8 tanda peradangan dina uretra.

Noor Health Life

     Peradangan uretra mangrupikeun panyakit anu nyeri pisan anu seueur jalma ragu pikeun ngobrolkeun.

     Tapi naha anjeun terang yén gejala peradangan atanapi UTI ieu atra pisan sareng sering aranjeunna tiasa dipikanyaho sateuacan awal panyakit?

     Noor Health Life nyatakeun yén gejala peradangan ieu atra tapi seueur jalma teu malire.

     Nanging, upami anjeun hoyong ngadiagnosis panyakit saluran kemih, anjeun kedah émut gejala ieu.

     Radang uretra gampang dihindari

     Ngajurung cikiih saban waktu

     Ieu mangrupikeun gejala umum tina UTI dimana anjeun ngarasa hoyong urinating sadaya waktos, sanaos anjeun nembé sumping ka kamar mandi, anjeun tiasa ngarasa kaayaan darurat dina hal ieu, sapertos langsung angkat, peryogi jsb.

     Saeutik pisan urination

     Pas ka kamar mandi, jarang kiih, rumasa kudu leuwih loba tapi teu bisa sanajan usaha atawa teu puas.

     Ngarasa jengkel

     Bade ka kamar mandi salila gering ieu bisa nyieun anjeun ngarasa jengkel, anjeun bisa ngarasa yen karya ieu nyeri pisan, salian meureun aya nyeri, dina dua kasus eta mangrupakeun tanda tina gangguan.

     Getih

     UTIs mindeng ngabalukarkeun getih dina cikiih, tapi teu merta di dulur, sabab bisa jadi kabur visi.

     Bau

     Bau kemih parah pisan akibat tina sagala jinis inféksi kandung kemih, upami anjeun ogé ngalaman salah sahiji gejala di luhur kalayan bau napas, éta tiasa janten UTI. Rujuk sareng diuji dumasar kana petunjukna.
     Nyababkeun Umum Peradangan Saluran Kemih

     Warna cikiih

     Warna cikiih bisa ngabejaan loba, kaasup inféksi saluran kemih.  Lamun warna ieu nanaon lian ti konéng atawa transparan, éta tanda perhatian.  Beureum atawa coklat mangrupakeun tanda inféksi, tapi pariksa heula yén anjeun teu ngadahar kadaharan anu warnana pink, oranyeu atawa beureum.

     capé pisan

     Peradangan saluran kemih sabenerna disababkeun ku inféksi tina kandung kemih. Dina sagala hal, salaku hasil tina inféksi, nalika awak nyadar yén aya nu salah, mimiti ngabareuhan. balukarna rasa kacapean.

     Muriang

     Demam, diantara gejala sanésna, sering nunjukkeun paningkatan parah peradangan dina saluran kemih sareng panyebaran inféksi ka ginjal.  Upami anjeun muriang langkung ti 101 Fahrenheit atanapi karasa tiis atanapi awak anjeun kesang ku kesang nalika bobo wengi, anjeun kedah geuwat milarian bantosan médis.

     Radang uretra mangrupikeun panyakit anu nyeri pisan sareng seueur jalma anu hesitant pikeun ngobrol ngeunaan éta.

     Aya ogé résiko inféksi ginjal salaku hasil tina inféksi ieu atawa peradangan jeung gejala na biasana muncul dina bentuk kaduruk parna sarta nyeri dina cikiih, bari sering pangjurung pikeun urinate, discoloration, sarta meureun aya muriang, nu naek. dina kasus serius.

     Perdarahan sareng cikiih anu bau ogé mangrupikeun gejala.

     Mun ditinggalkeun untreated atawa undiagnosed, kasakit bisa nyebarkeun tina kandung kemih ka ginjal sarta ngabalukarkeun radang ginjal, nu bisa fatal.

     Ku jalan kitu, aya sababaraha alesan anu hese dikontrol, sapertos sepuh, awéwé langkung résiko tibatan lalaki, kakandungan, batu ginjal, diabetes sareng Alzheimer, jsb.

     Tapi aya ogé sababaraha kabiasaan gaya hirup anu ningkatkeun résiko panyakit.

     Ulah ngurus kabersihan

     Nyatana, kabersihan anu goréng tiasa nyababkeun paningkatan jumlah baktéri ieu, anu salajengna ningkatkeun résiko radang saluran kemih.

     Inuman kirang cai

     Panalitian Noor Health Life mendakan yén kabiasaan nginum langkung seueur cai ngirangan résiko radang saluran kemih, khususna pikeun awéwé.  Numutkeun kana panilitian, cara anu paling gampang sareng paling aman pikeun ngahindarkeun panyakit anu nyeri ieu nyaéta pikeun nyegah inféksi sareng nginum saliter cai langkung seueur tibatan biasa ngabantosan nyegah panyakit ieu.  Numutkeun kana panilitian, awéwé ngagaduhan résiko anu langkung ageung tina panyakit ieu tibatan lalaki, tapi lalaki ogé kedah nyandak pancegahan ieu.  Manéhna nyebutkeun yén nginum cai leuwih gampang pikeun ngaleungitkeun baktéri nu akumulasi dina kandung kemih sarta aranjeunna henteu akumulasi anu ngabalukarkeun kasakit.

