8 tegn på betændelse i urinrøret.

Noor Health Life

    Betændelse i urinrøret er en meget smertefuld sygdom, som mange mennesker tøver med at tale om.

    Men vidste du, at symptomerne på denne betændelse eller UVI er meget tydelige og ofte kan de genkendes allerede før sygdommens opståen?

    Noor Health Life siger, at symptomerne på denne betændelse er indlysende, men de fleste ignorerer dem.

    Men hvis du vil stille diagnosen urinvejssygdom, skal du huske disse symptomer.

    Betændelse i urinrøret er let at undgå

    Trang til at tisse hele tiden

    Dette er et almindeligt symptom på UVI, hvor du har lyst til at tisse hele tiden, selvom du lige er kommet gennem toilettet, kan du føle en nødsituation i denne henseende dvs. gå med det samme. Er det nødvendigt osv.

    Meget lidt vandladning

    Når du går på toilettet, tisser du sjældent, du føler, at du skal gøre mere, men du kan ikke gøre det på trods af din indsats, eller du er ikke tilfreds.

    Føle sig irriteret

    At gå på toilettet under denne sygdom kan få dig til at føle dig irriteret, du kan føle at dette arbejde er meget smertefuldt, derudover kan der være smerter, i begge tilfælde er det et tegn på lidelsen.

    Blødende

    UVI forårsager ofte blod i urinen, men ikke nødvendigvis hos alle, da det kan være sløret syn.

    Lugt

    Urinlugt er meget dårlig som følge af enhver form for blærebetændelse. Hvis du også oplever nogen af ​​ovenstående symptomer med dårlig ånde, kan det være en UVI. Henvis og bliv testet efter hans anvisninger.
    Almindelige årsager til urinvejsbetændelse

    Urin farve

    Farven på urinen kan fortælle meget, herunder en urinvejsinfektion.  Hvis denne farve er andet end gul eller gennemsigtig, er det et tegn på bekymring.  Rød eller brun er et tegn på infektion, men tjek først, at du ikke har spist mad, der er pink, orange eller rød i farven.

    Ekstrem træthed

    Betændelse i urinvejene er faktisk forårsaget af en infektion i blæren. Under alle omstændigheder, som et resultat af infektionen, når kroppen indser, at noget er galt, begynder den at svulme op. Med beskyttelsesforanstaltninger udelukker de hvide blodlegemer, resulterer i en følelse af træthed.

    Feber

    Feber, blandt andre symptomer, indikerer ofte en stigning i sværhedsgraden af ​​betændelse i urinvejene og spredning af infektionen til nyrerne.  Hvis du har feber på mere end 101 Fahrenheit eller føler dig kold, eller din krop bliver gennemblødt af sved, mens du sover om natten, bør du straks søge lægehjælp Almindelige årsager til urinvejsbetændelse

    Betændelse i urinrøret er en meget smertefuld sygdom, og mange mennesker tøver med at tale om det.

    Der er også risiko for nyreinfektion som følge af denne infektion eller betændelse, og dens symptomer optræder normalt i form af kraftig svie og smerter i urinen, mens hyppig vandladningstrang, misfarvning, og der kan være feber, som stiger i alvorlige tilfælde.

    Blødning og ildelugtende urin er også symptomer.

    Hvis sygdommen ikke bliver behandlet eller udiagnosticeret, kan sygdommen spredes fra blæren til nyrerne og forårsage betændelse i nyrerne, som kan være dødelig.

    Det er der i øvrigt nogle årsager til, som er svære at kontrollere, såsom aldring, kvinder er mere udsatte end mænd, graviditet, nyresten, diabetes og Alzheimers sygdom osv.

    Men der er også nogle livsstilsvaner, der øger risikoen for sygdommen.

    Pas ikke på renligheden

    Faktisk kan dårlig hygiejne føre til en stigning i antallet af disse bakterier, hvilket igen øger risikoen for betændelse i urinvejene.

