8 tegn på betennelse i urinrøret.

Noor Health Life

     Betennelse i urinrøret er en svært smertefull sykdom som mange nøler med å snakke om.

     Men visste du at symptomene på denne betennelsen eller UVI er veldig tydelige og ofte kan de gjenkjennes allerede før sykdomsutbruddet?

     Noor Health Life sier at symptomene på denne betennelsen er åpenbare, men de fleste ignorerer dem.

     Men hvis du ønsker å diagnostisere urinveissykdom, må du huske disse symptomene.

     Betennelse i urinrøret er lett å unngå

     Trang til å tisse hele tiden

     Dette er et vanlig symptom på UVI der du har lyst til å tisse hele tiden, selv om du nettopp har kommet gjennom vaskerommet, kan du føle en nødsituasjon i denne forbindelse, dvs. gå umiddelbart. Er nødvendig osv.

     Svært lite vannlating

     Når du går på vaskerommet tisser du sjelden, du føler at du må gjøre mer, men du klarer det ikke til tross for innsatsen eller du er ikke fornøyd.

     Føle seg irritert

     Å gå på vaskerommet under denne sykdommen kan få deg til å føle deg irritert, du kan føle at dette arbeidet er veldig smertefullt, i tillegg kan det være smerter, i begge tilfeller er det et tegn på lidelsen.

     Blør

     UVI forårsaker ofte blod i urinen, men ikke nødvendigvis hos alle, da det kan være tåkesyn.

     Lukt

     Urinlukt er svært dårlig som følge av enhver type blæreinfeksjon. Hvis du også opplever noen av symptomene ovenfor med dårlig ånde, kan det være en UVI. Se og bli testet i henhold til hans instruksjoner.
     Vanlige årsaker til urinveisbetennelse

     Urin farge

     Fargen på urinen kan fortelle mye, inkludert urinveisinfeksjon.  Hvis denne fargen er noe annet enn gul eller gjennomsiktig, er det et tegn på bekymring.  Rødt eller brunt er et tegn på infeksjon, men sjekk først at du ikke har spist mat som er rosa, oransje eller rød i fargen.

     Ekstrem tretthet

     Betennelse i urinveiene er faktisk forårsaket av en infeksjon i blæren. I alle fall, som et resultat av infeksjonen, når kroppen innser at noe er galt, begynner den å hovne opp. Med beskyttende tiltak, utelukker de hvite blodcellene, som resulterer i en følelse av tretthet.

     Feber

     Feber, blant andre symptomer, indikerer ofte en økning i alvorlighetsgraden av betennelse i urinveiene og spredning av infeksjonen til nyrene.  Hvis du har feber på over 101 Fahrenheit eller føler deg kald eller kroppen blir gjennomvåt av svette mens du sover om natten, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp Vanlige årsaker til urinveisbetennelse

     Betennelse i urinrøret er en svært smertefull sykdom og mange er nølende med å snakke om det.

     Det er også en risiko for nyreinfeksjon som følge av denne infeksjonen eller betennelsen, og symptomene vises vanligvis i form av alvorlig svie og smerter i urinen, mens hyppig vannlatingstrang, misfarging. Og det kan være feber som stiger i alvorlige tilfeller.

     Blødning og illeluktende urin er også symptomer.

     Hvis den forblir ubehandlet eller udiagnostisert, kan sykdommen spre seg fra blæren til nyrene og forårsake betennelse i nyrene, som kan være dødelig.

     Det er forresten noen årsaker som er vanskelige å kontrollere, som aldring, kvinner er mer utsatt enn menn, graviditet, nyrestein, diabetes og Alzheimers sykdom osv.

     Men det er også noen livsstilsvaner som øker risikoen for sykdommen.

     Ikke ta vare på renslighet

     Faktisk kan dårlig hygiene føre til en økning i antallet av disse bakteriene, som igjen øker risikoen for betennelse i urinveiene.

