8 tekenen van ontsteking in de urethra.

Noor Health Life

    Ontsteking van de urethra is een zeer pijnlijke ziekte waar veel mensen niet graag over praten.

    Maar wist u dat de symptomen van deze ontsteking of UWI heel duidelijk zijn en vaak al voor het begin van de ziekte te herkennen zijn?

    Noor Health Life zegt dat de symptomen van deze ontsteking duidelijk zijn, maar de meeste mensen negeren ze.

    Als u echter urinewegaandoeningen wilt diagnosticeren, moet u deze symptomen onthouden.

    Ontsteking van de urethra is gemakkelijk te vermijden

    Dring aan om de hele tijd te plassen

    Dit is een veelvoorkomend symptoom van een urineweginfectie waarbij u de hele tijd het gevoel heeft om te plassen, zelfs als u net door de wasruimte bent gekomen, kunt u in dit verband een noodgeval voelen, dwz onmiddellijk gaan. Is dat nodig enz.

    Heel weinig plassen

    Als je naar de wasruimte gaat, plas je zelden, heb je het gevoel dat je meer moet doen, maar ondanks je inspanningen lukt het niet of ben je niet tevreden.

    Je geïrriteerd voelen

    Naar het toilet gaan tijdens deze ziekte kan je geïrriteerd maken, je kan het gevoel hebben dat dit werk erg pijnlijk is, daarnaast kan er pijn zijn, in beide gevallen is het een teken van de aandoening.

    bloeden

    UTI’s veroorzaken vaak bloed in de urine, maar niet noodzakelijk bij iedereen, omdat het wazig zien kan zijn.

    Geur

    Urinegeur is erg slecht als gevolg van elk type blaasontsteking.Als u ook een van de bovenstaande symptomen ervaart met een slechte adem, kan dit een UTI zijn. Raadpleeg en laat u testen volgens zijn instructies.
    Veelvoorkomende oorzaken van urinewegontsteking

    Urine kleur

    De kleur van de urine kan veel vertellen, waaronder een urineweginfectie.  Als deze kleur iets anders is dan geel of transparant, is dit een teken van zorg.  Rood of bruin is een teken van infectie, maar controleer eerst of u geen voedsel heeft gegeten dat roze, oranje of rood van kleur is.

    Extreme vermoeidheid

    Ontsteking van de urinewegen wordt eigenlijk veroorzaakt door een infectie van de blaas. In ieder geval, als gevolg van de infectie, wanneer het lichaam zich realiseert dat er iets mis is, begint het te zwellen. Met beschermende maatregelen worden die witte bloedcellen uitgesloten. wat resulteert in een gevoel van vermoeidheid.

    Koorts

    Koorts, naast andere symptomen, duidt vaak op een toename van de ernst van de ontsteking in de urinewegen en de verspreiding van de infectie naar de nieren.  Als u koorts heeft van meer dan 101 Fahrenheit of het koud heeft of als uw lichaam nat wordt van het zweet terwijl u ‘s nachts slaapt, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen.

    Ontsteking van de urethra is een zeer pijnlijke ziekte en veel mensen aarzelen om erover te praten.

    Er is ook een risico op een nierinfectie als gevolg van deze infectie of ontsteking en de symptomen verschijnen meestal in de vorm van ernstige verbranding en pijn in de urine, terwijl frequente aandrang om te urineren, verkleuring.En er kan koorts zijn, die stijgt in ernstige gevallen.

    Bloeden en stinkende urine zijn ook symptomen.

    Indien onbehandeld of niet gediagnosticeerd, kan de ziekte zich van de blaas naar de nieren verspreiden en een ontsteking van de nieren veroorzaken, die fataal kan zijn.

    Trouwens, er zijn enkele redenen die moeilijk te beheersen zijn, zoals veroudering, vrouwen lopen meer risico dan mannen, zwangerschap, nierstenen, diabetes en de ziekte van Alzheimer enz.

    Maar er zijn ook enkele leefgewoonten die het risico op de ziekte verhogen.

    Zorg niet voor netheid

    In feite kan een slechte hygiëne leiden tot een toename van het aantal van deze bacteriën, wat op zijn beurt het risico op ontsteking van de urinewegen verhoogt.

