8 znakov vnetja v sečnici.

Noor Health Life

     Vnetje sečnice je zelo boleča bolezen, o kateri mnogi ne morejo govoriti.

     Toda ali ste vedeli, da so simptomi tega vnetja oziroma UTI zelo očitni in jih je pogosto mogoče prepoznati že pred pojavom bolezni?

     Noor Health Life pravi, da so simptomi tega vnetja očitni, vendar jih večina ljudi ignorira.

     Če pa želite diagnosticirati bolezen sečil, se morate spomniti teh simptomov.

     Vnetju sečnice se je enostavno izogniti

     Potreba po uriniranju ves čas

     To je pogost simptom UTI, pri katerem imate občutek, da ves čas urinirate, tudi če ste pravkar prišli skozi stranišče, lahko občutite nujnost v zvezi s tem, tj. takoj pojdite. Je potrebno itd.

     Zelo malo uriniranja

     Ko greš na stranišče, redko uriniraš, čutiš, da moraš narediti več, pa kljub trudu tega ne zmoreš ali pa nisi zadovoljen.

     Občutek razdraženosti

     Odhod na stranišče med to boleznijo lahko povzroči razdraženost, lahko se vam zdi, da je to delo zelo boleče, poleg tega je lahko bolečina, v obeh primerih je to znak motnje.

     Krvavitev

     UTI pogosto povzročajo kri v urinu, vendar ne nujno pri vseh, saj je lahko zamegljen vid.

     Vonj

     Vonj po urinu je zelo neprijeten kot posledica kakršne koli okužbe mehurja. Če imate tudi katerega od zgornjih simptomov s slabim zadahom, je morda to UTI. Obrnite se in se testirajte v skladu z njegovimi navodili.
     Pogosti vzroki vnetja sečil

     Barva urina

     Barva urina lahko pove veliko, vključno z okužbo sečil.  Če je ta barva kaj drugega kot rumena ali prozorna, je to znak zaskrbljenosti.  Rdeča ali rjava je znak okužbe, vendar najprej preverite, ali niste jedli hrane, ki je rožnate, oranžne ali rdeče barve.

     Ekstremna utrujenost

     Vnetje sečil je pravzaprav posledica okužbe mehurja.V vsakem primeru pa telo kot posledica okužbe, ko ugotovi, da nekaj ni v redu, začne otekati.Z zaščitnimi ukrepi te bele krvne celice Izključuje, kar ima za posledico občutek utrujenosti.

     Vročina

     Povišana telesna temperatura med drugimi simptomi pogosto kaže na povečanje resnosti vnetja sečil in širjenje okužbe na ledvice.  Če imate zvišano telesno temperaturo nad 101 Fahrenheita ali se počutite mrzlo ali se vaše telo znoji med spanjem ponoči, morate nemudoma poiskati zdravniško pomoč. Pogosti vzroki vnetja sečil

     Vnetje sečnice je zelo boleča bolezen in marsikdo o tem okleva govoriti.

     Obstaja tudi tveganje za okužbo ledvic zaradi te okužbe ali vnetja, njeni simptomi pa se običajno pojavijo v obliki hude pekoče in bolečine v urinu, ob pogostih željah po uriniranju, razbarvanju in lahko pride do zvišane telesne temperature, ki se dvigne. v resnih primerih.

     Simptomi so tudi krvavitev in neprijeten urin.

     Če se bolezen ne zdravi ali ne diagnosticira, se lahko iz mehurja razširi na ledvice in povzroči vnetje ledvic, ki je lahko usodno.

     Mimogrede, obstaja nekaj razlogov, ki jih je težko nadzorovati, kot so staranje, ženske so bolj ogrožene kot moški, nosečnost, ledvični kamni, sladkorna bolezen in Alzheimerjeva bolezen itd.

     Obstajajo pa tudi nekatere življenjske navade, ki povečajo tveganje za bolezen.

     Ne skrbite za čistočo

     Pravzaprav lahko slaba higiena povzroči povečanje števila teh bakterij, kar posledično poveča tveganje za vnetje sečil.

