8 tecken på inflammation i urinröret.

Noor Health Life

     Inflammation i urinröret är en mycket smärtsam sjukdom som många är tveksamma till att prata om.

     Men visste du att symtomen på denna inflammation eller UVI är mycket uppenbara och ofta kan de kännas igen redan innan sjukdomen debuterar?

     Noor Health Life säger att symptomen på denna inflammation är uppenbara men de flesta ignorerar dem.

     Men om du vill diagnostisera urinvägssjukdom måste du komma ihåg dessa symtom.

     Inflammation i urinröret är lätt att undvika

     Uppmaning att kissa hela tiden

     Detta är ett vanligt symptom på UVI där du känner för att kissa hela tiden, även om du precis har kommit genom tvättrummet kan du känna en nödsituation i detta avseende dvs gå omedelbart. Är nödvändigt osv.

     Mycket lite urinering

     När du går till tvättstugan kissar du sällan, du känner att du måste göra mer men du kan inte göra det trots dina ansträngningar eller så är du inte nöjd.

     Känner mig irriterad

     Att gå till toaletten under denna sjukdom kan få dig att känna dig irriterad, du kan känna att detta arbete är mycket smärtsamt, dessutom kan det finnas smärta, i båda fallen är det ett tecken på störningen.

     Blödning

     UVI orsakar ofta blod i urinen, men inte nödvändigtvis hos alla, eftersom det kan vara dimsyn.

     Lukt

     Urinlukt är mycket dålig som ett resultat av någon typ av blåsinfektion Om du också upplever något av ovanstående symtom med dålig andedräkt kan det vara urinvägsinfektion. Referera och testa dig enligt hans instruktioner.
     Vanliga orsaker till urinvägsinflammation

     Urin färg

     Färgen på urinen kan säga mycket, inklusive en urinvägsinfektion.  Om denna färg är något annat än gul eller transparent är det ett tecken på oro.  Rött eller brunt är ett tecken på infektion, men kontrollera först att du inte har ätit någon mat som är rosa, orange eller röd till färgen.

     Extrem trötthet

     Inflammation i urinvägarna orsakas faktiskt av en infektion i urinblåsan. I alla fall, som ett resultat av infektionen, när kroppen inser att något är fel, börjar den svälla. Med skyddsåtgärder utesluter de vita blodkropparna, vilket resulterar i en känsla av trötthet.

     Feber

     Feber, bland andra symtom, indikerar ofta en ökning av svårighetsgraden av inflammation i urinvägarna och spridning av infektionen till njurarna.  Om du har feber på mer än 101 Fahrenheit eller känner dig kall eller om din kropp blir genomvåt av svett när du sover på natten, bör du omedelbart söka medicinsk hjälp Vanliga orsaker till urinvägsinflammation

     Inflammation i urinröret är en mycket smärtsam sjukdom och många är tveksamma till att prata om det.

     Det finns också en risk för njurinfektion till följd av denna infektion eller inflammation och dess symtom uppträder vanligtvis i form av svår sveda och smärta i urinen, samtidigt som frekvent urineringsbehov, missfärgning. Och det kan förekomma feber, som stiger i allvarliga fall.

     Blödning och illaluktande urin är också symtom.

     Om den lämnas obehandlad eller odiagnostiserad kan sjukdomen spridas från urinblåsan till njurarna och orsaka inflammation i njurarna, vilket kan vara dödligt.

     Det finns förresten en del orsaker som är svåra att kontrollera, såsom åldrande, kvinnor är mer utsatta än män, graviditet, njursten, diabetes och Alzheimers sjukdom osv.

     Men det finns också vissa livsstilsvanor som ökar risken för sjukdomen.

     Ta inte hand om renlighet

     Faktum är att dålig hygien kan leda till en ökning av antalet av dessa bakterier, vilket i sin tur ökar risken för inflammation i urinvägarna.