    Drink minder water

    Uit een onderzoek van Noor Health Life bleek dat de gewoonte om meer water te drinken het risico op urinewegontsteking vermindert, vooral voor vrouwen.  Volgens onderzoek is de gemakkelijkste en veiligste manier om deze pijnlijke ziekte te voorkomen, het voorkomen van infectie en het drinken van een liter meer water dan normaal helpt deze ziekte te voorkomen.  Volgens onderzoek hebben vrouwen een hoger risico op deze ziekte dan mannen, maar ook mannen moeten deze voorzorgsmaatregel nemen.  Hij zei dat het drinken van meer water het gemakkelijker maakt om zich te ontdoen van de bacteriën die zich in de blaas ophopen en dat ze zich niet ophopen die de ziekte veroorzaken.

    Gebruik strakke kleding

    Veelvuldig gebruik van strakke kleding kan leiden tot pijnlijke ziekten zoals ontsteking of infectie van de urinewegen.Het gebruik van kleding verhoogt het risico op ontsteking van de plasbuis.

    Urineretentie

    Door wat werk, of het nu goedkoop is of wat de reden ook is, ieder van ons is iemand die stopt met plassen en dat is niet erg, maar tenzij we het te veel gaan doen of er een gewoonte van maken.  Als zo’n gewoonte wordt gevormd, kan dit tot zeer ernstige problemen leiden.  Dit verhoogt de groei van schadelijke bacteriën, wat op zijn beurt het risico op ontsteking van de urinewegen verhoogt.

   Er is een speciale gistmethode (VCUG) voor het meten van de druk in de blaas en urethra tijdens het plassen, die met behulp van röntgenfoto’s laat zien wat er gebeurt als uw baby plast.

   Urinewegen (vrouwelijk)

   VCUG staat voor “widening cysto-retrogram”) wat urineren betekent.  “Cysto” is voor de blaas.  “Urethro” is voor urethra, de buis die urine uit de blaas afvoert.  “Gram” betekent afbeelding.  Daarom is VCUG een afbeelding van urinaire excretie vanuit de blaas via de urethra.

   De test maakt gebruik van een speciaal type vocht, contrastmiddel genaamd, om de urine beter te reflecteren op de röntgenfoto.

   Maak uw kind klaar voor de test

   Neem de tijd om deze informatie aandachtig te lezen en uit te leggen aan uw kind.  Kinderen die weten wat ze kunnen verwachten, zijn minder snel angstig.  Vertel uw kind over de test in woorden die hij of zij begrijpt, samen met de woorden die uw familie gebruikt om te begrijpen hoe het lichaam werkt.

   Als onderdeel van de test wordt een buisje, een katheter genaamd, in de urethra van uw baby ingebracht.  Het inbrengen van de katheter zal pijnlijk zijn.  Maar als je baby rustig blijft, zal het comfortabeler zijn om te dragen.  U kunt uw kind leren kalmeren door diep adem te halen.  Vraag uw kind om verjaardagskaarsen te kopiëren, ballonnen op te blazen of luchtbellen te laten ontsnappen.  Doe deze ademhalingsoefening thuis voordat u naar het ziekenhuis komt.

   Adolescenten brengen soms iets comfortabels mee om te pakken tijdens tests.  Uw kind mag een katoenen speeltje of een dekentje van thuis meenemen.

   Een van de ouders kan tijdens de test op elk moment bij het kind zijn.  Als u zwanger bent, kunt u in de kamer blijven totdat de katheter is ingebracht.  Maar je moet de kamer verlaten tijdens de röntgenfoto van de baby.

   U moet uw kind vertellen dat een arts of technoloog zijn of haar geslachtsdelen mag aanraken om ze schoon te maken en er buisjes in kan doen.  Vertel uw kind dat u hen hebt toegestaan ​​​​aan te raken, omdat de test zal helpen.

   De tests worden uitgevoerd door twee technologen

   Technologen zijn gespecialiseerd in katheterimplantaten en röntgenfoto’s.  Soms moet er tijdens het onderzoek een radioloog in de kamer zijn.  De radioloog leest de röntgenfoto’s.

   Urinewegen (mannelijk)

   Geannuleerd

   De röntgentechnoloog bereidt uw kind voor op het onderzoek door hem te vertellen wat er in die tijd gaat gebeuren.  De radioloog maakt het gebied schoon waar de penis of plasbuis van uw baby gaat.  De technoloog brengt vervolgens de flexibele buis in de open ruimte.  Een katheter is een lange, dunne, zachte, gladde buis die door de urethra in de blaas gaat.  Technologen zullen dit bij elke beurt uitleggen, zoals ze doen.