    Drik mindre vand

    En undersøgelse foretaget af Noor Health Life viste, at vanen med at drikke mere vand reducerer risikoen for urinvejsbetændelse, især for kvinder.  Ifølge forskning er den nemmeste og sikreste måde at undgå denne smertefulde sygdom på at forhindre infektion og at drikke en liter mere vand end normalt hjælper med at forhindre denne sygdom.  Ifølge forskning har kvinder en højere risiko for denne sygdom end mænd, men mænd bør også tage denne forholdsregel.  Han sagde, at drikke mere vand gør det lettere at slippe af med de bakterier, der ophobes i blæren, og de ophobes ikke, hvilket forårsager sygdommen.

    Brug stramt tøj

    Hyppig brug af stramt tøj kan føre til smertefulde sygdomme som betændelse eller infektion i urinvejene Brug af tøj øger risikoen for betændelse i urinrøret.

    Urinretention

    På grund af noget arbejde, hvad enten det er billigt eller hvad årsagen nu er, er vi alle en person, der holder op med at urinere, og det er ikke en dårlig ting, men medmindre vi begynder at gøre det for meget eller får en vane.  Hvis en sådan vane dannes, kan det føre til meget alvorlige problemer.  Gør du det, øges væksten af ​​skadelige bakterier, hvilket igen øger risikoen for betændelse i urinvejene.

   Der er en speciel gærmetode (VCUG) til at måle trykket inde i blæren og urinrøret under vandladning, som vil vise ved hjælp af røntgenbilleder, hvad der sker, når dit barn tisser.

   Urinvej (kvinde)

   VCUG står for “widening cysto-retrogram”), hvilket betyder at urinere.  “Cysto” er til blæren.  “Urethro” er for urinrøret, det rør, der dræner urin fra blæren.  “Gram” betyder billede.  Derfor er VCUG et billede på urinudskillelse fra blæren gennem urinrøret.

   Testen bruger en speciel type fugt kaldet kontrastmiddel for bedre at reflektere urinen i røntgenbilledet.

   Gør dit barn klar til testen

   Tag dig tid til at læse denne information omhyggeligt og forklar den til dit barn.  Børn, der ved, hvad de kan forvente, er mindre tilbøjelige til at være angste.  Fortæl dit barn om testen med ord, han eller hun forstår, sammen med de ord, din familie bruger til at forstå, hvordan kroppen fungerer.

   Som en del af testen vil et lille rør kaldet et kateter blive indsat i dit barns urinrør.  Det vil være smertefuldt at indsætte kateteret.  Men hvis din baby holder sig rolig, vil den være mere behagelig at have på.  Du kan lære dit barn at falde til ro ved at tage dybe vejrtrækninger.  Bed dit barn om at kopiere fødselsdagslys, puste balloner op eller frigive bobler.  Gør denne vejrtrækningsøvelse derhjemme, før du kommer på hospitalet.

   Unge medbringer nogle gange noget behageligt at få fat i under prøverne.  Dit barn kan medbringe et bomuldslegetøj eller et tæppe hjemmefra.

   En af forældrene kan være sammen med barnet når som helst under testen.  Hvis du er gravid, kan du blive på værelset, indtil kateteret er indsat.  Men du skal forlade rummet under babyens røntgenbillede.

   Du skal fortælle dit barn, at en læge eller teknolog kan røre ved hans eller hendes private dele for at rense dem og putte rør i dem.  Fortæl dit barn, at du har tilladt dem at røre ved, fordi testen vil hjælpe.

   Testene vil blive udført af to teknologer

   Teknologer har specialiseret sig i kateterimplantater og røntgenbilleder.  Nogle gange skal en radiolog være i rummet under testen.  Radiologen læser røntgenbillederne.

   Urinvej (mandligt)

   Annulleret

   Røntgenteknologen vil forberede dit barn til testen ved at fortælle ham, hvad der vil ske i løbet af den tid.  Radiologen vil rense det område, hvor din babys penis eller urinrør går.  Teknologen vil derefter indsætte det fleksible rør i det åbne rum.  Et kateter er et langt, tyndt, blødt, glat rør, der passerer gennem urinrøret ind i blæren.  Teknologer vil forklare dette hver gang, som de gør.