     Drick mindre vatten

     En studie av Noor Health Life fann att vanan att dricka mer vatten minskar risken för urinvägsinflammation, särskilt för kvinnor.  Enligt forskning är det enklaste och säkraste sättet att undvika denna smärtsamma sjukdom att förhindra infektion och att dricka en liter mer vatten än vanligt hjälper till att förebygga denna sjukdom.  Enligt forskning har kvinnor en högre risk för denna sjukdom än män, men män bör också vidta denna försiktighetsåtgärd.  Han sa att att dricka mer vatten gör det lättare att bli av med bakterierna som ackumuleras i urinblåsan och de ackumuleras inte vilket orsakar sjukdomen.

     Använd åtsittande kläder

     Frekvent användning av åtsittande kläder kan leda till smärtsamma sjukdomar som inflammation eller infektion i urinvägarna.Användning av kläder ökar risken för inflammation i urinröret.

     Urinretention

     På grund av en del arbete, oavsett om det är billigt eller vad det nu beror på, är var och en av oss en person som slutar att kissa och det är inget dåligt, men om vi inte börjar göra det för mycket eller får en vana.  Om en sådan vana bildas kan det leda till mycket allvarliga problem.  Om du gör det ökar tillväxten av skadliga bakterier, vilket i sin tur ökar risken för inflammation i urinvägarna.

    Det finns en speciell jästmetod (VCUG) för att mäta trycket inuti urinblåsan och urinröret under urinering som visar med röntgenstrålar vad som händer när ditt barn kissar.

    Urinvägar (kvinna)

    VCUG står för “widening cysto-retrogram”) vilket betyder att kissa.  “Cysto” är för blåsan.  “Urethro” är för urinröret, röret som dränerar urin från urinblåsan.  “Gram” betyder bild.  Därför är VCUG en bild av urinutsöndring från urinblåsan genom urinröret.

    Testet använder en speciell typ av fukt som kallas kontrastmedel för att bättre reflektera urinen i röntgen.

    Gör ditt barn redo för testet

    Ta dig tid att läsa denna information noggrant och förklara den för ditt barn.  Barn som vet vad de kan förvänta sig är mindre benägna att vara oroliga.  Berätta för ditt barn om testet i ord som han eller hon förstår, tillsammans med de ord som din familj använder för att förstå hur kroppen fungerar.

    Som en del av testet kommer ett litet rör som kallas kateter att föras in i ditt barns urinrör.  Det kommer att göra ont att föra in katetern.  Men om ditt barn håller sig lugnt blir det bekvämare att ha på sig.  Du kan lära ditt barn att lugna sig genom att ta djupa andetag.  Be ditt barn kopiera födelsedagsljus, blåsa upp ballonger eller släppa bubblor.  Gör den här andningsövningen hemma innan du kommer till sjukhuset.

    Ungdomar tar ibland med sig något bekvämt att ta med sig under testerna.  Ditt barn kan ta med sig en bomullsleksak eller en filt hemifrån.

    En av föräldrarna kan vara med barnet när som helst under provet.  Om du är gravid kan du stanna i rummet tills katetern sätts in.  Men du måste lämna rummet under barnets röntgen.

    Du måste berätta för ditt barn att en läkare eller teknolog kan röra hans eller hennes privata delar för att rengöra dem och sätta rör i dem.  Berätta för ditt barn att du har tillåtit dem att röra eftersom testet kommer att hjälpa.

    Testerna kommer att utföras av två teknologer

    Teknologer är specialiserade på kateterimplantat och röntgen.  Ibland måste en radiolog vara i rummet under testet.  Radiologen läser av röntgenbilderna.

    Urinvägar (manligt)

    Inställt

    Röntgenteknikern förbereder ditt barn för testet genom att berätta vad som kommer att hända under den tiden.  Radiologen kommer att rengöra området där ditt barns penis eller urinrör går.  Teknologen kommer sedan att föra in det flexibla röret i det öppna utrymmet.  En kateter är en lång, tunn, mjuk, slät slang som passerar genom urinröret in i urinblåsan.  Teknologer kommer att förklara detta vid varje tur, som de gör.

    Om ditt barn har en hjärtsjukdom

    Ditt barn kan behöva ta antibiotika innan du tar några tester.  Barn med hjärtsjukdom behöver till exempel ta antibiotika innan de går till tandläkaren.  Ett antibiotikum är ett läkemedel som dödar en infektion.  Om ditt barn behöver detta läkemedel, tala om för läkaren som skriver ut VCUG till ditt barn.  Läkaren kommer att få detta läkemedel innan du ger ditt barn en VCUG.