     Pijte manj vode

     Študija Noor Health Life je pokazala, da navada pitja več vode zmanjša tveganje za vnetje sečil, zlasti pri ženskah.  Glede na raziskave je najlažji in najvarnejši način, da se izognemo tej boleči bolezni, preprečiti okužbo, pri preprečevanju te bolezni pa pomaga pitje enega litra več vode kot običajno.  Glede na raziskave imajo ženske večje tveganje za to bolezen kot moški, vendar bi morali tudi moški upoštevati ta previdnostni ukrep.  Povedal je, da se s pitjem več vode lažje znebite bakterij, ki se kopičijo v mehurju in se ne kopičijo, kar povzroča bolezen.

     Uporabljajte tesna oblačila

     Pogosta uporaba tesnih oblačil lahko povzroči boleče bolezni, kot so vnetje ali okužba sečil.Uporaba oblačil poveča tveganje za vnetje sečnice.

     Zadrževanje urina

     Zaradi nekega dela, pa naj bo to poceni ali karkoli drugega, je vsak od nas oseba, ki neha urinirati in to ni nič hudega, ampak če tega ne začnemo delati preveč ali nam pride v navado.  Če se taka navada oblikuje, lahko povzroči zelo resne težave.  S tem se poveča rast škodljivih bakterij, kar posledično poveča tveganje za vnetje sečil.

    Obstaja posebna metoda kvasovk (VCUG) za merjenje tlaka v mehurju in sečnici med uriniranjem, ki bo z rentgenskimi žarki pokazala, kaj se zgodi, ko vaš otrok urinira.

    Urinarni sistem (ženski)

    VCUG pomeni “širjenje cisto-retrograma”), kar pomeni urinirati.  “Cysto” je za mehur.  “Urethro” je za sečnico, cev, ki odvaja urin iz mehurja.  “Gram” pomeni slika.  Zato je VCUG slika izločanja urina iz mehurja skozi sečnico.

    Test uporablja posebno vrsto vlage, imenovano kontrastno sredstvo, da bolje odraža urin na rentgenskem žarku.

    Pripravite svojega otroka na test

    Vzemite si čas in natančno preberite te informacije in jih razložite svojemu otroku.  Otroci, ki vedo, kaj lahko pričakujejo, so manj zaskrbljeni.  Povejte svojemu otroku o testu z besedami, ki jih razume, skupaj z besedami, ki jih vaša družina uporablja za razumevanje delovanja telesa.

    Kot del testa bo v otrokovo sečnico vstavljena majhna cev, imenovana kateter.  Vstavljanje katetra bo boleče.  Toda če bo vaš dojenček ostal miren, ga bo bolj udobno nositi.  Otroka lahko naučite, da se umiri z globokim vdihom.  Prosite svojega otroka, naj kopira rojstnodnevne sveče, napihne balone ali sprosti mehurčke.  Pred prihodom v bolnišnico naredite to dihalno vajo doma.

    Mladostniki med testi včasih prinesejo nekaj udobnega, da zgrabijo.  Otrok lahko od doma prinese vato igračo ali odejo.

    Eden od staršev je lahko z otrokom kadarkoli med testiranjem.  Če ste noseči, lahko ostanete v sobi, dokler ne vstavite katetra.  Toda med rentgenskim slikanjem otroka morate zapustiti sobo.

    Otroku morate povedati, da se lahko zdravnik ali tehnolog dotakne njegovih intimnih delov, da jih očisti in vanje vstavi cevke.  Povejte svojemu otroku, da ste se mu dovolili dotikati, ker vam bo test pomagal.

    Teste bosta izvajala dva tehnologa

    Tehnologi so specializirani za vsadke katetrov in rentgenske žarke.  Včasih mora biti med preiskavo v sobi tudi radiolog.  Radiolog bere rentgenske žarke.

    Urinarni sistem (moški)

    Prekinjeno

    Rentgenski tehnolog bo vašega otroka pripravil na test tako, da mu bo povedal, kaj se bo v tem času zgodilo.  Radiolog bo očistil območje, kamor sega otrokov penis ali sečnica.  Tehnolog bo nato gibko cev vstavil v odprt prostor.  Kateter je dolga, tanka, mehka, gladka cev, ki prehaja skozi sečnico v mehur.  Tehnologi bodo to razlagali na vsakem koraku, tako kot oni.

    Če ima vaš otrok težave s srcem

    Vaš otrok bo morda moral vzeti antibiotike, preden opravi kakršne koli preiskave.  Na primer, otroci s srčnimi boleznimi morajo pred obiskom zobozdravnika jemati antibiotike.  Antibiotik je zdravilo, ki ubija okužbo.  Če vaš otrok potrebuje to zdravilo, povejte zdravniku, ki vašemu otroku predpisuje zdravilo VCUG.  Zdravnik bo dobil to zdravilo, preden bo vašemu otroku dal VCUG.