   Hvis dit barn har en hjertesygdom

   Dit barn kan være nødt til at tage antibiotika, før der skal tages prøver.  For eksempel skal børn med en hjertesygdom tage antibiotika, før de går til tandlægen.  Et antibiotikum er et lægemiddel, der dræber en infektion.  Hvis dit barn har brug for denne medicin, skal du fortælle det til lægen, der ordinerer VCUG til dit barn.  Lægen vil få denne medicin, før du giver dit barn en VCUG.

   VCUG’er udføres normalt på et hospital

   Trykket inde i blæren og urinrøret under vandladning detekteres af Afdelingen for Billeddiagnostik.  Det kaldes ofte røntgenafdelingen.  Hvis du ikke kender placeringen af ​​denne afdeling, så find ud af det i hovedreceptionen.

   Denne inspektion varer 20 til 30 minutter.  Efter testen skal du blive i dette område i cirka 15 minutter, indtil skitserne er klar.

   Under testen

   Når du kommer ind på billeddiagnostisk afdeling, vil dit barn blive anbragt i et enkelt omklædningsrum iført hospitalskjole.  Din baby vil derefter blive ført til røntgenstuen.  Kun én forælder vil kunne følge med barnet.

   I røntgenrummet

   Når du og din baby er i røntgenrummet, vil teknologen bede dig om at tage din babys undertøjsble af.  Så vil din baby lægge sig på røntgenbordet.  En beskyttende bandage kan påføres din babys mave eller ben for at sikre, at din baby er sikker.

   Kameraet på bordet vil tage billeder.  Teknologen vil bruge en fjernsynsskærm til at se, hvad der sker under testen.

   Når teknologen laver røntgenbilleder, skal dit barn være så stille som muligt for at få de bedste resultater.  Du kan holde din babys hænder lidt op til brystet, så du kan distrahere barnet i alle retninger.  Du kan for eksempel synge et digt eller en sang.

   Katetertilpasning

   Røntgenteknologen vil begynde testen med at rydde dit barns skjulte områder og indsætte et rør.  Kateteret vil tømme blæren af ​​sig selv.

   Kateteret vil derefter blive fastgjort til en flaske med et kontrastmiddel.  Denne kontrast vil strømme gennem mediumrøret ind i blæren.  Dette vil gøre det muligt for teknologen at observere bedre inde i blæren og urinrøret.  Din baby vil være i stand til at mærke kontrasten, når han passerer gennem blæren.  Det kan føles koldt, men det vil ikke gøre ondt.

   Røntgenteknologen vil tage nogle røntgenbilleder, når kontrastmidlet flyder inde i blæren.  Når din babys blære er fuld, vil din baby blive bedt om at tisse i en sengepande eller en ble.  Kateteret kommer let ud, så snart din baby tisser.  Teknologen vil tage nogle røntgenbilleder, mens dit barn tisser.  Dette er testens vigtigste billeder.

   Efter testen

   Røntgenteknologer vil fortælle dig, hvordan du kommer til omklædningsrummet, så barnet kan tage sit tøj på.  Så sidder du i venteværelset.  Efter at have tjekket røntgenskitserne vil teknologen fortælle dig, hvornår du kan gå.

   Hvis du har en tid på klinikken til læge efter testen, så fortæl det til teknologen.  De vil sørge for, at dine resultater sendes til klinikken.  Hvis du ikke ser en læge efter testen, vil resultaterne blive sendt til dit barns læge inden for en uge.

   Giv dit barn masser af væske derhjemme

   Engang efter testen kan dit barn føle ubehag, såsom en brændende fornemmelse ved vandladning.  Giv dit barn masser af væske at drikke den næste dag eller to, såsom vand eller æblejuice.  At drikke alkohol vil hjælpe dit barn, hvis han har problemer.

   Hvis du har spørgsmål om virkningerne af QuoteTest, bedes du kontakte teknologen.  Hvis dit barn er urolig i mere end 24 timer, så ring til din familielæge.

   Centrale punkter

   (VCUG) er en test, der bruger røntgenstråler til at finde ud af, hvad der sker, når dit barn tisser.

   Under testen vil barnet få sat et urinrør ind i urinrøret.

   Testen kan være smertefuld.  Du kan få dit barn til at slappe så meget af som muligt derhjemme inden testen, fx afspændingsøvelser.  Du kan kontakte Noor Health Life via e-mail og WhatsApp for flere spørgsmål og svar.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s