     Paké pakéan ketat

     Seringna pakean anu ketat tiasa nyababkeun panyakit anu nyeri sapertos radang atanapi inféksi saluran kemih.Pamakean pakean ningkatkeun résiko radang uretra.

     Retensi kemih

     Alatan sababaraha pagawéan, naha éta murah atanapi naon waé alesanana, unggal urang mangrupikeun jalma anu ngeureunkeun urination sareng éta sanés hal anu goréng tapi upami urang ngamimitian ngalakukeunana teuing atanapi janten kabiasaan.  Upami kabiasaan sapertos kitu kabentuk, éta tiasa nyababkeun masalah anu parah pisan.  Lakukeun kitu ngaronjatkeun tumuwuhna baktéri ngabahayakeun, anu dina gilirannana ngaronjatkeun risiko radang saluran kemih.

    Aya metode ragi khusus (VCUG) pikeun ngukur tekanan di jero kandung kemih sareng uretra nalika urination anu bakal nunjukkeun nganggo sinar-x naon anu lumangsung nalika orok anjeun urinates.

    Sistem kemih (awéwé)

    VCUG singketan tina “widening cysto-retrogram”) anu hartosna urinate.  “Cysto” nyaéta pikeun kandung kemih.  “Urethro” nyaéta pikeun uretra, tabung anu ngalirkeun cikiih tina kandung kemih.  “Gram” hartina gambar.  Ku alatan éta, VCUG mangrupa gambar ékskrési kemih tina kandung kemih ngaliwatan uretra.

    Tés ngagunakeun jinis Uap khusus anu disebut médium kontras pikeun ngagambarkeun cikiih dina sinar-X.

    Siapkeun anak anjeun pikeun ujian

    Luangkeun waktos maca inpormasi ieu sacara saksama sareng terangkeun ka anak anjeun.  Barudak anu terang naon anu bakal diarep-arep kurang kamungkinan kana hariwang.  Ngabejaan anak anjeun ngeunaan tés dina kecap anjeunna atanapi manehna understands, babarengan jeung kecap kulawarga anjeun migunakeun ngartos kumaha awak jalan.

    Salaku bagian tina tés, tabung leutik anu disebut katéter bakal diselapkeun kana uretra orok anjeun.  Nyelapkeun katéter bakal nyeri.  Tapi lamun orok anjeun tetep tenang, éta bakal leuwih nyaman mun teu ngagem.  Anjeun tiasa ngajarkeun anak anjeun tenang ku cara nyandak napas jero.  Tanya anak anjeun pikeun nyalin lilin ultah, inflate balon atawa ngaleupaskeun gelembung.  Laksanakeun latihan pernapasan ieu di bumi sateuacan sumping ka rumah sakit.

    Rumaja kadang mawa hal anu nyaman pikeun direbut nalika tés.  Anak anjeun tiasa nyandak cocooan katun atanapi simbut ti bumi.

    Salah sahiji kolotna tiasa sareng murangkalih iraha waé salami ujian.  Upami anjeun hamil, anjeun tiasa cicing di kamar dugi katéter diselapkeun.  Tapi anjeun kudu ninggalkeun kamar salila X-ray orok urang.

    Anjeun kedah nyarios ka anak anjeun yén dokter atanapi ahli téknologi tiasa nyabak bagian pribadina pikeun ngabersihan sareng nempatkeun tabung di jerona.  Béjakeun ka anak anjeun yén anjeun parantos ngantepkeun anjeunna nyabak sabab tés bakal ngabantosan.

    Tés bakal dilakukeun ku dua téknologi

    Ahli téknologi khusus dina implan katéter sareng sinar-X.  Kadang-kadang ahli radiologi kedah aya di rohangan nalika ujian.  Ahli radiologi maca sinar-X.

    Sistem kemih (lalaki)

    Dibolaykeun

    Téknologi sinar-X bakal nyiapkeun anak anjeun pikeun tés ku nyarioskeun naon anu bakal kajadian dina waktos éta.  Ahli radiologi bakal ngabersihan daérah dimana sirit atanapi uretra orok anjeun angkat.  Téknologi teras bakal nyelapkeun tabung fléksibel kana rohangan kabuka.  Kateter nyaéta pipa panjang, ipis, lemes, lemes anu ngaliwatan uretra kana kandung kemih.  Technologists bakal ngajelaskeun ieu di unggal péngkolan, sakumaha maranéhna ngalakukeun.

    Upami anak anjeun ngagaduhan panyakit jantung

    Anak anjeun panginten kedah nyandak antibiotik sateuacan ngalaksanakeun tés.  Salaku conto, murangkalih anu ngagaduhan panyakit jantung kedah nyandak antibiotik sateuacan angkat ka dokter gigi.  Antibiotik nyaéta ubar anu maéhan inféksi.  Upami murangkalih peryogi ubar ieu, wartosan dokter anu resep VCUG ka budak anjeun.  Dokter bakal nyandak ubar ieu sateuacan masihan VCUG ka anak anjeun.