    VCUG se običajno izvajajo v bolnišnici

    Tlak znotraj mehurja in sečnice med uriniranjem zazna Oddelek za slikovno diagnostiko.  Pogosto se imenuje rentgenski oddelek.  Če ne poznate lokacije tega oddelka, se pozanimajte na glavni recepciji.

    Ta pregled traja 20 do 30 minut.  Po testu boste morali ostati na tem območju približno 15 minut, dokler skice niso pripravljene.

    Med testom

    Ko vstopite v oddelek za diagnostično slikanje, bo vaš otrok nameščen v enojni garderobi, oblečen v bolniško obleko.  Vaš otrok bo nato odpeljan v rentgensko sobo.  Z otrokom bo lahko šel le en starš.

    V rentgenski sobi

    Ko boste vi in ​​vaš otrok v rentgenski sobi, vas bo tehnolog prosil, da slečete otrokovo spodnje perilo.  Nato bo vaš dojenček ulegel na rentgensko mizo.  Na otrokov trebuh ali noge lahko nanesete zaščitni povoj, da zagotovite varnost vašega otroka.

    Fotoaparat na mizi bo fotografiral.  Tehnolog bo s televizijskim zaslonom videl, kaj se dogaja med testom.

    Ko tehnolog izvaja rentgenske žarke, mora biti vaš otrok čim bolj pri miru, da doseže najboljše rezultate.  Otrokove roke lahko držite rahlo do prsnega koša, tako da lahko otroka odvrnete v katero koli smer.  Na primer, lahko zapojete pesem ali pesem.

    Namestitev katetra

    Rentgenski tehnolog bo test začel tako, da očisti skrita področja vašega otroka in vstavi cev.  Kateter bo sam izpraznil mehur.

    Kateter se nato pritrdi na steklenico s kontrastnim sredstvom.  Ta kontrast bo tekel skozi srednjo cev v mehur.  To bo tehnologu omogočilo boljše opazovanje znotraj mehurja in sečnice.  Vaš dojenček bo lahko občutil kontrast, ko bo šel skozi mehur.  Morda bo mraz, vendar ne bo bolelo.

    Rentgenski tehnolog bo naredil nekaj rentgenskih žarkov, ko kontrastno sredstvo teče v mehurju.  Ko je mehur vašega otroka poln, bo vaš otrok pozvan, da urinira v posteljo ali plenico.  Kateter bo zlahka prišel ven, takoj ko bo vaš otrok urinil.  Tehnolog bo med uriniranjem naredil nekaj rentgenskih žarkov.  To so najpomembnejše slike testa.

    Po testu

    Rentgenski tehnologi vam bodo povedali, kako priti do garderobe, da se dojenček lahko obleče.  Potem se usedeš v čakalnico.  Po preverjanju rentgenskih skic vam bo tehnolog povedal, kdaj lahko greste.

    Če imate na kliniki termin za obisk zdravnika po preiskavi, povejte tehnologu.  Poskrbeli bodo, da bodo vaši rezultati poslani v kliniko.  Če po preiskavi ne obiščete zdravnika, bodo rezultati poslani otrokovemu zdravniku v enem tednu.

    Otroku dajte doma veliko tekočine

    Nekaj ​​po testu lahko vaš otrok občuti nelagodje, kot je pekoč občutek pri uriniranju.  V naslednjem dnevu ali dveh dajte svojemu otroku veliko tekočine, na primer vode ali jabolčnega soka.  Pitje alkohola bo vašemu otroku pomagalo, če bo imel težave.

    Če imate kakršna koli vprašanja o učinkih QuoteTest, se obrnite na tehnologa.  Če je vaš otrok nemiren več kot 24 ur, pokličite družinskega zdravnika.

    Ključne točke

    (VCUG) je test, ki uporablja rentgenske žarke, da ugotovi, kaj se zgodi, ko vaš otrok urinira.

    Med preiskavo bo otroku v sečnico vstavljeno sečnico.

    Test je lahko boleč.  Otroka lahko doma pred testom prepričate, da se čim bolj sprosti, na primer vaje za sprostitev.  Za več vprašanj in odgovorov se lahko obrnete na Noor Health Life po e-pošti in WhatsApp.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s