8 tekens van inflammasie in die uretra.

Noor Health Life

    Inflammasie van die uretra is ‘n baie pynlike siekte waaroor baie mense huiwerig is om oor te praat.

    Maar het jy geweet dat die simptome van hierdie inflammasie of UTI baie voor die hand liggend is en dikwels kan dit selfs voor die aanvang van die siekte herken word?

    Noor Health Life sê die simptome van hierdie ontsteking is duidelik, maar die meeste mense ignoreer dit.

    As jy egter urienwegsiekte wil diagnoseer, moet jy hierdie simptome onthou.

    Inflammasie van die uretra is maklik om te vermy

    Drang om heeltyd te urineer

    Dit is ‘n algemene simptoom van UTI waarin jy heeltyd lus voel om te urineer, al het jy pas deur die waskamer gekom, kan jy ‘n noodgeval voel in hierdie verband maw gaan dadelik. Is nodig ens.

    Baie min urinering

    Wanneer jy na die waskamer gaan, urineer jy selde, jy voel jy moet meer doen, maar jy kan dit nie doen ten spyte van jou pogings nie of jy is nie tevrede nie.

    Voel geirriteerd

    Om na die waskamer te gaan tydens hierdie siekte kan jou geïrriteerd laat voel, jy kan voel dat hierdie werk baie pynlik is, daarbenewens kan daar pyn wees, in beide gevalle is dit ‘n teken van die wanorde.

    Bloeding

    UTI’s veroorsaak dikwels bloed in die urine, maar nie noodwendig in almal nie, aangesien dit versteurde visie kan wees.

    Reuk

    Urinêre reuk is baie erg as gevolg van enige tipe blaasinfeksie.As jy ook enige van die bogenoemde simptome ervaar met slegte asem, kan dit ‘n UTI wees.Verwys en laat toets volgens sy instruksies.
    Algemene oorsake van urienwegontsteking

    Urine kleur

    Die kleur van die urine kan baie vertel, insluitend ‘n urienweginfeksie.  As hierdie kleur enigiets anders as geel of deursigtig is, is dit ‘n teken van kommer.  Rooi of bruin is ‘n teken van infeksie, maar maak eers seker dat jy geen kos geëet het wat pienk, oranje of rooi van kleur is nie.

    Uiterste moegheid

    Inflammasie van die urienweg word eintlik veroorsaak deur ‘n infeksie van die blaas.In elk geval, as gevolg van die infeksie, wanneer die liggaam agterkom dat iets fout is, begin dit swel.Met beskermende maatreëls sluit daardie witbloedselle uit, lei tot ‘n gevoel van moegheid.

    Koors

    Koors, onder andere simptome, dui dikwels op ‘n toename in die erns van inflammasie in die urienweg en die verspreiding van die infeksie na die niere.  As jy koors van meer as 101 Fahrenheit het of koud voel of jou liggaam deurdrenk word van sweet terwyl jy snags slaap, moet jy dadelik mediese hulp soek Algemene oorsake van urienwegontsteking

    Inflammasie van die uretra is ‘n baie pynlike siekte en baie mense is huiwerig om daaroor te praat.

    Daar is ook ‘n risiko van nierinfeksie as gevolg van hierdie infeksie of ontsteking en die simptome daarvan verskyn gewoonlik in die vorm van erge brand en pyn in die urine, terwyl gereelde drang om te urineer, verkleuring. En daar kan ‘n koors wees, wat styg in ernstige gevalle.

    Bloeding en onwelriekende urine is ook simptome.

    As dit onbehandeld of ongediagnoseer gelaat word, kan die siekte van die blaas na die niere versprei en ontsteking van die niere veroorsaak, wat dodelik kan wees.

    Terloops, daar is ‘n paar redes hiervoor wat moeilik is om te beheer soos veroudering, vroue is meer in gevaar as mans, swangerskap, nierstene, diabetes en Alzheimer se siekte ens.

    Maar daar is ook ‘n paar leefstylgewoontes wat die risiko van die siekte verhoog.

    Moenie sorg vir netheid nie

    Trouens, swak higiëne kan lei tot ‘n toename in die aantal van hierdie bakterieë, wat op sy beurt die risiko van inflammasie van die urienweg verhoog.