    VCUGs biasana dilaksanakeun di rumah sakit

    Tekanan di jero kandung kemih sareng uretra nalika urination dideteksi ku Departemen Pencitraan Diagnostik.  Sering disebut departemén sinar-X.  Mun anjeun teu nyaho lokasi departemén ieu, manggihan ti panarimaan utama.

    Pamariksaan ieu salami 20 dugi ka 30 menit.  Saatos tés anjeun kedah cicing di daérah ieu sakitar 15 menit dugi ka sketsa parantos siap.

    Salila tés

    Nalika anjeun lebet ka Jurusan Pencitraan Diagnostik, anak anjeun bakal ditempatkeun di kamar ganti tunggal, nganggo gaun rumah sakit.  orok anjeun lajeng bakal dibawa ka rohangan X-ray.  Ngan hiji indungna bakal bisa indit jeung anak.

    Di rohangan X-ray

    Sakali anjeun sareng orok anjeun aya di rohangan X-ray, ahli téknologi bakal naroskeun anjeun nyabut popok baju jero orok anjeun.  Lajeng orok anjeun bakal ngagolér dina méja X-ray.  Perban pelindung tiasa diterapkeun kana beuteung atanapi suku orok anjeun pikeun mastikeun orok anjeun aman.

    Kaméra dina méja bakal nyandak gambar.  Téknologi bakal ngagunakeun layar televisi pikeun ningali naon anu lumangsung nalika tés.

    Nalika ahli téknologi ngalakukeun sinar-X, anak anjeun kedah tetep sabisa-gancang pikeun kéngingkeun hasil anu pangsaéna.  Anjeun tiasa nahan leungeun orok anjeun rada nepi ka dada anjeun ku kituna anjeun bisa ngaganggu orok ka sagala arah.  Contona, Anjeun bisa nyanyi sajak atawa lagu.

    Kateter pas

    Téknologi sinar-X bakal ngamimitian tés ku ngabersihan daérah anu disumputkeun anak anjeun sareng nyelapkeun tabung.  Kateter bakal ngosongkeun kandung kemih sorangan.

    Kateter teras napel kana botol kalayan médium kontras.  Kontras ieu bakal ngalir ngaliwatan tube sedeng kana kandung kemih.  Ieu bakal ngidinan technologist pikeun niténan hadé dina kandung kemih jeung uretra.  Orok anjeun bakal tiasa ngaraosan kontrasna nalika ngalangkungan kandung kemih.  Bisa karasa tiis tapi moal nyeri.

    Téknologi sinar-X bakal nyandak sababaraha sinar-X nalika médium kontras ngalir di jero kandung kemih.  Nalika kandung kemih orok anjeun pinuh, orok anjeun bakal dipenta pikeun urinate dina panci ranjang atawa popok.  Kateter bakal gampang kaluar pas orok anjeun urinate.  Téknologi bakal nyandak sababaraha sinar-X nalika anak anjeun urinating.  Ieu mangrupikeun gambar anu paling penting tina tés.

    Sanggeus tés

    Téknologi sinar-X bakal nyarioskeun ka anjeun kumaha carana angkat ka kamar ganti supados orok tiasa ngagem bajuna.  Tuluy diuk di ruang tunggu.  Saatos mariksa sketsa sinar-X, teknolog bakal nyarioskeun ka anjeun nalika anjeun tiasa angkat.

    Upami anjeun gaduh pasini di klinik pikeun ningali dokter saatos tés, wartosan ahli téknologi.  Aranjeunna bakal mastikeun yén hasil anjeun dikirim ka klinik.  Upami anjeun henteu ningali dokter saatos tés, hasilna bakal dikirim ka dokter anak anjeun dina saminggu.

    Pasihan anak anjeun seueur cairan di bumi

    Sababaraha waktu sanggeus tés, anak anjeun bisa ngarasakeun sababaraha ngarareunah, kayaning sensasi ngaduruk nalika urinating.  Pasihan anak anjeun seueur cairan pikeun diinum dina dinten atanapi dua dinten salajengna, sapertos cai atanapi jus apel.  Nginum alkohol bakal ngabantosan anak anjeun upami anjeunna ngagaduhan masalah.

    Upami anjeun gaduh patarosan ngeunaan épék QuoteTest, mangga parios sareng Technologist.  Upami anak anjeun guligah langkung ti 24 jam, nelepon dokter kulawarga anjeun.

    Poin konci

    (VCUG) nyaéta tés anu ngagunakeun sinar-x pikeun manggihan naon anu lumangsung nalika orok anjeun urinate.

    Salila tés, orok bakal boga uretra diselapkeun kana uretra na.

    Tés tiasa nyeri.  Anjeun tiasa ngajantenkeun anak anjeun santai sabisa-bisa di bumi sateuacan ujian, sapertos latihan rélaxasi.  Anjeun tiasa ngahubungi Noor Health Life via email sareng WhatsApp pikeun langkung seueur patarosan sareng jawaban.  noormedlife@gmail.com

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s