morati uzimati antibiotike prije bilo kakvih pretraga.  Na primjer, djeca sa srčanim oboljenjima moraju uzimati antibiotike prije odlaska zubaru.  Antibiotik je lijek koji ubija infekciju.  Ako Vašem djetetu treba ovaj lijek, molimo recite liječniku koji propisuje VCUG Vašem djetetu.  Liječnik će dobiti ovaj lijek prije nego što vašem djetetu da VCUG.

   VCUG se obično izvode u bolnici

   Pritisak unutar mokraćnog mjehura i uretre tijekom mokrenja detektira Odjel za slikovnu dijagnostiku.  Često se naziva rendgenskim odjelom.  Ako ne znate gdje se nalazi ovaj odjel, doznajte na glavnoj recepciji.

   Ovaj pregled traje 20 do 30 minuta.  Nakon testa morat ćete ostati u ovom području oko 15 minuta dok skice ne budu spremne.

   Tijekom testa

   Kada uđete u Odjel za slikovnu dijagnostiku, vaše će dijete biti smješteno u jednu svlačionicu, u bolničkom ogrtaču.  Vaša beba će tada biti odvedena u sobu za rendgenske snimke.  S djetetom će moći ići samo jedan roditelj.

   U rendgenskoj sobi

   Nakon što ste vi i vaša beba u sobi za rendgenske snimke, tehnolog će vas zamoliti da skinete bebinu pelenu za donje rublje.  Tada će vaša beba leći na rendgenski stol.  Zaštitni zavoj se može staviti na djetetov trbuh ili noge kako biste bili sigurni da je vaša beba sigurna.

   Kamera na stolu će snimati slike.  Tehnolog će koristiti televizijski ekran kako bi vidio što se događa tijekom testa.

   Kada tehnolog radi rendgenske snimke, vaše dijete mora biti što mirnije kako bi dobilo najbolje rezultate.  Možete držati bebine ruke lagano uz prsa kako biste bebu mogli odvratiti u bilo kojem smjeru.  Na primjer, možete pjevati pjesmu ili pjesmu.

   Ugradnja katetera

   Rendgen tehnolog će započeti ispitivanje čišćenjem skrivenih područja vašeg djeteta i umetanjem cijevi.  Kateter će sam isprazniti mjehur.

   Kateter će se zatim pričvrstiti na bočicu s kontrastnim sredstvom.  Ovaj kontrast će teći kroz srednju cijev u mjehur.  To će omogućiti tehnologu bolje promatranje unutar mokraćnog mjehura i uretre.  Vaša će beba moći osjetiti kontrast dok prolazi kroz mjehur.  Možda je hladno, ali neće boljeti.

   Rendgen tehnolog će napraviti nekoliko rendgenskih zraka kada kontrastni medij teče unutar mjehura.  Kada je bebin mjehur pun, od bebe će se tražiti da mokri u krevet ili pelenu.  Kateter će lako izaći čim beba urinira.  Tehnolog će napraviti rendgenske snimke dok vaše dijete mokri.  Ovo su najvažnije slike testa.

   Nakon testa

   Rendgen tehnolozi će vam reći kako doći do svlačionice kako bi beba mogla obući svoju odjeću.  Zatim sjedite u čekaonici.  Nakon provjere rendgenskih skica, tehnolog će vam reći kada možete ići.

   Ako imate zakazan termin u klinici za posjet liječniku nakon pretrage, recite tehnologu.  Oni će se pobrinuti da se vaši rezultati pošalju u kliniku.  Ako nakon testa ne posjetite liječnika, rezultati će biti poslani liječniku vašeg djeteta u roku od tjedan dana.

   Dajte svom djetetu puno tekućine kod kuće

   Negdje nakon testa vaše dijete može osjetiti nelagodu, kao što je peckanje prilikom mokrenja.  Dajte djetetu dosta tekućine za piće sljedeći dan ili dva, poput vode ili soka od jabuke.  Pijenje alkohola pomoći će vašem djetetu ako ima bilo kakvih problema.

   Ako imate bilo kakvih pitanja o učincima QuoteTest-a, obratite se tehnologu.  Ako je vaše dijete nemirno dulje od 24 sata, nazovite svog obiteljskog liječnika.

   Ključne točke

   (VCUG) je test koji koristi rendgenske zrake kako bi saznao što se događa kada beba mokri.

   Tijekom testa, bebi će biti umetnuta mokraćna cijev u mokraćnu cijev.

   Test može biti bolan.  Možete natjerati dijete da se što više opusti kod kuće prije testa, kao što su vježbe opuštanja.  Možete kontaktirati Noor Health Life putem e-pošte i WhatsAppa za dodatna pitanja i odgovore.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s