     Drikk mindre vann

     En studie av Noor Health Life fant at vanen med å drikke mer vann reduserer risikoen for urinveisbetennelse, spesielt for kvinner.  Ifølge forskning er den enkleste og sikreste måten å unngå denne smertefulle sykdommen på å forhindre infeksjon, og å drikke en liter mer vann enn vanlig bidrar til å forhindre denne sykdommen.  Ifølge forskning har kvinner høyere risiko for denne sykdommen enn menn, men menn bør også ta denne forholdsregelen.  Han sa at å drikke mer vann gjør det lettere å kvitte seg med bakteriene som samler seg i blæren og de samler seg ikke opp som forårsaker sykdommen.

     Bruk trange klær

     Hyppig bruk av trange klær kan føre til smertefulle sykdommer som betennelse eller infeksjon i urinveiene Bruk av klær øker risikoen for betennelse i urinrøret.

     Urinretensjon

     På grunn av noe arbeid, enten det er billig eller hva som er grunnen, er hver og en av oss en person som slutter å tisse, og det er ikke en dårlig ting, men med mindre vi begynner å gjøre det for mye eller får en vane.  Hvis en slik vane dannes, kan det føre til svært alvorlige problemer.  Å gjøre det øker veksten av skadelige bakterier, som igjen øker risikoen for betennelse i urinveiene.

    Det er en spesiell gjærmetode (VCUG) for å måle trykket inne i blæren og urinrøret under vannlating som vil vise ved hjelp av røntgenbilder hva som skjer når babyen din tisser.

    Urinsystemet (kvinnelig)

    VCUG står for “videre cysto-retrogram”) som betyr å urinere.  “Cysto” er for blæren.  “Urethro” er for urinrøret, røret som drenerer urin fra blæren.  “Gram” betyr bilde.  Derfor er VCUG et bilde av urinutskillelse fra blæren gjennom urinrøret.

    Testen bruker en spesiell type fuktighet kalt kontrastmiddel for bedre å reflektere urinen i røntgenbildet.

    Gjør barnet ditt klart for testen

    Ta deg tid til å lese denne informasjonen nøye og forklar den til barnet ditt.  Barn som vet hva de kan forvente har mindre sannsynlighet for å være engstelige.  Fortell barnet ditt om testen med ord han eller hun forstår, sammen med ordene familien din bruker for å forstå hvordan kroppen fungerer.

    Som en del av testen vil et lite rør kalt et kateter settes inn i babyens urinrør.  Det vil være smertefullt å sette inn kateteret.  Men hvis babyen din holder seg rolig, vil den være mer behagelig å ha på seg.  Du kan lære barnet ditt å roe seg ned ved å puste dypt.  Be barnet om å kopiere bursdagslys, blåse opp ballonger eller slippe ut bobler.  Gjør denne pusteøvelsen hjemme før du kommer til sykehuset.

    Noen ganger tar ungdommer med seg noe behagelig å ta tak i under testene.  Barnet ditt kan ta med seg en bomullsleke eller et teppe hjemmefra.

    En av foreldrene kan være sammen med barnet når som helst under testen.  Hvis du er gravid, kan du bli på rommet til kateteret er satt inn.  Men du må forlate rommet under babyens røntgen.

    Du må fortelle barnet ditt at en lege eller teknolog kan berøre hans eller hennes private deler for å rengjøre dem og legge rør i dem.  Fortell barnet ditt at du har latt dem røre fordi testen vil hjelpe.

    Testene vil bli utført av to teknologer

    Teknologer spesialiserer seg på kateterimplantater og røntgen.  Noen ganger må en radiolog være i rommet under testen.  Radiologen leser røntgenbildene.

    Urinsystemet (mann)

    Kansellert

    Røntgenteknologen vil forberede barnet ditt på testen ved å fortelle ham hva som vil skje i løpet av den tiden.  Radiologen vil rense området der babyens penis eller urinrør går.  Teknologen vil deretter sette det fleksible røret inn i det åpne rommet.  Et kateter er et langt, tynt, mykt, glatt rør som passerer gjennom urinrøret inn i blæren.  Teknologer vil forklare dette ved hver sving, som de gjør.