    Drink minder water

    ’n Studie deur Noor Health Life het bevind dat die gewoonte om meer water te drink die risiko van urienwegontsteking verminder, veral vir vroue.  Volgens navorsing is die maklikste en veiligste manier om hierdie pynlike siekte te vermy om infeksie te voorkom en om een ​​liter meer water as gewoonlik te drink help om hierdie siekte te voorkom.  Volgens navorsing het vroue ‘n hoër risiko vir hierdie siekte as mans, maar mans moet ook hierdie voorsorgmaatreël tref.  Hy het gesê dat die drink van meer water dit makliker maak om ontslae te raak van die bakterieë wat in die blaas ophoop en hulle versamel nie wat die siekte veroorsaak nie.

    Gebruik stywe klere

    Gereelde gebruik van stywe klere kan lei tot pynlike siektes soos inflammasie of infeksie van die urienweg.Die gebruik van klere verhoog die risiko van inflammasie van die uretra.

    Urienretensie

    As gevolg van een of ander werk, of dit nou goedkoop is of wat ook al die rede is, is elkeen van ons ‘n persoon wat ophou urineer en dit is nie ‘n slegte ding nie, maar tensy ons dit te veel begin doen of in die gewoonte kom.  As so ‘n gewoonte gevorm word, kan dit tot baie ernstige probleme lei.  Deur dit te doen, verhoog die groei van skadelike bakterieë, wat op sy beurt die risiko van inflammasie van die urienweg verhoog.

   Daar is ‘n spesiale gis (VCUG) metode om die druk binne die blaas en uretra te meet tydens urinering wat met x-strale sal wys wat gebeur wanneer jou baba urineer.

   Urinestelsel (vroulik)

   VCUG staan ​​vir “widening cysto-retrogram”) wat beteken om te urineer.  “Cysto” is vir die blaas.  “Urethro” is vir uretra, die buis wat urine uit die blaas dreineer.  “Gram” beteken prentjie.  Daarom is VCUG ‘n prentjie van urinêre uitskeiding vanaf die blaas deur die uretra.

   Die toets gebruik ‘n spesiale tipe vog wat kontrasmedium genoem word om die urine beter in die X-straal te weerspieël.

   Maak jou kind gereed vir die toets

   Neem die tyd om hierdie inligting noukeurig deur te lees en dit aan jou kind te verduidelik.  Kinders wat weet wat om te verwag, is minder geneig om angstig te wees.  Vertel jou kind van die toets in woorde wat hy of sy verstaan, saam met die woorde wat jou gesin gebruik om te verstaan ​​hoe die liggaam werk.

   As deel van die toets sal ‘n klein buis wat ‘n kateter genoem word, in jou baba se uretra geplaas word.  Dit sal pynlik wees om die kateter in te sit.  Maar as jou baba kalm bly, sal dit gemakliker wees om te dra.  Jy kan jou kind leer om te kalmeer deur diep asem te haal.  Vra jou kind om verjaarsdagkerse te kopieer, ballonne op te blaas of borrels vry te laat.  Doen hierdie asemhalingsoefening by die huis voordat jy hospitaal toe kom.

   Adolessente bring soms iets gemakliks om tydens toetse te gryp.  Jou kind kan ‘n katoen speelding of ‘n kombers van die huis af bring.

   Een van die ouers kan enige tyd tydens die toets by die kind wees.  As jy swanger is, kan jy in die kamer bly totdat die kateter ingesit is.  Maar jy moet die kamer verlaat tydens die baba se X-straal.

   Jy moet jou kind vertel dat ‘n dokter of tegnoloog aan sy of haar privaat dele kan raak om dit skoon te maak en buise daarin te sit.  Sê vir jou kind dat jy hulle toegelaat het om aan te raak, want die toets sal help.

   Die toetse sal deur twee tegnoloë uitgevoer word

   Tegnoloë spesialiseer in kateter-inplantings en X-strale.  Soms moet ‘n radioloog tydens die toets in die kamer wees.  Die radioloog lees die X-strale.

   Urienstelsel (manlik)

   Gekanselleer

   Die X-straaltegnoloog sal jou kind vir die toets voorberei deur hom te vertel wat gedurende daardie tyd gaan gebeur.  Die radioloog sal die area waar jou baba se penis of uretra gaan, skoonmaak.  Die tegnoloog sal dan die buigsame buis in die oop ruimte plaas.  ‘n Kateter is ‘n lang, dun, sagte, gladde buis wat deur die uretra in die blaas gaan.  Tegnoloë sal dit om elke draai verduidelik, soos hulle doen.

   As jou kind ‘n hartkwaal het

   Jou kind moet dalk antibiotika neem voor enige toetse.  Kinders met ‘n hartkwaal moet byvoorbeeld antibiotika neem voordat hulle tandarts toe gaan.  ‘n Antibiotikum is ‘n medisyne wat ‘n infeksie doodmaak.  Indien u kind hierdie medisyne benodig, vertel asseblief die dokter wat VCUG aan u kind voorskryf.  Die dokter sal hierdie medisyne kry voordat u ‘n VCUG aan u kind gee.