    VCUGs utförs vanligtvis på ett sjukhus

    Trycket inuti urinblåsan och urinröret vid urinering upptäcks av avdelningen för bilddiagnostik.  Det kallas ofta för röntgenavdelningen.  Om du inte vet var den här avdelningen ligger, ta reda på det från huvudreceptionen.

    Denna inspektion tar 20 till 30 minuter.  Efter testet måste du stanna i detta område i cirka 15 minuter tills skisserna är klara.

    Under provet

    När du går in på bilddiagnostikavdelningen kommer ditt barn att placeras i ett enda omklädningsrum, iklädd sjukhusrock.  Ditt barn kommer sedan att föras till röntgenrummet.  Endast en förälder kommer att kunna följa med barnet.

    I röntgenrummet

    När du och din bebis är i röntgenrummet kommer teknologen att be dig ta av ditt barns underklädersblöja.  Sedan kommer ditt barn att lägga sig på röntgenbordet.  Ett skyddande bandage kan appliceras på ditt barns mage eller ben för att se till att ditt barn är säkert.

    Kameran på bordet kommer att ta bilder.  Teknologen kommer att använda en tv-skärm för att se vad som händer under testet.

    När teknologen gör röntgen, behöver ditt barn vara så stilla som möjligt för att få bästa resultat.  Du kan hålla ditt barns händer något upp till bröstet så att du kan distrahera barnet åt alla håll.  Du kan till exempel sjunga en dikt eller en sång.

    Kateterpassning

    Röntgenteknikern börjar testet med att rensa ditt barns dolda områden och sätta in ett rör.  Katetern tömmer urinblåsan av sig själv.

    Katetern kommer sedan att fästas på en flaska med ett kontrastmedel.  Denna kontrast kommer att flöda genom mediumröret in i blåsan.  Detta gör att teknologen kan observera bättre inuti urinblåsan och urinröret.  Ditt barn kommer att kunna känna kontrasten när han passerar genom blåsan.  Det kan kännas kallt men det gör inte ont.

    Röntgenteknikern kommer att ta några röntgenstrålar när kontrastmedlet flödar inuti urinblåsan.  När ditt barns blåsa är full kommer ditt barn att bli ombedd att kissa i en sängpanna eller blöja.  Katetern kommer lätt ut så fort ditt barn kissar.  Teknologen tar några röntgenbilder medan ditt barn kissar.  Det här är testets viktigaste bilder.

    Efter provet

    Röntgentekniker kommer att berätta för dig hur du tar dig till omklädningsrummet så att barnet kan ta på sig sina kläder.  Sedan sitter du i väntrummet.  Efter att ha kontrollerat röntgenskisserna kommer teknologen att berätta när du kan åka.

    Om du har en tid på kliniken för att träffa en läkare efter testet, berätta för teknologen.  De kommer att se till att dina resultat skickas till kliniken.  Om du inte träffar en läkare efter testet kommer resultatet att skickas till ditt barns läkare inom en vecka.

    Ge ditt barn mycket vätska hemma

    Någon gång efter testet kan ditt barn känna ett visst obehag, till exempel en brännande känsla vid urinering.  Ge ditt barn mycket vätska att dricka under nästa dag eller två, till exempel vatten eller äppeljuice.  Att dricka alkohol kommer att hjälpa ditt barn om han har några problem.

    Om du har några frågor om effekterna av QuoteTest, vänligen kontakta Teknologen.  Om ditt barn är rastlöst i mer än 24 timmar, ring din husläkare.

    Nyckelord

    (VCUG) är ett test som använder röntgenstrålar för att ta reda på vad som händer när ditt barn kissar.

    Under testet kommer barnet att få ett urinrör infört i urinröret.

    Testet kan vara smärtsamt.  Du kan få ditt barn att slappna av så mycket som möjligt hemma innan testet, till exempel avslappningsövningar.  Du kan kontakta Noor Health Life via e-post och WhatsApp för fler frågor och svar.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s