    Hvis barnet ditt har en hjertesykdom

    Barnet ditt må kanskje ta antibiotika før det tar noen tester.  Barn med hjertesykdom må for eksempel ta antibiotika før de går til tannlegen.  Et antibiotikum er en medisin som dreper en infeksjon.  Hvis barnet ditt trenger dette legemidlet, vennligst informer legen som skriver ut VCUG til barnet ditt.  Legen vil få dette legemidlet før du gir barnet ditt en VCUG.

    VCUGs utføres vanligvis på et sykehus

    Trykket inne i blæren og urinrøret under vannlating oppdages av Avdeling for bildediagnostikk.  Det kalles ofte røntgenavdelingen.  Hvis du ikke vet hvor denne avdelingen ligger, finn det ut i hovedresepsjonen.

    Denne inspeksjonen varer i 20 til 30 minutter.  Etter testen må du holde deg i dette området i ca. 15 minutter til skissene er klare.

    Under testen

    Når du kommer inn på bildediagnostikkavdelingen, vil barnet ditt bli plassert i et enkelt garderobe, iført sykehuskjole.  Babyen din blir deretter ført til røntgenrommet.  Bare én forelder vil kunne følge med barnet.

    På røntgenrommet

    Når du og babyen din er på røntgenrommet, vil teknologen be deg om å ta av babyens undertøysbleie.  Da vil babyen legge seg på røntgenbordet.  En beskyttende bandasje kan påføres babyens mage eller ben for å sikre at babyen er trygg.

    Kameraet på bordet vil ta bilder.  Teknologen vil bruke en TV-skjerm for å se hva som skjer under testen.

    Når teknologen tar røntgen, må barnet ditt være så stille som mulig for å få de beste resultatene.  Du kan holde babyens hender litt opp til brystet slik at du kan distrahere babyen i alle retninger.  Du kan for eksempel synge et dikt eller en sang.

    Katetertilpasning

    Røntgenteknologen vil begynne testen med å fjerne barnets skjulte områder og sette inn et rør.  Kateteret vil tømme blæren av seg selv.

    Kateteret vil deretter festes til en flaske med kontrastmiddel.  Denne kontrasten vil strømme gjennom mediumrøret inn i blæren.  Dette vil tillate teknologen å observere bedre inne i blæren og urinrøret.  Babyen din vil kunne føle kontrasten når han passerer gjennom blæren.  Det kan føles kaldt, men det vil ikke gjøre vondt.

    Røntgenteknologen vil ta noen røntgenbilder når kontrastmidlet strømmer inne i blæren.  Når babyens blære er full, vil babyen din bli bedt om å urinere i en sengepanne eller bleie.  Kateteret kommer lett ut så snart babyen din tisser.  Teknologen vil ta noen røntgenbilder mens barnet ditt tisser.  Dette er testens viktigste bilder.

    Etter testen

    Røntgenteknologer vil fortelle deg hvordan du kommer deg til garderoben slik at babyen kan ta på seg klærne.  Så sitter du på venterommet.  Etter å ha sjekket røntgenskissene, vil teknologen fortelle deg når du kan gå.

    Hvis du har time på klinikken for å oppsøke lege etter testen, si ifra til teknologen.  De vil sørge for at resultatene dine sendes til klinikken.  Hvis du ikke oppsøker lege etter testen, vil resultatene bli sendt til barnets lege innen en uke.

    Gi barnet ditt mye væske hjemme

    En gang etter testen kan barnet ditt føle ubehag, for eksempel en brennende følelse ved vannlating.  Gi barnet rikelig med væske å drikke neste dag eller to, for eksempel vann eller eplejuice.  Å drikke alkohol vil hjelpe barnet ditt hvis han har problemer.

    Hvis du har spørsmål om effekten av QuoteTest, vennligst sjekk med teknologen.  Hvis barnet ditt er urolig i mer enn 24 timer, ring din fastlege.

    Viktige punkter

    (VCUG) er en test som bruker røntgen for å finne ut hva som skjer når babyen din tisser.

    Under testen vil babyen få et urinrør satt inn i urinrøret.

    Testen kan være smertefull.  Du kan få barnet til å slappe av så mye som mulig hjemme før testen, for eksempel avspenningsøvelser.  Du kan kontakte Noor Health Life via e-post og WhatsApp for flere spørsmål og svar.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s