   VCUG’s word gewoonlik in ‘n hospitaal uitgevoer

   Die druk binne die blaas en uretra tydens urinering word deur die Departement van Diagnostiese Beelding opgespoor.  Dit word dikwels die X-straalafdeling genoem.  As jy nie die ligging van hierdie departement weet nie, vind uit by die hoofontvangs.

   Hierdie inspeksie duur 20 tot 30 minute.  Na die toets sal jy vir ongeveer 15 minute in hierdie area moet bly totdat die sketse gereed is.

   Tydens die toets

   Wanneer jy die Diagnostiese Beelding-afdeling binnegaan, sal jou kind in ‘n enkele kleedkamer geplaas word, met ‘n hospitaalrok.  Jou baba sal dan na die X-straalkamer geneem word.  Slegs een ouer sal saam met die kind kan gaan.

   In die X-straalkamer

   Sodra jy en jou baba in die X-straalkamer is, sal die tegnoloog jou vra om jou baba se onderkleredoek uit te trek.  Dan gaan jou baba op die X-straaltafel gaan lê.  ’n Beskermende verband kan op jou baba se maag of bene aangebring word om seker te maak jou baba is veilig.

   Die kamera op die tafel sal foto’s neem.  Die tegnoloog sal ‘n televisieskerm gebruik om te sien wat tydens die toets gebeur.

   Wanneer die tegnoloog X-strale doen, moet jou kind so stil as moontlik wees om die beste resultate te kry.  Jy kan jou baba se hande effens op jou bors hou sodat jy die baba se aandag in enige rigting kan aflei.  Jy kan byvoorbeeld ‘n gedig of ‘n lied sing.

   Kateter pas

   Die X-straaltegnoloog sal die toets begin deur jou kind se versteekte areas skoon te maak en ‘n buis in te steek.  Die kateter sal die blaas op sy eie leegmaak.

   Die kateter sal dan met ‘n kontrasmedium aan ‘n bottel geheg word.  Hierdie kontras sal deur die medium buis in die blaas vloei.  Dit sal die tegnoloog in staat stel om beter binne die blaas en uretra waar te neem.  Jou baba sal die kontras kan voel terwyl hy deur die blaas gaan.  Dit kan koud voel, maar dit sal nie seermaak nie.

   Die X-straaltegnoloog sal ‘n paar X-strale neem wanneer die kontrasmedium binne die blaas vloei.  Wanneer jou baba se blaas vol is, sal jou baba gevra word om in ‘n bedpan of luier te urineer.  Die kateter sal maklik uitkom sodra jou baba urineer.  Die tegnoloog sal ‘n paar X-strale neem terwyl jou kind urineer.  Hierdie is die belangrikste prente van die toets.

   Na die toets

   X-straaltegnoloë sal jou vertel hoe om by die kleedkamer uit te kom sodat die baba sy klere kan aantrek.  Dan sit jy in die wagkamer.  Nadat jy die X-straalsketse nagegaan het, sal die tegnoloog vir jou sê wanneer jy kan gaan.

   As jy ‘n afspraak by die kliniek het om ‘n dokter te sien ná die toets, vertel die tegnoloog.  Hulle sal seker maak dat jou resultate na die kliniek gestuur word.  Indien u nie ‘n dokter na die toets sien nie, sal die uitslae binne ‘n week na u kind se dokter gestuur word.

   Gee jou kind baie vloeistowwe by die huis

   ‘n Rukkie na die toets kan jou kind ‘n mate van ongemak voel, soos ‘n brandende sensasie wanneer hy urineer.  Gee jou kind oor die volgende dag of twee baie vloeistowwe om te drink, soos water of appelsap.  Om alkohol te drink sal jou kind help as hy enige probleme het.

   As jy enige vrae het oor die uitwerking van QuoteTest, kontak asseblief die Tegnoloog.  As jou kind langer as 24 uur onrustig is, skakel jou huisdokter.

   Kern punte

   (VCUG) is ‘n toets wat x-strale gebruik om uit te vind wat gebeur wanneer jou baba urineer.

   Tydens die toets sal die baba ‘n uretra in sy uretra laat plaas.

   Die toets kan pynlik wees.  Jy kan jou kind so veel as moontlik by die huis laat ontspan voor die toets, soos ontspanningsoefeninge.  Jy kan Noor Health Life per e-pos en WhatsApp kontak vir meer vrae en antwoorde.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s