   Als uw kind een hartaandoening heeft

   Het kan zijn dat uw kind antibiotica moet nemen voordat het wordt getest.  Kinderen met een hartaandoening moeten bijvoorbeeld antibiotica slikken voordat ze naar de tandarts gaan.  Een antibioticum is een medicijn dat een infectie doodt.  Als uw kind dit geneesmiddel nodig heeft, vertel het dan aan de arts die VCUG aan uw kind voorschrijft.  De arts zal dit geneesmiddel krijgen voordat hij uw kind een VCUG geeft.

   VCUG’s worden meestal uitgevoerd in een ziekenhuis

   De druk in de blaas en urethra tijdens het plassen wordt gedetecteerd door de afdeling Diagnostische Beeldvorming.  Het wordt vaak de röntgenafdeling genoemd.  Als u de locatie van deze afdeling niet weet, informeer dan bij de hoofdreceptie.

   Deze inspectie duurt 20 tot 30 minuten.  Na de test moet je ongeveer 15 minuten in dit gebied blijven totdat de schetsen klaar zijn.

   Tijdens de test

   Wanneer u de afdeling Diagnostische Beeldvorming binnenkomt, wordt uw kind in een enkele kleedkamer geplaatst, gekleed in een ziekenhuisjas.  Uw baby wordt dan naar de röntgenkamer gebracht.  Er kan maar één ouder met het kind mee.

   In de röntgenkamer

   Zodra u en uw baby in de röntgenkamer zijn, zal de technoloog u vragen de ondergoedluier van uw baby uit te doen.  Dan gaat je baby op de röntgentafel liggen.  Een beschermend verband kan worden aangebracht op de buik of benen van uw baby om ervoor te zorgen dat uw baby veilig is.

   De camera op de tafel maakt foto’s.  Tijdens de test kijkt de technoloog met een televisiescherm wat er gebeurt.

   Wanneer de technoloog röntgenfoto’s maakt, moet uw kind zo stil mogelijk zijn om de beste resultaten te krijgen.  Je kunt de handen van je baby iets naar je borst houden, zodat je de baby in alle richtingen kunt afleiden.  U kunt bijvoorbeeld een gedicht of een lied zingen.

   Katheter passen

   De röntgentechnoloog begint de test door de verborgen gebieden van uw kind op te ruimen en een buisje in te brengen.  De katheter zal de blaas vanzelf legen.

   De katheter wordt dan vastgemaakt aan een flesje met contrastmiddel.  Dit contrast zal door de mediumbuis in de blaas stromen.  Hierdoor kan de technoloog beter observeren in de blaas en urethra.  Je baby zal het contrast kunnen voelen als hij door de blaas gaat.  Het kan koud aanvoelen, maar het zal geen pijn doen.

   De röntgentechnoloog zal enkele röntgenfoto’s maken wanneer het contrastmiddel in de blaas stroomt.  Wanneer de blaas van uw baby vol is, wordt uw baby gevraagd om in een bedpan of luier te plassen.  De katheter komt er gemakkelijk uit zodra uw baby plast.  De technoloog maakt enkele röntgenfoto’s terwijl uw kind plast.  Dit zijn de belangrijkste foto’s van de test.

   Na de test

   Röntgentechnologen zullen u vertellen hoe u naar de kleedkamer kunt gaan, zodat de baby zijn kleren kan aantrekken.  Dan zit je in de wachtkamer.  Na het controleren van de röntgenschetsen, zal de technoloog u vertellen wanneer u kunt gaan.

   Als u een afspraak heeft in de kliniek om na de test naar een arts te gaan, vertel dit dan aan de technoloog.  Zij zorgen ervoor dat uw resultaten naar de kliniek worden gestuurd.  Als u na de test geen arts ziet, worden de resultaten binnen een week naar de arts van uw kind gestuurd.

   Geef je kind veel vloeistoffen in huis

   Enige tijd na de test kan uw kind wat ongemak voelen, zoals een branderig gevoel bij het plassen.  Geef uw kind de komende twee dagen voldoende te drinken, zoals water of appelsap.  Het drinken van alcohol zal uw kind helpen als hij problemen heeft.

   Als je vragen hebt over de effecten van QuoteTest, neem dan contact op met de Technoloog.  Als uw kind langer dan 24 uur onrustig is, bel dan uw huisarts.

   Belangrijkste punten:

   (VCUG) is een test die röntgenstralen gebruikt om erachter te komen wat er gebeurt als uw baby plast.

   Tijdens de test krijgt de baby een urethra in zijn urethra.

   De test kan pijnlijk zijn.  U kunt uw kind voor het onderzoek thuis zoveel mogelijk laten ontspannen, zoals ontspanningsoefeningen.  Voor meer vragen en antwoorden kunt u contact opnemen met Noor Health Life via e-mail en WhatsApp.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s